Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!


Στις 31 Ιανουαρίου 1996 η Ελλάδα έφτασε στο παρά ένα της στρατιωτικής αναμέτρησης με την Τουρκία προκειμένου να προασπίσει μερικά στρέμματα βράχων που υπό την ονομασία Ίμια ή Λίμνια, (από την παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα το 1947), ανήκουν στην Ελληνική επικράτεια, και βρίσκονται στα Ελληνικά θαλάσσια ύδατα.
Ανεξάρτητα από την έκβαση εκείνης της αντιπαράθεσης με την Τουρκία (που κόστισε ας μην το ξεχνάμε τη ζωή τριών ελλήνων αξιωματικών), το ευχαριστώ τις Ηνωμένες Πολιτείες που εκστόμισε χωρίς αιδώ από το βήμα της Βουλής ένας κατώτερος των περιστάσεων πρωθυπουργός και το γκρίζο καθεστώς κυριαρχίας που επικρατεί έκτοτε στη βραχονησίδα αυτό που έχει σημασία είναι ότι ακόμα και για μια χούφτα βράχια, ακόμα κι ένας ανεπαρκής πρωθυπουργός σαν τον Κώστα Σημίτη προσπάθησε να «ρίξει», έστω και για την τιμή των όπλων, μια ντουφεκιά στον αέρα για να τα υπερασπίσει.
Έκτοτε πολύ νερό κύλησε στ΄ αυλάκι και σήμερα με πρωθυπουργό το Γεώργιο Παπανδρέου (τον Β΄τον ελάχιστο), φρεγάτες και κορβέτες σουλατσάρουν ανενόχλητες στα νερά του Αιγαίου παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και εθνικής κυριαρχίας όπως η κορβέτα «Μπάφρα» που περιέπλευσε 17 νησιά, φθάνοντας μέχρι έξω από τη Ραφήνα πριν αποχωρήσει ανενόχλητη στα Τούρκικα παράλια ή τη φρεγάτα "Γιλντιρίμ" που την περασμένη εβδομάδα πήγε από το λιμάνι του Αξάζ (απέναντι από τη Ρόδο) στον Κόλπο Ξηρού (Ελλήσποντο) μέσω …Σουνίου.
Αλλά και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου τα Τουρκικά μαχητικά πετούν ανενόχλητα αφού από το τέλος του 2009 η κυβέρνηση έχει ανάψει το πράσινο φως κι έχει ανοίξει φαρδιά την πόρτα για την παραχώρηση του ελέγχου του Αιγαίου στην Άγκυρα, ενώ δημοσίως εγκαλεί, υποτίθεται, την Άγκυρα γιατί δεν καταθέτει τα σχέδια πτήσεων των μαχητικών της στο Αιγαίο.
Στα βόρεια η κυβέρνηση Παπανδρέου αντάλλαξε τη κατάργηση της visa για ταξίδια στις ΗΠΑ με την αναγνώριση της FYROM ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και δεν απομένει παρά το τυπικό μόνο μέρος της δημοσιοποίησης της συμφωνίας και της ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.
Στην άλλη πλευρά των βορείων συνόρων μας η υποχρεωτική εισαγωγή της τουρκικής σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, η διοικητική αναδιάρθρωση με τον Καλλικράτη, το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες κλπ γεννούν πολύ περίεργες σκέψεις για το μέλλον της περιοχής που επιφυλάσσει η Κυβέρνηση.
Η συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας σε «κράτος μικρό κι ευέλικτο» συμβαίνει ενώ οι πολίτες-θεατές είναι απασχολημένοι να απολαμβάνουν το θέαμα των λεόντων να ξεσκίζουν τις σάρκες ενός πρώην υπουργού του Τάσου Μαντέλη και το μονόπρακτο του Ανδρέα Λοβέρδου «όχι στη μισή σύνταξη, ναι στο 51% της σύνταξης).
Και εκεί στο γύρισμα της μέρας που τα λιοντάρια κατάκοπα επιστρέφουν στα κλουβιά τους και οι πολίτες-θεατές ετοιμάζονται να ασχοληθούν στα σοβαρά με τα «του οίκου τους» η ηγεμόνας ρίχνει ένα άλλο ψοφίμι (τον επιλεγόμενο κάποτε και ωραίο Μπρούμελ) στην αρένα και φέρνει καινούργια λιοντάρια να τον ξεσκίσουν.
Την ίδια ώρα και ενώ το πλήθος στρέφει και πάλι την προσοχή του στην αρένα, ο υπουργός Οικονομικών και εξ απορρήτων του ηγεμόνα Παπακωνσταντίνου υπογράφει μια κατάπτυστη δανειακή σύμβαση με τους τοκογλύφους του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Κομισιόν με την οποία εκχωρεί αμαχητί την ακίνητη και κινητή περιουσία του δημοσίου στην περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η επιστροφή του δανείου.
Διαβάζουμε στη σύμβαση ότι αρμοδιότητα για τη τήρηση των συμφωνημένων δίνεται με προσφυγή στο αγγλικό δίκαιο αλλά οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι αποφάσεις του οποίου είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.

