Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Τρομοκράτες - Χρυσοχοϊδης σημειώσατε... τι???

Τα χειρότερα έρχονται έγραφα (εδώ) στις 17 Ιουνίου με αφορμή τη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, με 30 τόσες σφαίρες από τη Σέχτα Επαναστατών επισημαίνοντας ότι «τόσο ο στόχος όσο και ο τρόπος που επέλεξαν οι δράστες φωνάζουν από μακριά ότι πρόκειται για μια καλοστημένη προβοκάτσια από μυστικές υπηρεσίες».
Και τα χειρότερα ήδη άρχισαν να φαίνονται με το προχθεσινό δολοφονικό χτύπημα στο αστυνομικό τμήμα Αγ. Παρασκευής και τον τραυματισμό 5 αστυνομικών.
Οι σφαίρες που έπεσαν σαν χαλάζι (κάπου 92 κάλυκες μάζεψαν από το χώρο) εναντίον απλών αστυνομικών υποδηλώνει αυτό που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έλεγε από τον περασμένο Ιανουάριο ότι οι τρομοκράτες διψούν για αίμα…
Ωστόσο από όσο γνωρίζω τυφλά χτυπήματα και μαζικές δολοφονικές επιθέσεις μόνο φασιστικά στοιχεία με διασυνδέσεις με μυστικές υπηρεσίες ή εκτελεστές συμβολαίων θανάτου έχουν επιχειρήσει.
Και για να μην ξεχνιόμαστε υπενθυμίζω κι αυτό που είπε μετά το Πάσχα σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία ο καταδικασμένος σε 4 φορές εις θάνατο, ως μέλος της 17Ν, Βασίλης Τζωρτζάτος, ότι "Οι ένοπλες οργανώσεις που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα μετά το 2002 είναι διαβρωμένες από μυστικές υπηρεσίες"...

Το προχθεσινό δολοφονικό χτύπημα δεν ήταν επομένως κεραυνός εν αιθρία ούτε και μπορεί να ενταχθεί στο γενικό κλίμα της αναγεννημένης τρομοκρατικής δράσης της τελευταίας περιόδου, που κάνει την εμφάνισή της σε κρίσιμες κάθε φορά πολιτικές συγκυρίες.
Κατά τη γνώμη μου ο καταιγισμός σφαιρών που γάζωσε τους ανυποψίαστους αστυνομικούς έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής ήταν ένα σαφέστατο μήνυμα στην καινούργια κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι αν θιγούν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί όχι τον Πολίτη αλλά ούτε τα ίδια τα αστυνομικά τμήματα δεν θα μπορέσουν να προστατέψουν.
Ο τρόπος δράσης παραπέμπει σε εκτελεστές του κοινού ποινικού δικαίου που εκτελούν συμβόλαια έναντι αμοιβής κι αυτό ανεξάρτητα από τους ενδεχόμενους ισχυρισμούς που μπορεί να προβάλουν οι ίδιοι με προκήρυξη.
Κι ας μην μας διαφεύγει ότι στα 30 περίπου χρόνια που δρούσε η 17Ν και ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς για τη δράση της, τις επιδιώξεις και τις σκοπιμότητες που εξυπηρέτησε, κανένας από τους απλούς πολίτες δεν αισθάνθηκε έστω και για μια στιγμή απειλούμενος ακόμα και μετά το θάνατο του άτυχου Αξαρλιάν…
Και μιλάμε για μια οργάνωση που άφησε πίσω της περισσότερα από 20 φέρετρα…
Σήμερα με τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα και της Σέχτας Επαναστατών με τα τυφλά χτυπήματα σε βάρος αστυνομικών, τραπεζών, τηλεοπτικών σταθμών, αστυνομικών τμημάτων, έχω την εντύπωση ότι κανείς πλέον δεν αισθάνεται ασφαλής όταν κυκλοφορεί στο δρόμο ή όταν πηγαίνει στην τράπεζα ή το αστυνομικό τμήμα για κάποια συναλλαγή…
Και ίσως αυτή είναι η πραγματική επιδίωξη της δράσης των νεόκοπων τρομοκρατών: η κατατρομοκράτηση απλών πολιτών και αστυνομικών που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε σκλήρυνση του κατασταλτικού μηχανισμού και τη θέσπιση ανελεύθερων νόμων για περιορισμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Είναι επίσης πολύ πιθανόν το προχθεσινό χτύπημα να είναι απάντηση των παρακρατικών μηχανισμών στην επίδειξη δύναμης του νέου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που εκδηλώθηκε με την καρατόμηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ μετά τα θλιβερά επεισόδια στα Εξάρχεια και τη σύλληψη αγωνιστών της Αριστεράς που υποχρέωσε τον υπουργό να ζητήσει συγνώμη και την εκδήλωση της πολιτικής βούλησης να σπάσουν τα κυκλώματα διασύνδεσης αστυνομικών με φασιστικά στοιχεία της Χρυσής Αυγής.

