Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Το να φοβάται κάποιος είναι ανθρώπινο, κρύβει σοφία ...

Το να δηλώνεις όμως πως όχι μόνο αισθάνεσαι αλλά είσαι ισχυρός πρωθυπουργός όπως δήλωσε ο Καραμανλής πρόσφατα από τις Βρυξέλλες και να το σκας μετά από τη βουλή πανικόβλητος στο ενδεχόμενο συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για το στενό σου συνεργάτη ούτε σοφία ούτε λεβεντιά υποδηλώνει.
Υποδηλώνει έναν αλαζόνα πολιτικό που ενώ έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία (όπως καταφανώς προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις) και την εμπιστοσύνη των συνεργατών και των βουλευτών του αυτός επιμένει γαντζωμένος στο θώκο του πρωθυπουργού αδιαφορώντας για τη ζημιά που υφίσταται η χώρα που σαρώνεται κι από το τσουνάμι της οικονομικής κρίσης.
Και ένας τέτοιος πολιτικός είναι επικίνδυνος όσο κι αν κάποιοι απολογητές του θέλουν να μας πείσουν ότι στην " επιχείρηση αποδόμησης του (πρωθυπουργού) πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι ΗΠΑ με το απερχόμενο σύστημα Μπους και ένα ισχυρό εκδοτικό-οικονομικό ελλαδικό κατεστημένο που θέλει ακυβερνησία για να περάσει γρήγορα τα deals που επιθυμεί από το παρασκήνιο" όπως γράφει η εφημερίδα "Παρόν".

Μεταξύ των άλλων που γράφει το "Παρόν" για το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ ο Καραμανλής προχώρησε σε αυτόν τον πρωτοφανή "ελιγμό" να αποχωρήσει η κυβερνητική πλειοψηφία από τη βουλή σε μια τόσο σημαντική διαδικασία, όπως ήταν αυτή της Παρασκευής διαβάζουμε:
"...ύστερα από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλων των πληροφοριών, ο πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο - με τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Π. Παυλόπουλο - πείστηκαν ότι...κατά την ψηφοφορία θα έπεφταν 20 έως 30 ψήφοι από τους βουλευτές της ΝΔ κυρίως Λευκά ή και Υπέρ της προανακριτικής από πρώην μέλη της κυβέρνησης και από βουλευτές του λεγόμενου "αντικαραμανλικού στρατοπέδου"....- στόχος ο πειθαναγκασμός του υπό το κλίμα αποσύνθεσης και κατάρρευσης που θα είχε δημιουργηθεί μετά την "επανάσταση των λευκών" και αρνητικών ψήφων...να παραδώσει "τα κλειδιά" κατά το προηγούμενο του Σημίτη το 2004 ή στον Σουφλιά (ως ενδιάμεση, μεταβατική λύση) ή στην Ντόρα...Αν και η επιχείρηση να "πέσει" ο Καραμανλής ετοποθετείτο γύρω στον Μάιο, η απρόοπτη εξέλιξη της πρότασης για προανακριτική, εκτιμήθηκε ως ευκαιρία για πρόβα τζενεράλε..."

Καλό το παραμύθι αλλά λείπει ο Δράκος που δεν είναι άλλος από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που βούλιαξαν στη λάσπη της ανυποληψίας τον ίδιο και τους στενότερους συνεργάτες του.
Κι αν συνεχίσει έτσι ο Καραμανλής σε λίγο ούτε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου δεν θα μπορεί να κρυφτεί.
Γιατί χωρίς το τσουνάμι των σκανδάλων κανένας Μπους, καμιά Ντόρα και κανένα εκδοτικό-οικονομικό κατεστημένο όσο ισχυρό κι αν είναι δεν θα μπορούσε να απειλήσει τον πρωθυπουργό 13 μήνες από την επανεκλογή του.
Κι επ΄ αυτού δεν λένε τίποτα οι αυτόκλητοι απολογητές του Καραμανλισμού που στο παρελθόν κομπορημονούσαν πως ...γκρέμισαν τον Καραμανλισμό (του θείου).

.

18 σχόλια:

zalmoxis είπε...

Άντε, να απαλλαγεί καμια ώρα αυτός ο τόπος από τη μπλε χολέρα πριν είναι τραγικά αργά!

monahikoslikos είπε...

@Zalmoxis: Αν δεν καώ, εγώ αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς ν' ανάψει πυρκαγιά, πώς θέλεις να γενεί να φύγει η σκοτεινιά, ρε Ζάλμοξη;

P. Kapodistrias είπε...

Πάντα από μια συγκεκριμένη αιτία την παθαίνει κανείς... Άργά ή γρήγορα... Επειδή, αγαπάει ο Θεός τον κλεφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη!!!...