Μεταξύ άλλων, η Ελλάδα παραιτείται άνευ όρων, από την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος για προσφυγή εναντίον απόφασης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, δέσμευσης χρημάτων ή άλλου μέτρου, που οι δανειστές θα θελήσουν να επιβάλλουν σε περίπτωση που κρίνουν ότι οι όροι εξόφλησης δεν τηρούνται, εκτός εάν αυτό το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος - που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει.

Η δέσμευση αυτή ισχύει μέχρι να εξοφληθεί όλο το κεφάλαιο, οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά - εάν υπάρξουν.
Η Ελλάδα δεσμεύεται με τη σύμβαση να καταργήσει κάθε δικαίωμα πάνω στα περιουσιακά της στοιχεία και τα έσοδά της, όπως την εκποίηση, την τοποθέτησή τους ως ενέχυρο ή υποθήκη ή εγγύηση για δανεισμό από άλλο, τρίτο μέρος, εκτός των δανειστών (Ευρωζώνη, Δ.Ν.Τ.), εκτός εάν ότι εισπράξει διαμοιρασθεί ισότιμα σε αυτούς, ενώ διατηρούν το δικαίωμα προτεραιότητας σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη.

Αν υπάρξει αδυναμίας αποπληρωμής, προβλέπεται η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας σε εταιρία ειδικού σκοπού, είτε η έκδοση ειδικών ομολόγων με αντίκρισμα τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, για να αντληθούν κεφάλαια.

Επίσης προβλέπεται η εκχώρηση στους πιστωτές αναπτυξιακών έργων (δρόμοι, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κ.λπ.) από την εκμετάλλευση των οποίων θα αποσβεσθεί το χρέος.

Διαβάζοντας όλες αυτές τις δεσμευτικές ρήτρες που οικειοθελώς παραχωρήσαμε στους δανειστές μας φωτίζονται με άπλετο πλέον φως κάποιες περίεργες δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων που μας προέτρεπαν να ξεπουλήσουμε κάποια από τα νησιά μας με πρώτο την Κέρκυρα για να εξοφλήσουμε τα χρέη μας όπως και οι πρωθυπουργικές δηλώσεις για απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Κέρκυρα θέλετε, Κέρκυρα σας δίνω μοιάζει να υπογράφει ο Παπακωνσταντίνου ως εκπρόσωπος του ηγεμόνα.

Και αν μετά από όλα αυτά εξακολουθεί κάποιος να πιστεύει πως ο λαός είναι κυρίαρχος στον τόπο του θα πρόκειται ή για αθεράπευτα αιθεροβάμονα ή για ηλίθιο ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ.
Δυστυχώς το χάσαμε το παιχνίδι πατριώτες!!!!


.

17 σχόλια:

katerina είπε...

Λυκε δεν φημιζομαι για την αισιοδοξία μου γενικώς.
Αλλά όσο κι αν φαινετα περιεργο ...είμαι αισιοδοξη. Ακόμα και για την Ευρωπη είμαι αισιοδοξη. Πιστευω ότι ζουμε τις ωδίνες μιας προσεγγισης ομοσπονδοποιησης. Πιστευω ότι και ο συνασπισμός της Μέρκελ με τοςυ Φιλευλευθερους δνε θα αντεξει, θα αναγκαστεί να πάει αλλάξει ρότα.

Ναι, στην πράξη το μονο που έκανε η Κυβερνηση Τσολακογλου ήταν να αναιωσει τα παλαια δάνεια, με καινουργια με απολυτα δεσμευτικές ρητρες. Αλλάξε το Συνταγμα της χωρας και το αντικατεστησε με Δημοσιονομικό Συνταγμα.
Αλλά ξέρεις... το έχασε το παιχνιδι Λυκε. ή μάλλον θα το χασει.