Οι επόμενες 45 ημέρες θα είναι κρίσιμες για την έκβαση του ιδιότυπου bras de fer της νέας πολιτικής ηγεσίας των κατασταλτικών μηχανισμών και κατ΄ ευφημισμό Προστασίας του Πολίτη με τους παρακρατικούς μηχανισμούς ενόψει των επετειακών εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο στις 17 του Νοέμβρη και το μνημόσυνο του δολοφονημένου από τους μπάτσους Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.
Αν καεί και πάλι η Αθήνα, όπως πέρυσι, οι μηχανισμοί θα έχουν επιβάλει τη δική τους λογική και θα έχουν ακυρώσει τον νέο υπουργό και τις πολιτικές εκδημοκρατισμού των κατασταλτικών μηχανισμών που επαγγέλλεται.


.

18 σχόλια:

wert01gf είπε...

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο φίλε λύκε.
Κράτος-παρακράτος. Ισχύς εν τη ενώσει.

D.Angel είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου λύκε μου
αν και δεν πιστεύω πως το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν απάντηση
των Εξαρχείων! Θα δείξει!
Καλημέραααααααα

Swell είπε...

Ελα ντε, εδώ σε θέλω, τί να σημειώσουμε; Μπορεί ο σούπερ-ντούπερ Μιχάλης να περιμένει τον "τρομοκράτη" που θα εμφανιστεί με κινητό και σουβλάκι στο ένα χέρι και το καλάσνικοφ στο άλλο. Ετσι, για να τηρείται και η παράδοση.

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Φίλε Λύκε
Σίγουρα οι ημέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες , για τους λόγους που αναφέρεις. Ομως νομίζω ότι ο χρόνος που έχει μπροστά του ο νέος υπουργός δεν είναι αρκετός για να μην υπάρξουν , ενδεχομένως , έκτροπα.
Τα πρτάγματα έχουν ξεφύγει και δεν μαζεύονται εύκολα.
Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη , στην πολιτεία , στην αστυνομία.
Αν δεν είμαστε ήδη ζούγκλα , δεν απέχουμε και πολύ.

monahikoslikos είπε...

@Wert01gf:
καλές οι διαπιστώσεις... στο δια ταύτα μένουμε όλοι μεταξεταστέοι φίλε.

@D.Angel:
Σίγουρα και δεν είναι απάντηση των Εξαρχείων... μάλλον απάντηση των Εξ-αχρείων δείχνει να είναι.

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Όχι ρε Swell πότε θα τους σκάσει το καλάσνικοφ στα χέρια περιμένει ο Μιχάλαγας... για να σημειώσει 2 και να πάει για καινούργιο βραβείο από το FBI

@Ξημεράκης Φάνης:
Φοβάμαι πως έχεις δίκιο δεν απέχουμε και πολύ από τη ζούγκλα... οι επόμενες 45 μέρες θα δείξουν...

pentanostimi είπε...

μαυρη μαυρίλα ....μοναχικέ λυκε και λοιποι συνδαιτημόνες ειδατε κται πρωτοσελιδα σήμερα;''γιναμε ιρακ'' κλπ

katerina είπε...

Χθες το βράδυ να με κατακλύζουν εικόνες από υστεριαζομένους ναπολέοντες που βάζουν στοιχήματα με τρομοκράτες από τηλεοράσεως

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi:
Μ'ονο μαύρη μαυρίλα? Με τους δημοσιογράφους να κάνουν την τρίχα τριχιά νομίζω πως πρέπει να σκάψω λαγούμι και να χαθλω από προσώπου...


@Katerina:
Σε διάβασα Κατερίνα και ναι σε λίγο όλοι θα αισθανόμαστε σαν Γιόζεφ Κ. κι αν κάτι δεν θα αντέξω είναι την ανάκριση από τους "επαγγελματίες" του είδους τους δημοσιογράφους.

marianaonice είπε...

