Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Το παιχνίδι του θανάτου μόλις ξεκίνησε

Το να παρακολουθείς και να καταγράφεις real tιme τα γεγονότα και τις εξελίξεις είναι δουλειά των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ αν και εσχάτως η ενημέρωση περνάει περισσότερο μέσα από τα ενημερωτικά και όχι μόνο blogs και λιγότερο από τα παραδοσιακά ΜΜΕ παρά τα πενιχρά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι bloggers.
Οι υπόλοιποι παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα, το έγκλημα που σχεδιάστηκε και διαπράττεται από το κράτος του Ισραήλ το χωροφύλακα των αμερικανών στη Μεσόγειο σε βάρος των αμάχων της Γάζας…
Ακούω κι εγώ τις οιμωγές των τραυματισμένων παιδιών που δεν φτάνουν στη Χαβάη που ξεκουράζεται σωπαίνοντας ο νεοεκλεγείς αμερικανός πρόεδρος Μπ. Ομπάμα και προσπαθώ να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά, τι διάολο χρόνος μας ήρθε πριν λίγες ώρες.
Το 2008 μας εγκατέλειψε βουτηγμένο σε αίμα αθώων παιδιών και άφησε για κληρονομιά του στο 2009 το μισό πλανήτη βουτηγμένο στο αίμα και το θάνατο και τον άλλο μισό βουτηγμένο στην οικονομική κρίση, την ανασφάλεια, την ανεργία και τη δυστυχία.
Οικονομική και ανθρωπιστική κρίση αξεδιάλυτα μπλεγμένες αφού η έξοδος από την πρώτη που κυρίως έχει πλήξει τις πλούσιες χώρες με πρώτη τις ΗΠΑ ενδέχεται να επιτείνει τη δεύτερη που μαστίζει τις φτωχές χώρες του πλανήτη, τους λαούς χωρίς μέλλον…
Θα πρέπει να στηρίξουμε την παραγωγή μας για να αντιμετωπίσουμε την κρίση λένε οι επιτελείς του νέου αμερικανού προέδρου που επεξεργάζονται διάφορες λύσεις έχοντας βάλει στο φουλ τις μηχανές να τυπώνουν χρήμα χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Αυτό όμως που δεν φαίνεται να είναι ευρέως γνωστό είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια η κύρια παραγωγή της αμερικάνικης οικονομίας εκτός από …τόκους και επιτόκια είναι ο θάνατος, η παραγωγή δηλαδή όπλων και πυρομαχικών…
Με δεδομένη την οικονομική κρίση και με ανοιχτά τα πολεμικά μέτωπα σε Αφγανιστάν και Ιράκ, με ανοικτό το θέμα της Γεωργίας και την αντιπαράθεση με την Ρωσία για την επέκταση του ΝΑΤΟ στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, την αντιπυραυλική ασπίδα στα Βαλκάνια και τον «πόλεμο» των αγωγών του φυσικού αερίου για την Ευρώπη είναι φανερό ότι οι ΗΠΑ αδυνατούν να συντηρήσουν εξ ιδίων τις ανάγκες της πολεμικής βιομηχανίας.
Χρειάζεται λοιπόν να μπουν κι άλλοι παίχτες στο παιχνίδι του θανάτου που θα δώσει ζωή και θα αναστήσει την νεκρωμένη αμερικανική οικονομία με το αίμα χιλιάδων αθώων.
Με τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού που απρόκλητα εξαπέλυσε το Ισραήλ τις μέρες των εορτών, την ένταση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και της σκοπιανής προπαγάνδας για τη μεγάλη Μακεδονία το παιχνίδι μόλις άρχισε στην περιοχή μας με το πρώτο κομμάτι του πάζλ να έχει τοποθετηθεί στη μαρτυρική Γάζα και τα υπόλοιπα να περιμένουν να πάρουν τη θέση τους μετά την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο στις 21 του μηνός.
Εξάλλου είναι γνωστή η έλξη που προκαλούν στους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ τα Βαλκάνια για να παίζουν τα παιχνίδια τους και να πριονίζουν τις δυνατότητες της Ευρώπης να σταθεί ως ανεξάρτητος πόλος…
Μόνο που αυτή τη φορά η αφύπνιση της ρώσικης αρκούδας και η κάθοδος των πολεμικών της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ίσως να περιπλέξουν τα υπερατλαντικά παιχνίδια στην περιοχή μας και να εγκλωβίσουν και την Ελλάδα στην πολεμική σκακιέρα.
Και όλα αυτά εξελίσσονται σε μια στιγμή που βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας η πιο ανίκανη κυβέρνηση της 30νταετίας και οι προοπτικές για μια άλλη αξιόπιστη κυβερνητική επιλογή δείχνουν έως και αδύνατες.
Αν ήμουν θρήσκος ίσως να ζητούσα από το Θεό να βάλει το χέρι του αλλά ως άθρησκος μόνο στο λαό μπορώ να ελπίζω για μια άλλη προοπτική.