Το πιστευω βαθειά, ότι σε αυτό το μαφιοζικο σκηνικό, η ομερτα θα σπάσει... και τότε, και τότε...

Υ.Γ. Δεν ειναι τυχαίο ότι οι όροι του μνημονίου δεν δημοσιευτηκαν ερμηνευτικά.

Swell είπε...

Λύκε, συμμερίζομαι την αισιοδοξία της Κατερίνας. Αφού δεν υπάρχει ρήτρα που να προβλέπει σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής, στήσιμο όλων μας ξεβράκωτων και σε επίκυψη, δεν ανησυχώ. Γιατί, όπως είπε και ο Μαρξ, μακριά από τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι.

monahikoslikos είπε...

Katerina:
Πολύ θα το ήθελα να ήμουν, έστω και για λίγο, αισιόδοξος όπως κι εσύ αλλά πιστεύω πως δεν είναι η Μέρκελ ο κακός μας δαίμονας και γι αυτό δεν μπορώ να αισοδοξώ.
Η περίπτωσή μας είναι νομίζω υποψήφια για το βιβλίο Γκίνες αφού μας έλαχε να αντιμτωπίσουμε την κρίση με έναν πρωθυπουργό που ενδεχομένως αισθάνεται τόσο πολύ Έλληνας όσο κι εγώ Αμερικανός.
Δεν θυμάμαι αν στο είπα αλλά ξαναδιαβάζοντας την αλληλογραφία του ηγεμόνα με τη μαμά του και τις επιστολές του αδελφού που είχε αποκαλύψει προ 10ετίας περίπου το περιοδικό Νέμεσις αντιλαμβάνομαι σε ποιο λάκο με φίδια πέσαμε μετά τον περασμένο Οκτώβρη.
Και μην μου πεις πως δεν είναι μόνος του και οι υπόλοιποι κάποια στιγμή θα του πούνε μπάστα κουμπάρε ως εδώ, γιατί οι γύρω του Πεταλωτήδες, Μπιρμπίλες, Δρούτσες, Ραγκούσηδες, Παπακωνσταντίνοι κλπ θα πέρναγαν εντελώς απαρατήρητοι αν δεν τους μάζευε ο ηγεμόνας για να στήσει το παιχνίδι του.

Το ότι θα το χάσει το παιχνίδι, όπως λες Κατερίνα, δεν με κάνει λιγότερο απαισιόδοξο καθώς σκέπτομαι ότι δρομολογήθηκαν ήδη μη αναστρέψιμες καταστάσεις....

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Swell ακούμπησες στην Κατερίνα για να αισθανθείς αισιόδοξος αλλά δεν πρόσεξες αυτό που γράφει ότι δηλαδή "Δεν ειναι τυχαίο ότι οι όροι του μνημονίου δεν δημοσιευτηκαν ερμηνευτικά" που σημαίνει ότι κι αυτό που φοβάσαι μπορεί να προβλέπεται ήδη στο μνημόνιο.

katerina είπε...

Α, όχι Λυκε μου, εγώ δεν ισχυριστηκα ποτέ ότι η Μερκελ ειναι ο ακκός μας δαιμονας. Αντιθετα, θεωρησα πάντα ότι η Μερκελ οφειλει να κριθεί μόνο για το αν εξυπηρετεί τα συμφεροντα των συμπατριωτών της. Μόνο σε αυτοςυ έχει να δωσει λόγο και σε ΚΑΝΕΝΑ άλλο.

Η δική μου αισθηση όμως ειναι ότι και η Μερλελ πιεζεται απο την λαική δεξιά της Χριστιανοδημοκρατίας, που σερνεται απο τοςυ Φιλελευθερους(ουτε και αυτοςυ αδικώ, εκλεχτηκαν και μάλιστα ειναι και συνεπεις στην ιδεολογία τους). Πιστευω ότι συντομα θα αναζητησει μαι συμμαχία με τοςυ σοσιλαδημοκρατες. Επισης δεν πιστευω ότι οι σοσιλαδημοκρατες Γερμανοι ειναι καλυτερα κουμάσια απο άλλους ...σοσιλαδημοκρατες. Εκεινο όμως που πιστευω ειναι ότι ΟΛΟΙ ξερουν ότι οι οικονομικές κρισεις και η υφεση αντιμετωπιζεται πολύ πιο αποτελεσματικά με κευνσιανες μεθόδους.

