Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ο κ. Ανακριτής δεν έχει καμιά ευθύνη?…

Όλα καλώς καμωμένα δηλαδή?
Καμιά ευθύνη δεν έχει ο κ. Ανακριτής που παρά τις προειδοποιήσεις ότι ο βασικός ύποπτος θα το σκάσει στο εξωτερικό… άφησε το πουλί να πετάξει και τώρα στήνει ξόβεργες για ξεκάρφωμα?…
Αρκεί η έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τον ανακριτή για να απαλλαγεί από τις δικές του ευθύνες… ο Ανακριτής?
Ευθύνες για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο το βασικότερο κρίκο στην αλυσίδα των σκανδάλων της Ζήμενς που το έσκασε στο εξωτερικό λίγο πριν απολογηθεί στον ανακριτή που δεν είχε λάβει καμιά πρόνοια για να μην μπορεί να το σκάσει ο βασικότερος κατηγορούμενος.
Ετσι μετά την πολύχρονη κωλυσιεργία της Δικαιοσύνης (εισαγγελείς, ανακριτές κλπ) να διερευνήσει το σκάνδαλο όταν ήρθε η ώρα των απολογιών αφήσαμε τον αρχιτέκτονα του λαδώματος πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων να τον σκάσει για να μην υποχρεωθεί ενόψει προφυλάκισης να ανοίξει το στόμα του και να πει πόσα και ποιοι πήραν.
Και γι αυτό το σκάνδαλο της …δραπέτευσης Χριστοφοράκου δεν ευθύνεται κανείς?
Ούτε και ο ανακριτής ευθύνεται που δεν είχε κάνει το ελάχιστο να του απαγορέψει την έξοδο από τη χώρα?
Ο κ. Δένδιας... οι νομικοί της παρέας στο διαδίκτυο τι έχουν να πουν...

νεώτερα: O Μ. Χριστοφοράκος έχει Γερμανική υπηκοότητα και είχε φύγει εδώ και αρκετές ημέρες στην Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι θα λογοδοτήσει πρώτα στη Γερμανία, για την ίδια περίπου υπόθεση που κατηγορείται και στην Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι στη Γερμανία ο Χριστοφοράκος έχει μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Οι ποινές σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ μικρές μέχρι 2,5 μήνες. Επιπλέον ο Μ. Χριστοφδοράκος εάν επιλέξει από την Γερμανική Δικαιοσύνη η για απιστία και δωροδοκία δεν μπορεί να δικαστεί και πάλι στην Ελλάδα για το ίδιο αδίκημα!

Αυτό το ήξερε ο Ανακριτής?
Μήπως γι αυτό δεν του είχε απαγορεύσει την έξοδο από τη χώρα?

Ποιος θα μας απαντήσει?

Εκείνος ο γραφικός κυβερνητικός εκπρόσωπος μήπως μπορεί να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο για την απόδραση του Χριστοφοράκου ευθύνεται το ...ΠΑΣΟΚ?



.

25 σχόλια:

αντωνης είπε...

Πριν λιγη ωρα διαβασα την ειδηση στο διαδικτυο. Νομικος δεν ειμαι, αλλά εκτος απο το οτι εκνευριστηκα με αυτο που εγινε εχω ενα (ρητορικο) ερωτημα:
Τι αλλο θα δουμε σε τουτη τη χωρα με αυτη την κυβερνηση και με αυτους τους δοτους δικαστες;;; (αναφερομαι σε καποιους, ποτέ αλλωστε δεν μου αρεσουν οι ισοπεδωτικες γενικευσεις)

Λυκε, την καλησπερα μου.

D.Angel είπε...

Tα χάλια μας, τα χάλια μας
τα βλέπω στα κανάλια μας!

Α σιχτιρ πια!!!
Αν κυβερνούσα εγώ καλύτερα θα μασταν!
Αχρηστοι, ανεύθυνοι, κλέφτες, μιζαδόροι, νταβατζήδες όλοι μέσα στη βουλή είναι ακόμα!!!
Αααα ξέχασα
...το κλείσανε κι αυτό το μπουρδέλο!Sorry λύκε!

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Φίλε μου λες υπερβολές
και να επανορθώσεις
το λάθος σου το σοβαρό
πρέπει να διορθώσεις.

Μιλάμε για απόδραση
για κάποιον που κρατείται
δεν ήτανε κρατούμενος
και ματαιπονείτε.

Το Παληκάρι έφυγε
δεν θέλει να μιλήσει
γιατί γνωρίζει πως πολλούς
θε να στεναχωρήσει.

