Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Ο Σημίτης, με την καρατόμηση του Καστανίδη, έστρωσε το χαλί στη Siemens

Αν θέλει κανείς να βρει το μίτο της Αριάδνης για την εμπλοκή των Τσουκάτου και Μαντέλη στην υπόθεση με τις μίζες της Siemens θα πρέπει να γυρίσει το χρόνο πίσω στο 1997 και να διερευνήσει πως μεθοδεύτηκε από τους στενότερους συνεργάτες του Σημίτη η εκπαραθύρωση του Χάρη Καστανίδη από το υπουργείο Μεταφορών.
Και επειδή κάποιοι κοντοί νομίζουν ότι έχουμε κοντή μνήμη και μας δουλεύουν ψιλό γαζί να τους θυμίσουμε συνοπτικά την υπόθεση.
Χωρίς βέβαια καμιά ελπίδα ότι ο κύριος Σημίτης, θα αρθεί, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων και θα αναλάβει τις ευθύνες του, άλλωστε το μόνο που ξέρει να κάνει όταν δεν ευχαριστεί τους Αμερικάνους είναι να "νίπτει τας χείρας του" και να εκφράζει τη λύπη του.

«Aισθάνομαι ότι ορισμένοι εκλαμβάνουν την παρουσία μου στο υπουργείο ως εμπόδιο στην ελεύθερη άσκηση των παιγνίων τους» θα γράψει ο Καστανίδης στην επιστολή παραίτησής του που έστειλε στον κ. Σημίτη και κάνει λόγο για συγκεκριμένα κέντρα που με μεθοδευμένο τρόπο και προφανή επιδίωξη επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε βάρος του.
Στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Καστανίδης θα κατηγορήσει ευθέως τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Πασχαλίδη και το μέλος του Eκτελεστικού Γραφείου Θ. Tσουκάτο ότι βρίσκονται πίσω από τις μεθοδεύσεις εναντίον του.
Ο Σημίτης δεν δέχεται τις αιτιάσεις του υπουργού του για υπονόμευσή του από Πασχαλίδη και Τσουκάτο - δηλαδή το δεξί και το αριστερό του χέρι – κάνει δεκτή την παραίτηση και βάζει στη θέση του τον άλλο στενό του συνεργάτη Τάσο Μαντέλη
Τι είχε ενοχλήσει τους Πασχαλίδη και Τσουκάτο και ποια παιχνίδια τους χαλούσε ο Καστανίδης δεν έγιναν ποτέ γνωστά όμως να θυμίσουμε ότι , μεταξύ άλλων ο Καστανίδης ως υπουργός Μεταφορών:
Πάγωσε τις προγραμματικές συμφωνίες για προμήθειες τηλεπικοινωνιακού υλικού από τους εγχώριους προμηθευτές και
• Διέκοψε τη διαδικασία προεπιλογής αναδόχου για το έργο της σήραγγας Kαλλιδρόμου, με αιχμές εναντίον στελεχών του ΟΣE..
• Aπομάκρυνε με κατηγορίες την διοίκηση Δογάνη από την Ολυμπιακή Aεροπορία και συγκρούστηκε με τη Bάσω Παπανδρέου, που κατηγορούσε την «Ολυμπιακή» για χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών.
Εισηγήθηκε τη συγκρότηση ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, που θα είχε την εποπτεία των προμηθειών του Δημοσίου που απορρίφθηκε από τον Σημίτη.

Υπό το φως των σημερινών εξελίξεων βέβαια δεν νομίζω να είναι πολλοί που να έχουν πλέον αμφιβολίες γιατί φαγώθηκε τότε ο Καστανίδης και ποιος ο ρόλος του ίδιου του Σημίτη και των στενών του συνεργατών στο πάρτυ με τις μίζες της Siemens που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Περισσότερα για το τι έγραφε τότε ο τύπος εδώ

.

11 σχόλια:

koptoraptou είπε...

Καλά, έτρεχα κι εγώ με δουλειές εξωτερικές, αλλά τις τελευταίες μέρες, δεν προλαβαίνεσαι Λύκε μου. Πάντως δεν πρέπει να ΄χεις παράπονο: λέγανε ότι το ΠΑΣΟΚ κοιμάται όρθιο κι ότι τίποτα δεν συμβαίνει πια σ΄αυτό το κόμμα και κοίτα τα χρυσούλια μου τι όμορφα που παίζουνε!
Την καλησπέρα μου και κάποια στιγμή τσεκάρισε και το μέιλ σου!

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: άρχισαν τα όργανα και τώρα τρέχουν στους δικηγόρους.
Να προφητέψω κάτι;
Πάλι λάδι θα βγουν τα λαμόγια...
την καλημέρα μου...

Ο άλλος είπε...

Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε μου. Επίσης υπήρξαν αιχμές Πάγκαλου. Το πρόβλημα όμως είναι πως και οι καταγγέλοντες αντιλαμβάνονται την πολιτική ως πεδίο στο οποίο μπορούν να παραμένουν ασκώντας πιέσεις και απειλές για αποκαλύψεις.Δεν υπήρξε ποτέ κάποιος που να αποκάλυψε τελικώς κάτι αντί να λέει διάφορα αιχμηρά που ουσιαστικά μία σημασία είχαν. Να στείλουν το μήνυμα προκειμένου να παραμείνουν στις πολιτικές τους καρέκλες.Όυσιαστικά αλληλοεκβιασμοί

Unknown είπε...

το πολύ αστείο είναι ότι η παροιμία 'φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης' είναι τρομερά αληθινό, τόσο που αποδεικνύει όλα τα κόμματα να το παίζουν κλέφτες κι αστυνόμοι εκ περιτροπής.

steve είπε...

Οντος με το που εφυγε ο Χαρης Καστανιδης απο το υπουργειο μεταφορων,και ηρθε στο υπουργειο η Σημιτικη νομεκλατουρα ξεκινησαν τα προβληματα με τις δηθεν εκσυγχρονιστηκες ιδεεσ τους,και μιλαω για την Ολυμπιακη οπου με το που ηρθε ο φωστηρας Μαντελης ξεκινησε ενα ανηλεητο κυνηγητο στους εργαζομενους,και ταυτοχρονα κοιταξε να βολεψει ολα τα κολληταρια του και μαλιστα οσους το επαξαν οψιμοι Πασοκτζηδες ατομα που ποτε δεν ειχαν σχεσι με το Πασοκ καιροσκοποι και λαμογια.Ζησαμε χιλιαδες ωρες κατω απο τα γραφεια της Ολυμπιακης εμεις οι εργαζομενοι να διαδηλωνουμε για τα εργασιακα μας δικαιωματα που ηθελε να μας πετσοκοψει ενας μαιμου Σοσιαληστης υπουργος.Τελος παντων καποια στιγμη εφυγε και στη θεσι του ηρθε αλλος φωστηρας του εκσυγρονισμου και της Σημιτικης νομεκλατουρας Χρηστος Βερελης ανελαβε να συνεχισει το θεαρεστο εργο του προκατοχου του,με κορυφαιο (επιτευγμα) το 2003 οπου ψηφισε ενα νομο τον 3185/2003 και πεταξε στο δρομο 260 ιπταμμενους συνοδους και φροντιστες με υποχρεωτικη συνταξιοδοτησι χωρις να τους ρωτησει αυθαιρετα και με φασιστικο τροπο χωρις στεροντας απο αυτους τους ανθρωπους το δικαιωμα της εργασιας και του τερματισμου κανονικα του εργασιακου τους βιου οποως ολοι οι αλλοι εργαζομενοι.Στη θεσι των 260 αυτων εργαζομενων προσελαβε 400 ατομα με ρουσφετολογικες διαδικασιες.Αυτο ειναι ενα μικρο δειγμα για μερικα εργα της ΣΗΜΙΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ανώνυμος είπε...

monake mou lyke
σε παραδέχομαι!
Έχεις πολύ καλή επαφή με τα τεκτενόμενα και μέχρι σήμερα (απ΄όσο ξέρω τουλάχιστον) δεν είχε συνδυάσει κανείς, την απομάκρυνση Καστανίδη με την ιστορία.
Μπράβο σου! Έχεις την εκτίμησή μου.

iLiAs είπε...

.καλη βδομάδα Λύκε :)

πολυ ζεστη λεμε :)

Λαμπηδονα είπε...

Ομολογω οτι συμπαθουσα τον Σημιτη,
στην αναβροχια ειπα, καλο και το
χαλαζι. Hξερα οτι τα παιρναν κι
αυτοι ομως ο χορτατος τρωει
λιγοτερο παρηγοριομουνα!
Αισχος!

Τσούγδω είπε...

Αυτή η κοντοπύθαρη μαϊμού, νομίζει ότι θα μας ξεγελάει για πολύ ακόμη.
Καλά τον λένε Μητσοτάκη του ΠΑΣΟΚ (στο πολύ πιο κοντό)

------ είπε...

Θυμάμαι τον Τσουκάτο που κάποια στιγμή την είδε Ινστιτούτο Σοσιαλιστικών Ερευνών και δημοσιοποίησε μια Μελέτη για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Μετά ανέβηκε στα κότερα και εκει πάνω μελέτησε το Μέγιστο Εγγυημένο Εισοδημα!
Καλό απόγεμα

monahikoslikos είπε...

@λαμπηδόνα: Τρώνε και οι χορτάτοι δεν το ήξερες. Τώρα να κοιτάξεις να ξεκουραστείς κι ας τους να ξεσκίζονται.

@tsougdw: Ο κοντοδαφνούλης...

@νανά Τσούμα: Έγραψες πάλι, άκου μέγιστο εγγυημένο εισόδημα, πολύ καλό