Τωρα για τον δικό μας τον Τσολακογλου. Ασφαλώς και δνε περιμένω τίποτα απο τους ΜπιρμπιλοΠαπακωσταντίνου. Αλοιμονο! Απο εμάς περιμένω. Μόνο απο εμάς.

Κια κάτι τελευταίο γιατί οι Μπομπολας και Ψυχαρης βγηκαν στο κουρμπετι αν ...αντικαταστησουν τον Παπακωσταντινου με κάποιον που παιζει πιο καλά το δικό τοςυ παιχνιδι και δεν προσπαθει να παιξει το δικό ΤΟΥ. Καιετσι...παλευουν να φερουν τον Αλεκο τον Παπδοπουλο. Πιο δικό τους, πιο ελεγξιμο για αυτούς.
Ε, ρε χαρα ο Μητσοτακης. Αν δεο τον Αλε΄κο Παπδοπουλο Υπουργό Οικονομικών, θα του περασει η στεναχωρια που δεν αθ δει την Ντορα ΠΡωθυπουργό. Τον εκτιμά περισσότερο ακόμα και απο τα παιδία του. Ειναι καθ' εικόνα και ομοιωση του. Φασον!!!

dyosmaraki είπε...

Ανατριχιάζω στην ιδέα να επαληθευτούν τα όσα αναφέρεις λύκε μου.
Πράγματι είναι πολύ παράξενα πολλά από τα όσα συμβαίνουν τελευταία ειδικά στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
Είχα διαβάσει τις αποκαλύψεις του περιοδικού Νέμεσις για την αλληλογραφία του τωρινού Πρωθυπουργού με τη μαμά του και τώρα αρχίζω να ανησυχώ ακόμη περισσότερο που μας το θύμισες ιδιαίτερα σκεφτόμενη πως η υπέρμετρη κινητικότητά του στο εξωτερικό θα μπορούσε να μην αφορά τα θέματα της κρίσης μα δεσμεύσεις απέναντι σε τρίτους...
Πόσο τυχαίο είναι άραγε το γεγονός πως η Αμερική μας αγκάλιασε με τόση "αγάπη" και μας στήριξε ακόμη και απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους????

Ανώνυμος είπε...

Λύκε που τα διάβασες αυτά; Δεν νομίζω ότι ισχύουν, διότι εμπίπτουν σε θέματα εθνικής κυριαρχίας. Μπορείς να μας δώσεις κάποιο link όπου βρίσκεται το ακριβές κείμενο του μνημονίου;

monahikoslikos είπε...

@katerina:
Ας αρχίσω από τα "εύκολα".
Οι Μπομπολοψυχάρηδες έχουν στοχοποιήσει τον Παπακωνσταντίνου από τη στιγμή που επανέφερε τον τηλεοπτικό φόρο 20% επί της διαφημιστικής δαπάνης που οδηγεί σε ακόμα μικρότερα ποσά στα ταμεία των ομίλων.
Συνολικά πλέον οι διαφημίσεις από τηλεοράσεως επιβαρύνονται με ένα 64% περίπου (αγγελιόσημο, ΦΠΑ, φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων κλπ) και αν λάβεις υπόψη και τη
μείωση της διαφημιστικής δαπάνης λόγω της οικονομικής κρίσης καταλαβαίνεις ότι με την επαναφορά του φόρου μπαίνει ουσιαστικό έμα επιβίωσης των καναλιών.
Όσο για τον Παπαδόπουλο, επειδη τυχαίνει να τον ξέρω πολύ καλά, δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του υπουργού με ή χωρίς τη βοήθεια των μπομπολοψυχάρηδων.
Η φιλοδοξία του είναι να ηγηθεί ο ίδιος ενός ευρύτερου διακομματικού κυβερνητικού σχήματος που απαλλαγμένο από κομματικά και πολιτικά κόστη να επιβάλει σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία (ια άγνωστο αριθμό ετών).
Τρέχα γείρευε δηλαδή...

