Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Να τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν…

Κοντά ένα μήνα έκαναν η ευαίσθητη περιβαλλοντολογικά υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη και ο θησαυροφύλακας υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να καταλάβουν ότι η απόσυρση των αυτοκινήτων και η αντικατάστασή τους με άλλα, έστω και νεότερης καταλυτικής τεχνολογίας, ενώ έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος δεν έχει περιβαλλοντικό όφελος και ανακοίνωσαν την …απόσυρση των κινήτρων απόσυρσης.
Στις 20 τόσες μέρες από την ορκωμοσία τους τα 2 εξωκοινοβουλευτικά αστέρια του νέο-Παπανδρεϊσμού Μπιρμπίλη και Παπακωνσταντίνου έβλεπαν, όχι τα τρένα να περνούν αλλά, δεκάδες χιλιάδες Ι.Χ να οδηγούνται στη χωματερή τα οποία θα πρέπει τώρα να αποζημιώσουν με τουλάχιστον 2.000 ευρώ το καθένα…
Δοξάστε τους!!!!


.

29 σχόλια:

Swell είπε...

Ε, θα μπορούσε να τους πάρει και περισσότερο καιρό. Δεν ήταν, οι καημένοι, μαθημένοι στα δύσκολα... Πάντως φυλάξου μη διαβάσει την ανάρτηση η κοινή γνωστή.

Τσούγδω είπε...

Συγκριτικά με ρυθμούς του παρελθόντος και γρήγορα έπραξαν... Τουλάχιστον το κατάλαβαν κάτι είναι κι αυτό...

Δε νομίζω όμως ότι πρέπει να τα ρίχνουμε τόσο στον Παπακωνσταντίνου ο οποίος έχει 1000 σκοτούρες στο κεφάλι του... Πιο πολύ θέμα Μπιρμπίλη είναι.

Ανώνυμος είπε...

Νωρις,νωρις τα "δοξαστε"
Ξεχασατε πως ηταν μετρο της κυβερνησης που καταψηφιστηκε,υπομονη ...

monahikoslikos είπε...

@Swell:
δεν ήταν μαθημένοι στα δύσκολα αλλά ο Γιώργος μας έλεγε ότι ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν και δεν θέλανε καν περίοδο χάρητος...
Όσο για την κοινή μας φίλη θα χαρώ πολύ αν το διαβάσει...

@tsougdw:
Αγαπητή μου δικαιολογίες πάντα υπάρχουν αλλά το θέμα είναι ότι το μέτρο της απόσυρσης τους είχε απασχολήσει προεκλογικά και άρα όφειλαν να είναι πανέτοιμοι...
Και όπως βγήκανε και είπανε ημιυπαίθριοι τέλος να λέγανε και απόσυρση τέλος κι όχι να αφήνουν τα σαπάκια να ποσύρονται και να τα αποζημιώνουν.


ανώνυμος:
Τίποτα δεν ξεχνώ και γι αυτό τους επικρίνω ότι άργησανα να το καταργήσουν...

marianaonice είπε...

Και εγώ θα πω κάλλιο αργά παρά ποτέ Μοναχικέ Λύκε μου...

Δεν περιμένω θαύματα ούτε εκπλήξεις και το ελάχιστο που γίνεται κατάντησα να μου φαίνεται καλό...
Για να δούμε τη συνέχεια όμως...
Καλό σου βραδάκι!
:))

tsaousa είπε...

Σωστά. 'Επρεπε να το κάνουν σε 20 λεπτά.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Το κάλλιο αργά δεν νομίζει ότι ταιριάζει στην περίσταση γιατί όταν
σε απλά θέματα επεξεργασμένα από πριν τις εκλογές χρειάζονται τόσο χρόνο στα δύσκολα τις θα κάνουν... θα σηκώσουν ψηλά τα χέρια?

@tsaousa:
Δεν με εκπλήσει η θέση σου... την περίμενα!

αντωνης είπε...

μια απορια εχω, σε σχεση με τον τιτλο της αναρτησης

εχεις την εντυπωση οτι αυτοι που τους ψηφισαν δεν τους χαιρονται τους υπουργους τους;

καλημερα!

μαριάννα είπε...

