Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Έλα να πάμε στα καμμένα ...να χτίσουμε μια μεζονέτα


Έτυχε να περάσω το περασμένο τριήμερο από το Γύθειο Λακωνίας όπου έκπληκτος είδα στο λόφο που βρίσκεται πάνω από την πόλη να έχει αρχίσει η ανοικοδόμηση δημιουργώντας μια εφιαλτική εικόνα.
Αψευδής μάρτυς η φωτογραφία που τράβηξα βγαίνοντας από το χωρίο Μαυροβούνι με κατεύθυνση το Γύθειο το Σάββατο το μεσημέρι και τη δημοσιεύω για να μην έχουμε αύριο απορίες αν ξεσπάσει μία ή περισσότερες καταστροφικές πυρκαγιές όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια στη Λακωνία.
Άσε που δεν καταλαβαίνω πως και με ποιον τρόπο κάποιοι αποκτούν νόμιμα οικοπεδικές εκτάσεις στους λόφους και τα βουνά της χώρας που απροστάτευτα παραδίδονται στις φλόγες για να περάσουν μετά οι εργολάβοι και να χτίσουν τις μεζονέτες των νεόπλουτων νεοελλήνων.
Τραγική ειρωνεία, η ανοικοδόμηση του λόφου στο Γύθειο έχει ξεκινήσει ακριβώς πάνω από τις εγκαταστάσεις του πυροσβεστικού σταθμού της πόλης.
Μπαίνουμε σε λίγες μέρες στην καρδιά του καλοκαιριού και μια σπίθα ειδικά στη περιοχή αυτή που ο Πουνέντης δεν αστειεύεται μπορεί να εξελιχτεί σε καταστροφική πυρκαγιά.
Αν λοιπόν επαναληφθεί και φέτος το σενάριο με τις τυχαίες πυρκαγιές μετρήστε τις καμένες εκτάσεις και υπολογίστε πόσες μεζονέτες χωράνε να κτιστούν.

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αλληλενδετα πανε αυτα τα πραγματα....

gatodiakritikos είπε...

Εγω θελω να αρπαξει φωτια εκει στη φωτογραφια για να καουν οι κολο μεζονετες....Θα το ευχαριστιομουν πολυ.ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.....

iLiAs είπε...

..άρχισε η "αναδάσωση" των σπιτιών :(

monahikoslikos είπε...

@ilias: να σου κρατήσω ένα διαράκι;

Λιακάδα είπε...

@monaxikoslikos και @πρεζα tv
εδω χτιζουν την Παρνη8α!
8α επρεπε να ντρεπόμαστε σαν λαος