Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Το μίσος της κοντοδαφνούλας για τον Ανδρέα

Μιας και στο προηγούμενο πόστ μιλούσαμε για πάρτυ ας θυμίσουμε, με καθυστέρηση 12 ετών, ένα πάρτυ που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μόλις έγινε γνωστός ο …θάνατος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Μητσοτάκης, λέει το γνωστό ανέκδοτο, τηλεφωνούσε κάθε τρεις και λίγο στη Δήμητρα Λιάνη και ζητούσε τον Ανδρέα.
Ο Ανδρέας πέθανε, δεν το ξέρετε; απαντούσε η χήρα.
Το ξέρω αλλά μου αρέσει να το ακούω απαντούσε ο Μητσοτάκης γελώντας.
Αυτά λέει το ανέκδοτο για τον τρόπο που ο άσπονδος, για 3 ολόκληρες δεκαετίες, εχθρός του Αντρέα δέχτηκε το θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Στο Μέγαρο Μαξίμου η είδηση του θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ έγινε δεκτή με άκρατο ενθουσιασμό αλλά και έναν μεταφυσικό φόβο ότι θα …βρικολακιάσει.
Κι αυτό δεν είναι ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα που αντανακλά το αβυσσαλέο μίσος που έτρεφε η ομάδα του Σημίτη για τον Αντρέα στον οποίον όφειλαν την ύπαρξή τους.
Μόνο αν χοροπηδάμε 6 μήνες πάνω στον τάφο του και δεν αναστηθεί θα το πιστέψουμε ότι πέθανε έλεγαν χαχανίζοντας ανακουφισμένοι.
Γιατί με τον Ανδρέα παρόντα στο συνέδριο, έστω και στην κατάσταση που ήταν, ο Σημίτης θα ήταν δύσκολο να εκβιάσει την εκλογή του και στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που άναψε το πράσινο φως για τη λεηλασία της χώρας από τους εκσυγχρονισμένους σοσιαλ(η)στές της κοντοδαφνούλας.

8 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Όσο και αν χοροπηδάνε, ο κόσμος τον Αντρέα δεν τον ξεχνάει και κυρίως δε ξεχνάει τα διάφορα ερπετά της πολιτικής μου με ΔΟΛιους τρόπους κάθε φορά προσπάθησαν να τον φάνε.
Επιτέλους ο Γιώργος έγινε Παπανδρέου και αυτό είναι που φοβίζει τα διαπλεκόμενα, ότι ο κόσμος όσο και αν προσπαθούν να τον παρουσιάσουν ως "Γιωργάκη" άρχισε να τον βλέπει ως Παπανδρέου...

monahikoslikos είπε...

Κι όμως όλους αυτούς στήριξε ο Γιωργάκης μετά το θάνατο του πατέρα του.

theodore είπε...

Ωχ,ο Γιωργάκης έγινε...Γιώργος.
Γρήγορα τα τσίγκινα σωβρακάκια παιδιά.
Τώρα που αντρούκλεψε ο keep walking,πρέπει να φυλαγόμαστε.
Γειά σου ρε Γιώργη άντρακλα.

monahikoslikos είπε...

@theodore: Μην ανησυχείς Θοδωρή θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να γίνει Γιώργος και δεν ξέρω αν θα προκάμει.

Dr Jekyll είπε...

Αγαπητέ λύκε, τίποτα στη ζωή δεν είναι ή μαύρο ή άσπρο! Δεν είμαι οπαδός του Σημίτη, αλλά οφείλω να του αναγνωρίσω την πρώτη τετραετία, ότι τη θεωρώ πετυχημένη. Στη δεύτερη φυσικά τα σκάτωσε, με αυτους που διάλεξε να έχει στον περίγυρό του.
Πρέπει να του αναγνωρίσουμε δύο σπουδαία πράγματα που έκανε:
Α) Η είσοδός μας στην ΟΝΕ έστω και με τη δημιουργική λογιστική, έσωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας. Φαντάσου μόνο τι θα τραβούσαμε τώρα με την ακρίβεια του πετρελαίου, αφού θα το πληρώναμε με δολάρια και
Β) Η αντίστασή του κατά της Εκκλησίας και τις πιέσεις του μακαριστού Χριστόδουλου, για το θέμα των ταυτοτήτων. Αυτό το θέμα μάλιστα, νομίζω ότι του έδωσε τη χαριστική βολή και έχασε τις εκλογές.

Αν θέλεις να είσαι δίκαιος κριτής και όχι κομματικά μονόχνωτος, οφείλεις να αναγνωρίσεις και τα καλά του Σημίτη. "Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ". Έτσι δεν είναι;

------ είπε...

Ναι μου φαίνεται ότι καλά τα λέει η tsougdw...καιρός του ν`αρχίσει να ενηλικιώνεται.
Καλό απόγεμα

monahikoslikos είπε...

@Dr Jekyll: Δεν είσαι ο μόνος υπάρχουν κι άλλοι που τον θαυμάζουν - δικαίωμά σας - βίτσια είναι αυτά τι να κάνω

@νανά τσούμα: Αν δεν ξεκολλήσει από τα φουστάνια της μαμάς του δεν βλέπω να βάζει σύντομα μακρυά παντελόνια.
Την καλησπέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Λύκε μου, φαίνεται ότι σ' αρέσουν οι μονοχορδίες, εκτός αν διαβάζεις πολύ βιαστικά και χάνεις το νόημα........