Εφυγε με βαριά καρδιά
για να ξενητευτεί
αφού γνωρίζει που και πως
θε να προστατευτεί.

alex_m είπε...

Κανείς μα κανείς δεν θα δώσει απάντηση Λύκε μου .
Εμείς όμως μπορούμε .
Ηδη ξεκίνησαν τα προεκλογικά spot . Τα είδες ?
Ετοιμάσου λοιπόν .
Καλή σου νύχτα !

marianaonice είπε...

Λοιπόν, χωρίς να είμαι ενήμερη τι είχε προηγηθεί κατά την κύρια ανάκριση, κι αν ο κ. Χριστοφοράκος είχε κληθεί και προγενέστερα από τον ανακριτή, ξέρω ότι ο ανακριτής για να επιβάλει στον κατηγορούμενο για κακούργημα, προσωρινή κράτηση ή έστω περιοριστικούς όρους, πρέπει πρώτα να τον καλέσει σε απολογία με συγκεκριμενο κατηγορητήριο, και αφού ο κατηγορούμενος απολογηθεί, τότε μετά από σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα μπορεί να διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση. Επομένως στην περίπτωση αυτή, χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο κανενός, και ειδικά του κ. Ζαγοριανού, ο ανακριτής πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος πάνω στις συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν μπορεί να διατάξει καμία προσωρινή κράτηση!
Έτσι είναι η νομοθεσία μας. Και έτσι πρέπει να είναι δηλαδή. Αλλιώς αλλοίμονό μας!
Επομένως δεν φταίει ο Ζαγοριανός αν όταν επέδωσε την κλήση ο Χριστοφοράκος έκανε φτεράαα!!

monahikoslikos είπε...

@αντώνης:
Χέρι-χέρι δικαστές, πολιτικοί, εγκληματίες...

@dreamer-angel:
Το κλείσανε το μαγαζί, στείλανε και το Χριστοφοράκο ταξίδι για να σιγουρέψουν ότι δεν θα βγει καμιά βρόμα και ετοιμάζονται για το νέο γιουρούσι στις τσέπες μας.
Βρε ούστ....

@Ξημεράκης Φάνης:
Σωστά Φάνη μου, λάθος δικό μου... ο άνθρωπος δεν απέδρασε, σαν κύριος έφυγε με τις ευχές για καλό κατευόδιο όλων των λαμογιών γαλάζιων τε και πράσινων.

@kakos:
Ρητορικό το ερώτημα Αλέκο δεν περιμένω απάντηση επί της ουσίας αλλά ούτε και πιστεύω πως με τις κάλπες μπορούμε κάτι να διορθώσουμε.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Ελπίζω Μαριάννα μου να μην κατηγορηθώ εγώ στο τέλος για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Ζήμενς αφού κανείς άλλος δεν φαίνεται να φταίει...
- Ούτε για την κοπάνα του Χριστοφοράτου...
- Ούτε για την κωλυσιεργία στη διερεύνηση του σκανδάλου μέχρι αν συμπληρωθεί ο χρόνος παραγραφής για τα πολιτικά πρόσωπα.

Γιατί συμφωνώ μαζί σου πως "ο ανακριτής πριν απολογηθεί ο κατηγορούμενος πάνω στις συγκεκριμένες κατηγορίες, δεν μπορεί να διατάξει καμία προσωρινή κράτηση" αλλά...
Όταν τον περασμένο Ιούλιο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για το σκάνδαλο της Ζήμενς, δεν θα μπορούσε να έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα σε όλους τους εμπλεκομένους?
Νομίζω πως κάτι τέτοιο προβλέπεται από τη νομοθεσία αλλά δεν έγινε... ίσως γιατί όπως συνηθίζει να λέει ο καθηγητής της Χούντας Αλ. Κατσαντώνης "στην Ελλάδα κανείς δεν κρεμάστηκε με τα λεφτά στις τσέπες".

Και για το ξεκρέμασμα η αρωγή των δικαστών είναι "εκ των ων ουκ άνευ"...

tzonakos είπε...

Χαχαχαχαχαχα !!! Είπαν και οτι ΚΑΙ γι αυτο φταίει το ΠαΣοΚ ;;;
Πωπωω δεν εχει πάτο ο τενεκές, δεν εχει όρια.
Πιστεύω οτι επέλεξε να δικαστεί στην Γερμανία, με 2,5 μήνες φυλακή καθαρίζει και όλα καλά.

ΣΩΜΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ είπε...