Επί του θέματος που μα ςαπασχολεί δεν σου χρέωσα ότι η Μέρκελ είναι ο κακός δαίμονας για την ελληνική κρίση αν και υπο ορισμένες προϋποθέσεις θα μπορούσα κι αυτό να το υποστηρίξω.
Η Μέρκελ κατά την άποψη μου παγιδευμένη από το Γερμανικό μεγαλοϊδεατισμό παλατζάρει ανάμεσα στη στήριξη της ευρωζώνης και του ευρώ ή την ηρωϊκή επιστροφή στο μάρκο.
Με τον τρόπο όμως αυτό παίζει το παιχνίδι των αγορών που κερδοσκοπούν ασύστολα αλλά λειτουργεί και ως ο έτερος πόλος αποδιάρθρωσης του ευρώ.
Αν δηλαδή ο δικός μας άρχισε να αποκολά στηρίγματα από τη βάση του ενιαίου νομίσματος η Μέρκελ πιστεύω πως θα είναι αυτή που θα πάρει πρώτη το φτυάρι για να το θάψει....

monahikoslikos είπε...

@dyosmaraki:
Αν δεν ήταν τόσο σοβαρά -κατά τη γνώμη μου πάντα- τα πράγματα δεν θα είχα λόγο να ασχοληθώ.
Αναλογίσου μόνο τι μυνήματα στέλνονται και στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας και μόνο από το χθεσινό επεισόδιο όταν σχηματισμός τουρκικών μαχητικών έξυσε τα κατάρτια φρεγάτας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που μετείχε σε άσκηση νότια της Χίου.
24 ώρες μετά η Αθήνα εξέφραζε την έντονη δυσαρέσκεια της για το περιστατικό.
Για το γεγονός πως μας αγκάλιασαν οι Αμερικανοί εκτός των άλλων θυμίσου και τον εμπιστευτικό ρόλο που του είχε ανατεθεί από τον Μπιλ Κλίντον με το περιβόητο non paper Σημίτη - Κλίντον την άνοιξη του 1996.
Άλλωστε και ο Ομπάμα στη συνάντηση που είχε με τον Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο ως συμπατριώτη τον καλοσώρισε.

monahikoslikos είπε...

ανωνυμε δεν κατάλαβα ποια είναι αυτά που κατά τη γνώμη σου δεν ισχύουν επειδή εμπίπτουν σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, ούτε το link πρέπει και γιατί άλλωστε πρέπει να σου δώσω.
Μπες στο google, όπως μπήκα κι εγώ και θα βρεις όλα όσα θέλεις....

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Λύκε μου . Σωστά αυτά που λες ,
αλλά καταθέτω , σύντομα και την άποψη μου.
Αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο σαν χώρα και πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε πως βρισκόμαστε σε χειρότερο σημείο από ακόμη και από την κατοχή.
Στο σημείο δηλαδή να μην μπορούμε να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες όλα τα του μνημονίου να τα περιμένεις, ειδικά στην σημερινή εποχή που κυριαρχούν και κυβερνούν όλο το κόσμο οι τράπεζες.

Βεβαίως και δεν συμφωνώ και θελω να χάσουμε την εθνική κυριαρχία και τα άλλα που γράφεις και μας μαυρίζουν την καρδιά.

Αμφιβάλει όμως κανένας ότι δεν πήγαινε άλλο αυτή η κατάσταση;
Ενα κράτος γεμάτο κρατικοδίαιτους υπαλλήλους, που κυριαρχεί το ρουσφέτι, το λάδωμα , το κλέψιμο, καταστάσεις που όλοι κατακρίνουμε αλλά δεν κάνουμε ή δεν απαιτούμε από αυτούς που μας κυβερνούν να διορθώσουν;

Αυτή η κρίση δεν θα περάσει χωρίς να αφήσει βαθιά σημάδια κυρίως στους εργαζόμενους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, σε κατακτήσεις και δικαιώματα. Ισως , όμως ,είναι και η ευκαιρία να ξαναγεννηθούμε σαν κοινωνία , σαν κράτος, σε βάσεις και αρχές που όλοι τις συζητάμε και τις θέλουμε αλλά για τους άλλους.
Ομως για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραμεριστούν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, θα πρέπει να συμφωνήσουμε αν θέλουμε να σηκωθούμε, όλοι μαζί και πως
αν ο καθ΄ ένας τραβάει τον δρόμο του γιατί νομίζει ότι στο τέλος θα οφεληθεί κομματικά, φοβάμαι ότι δεν έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού και δεν ξέρω τι θα έχει μείνει για να μοιράσουν μεταξύ τους τα κόμματα μας.