.

8 σχόλια:

Unknown είπε...

λύκε κατέβα στη διαδήλωση σήμερα.
όλοι. στις 6 στην πλατεία ελευθερίας, και δε θέλω ιστορίες και σαχλαμάρες με ελληνικά κόμματα. θρήσκος δεν εισαι λες, άρα με το λαό πρέπει να είσαι, χωρίς ετικετάρισμα.
εναντίον των συστηματικών σφαγών αμάχων. δεν πάει άλλο.

ή μάλλον να δεις που αν το αφήσουμε θα προχωρήσει και σ'εμάς. ήδη το βλέπουμε.

Swell είπε...

Tις θερμότερες ευχές μου κι από δω Λύκε. Την αφορμή στο Ισραήλ την έδωσε η Χαμάς με τις ρουκέτες. Που είχε σαν στόχο να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ-Συρίας για τα υψίπεδα του Γκολάν. Και τον πέτυχε. Οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν. Κι άρχισε (άλλη μια φορά) το μακέλεμα των Παλαιστινίων.

agrampelli είπε...

Εφιαλτικό το σενάριο που περιγράφεις Λύκε...Ζωντανέυει φόβους κρυμμένους βαθειά μέσα μας...
Πώς να το αποτρέψει κανείς! το step by step των Αμερικανών...φρίκη!

monahikoslikos είπε...

@-: Μακάρι να ήταν λύση η απλή συμμετοχή σε μια διαδήλωση...
Αν υπολογίσω σε πόσες έχω συμμετάσχει κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν προβλήματα στον πλανήτη.


Swell:
Είναι μια άποψη κι αυτή αλλά όταν κάποιος σου πετάει μια πέτρα δεν παίρνεις το καλάσνικοφ να σκοτώσεις όλο του το σόι αν δεν αποσκοπείς κάπου αλλού.


@agrampelli:
Μακάρι να κάνω λάθος για το καλό όλων μας και πρώτα απ΄ όλα για αυτούς που διαμένουν κοντά σε πιθανές εστίες ανάφλεξης, αλλά...

Τσούγδω είπε...

Την έχουμε άσχημα σαν κράτος επειδή δεν έχουμε μία σταθερή εξωτερική πολιτική. Από τη μία κάνουμε συμφωνία με τους Ρώσους για το φυσικό αέριο και "εκνευρίζουμε" τις ΗΠΑ με το βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και από την άλλη κατά τρόπο παράλογο, στα υπόλοιπα θέματα, ακολουθούμε μία αμερικανόδουλη εξωτερική πολιτική, προσπαθώντας να τα έχουμε καλά με όλους, πράγμα που δε γίνεται.

Δε νομίζω ότι θα μας βγει σε καλό. Οπότε ας κοιτάξουμε τουλάχιστον η εξωτερική μας πολιτική να διαπνέεται από ανθρωπιά και επιτέλους να εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw:
Το παιχνίδι μόλις άρχισε και η υπουργός των Εξωτερικών μας Ντόρα-Ράις πολύ ενοχλήθηκε από την επίσκεψη Παπούλια στο Αγαθονήσι που θα στεναχωρήσει τους κουμπάρους του Καραμανλή...
Βγάζεις συμπέρασμα; Εγώ όχι.

Λωτοφάγος είπε...

Και οι Ρώσοι ελλιμενίζονται σε τούρκικα λιμάνια! Βγάζεις νόημα;
Δηλαδή... κάποιο νόημα βγάζεις... κάποιες υποψίες έχεις... αλλά δεν τις εξωτερικεύεις για να μην τις ακούσεις εσύ ο ίδιος, έτσι;

Καλή χρονιά, Λύκε μου, και συνέχισε να ουρλιάζεις στις βουνοκορφές!

monahikoslikos είπε...

@Λωτοφάγος:
Είναι αυτονόητο ότι οι Ρώσοι παίζουν πρωτίστως το δικό τους παιχνίδι και στο Αιγαίο...
Είναι πάντως θρτικό ότι για τις ασκήσεις τους σε αμφισβητούμενα -από τους Τούρκους- νερά ζήτησαν άδεια από την Αθήνα...
Το αρνητικό είναι ότι η ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική της Ντόρας-Ράις δεν κατάφερε να καφαλαιοποιήσει προς όφελός μας την κάθοδο των Ρώσων στο Αιγαίο, προσκαλώντας τους για παράδειγμα σε συνεορτασμό (ορθόδοξοι είναι και οι Ρώσοι) των Θεοφανείων στο Αγαθονήσι που βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...