Την καλημέρα μου...όσο για όλα αυτά τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά!!!Τους βαρέθηκα λέμεεεεεεεεε...

:-)

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Έχει ΚΑΙ Γερμανική υπηκοότητα ο Χριστοφοράκος, οπότε πήγε ως Γερμανός.

Τώρα βέβαια μένα θα πιστέψεις; Έναν Βάρβαρος;

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως βρε καλε μου δε λες! τετοια διαβαζω και επιβεβαιωνω οτι ζω στο Ελλαντα καθε μερα. Ομορφη ρουτινα αυτη. Σκεψου π.χ. μια μερα να ξυπνουσα και να δουλευε κατι σωστα. Φρικη! Φρικη!

Τσούγδω είπε...

Μα ένα χρόνο τώρα το μόνο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Χριστοφοράκου και δεν είχε απολογηθεί;
Οκ τώρα έδιναν υποτίθεται τα παιδιά του Πανελλήνιες (ε και;), είχε πάει να παρακολουθήσει το Final 4, αλλά πιο πριν, τι έκανε;
Δηλαδή ο Χριστοφοράκος και ο κάθε Χριστοφοράκος απολογείτε όποτε βρει ελεύθερο χρόνο;
Κι εμείς πρέπει τώρα να εμπιστευτούμε την τυφλή δικαιοσύνη που επιτρέπει στον Χριστοφοράκο να κάνει ταξιδάκια!

Όπως είπε εχθές η Βούλτεψη, δε θέλουμε να τον δικάσουμε, ονόματα θέλουμε κι ας κυκλοφορεί για μία ζωή ελεύθερος!

monahikoslikos είπε...

@tzonakos:
Μην απορήσεις αν ακούσεις τον Αντώναρο να εγκαλεί το Γιώργο και το ΠΑΣΟΚ για τη σταύρωση του Χριστού...
Οι δημοσκοπήσεις επιφέρουν παράκρουση

@:
Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο των κομμάτων...
Άφησαν χωρίς όραμα τη νέα γενιά...

@Vassilis:
Ναι σωστά ως Γερμανός την κοπάνησε αλλά γιατί στο Μαξίμου ανοίγανε σαμπάνιες χτες βράδυ?

monahikoslikos είπε...

@exofthalmi:
Κι όμως, ευλογημένη μου, στην Ελλάδα δουλεύουν άψογα κι αθόρυβα κάθε λογής πλυντήρια (σκανδάλων, μαύρων ευρόπουλων, κατάμαυρων μιζών κλπ).
Πως και δεν το πρόσεξες?

@tsougdw:
Όταν είσαι φίλος του πρωθυπουργού και της ψιλοΝτόρας ασφαλώς και μπορείς να απολογείσαι ότι ώρα γουστάρεις (θυμήσου τι ώρα κατέθεσε η κυρία Βαληνάκη του παραδικαστικού) ή και να μην απολογείσαι καθόλου όπως ο Χριστοφοράκος.

alex_m είπε...

@ monahikoslikos

έχεις δίκιο με την υπόθεση των εκλογών , συμφωνώ .
Το μόνο θετικό , αν υποθέσουμε ότι είμαστε του "καναπέ" , είναι ότι "ζεσταίνονται" τα αίματα , ανοίγουν συζητήσεις σε χώρους που πολύ δύσκολα ανοίγεις τέτοιες κουβέντες και σου δίνετε η δυνατότητα να πείς 5 πράγματα παραπάνω .

marianaonice είπε...

Σαφώς και συμφωνούμε ότι η υπόθεση Ζήμενς κινήθηκε με απαράδεκτα αργούς ρυθμούς και ότι ίσως οι πραγματικά εμπλεκόμενοι να μη λογοδοτήσουν ποτέ! Όπως γίνεται συνήθως, άλλωστε, πιάνουν τους μαϊντανούς και αφήνουν τα μεγάλα ψάρια απ' έξω.
Αλλά και πάλι θα πω ότι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αποτελεί περιοριστικό όρο σε βάρος ενός κατηγορούμενου, ο οποίος ομοίως για να επιβληθεί, πρέπει να προηγηθεί το κατηγορητήριο και η απολογία του κατηγορουμένου, επ' αυτού. Και μετά πάλι με γνωμοδότηση του Εισαγγελέα να αποφασιστεί αν θα κρατηθεί προσωρινά, ή θα μπουν περιοριστικοί όροι, μεταξύ των οποίων είναι και η απαγόρευση εξόδου από τη Χώρα.
Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς!

tzonakos είπε...

marianaonice ειναι εύκολο να υποθέσει κανείς οτι εαν τον κατηγορούσαν δεν θα τους έλεγε ονόματα. Εμένα μου ειναι πολυ ξεκάθαρο να υποθέσω οτι εχουν γίνει συμφωνίες με τον κύριο αυτον.

marianaonice είπε...