Ανώνυμος είπε...

Μοναχικέ λύκε ψάχνω αλλά δεν βρίσκω. Δεν καταλαβαίνω την αμυντική λογική της απάντησής σου. Και εγω έλληνας πολίτης είμαι που τρέμει τον αναξιόπιστο ΓΑΠ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πιστεύω ότι γράφεται στο δίκτυο. Έχεις κάποιο επίσημο εγγραφο που να αποδεικνύει τα λεγόμενά σου ή μπα;

αντωνης είπε...

Καλησπερα.
Δυστυχως λυκε βγαινεις αληθινος σε πολλά απο οσα εχεις γραψει κατα καιρους.
Τι κανουμε ειναι το θεμα...


@ανωνυμε
Αν εψαχνες θα εβρισκες.
Βαλε στο google "δανειακή σύμβαση".

Αντε, ολα μασημενα πια...

monahikoslikos είπε...

@Ξημεράκης Φάνης:
Φάνη μου αν πάρουμε ως δεδομένο ότι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε για λόγους ανεξάρτητους τότε όλα φαντάζουν λογικά και αυτονόητα.
Απλά εγώ πιστεύω ότι η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε ένα αυτοκίνητο με χαλασμένη μηχανή, χωρίς λάστιχα και βενζίνη παρατημένο καταμεσής του δρόμου.
Αντί όμως, με βάση το προκλογικό της πρόγραμμα, να βάλει βενζίνη, να αλλάξει λάστιχα και να επισκευάσει τη μηχανή άρχισε να σπρώχνει όπως όπως το σαραβαλάκι φωνάζοντας κι όλας να ακούνε κι οι γειτόνοι πως είναι τόσο χάλια που δεν φτιάχνεται με τίποτα.
Κι όταν πια σπρώχνοντας το έφτασε στο χείλος του γκρεμού τότε μας είπανε πως δεν γίνεται τίποτα με τους έλληνες μηχανικούς και χρειάζεται να έρθουν τα τσακάλια του ΔΝΤ που για να το επισκευάσουν ζητάνε να τους μεταβιβάσουμε την κυριότητα κι εμείς να κρατήσουμε μόνο την υποχρέωση να τους φουλάρουμε τα ρεζερβουάρ για να κάνουν αυτοί τις βόλτες τους.
Κατάλαβες Φάνη μου η διαφωνία μας νομίζω είναι δομική.

monahikoslikos είπε...

@αντώνης:
Αυτή τη φορά ξέρεις πολύ καλά Αντώνη πως επιθυμώ διακαώς να διαψευστώ αν και δεν το βλέπω πιθανόν.
Όσο για το τι κάνουμε προσωπικά δεν έχω αυτή τη στιγμή απάντηση...
Κάποιοι άλλοι βέβαια έχουν και διασπώνται σε τιμάρια προς μεγάλη χαρά των "κυβερνώντων" και των πατρώνων τους.


@ανώνυμε, καμιά αμυντική λογική δν υπάρχει στην απάντησή μου, απλά δεν κάνω τον καθηγητή και ως εκ τούτου δεν θεωρώ υποχρέωσή μου να υποδεικνύω πηγές.
Άλλωστε όπως σου λέει κι ο Αντώνης πιο πάνω αν έψαχνες θα έβρισκες αλλά φαίνεται πως προτιμάς τη μασημένη τροφή που δυστυχώς μόλις μας τελείωσε.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ. Συνέχισε να μιλάς στον αέρα.

Οι ερμηνίες που δίνεις πάντως στο μνημόνιο είναι αυθαίρετες και ΚΚΕδίστικα υπερβολικές. Ο εθνικός πλούτος δεν κατάσχεται σε καμία περίπτωση. Αμα βαρέσουμε κανόνι (που θα βαρέσουμε με τον βλάξ που μας κυβερνάει) θα πάρουν τα @@ μας οι ευρωπαίοι και οι ΔΝΤδες.

monahikoslikos είπε...

@Ανώνυμε αν έχεις κότσια κι έχεις βαρεθει τον καναπέ σου κάνε τον κόπο να ξεστραβωθείς για να μην γράφεις ότι σου κατεβαίνει...
Αυτά και τέλος.