Καλημέρα!

monahikoslikos είπε...

@π.κ: Δεν ήξερε, δεν ρώταγε τι σημαίνει ...Μητσοτακέϊκο...

Swell είπε...

Να συμπληρώσω ότι αυτός που ισχυριζόταν σε άλλη εποχή, όταν τα 'παιρνε από την άλλη πλευρά, ότι γκρέμισε τον καραμανλισμό, είναι (τελείως συμπτωματικά) αδελφός του Μάκη του ΠΑΡΟΝ. Γενικά μιλώντας, τα δύο αδέλφια εμμένουν στις ιδέες και τις απόψεις τους. Δείχνουν μια σταθερότητα ίδια με αυτή που δείχνει ο Καραμανλής.

monahikoslikos είπε...

@Swell: Τότε ήταν μαζί και χέρι χέρι τα 2 αδέλφια ...για την πτώση του Καραμανλισμού.
Αργότερα τα χάλασαν (στη μοιρασιά) και πλέον με τον τρόπο του ο καθένας ...στηρίζει τον Καραμανλισμό.

koptoraptou είπε...

Μα να μην μπορώ να διακρίνω ούτε παλικαριά ούτε σοφία στο όλο σκηνικό... Μόνον όφελος! Τις καλησπέρες μου, Λύκε!

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: Πάντως αν σου βρωμάει κάτι είναι από το φευγιό του ...καταλληλότερου της γιατρίνας

katerina είπε...

Λυκε, πάλι εγώ θα παιξω τον ρόλο της κακιάς;;;

Εντάξει....ο Καραμανλής, η Δεξια "ουτε τον μισώ, ουτε τον αγαπάω, δεν έχω τίποτα κοινό μαζί του", αλλά οι ...Αλλοι...γαμώτο;;;

Καλά δνε κυβερνά κανείς αυτόν τον τόπο, αλλά δεν παράγει και κανείς πολιτική σε αυτόν τον τόπο....
Πάλι τα ίδια....
Κάτσαμε κάτω απο το δέντρο και περιμένουμε να πέσουν τα σάπια;;;

monahikoslikos είπε...

@Katerina: Δεν ξέρω τι μου μολογάς και τι μου κρένεις μα εγώ δεν ήμουν μέσα στους ένα εκατομμύριο τόσους που τονε χρήσαν αρχηγό...
Κι από την άλλη είναι και οι τηλεκανίβαλοι που μας κωλοκάτσανε στον καναπέ....
Είναι και η κρίση η οικονομική...
Είναι που δεν έχουμε μία στην τσέπη...
Ποιος να ασχοληθεί με την παραγωγή πολιτικής η ...Αλέκα;

marianaonice είπε...

Πες τα Χρυσόστομε!!!
Τι μας λένε τώρα!!
Δεν φταίει ο Καραμανλής αλλά τα κυκλώματα που θέλουν να τον φάνε και βγάζουν τα σκάνδαλα!!
Από που τα βγάζουν;; από το μυαλό τους;; Κάποιοι τα γεννάνε και οι άλλοι τα αναθρέφουν!!
Ας πρόσεχαν!!!

Καλό ξημέρωμα.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Δικαστική χούντα που δρα ανεξέλεγκτα καταγγέλει ο Εφραίμ με αφορμή τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης του 2003.
Και φοβάμαι πως έχει δίκιο γιατί δεν βλέπω το Σανιδά να ευαισθητοποιείται και να ασκεί διώξεις σε όσους ευθύνονται για τη μη δημοσίευση της απόφασης που υπήρξε το όχημα για τη λεηλασία του εθνικού πλούτου.

iLiAs είπε...

OXI στα λαμογια του τόπου μας.

Καλημέρα Λύκε.

monahikoslikos είπε...

ilias: Άσε ρε Ηλία, ένα κεφάλι πας να κόψεις 10 πετιούνται, ούτε λερναία ύδρα δηλαδή.
καλημέρα φίλε

Ανώνυμος είπε...

Παντως εγω που ημουνα ενας απο το εκατομμυριο ειμαι πολυ περηφανος γιαυτο και δεν το εχω μετανοιωσει μεχρι τωρα...

babis

Μαύρος Γάτος είπε...

Για μένα την καλή μαρτυρία την έχασε από το καλοκαίρι του 2007, με τις - αδικαιολόγητες - εκλογές και με τις τριχίλιαρες πυρκαγιές...

monahikoslikos είπε...

@μαύρος γάτος: ...με πέταλα.

Leviathan είπε...

gia mena oloi einai idioi..tous vare8ika olous..oloi erxodai os sotires kai meta ta idia kanoun...