@Τζονάκο
Συμφωνώ απόλυτα!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice
@tzonakos
:
Ωραίο θέμα για συζητηση εκ του σύνεγγυς...

marianaonice είπε...

Συμφωνώ... ;)

Meropi είπε...

Εγώ δεν θα σου πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κατ' αρχάς δεν ξέρω κατά πόσο ο Ανακριτής γνώριζε ότι ο Χριστοφοράκος είχε διπλή υπηκοότητα. Μάλλον δεν το ήξερε. Επίσης το να βάλει περιοριστικούς όρους στον κατηγορούμενο πριν την απολογία του, δεν ήταν εύκολο. Ο κατηγορούμενος πρώτα απολογείται και μετά αποφασίζεται η επιβολή προσωρινής κράτησης ή περιοριστικών όρων. Όλως εξαιρετικά μπορεί να του επιβληθούν τέτοιοι όροι πριν την απολογία του, όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες ότι θα διαφύγει. Υπήρχαν όμως υπόνοιες στη συγκεκριμένη υπόθεση??? Δεν το ξέρω. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Πω, πω Μαριάννα προβλέπω να το κάνουμε κόλαση...
Βρήκα και σύμμαχο... δες το σχόλιο της Μερόπης από κάτω.

@Meropi:
Πολλά αν ήξερε αυτό ή εκείνο μπορεί κάποιος να επικαλεστεί για να δικαιολογήσει την αβελτηρία του ανακριτή που εγώ πιστεύω ότι έδρασε κατόπιν οδηγιών.
Για το κρίσιμο αν ήξερε ο ανακριτής ότι ο Χριστοφοράκος έχει διπλή υπηκοότητα θα σου επισημάνω ότι αυτό οι δημοσιογράφοι το έμαθαν από τη ...δικογραφία που σημαίνει ότι ο ανακριτής ήξερε.

marianaonice είπε...

Eίναι πολύ επισφαλές με απλές υπόνοιες διαφυγής να απαγορεύεται η έξοδος από τη Χώρα σε κάποιον πριν ακόμη κληθεί ως κατηγορούμενος να απολογηθεί!
Και μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ εναντίον όλων μας!

alex_m είπε...

Δυστυχώς έχει επικρατήσει η άποψη (φυσικά δεν είμαι νομικός κι ο΄υτε έχω ανάλογες γνώσεις) ότι η απαγόρευση εξόδου , είναι ένα είδος ποινής .
Φοβάμαι πως , στο όνομα της διαφυγής , θα επιβάλετε η απαγόρευση εξόδου με ενδεχόμενο το λάθος . Σ' αυτή την περίπτωση , θα πρέπει οι λοειτουργοί της δικαιοσύνης , να δρουν ταχύτατα .
Νομίζω πως υπήρξε ολιγωρία και δεν το θεωρώ απίθανο μ' αυτά που έχουμε δεί !
Από την άλλη , με τέτοια έκπτωση στους θεσμούς , θα ήμασταν και αφελείς να πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός , λειτουργεί και η "μπάλα" τους παίρνει όλους δυστυχώς και το χειρότερο , οι άμεμπτοι λειτουργοί της δικαιοσύνης , μάλλον δεν μπορούν να υπερασπιστούν τη θέση τους .

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Είναι σίγουρα επισφαλές αλλά πάλι μήπως έτσι επιτρέπουμε στον κάθε μεγαλοαπατεώνα, μεγαλολαθρέμπορα να την κάνει για άλλους παραδείσους πριν φθασει στον ανακριτή όπως την έκανε και ο Χριστοφοράκος?

@Kakos:
Δεν ξέρω αν είναι ποινή ή τι άλλο θεωρώ όμως αυτονόητο ότι ο ανακριτής οφείλει με θετικές πράξεις να εξασφαλίζει την παρουσία του υπόπτου στην ανάκριση πολύ περισσότερα υπόπτων όπως ο Χριστοφοράκος που είχε διπλή (και Γερμανική) υπηκοότητα και τόσο βαρειές κατηγορίες που μόνο αν ήταν ηλίθιος θα παρουσιαζόταν οικιοθελώς στον ανακριτή κι από εκεί στον Κορυδαλλό.