Eπί κυβέρνησης Καραμανλή κάθε τυχόν κεκτημένο μιας στοιχειώδους πολιτικής ασφάλειας που είχε επιτευχθεί μέχρι τότε, καταλύθηκε τελείως. Στην Κατεχάκη ο Βύρων Πολύδωρας εκτράχυνε την κατάσταση, και ο Προκόπης Παυλόπουλος έχασε εντελώς τον έλεγχο, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και όλα όσα ακολούθησαν. Το αποτέλεσμα είναι η συνένωση κοινών ποινικών εγκληματιών και τρομοκρατών, αλλά και η χειραφέτηση μιας νέας γενιάς αντιεξουσιαστών που πρώτα πυροβολούν και μετά μιλούν!!
Και όλα αυτά προς δόξα του παρακράτους που αφενός τα εκμεταλλεύεται και αφετέρου τα εκτρέφει, για το λόγο ακριβώς που λες, τη χειραγώγηση του λαού με όσο το δυνατόν σκληρότερους μηχανισμούς αντιτρομοκρατίας.
Τα χειρότερα έρχονται... Λύκε μου, φοβάμαι ότι έχεις απόλυτο δίκιο!!

Τσούγδω είπε...

Πραγματικά τους έχει φοβηθεί το μάτι μου... Όλους.
Είναι 30 Οκτωβρίου και από τώρα έχω αποφασίσει ότι 6 Δεκέμβρη θα κλειδαμπαρωθώ σπίτι μου.
Κανένα αίσθημα ασφάλειας πια.

Έχουν να δουν τα μάτια μας... 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη...

Ανώνυμος είπε...

και ειδικά με τους δημοσιογράφους εκείνους Λύκε που "σιτίζονται" παντοιοτρόπως απο την κυρία Κατεχάκη όπως έγινε γνωστή η εν λόγω υπερεσία.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Μαριάνα μου ήτανε που ήτανε στραβό το κλίμα με τις φασίζουσες πολιτικές των Δεξιών υπουργών Δημόσιας Τάξης... μπούκαρε κι ο Χρυσοχοϊδης με ύφος 1.000 σερίφηδων και ήρθε κι απόγινε το κακό.



@tsougdw:
Ε, όχι και κανένα αίσθημα ασφαλείας...
Κοτζάμ υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποχτήσαμε και με βραβευμένο από το FBI σερίφη για υπουργό και εσύ νοιώθεις ανασφαλής?

Υ.Γ Αν δεν το ρίξουμε στην πλάκα κινδυνεύουμε να φορέσουμε μακρυά μανίκια.

@Άνεργοι Δημοσιογράφοι:
Έχει πολύ πράμα η κυρία Κατεχάκη... τρώνε καλά τα κω(α)λόπαιδα μπατσοσυντάχτες και όχι μόνο.

pointer είπε...

Δεν ξέρω αν προσέξατε πως η κα Γιαννάκου έχει "κληρονομικό χάρισμα". Μάντεψε το όνομα της "οργάνωσης" που έβαλε εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι της. Τώρα τι αντάρτες είναι αυτοί που αυτοαποκαλούνται "Φράξια μηδενιστών" όταν τους κατηγορούν όλοι οι δεξιοσυντηρητικοί ως μηδενιστές δεν καταλαβαίνω. Εκτός αν έχουν πολύ ανεπτυγμένη αίσθηση χιούμορ...
Βέβαια και οι άλλοι αυτοαποκαλούνται "Σέχτα". Μάλλον αναγραμματισμός είναι...

Alex είπε...

Τώρα πως μπλέκονται οι ποινικοί σε τέτοιου είδους ιστορίες μόνο ένα αρρωστημένο μυαλό θα μας εξηγήσει.
Συμφωνώ λύκε με την ανάλυση σου άλλωστε η ιστορία της τρομοκρατίας στην Ελλάδα είναι γνωστή και τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα.

Λαμπηδονα είπε...

sorry δεν το διαβασα ειμαι στο τρεξιμο περασα για καλο μηνα!
φιλια πολλα.

D.Angel είπε...

Καλό μήνε λύκε μου!
Πού χάθηκες;;;
Να σε περιμένω για μια τσικουδιά;
Φιλιά πολλά

monahikoslikos είπε...

@pointer:
Οι ταμπέλες είναι για να θολώνουν τα νερά... όσο για τους "επαναστάτες" διαλέγουν ταμπέλες (φράξια, σέχτα) που άλλοτε απότελούσαν βρισιά για λαϊκούς αγωνιστές.
Τα συμπεράσματα δικά σου.

@Alex:
Αν αποδέχεσαι ότι οι δράστες αυτώ των ενεργειών είναι όντως αυτοι που λένε στις προκηρύξεις τους τότε ναι δεν μπορεί να εμπλέοκονται ποινικοί...
Αν όμως είνια κατασκευάσματα μυστικών υπηρεσιών μια χαρά δένουν με τους ποινικούς.

@Λαμπηδόνα & @D.Angel:
Καλό μήνα...
Αγγελική ως την Πέμπρτη θα την πιούμε μια... να με περιμένεις.