Λύκε, ξέρεις πόσο σε συμπαθώ. Εδώ όμως είσαι εντελώς φάουλ. Ως προς τον χρόνο. Το ποστ σου κακαουνακίζει ή τραγκάζει επικινδύνως. :))))

Τη φράση με τα μαυρισμένα «ενώ έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος δεν έχει περιβαλλοντικό όφελος», που την έχεις ως αξίωμα, ποιός ακριβώς τη λέει;

Καλύτερα που καθυστέρησαν μπας και προλάβανε να αποσυρθούν μερικές ρυπογόνες κουρούπες. Και μου κάνει εντύπωση που επικεντρώνεις στο 2000ρο και όχι στο περιβάλλον.

Συμφωνώ με την Τσαούσα εν προκειμένω και μη βιαστείς να με χρεώσεις κάπου. Ξέρεις ότι είμαι απλά με το δίκιο, το κατά την άποψή μου πάντα. :)

Καλό μήνα!

monahikoslikos είπε...

@Αντώνης:
Αντώνη μου δεν ξέρω αν τους χαίρονται έχω διαβάσει διάφορες γκρίνιες....

@Μαριάννα:
Μαριάννα μου καλημέρα και καλό μήνα...
Ξέρεις πολύ καλά τα αισθήματά μου απέναντί σου και μόνο γι αυτό με υποχρεώνεις να διαφωνήσω κάθετα (α ρε ΠΑΣΟΚ με τους όρους σου) με τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδεις...
Τη φράση «ενώ έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος δεν έχει περιβαλλοντικό όφελος» δεν την έχω εγώ ως αξίωμα... ο Παπακωνσταντίνου την είπε παρουσία της χαμογελαστής Τίνας.
Αν πιστεύεις πάντως πως είναι καλύτερα που καθυστερήσανε για να προλάβουνε να αποσυρθούν μερικές ρυπογόνες κουρούπες όπως λες δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υποστηρίζεις ότι κακώς καταργήσανε τα κίνητρα απόσυρσης... αφού έτσι θα μείνουνε οι ρυπογόνες κουρούπες στους δρόμους.

Εγώ Μαριάννα μου και λέγε εσύ πως κακαουνίζω ή τραγκαουνίζω επέκρινα την καθυστέρηση γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκάθαρη και διατυπωμένη επίσημα στη Βουλή άποψη κατά των κινήτρων που ενισχύουν τις εισαγωγές και επιβαρύνουν το ισοζύγιο πληρωμών (μείωση τέλους ταξινόμησης, αγοράς νέου Ι.Χ κλπ) ήδη από την περασμένη άνοιξη.
Εκτός αν μου πεις ότι αυτά τα έλεγε η τότε αρμόδια για την οικονομία Λούκα Κατσέλη ενώ τώρα αρμόδιος είναι ο Παπακωνσταντίνου και εκεί στην Ιπποκράτους δεν γνωρίζει η Δεξιά τους τι ποιούσε κι έλεγε η Αριστερά τους.

Υ.Γ καλημέρα και καλό μήνα.

tsaousa είπε...

Άμ αμου λες έτσι, δεν μπορούμε να συζητήσουμε.

monahikoslikos είπε...

@tsaousa:
Χαίρομαι να συζητώ με έξυπνους ανθρώπους αλλά με το λακωνικό σχόλιο που άφησες δεν μου άφησες περιθώρια για συζήτηση...
καλό σου βράδυ

Meropi είπε...

Να σου πω την αλήθεια, δεν θεωρώ ότι άργησαν. Κατ' αρχάς μ' αυτό το χάος που παρέλαβαν και πάλι καλά να λες.
Εγώ πάλι περιμένω μέτρα για τη Δικαιοσύνη. Τότε θα μπορώ να μιλήσω πιο υπεύθυνα αν τα πάνω καλά ή όχι.

Meropi είπε...

Χα χα χα! "...αν τα πάνε καλά.... ήθελα να πω και όχι αν τα πάνω!

monahikoslikos είπε...

@Meropi:
Μερόπη μου ο καθένας κρίνει από τον τομέα που ξέρει καλύτερα... όταν λοιπόν εξαγγείλει ο Καστανίδης τα μέτρα για τη Δικαιοσύνη τα ξαναλέμε...
Αν φυσικά εξαγγείλει μέτρα ο Καστανίδης διαφορετικά δεν θα έχουμε κάτι να συζητήσουμε παρά μόνο να ...βρίσουμε.
Καλό σου βράδυ.

μαριάννα είπε...

Μάλλον δεν έγινα σαφής. Και είναι δικό μου λάθος. Διαφωνώ με την κατάργηση της απόσυρσης. Χιλιοπροτιμούσα τα λεφτά να πάνε εκεί και όχι στην παιδεία που επέλεξε η Μπιρμπίλη να τα δώσει.
Να πάνε να συμμαζέψουνε τους χιλιάδες παράνομα αραχτούς από τα εκατοντάδες γραφεία του ΥΠΕΠΘ και θα μαζευτούνε άμεσα τα λεφτά.
Διαφώνησα μαζί σου, στο ότι αργήσανε. Στο ότι το τοποθετείς σε βάση χρονική. Κι αυτό είναι άδικο. Δηλαδή διαπιστώνω μία τάση υπερβολικής απαίτησης σε αμεσες πράξεις και νομοθετήσεις που όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε εφικτές. Νιώθω όχι σαν να τους κριτικάρουμε, αλλά σαν να περιμένουμε με το χέρι στη σκανδάλη να βρούμε το λάθος. Ενώ τις αρκετές σωστές και καλές κινήσεις τις προσπερνάμε ως αυτονόητες.

Καλό ξημέρωμα!

monahikoslikos είπε...

@μαριάννα:
Τη θέση σου υπερ της απόσυρσης την καταλαβαίνω και τη σέβομαι ανεξάρτητα αν εγώ πιστεύω ότι με όλα αυτά φουσκώνουμε τις εισαγωγές και διογκώνουμε το έλλειμμα στο ισοζύγιο πληρωμών που σε περίοδο κρίσης δεν είναι σωστή πολιτική.
Τοποθέτησα σε χρονική βάση την κριτική μου γιατί σε αποφασισμένα εκ των προτέρων θέματα κάθε καθυστέρηση δεν είναι μονο βλαπτική αλλά υποδηλώνει και μια ανετοιμότητα να κυβερνήσουν....
Αν τους περίμενα στη γωνία όπως λες για να τους κριτικάρω δεν θα το έθετα σε χρονική βάση αλλά θα τους έλεγα ευθέως "απατεώνες".
Γιατί πως αλλιώς εκτός από απάτη να χαρακτηρίσεις την απόφαση των 2 υπουργών να καταργήσουν την απόσυρση (του Σουφλιά) αλλά να διατηρήσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας... που τη συνόδευαν.
Τουλάχιστον ο Σουφλιάς έδινε μια κάποια διέξοδο στους κατόχους παλαιών Ι.Χ να τα αλλάξουν για να μην πληρώνουν τα αυξημένα τέλη ενώ το δίδυμο Μπιρμπίλη-Παπακωντσαντίνου αποφάσισαν να τιμωρήσουν με ετήσιο χαράτσι εκείνους και είναι πολλοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργιο...

Δοξάστε τους!!!

Καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ,τα νευρα σας κουρελια
Ηρεμα, η ζωη ειναι ωραια,χαμογελα,πηγαινε στη παραλια,κατω στα βοτσαλα,χαλαρα....
το κανουμε για ναχουμε ευεξια να καμαρωνουμε το Παπαντρεου, το Ραγκουση, το ΦαλαινοΠαγκαλο μας...τι ετσι????η ζωη ειναιωραια οπως ναχει υπαρχουν χειροτερα παντα..φιλουμπες

tzonakos είπε...

Λάθος.
Σε 20" δευτερόλεπτα έπρεπε να το εχουν κάνει.
Ενω οι προηγούμενοι οι μάγκες το έκαναν σε 5 χρόνια και κάτι.
Μου φαίνεται κάνεις κακές παρέες κια θα του τη βουλιάξω τη βάρκα του φίλου σου.

monahikoslikos είπε...

@tzonakos:
Τζόνυ αν έμπαινες στον κόπο να ...σκεφτείς αντί να βρίζεις το φίλο μου θα διαπίστωνες ότι δικαίως τους επικρίνω καθώς υπήρχε σαφής πολιτική θέση από πριν τις εκλογές οπότε η καθυστέρηση είναι ανεξήγητη... αλλά φοβάμαι πως σας έχει απαγορεύσει η Ιπποκράτους να σκέπτεστε

tzonakos είπε...

:) Αστειεύομαι.
Οπως και εσυ αστειεύεσαι με την Ιπποκράτους.
Δέχομαι οτι ναι έπρεπε νωρίτερα να εχουν αποφασίσει.

Διαπιστώνω όμως σε πολλά μπλόγκς μία εμμονή με το 'φταίει το πασοκ' και πετροβόλημα ετσι κι αλλιώς, ειτε καλο κάνουν, είτε κακό οι νέοι κυβερνώντες.
Αναρωτιέμαι πώς έγινε και υπήρξε μεγαλύτερη ανοχή στα πρώτα χρόνια ( χρόνια και οχι ημέρες ) της ΝΔ.

Γιατι να είμαστε τόσο άδικοι ;

monahikoslikos είπε...

@tzonakos:
Το ΠΑΣΟΚ έχει ως τώρα κάνει τόσες πατάτες που αν δεν του είχα δώσει περίοδο χάρητος -κι ας μην τη θέλει ο Γιώργος- θα το είχα ξεσκίσει χωρίς να κινδυνεύω να κατηγορηθώ για δεξιά στροφή.
Μόνο για την αξούριστη κι ακούρευτη μαϊμου που παρουσίασε για προσχέδιο προϋπολογισμού ο Παπακωνσταντίνου θα είχα να γράψω τόμους... και μην με τσιγκλήσει κανένας γιατί θα αρχίσω και ποιος με ακούει...

koptoraptou είπε...

Σε πόσες μέρες τελειώνουν οι... 100 μέρες είπαμε;

monahikoslikos είπε...

@Koptoraptou:
Φοβάμαι πως θα μας ξεκάνουν πριν φθάσουν στις 100 μέρες τους...

Lalù είπε...

Το κακό ξέρεις ποιο είναι? Ότι αυτοί που τους ψηφισαν τους χαίρονται κι εμείς οι υπόλοιποι τους τρώμε στη μάπα και βγαίνουμε διπλα χαμένοι.

Specialmuse είπε...

Και να ήταν μόνο αυτή η πατάτα τους. Ο Παπακωνσταντίνου έκατσε (κυριολεκτικά) σε λάθος γραφείο, τσακώθηκε με την Κατσέλη και τώρα κανένας τους δεν υπογράφει τις εκθέσεις για τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Οι ημερομηνίες λήγουν και πάλι θα μας την "πουν" οι Ευρωπαίοι! Κι όλα αυτά γιατί δεν ξεχωρίζουν την Καραγιώργη Σερβίας από τη Νίκης!!!!!

monahikoslikos είπε...

@Lalu:
Δεν τα ξέρεις καλά... ακόμα κι αυτοί που τους ψηφίσανε βλαστημάνε... εξαίρεση οι κολητοί κι οι κολητοί των κολλητών...

@Specialmuse:
Μήπως εννοείς τον Παπαλογοσκούφη? Αυτός θα τους πάρει στο λαιμό του... και θα πάνε άκλαφτοι σαν τους προηγούμενους...
Ίσα που θα προλάβουν να πουν το "δυστυχώς επτωχεύσαμε" πριν το βάλουν στα πόδια.

miss little sunshine είπε...

Εμένα μοναχικέ Λυκε μου είναι συμπαθή πολλά άτομα της νέας κυβέρνησης και είμαι αριστερών πεποιθήσεων. Σήμερα διάβασα και περί κλεισίματος των "στρατοπέδων συγκέντρωσης" των λαθρομεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λόγω απαράδεκτων συνθηκών και η υπόσχεση φιλοξενίας τους σε υποδομές συνθηκών που αρμόζουν σε ανθρώπινες ψυχες.

monahikoslikos είπε...

@miss litle sunshine:
Μικρή μου ηλιαχτίδα κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τέτοιες ενέργειες όπως το κλείσιμο των διάφορων Γκουαντάναμο... όμως επίτρεψέ μου να διατηρώ επιφυλάξεις για το αν "της γης οι κολασμένοι" που η ζωή τους ξέβρασε σε κάποια ελληνική ακτή θα βρουν ανθρώπινη μεταχείριση και στοργή.
Όσο για τα μέλη της "παιδικής χαράς" του Γιώργου που κατ΄ ευφημισμό αποκαλούμε κυβέρνηση εύχομαι και ελπίζω να διαψευστώ και να αποδειχτούν αντάξιοι της δικής σου συμπάθειας και εκτίμησης...
Έτσι αισιόδοξα τα ΄βλεπα κι εγώ όταν ήμουν νέος μα τώρα πια στα γεράματα μπορώ να διακρίνω την υποκρισία πίσω από τα λαμπερά χαμόγελα και μακάρι -επαναλαμβάνω- να διαψευστώ γιατί υπάρχει ανάγκη εσείς οι νέοι να βρείτε το δρόμο που χάσαμε εμείς.