Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ?

Ο όρος ιδιώνυμο αδίκημα καθιερώθηκε με το νόμο 4229 "Περί μέτρων προστασίας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών" που ψηφίστηκε το 1929 μετά από πρόταση της κυβέρνησης Βενιζέλου.
Ο στόχος του νόμου ήταν η ποινικοποίηση των "ανατρεπτικών" ιδεών, ιδιαίτερα η δίωξη κομμουνιστών, αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων.
Ο Νόμος αυτός προέβλεπε ποινή φυλάκισης πάνω από έξι μήνες για όποιον, κατά το άρθρο 1, "επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπασιν μέρους εκ του όλου της επικράτειας ή ενέργεια υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμού". Ήταν το πρώτο νομοθετικό μέτρο κατά του Κ.Κ.Ε. και εγκαινίασε σειρά από έκτακτα μέτρα που θα θεσπιστούν αργότερα από τις νεότερες κυβερνήσεις κατά της αριστεράς.
Με την επίκληση του "ιδιωνύμου" διαλύθηκαν οι περισσότερες εργατικές οργανώσεις προς τα τέλη του έτους 1930.
(Όλα τα παραπάνω δανείστηκα από τη Βικιπαίδεια)

Παρακολουθώντας τις επιθέσεις πολιτικών και δημοσιογράφων κατά του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ τείνω να πιστέψω και μακάρι να διαψευστώ ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μετά την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο ΔΝΤ και την τρόικα ετοιμάζεται για ανοικτή Συνταγματική εκτροπή.
Άλλωστε ο «σεβασμός» του πρωθυπουργού στο Σύνταγμα φάνηκε από την απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε για το πώς θα αντιμετωπίσει τις ενστάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ενός από τα 3 Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας).
«Δεν είναι προφανές για ποιο λόγο το δικό μας Σύνταγμα θα μπορούσε να εμποδίζει κάτι πολύ λογικό, το οποίο ισχύει σε πολλές άλλες χώρες».
Δηλαδή κατά τον πρωθυπουργό μας το Σύνταγμα οφείλει να μην εμποδίζει κάτι που ισχύει σε άλλες χώρες και ο ίδιος θεωρεί λογικό αλλιώς τόσο το χειρότερο για το Σύνταγμα.

Έτσι μετά την ιταμή επίθεση στο ΚΚΕ που εξαπέλυσε πριν από καμιά 10ριά μέρες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός για τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά και τη γενικότερη στάση του κόμματος απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα έδωσε προχθές συνέχεια με τη δήλωσή του ότι το ΚΚΕ δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης αλλά ότι στρέφεται «εναντίον των εργαζομένων, της κοινωνίας, της ίδιας της χώρας».
Σήμερα το πρωί τη σκυτάλη των επιθέσεων στο ΚΚΕ παρέλαβε ο γνωστός για την αμετροέπειά του αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ενώ είχε προηγηθεί ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνης Γεωργιάδης που χαρακτήρισε το ΚΚΕ εγκληματικό κόμμα: «το ΚΚΕ εγκληματεί και όποιος εγκληματεί είναι κακοποιός» είπε χαρακτηριστικά καλώντας την κυβέρνηση να λάβει σκληρά μέτρα αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, γνωστός και ως «ο μεγάλος τραγουδιστής» από την υπόθεση παράδοσης του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν στους Τούρκους και τις απειλές του πως αν γίνει ποτέ ο Γ. Παπανδρέου αρχηγός ο ίδιος θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, πιστό σκυλί σήμερα του Παπανδρέου έσπευσε να υπερκεράσει τον αρχηγό του δηλώνοντας πως το ΚΚΕ διψάει για αίμα: «είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό».
"Υπάρχουν ήδη 4 νεκροί και εννοώ τον Βασιλάκη τον υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοΐδη και τα θύματα της Marfin, μόνο που αυτά τα θύματα δεν ήταν από την πλευρά που ήθελε το ΚΚΕ" είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε πως: " η ιδεολογία του ταξικού μίσους είναι ενιαία. Ξεκινάει από την κ. Παπαρήγα και φτάνει στον δολοφόνο της γειτονιάς μας".
Με λίγα λόγια ο Πάγκαλος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με το βουλευτή του ΛΑΟΣ συνδέοντας τις υποκινούμενες από το ΚΚΕ πολιτικές και συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις με την τρομοκρατία και το έγκλημα.
Τυχαίο? Δεν νομίζω….
Είχα επισημάνει σε προηγούμενη ανάρτηση ότι με την έκρηξη της βόμβας έξω από το γραφείο του Χρυσοχοϊδη στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κόστισε τη ζωή ενός αξιωματικού της ΕΛΑΣ «απασφαλίστηκε το δεύτερο μέρος του σχεδίου που αποσκοπεί στην κατατρομοκράτηση του λαού προκειμένου να περάσουν χωρίς αντιστάσεις τα ανθελληνικά σχέδια για αλλοίωση του status quo στο Αιγαίο, τη Μακεδονία και τη Θράκη».
Με το νέο κύκλο επιθέσεων φαινομενικά κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ αλλά στην ουσία κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων έχω την αίσθηση ότι επισπεύδεται η εφαρμογή του plan B’ για να αποτελέσει αντίβαρο και στη γενικότερη αμφισβήτηση της Συνταγματικότητας βασικών διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καθώς πληροφορίες φέρουν μετά το Ελεγκτικό Συνέδριο και την επιστημονική επιτροπή της βουλής να διατυπώνει ισχυρές επιφυλάξεις στη γνωμάτευσή της.

12 σχόλια:

D.Angel είπε...

Δεν κατέχω εγώ απ αυτά!
Σταμάτησα να σκέφτομαι
Τυχαίο; Δε νομίζω!
Καλή εβδομάδα πέρασα
να πω! Φιλιά πολλά

Swell είπε...

Στην ιδιότυπη δημοκρατία του ΓΑΠ ζούμε Λύκε, οπότε η εφαρμογή του ιδιώνυμου είναι αναμενόμενη εξέλιξη. Γι' αυτό εμείς βγήκαμε στην παρανομία.

Meropi είπε...

Όχι δεν πιστεύω ότι το ΚΚΕ θέλει νεκρό (αυτά είναι από τις συνηθισμένες υπερβολές του Πάγκαλου). Το μόνο που θέλει το ΚΚΕ είναι να αποτύχουν παταγωδώς τα οικονομικά μέτρα.

katerina είπε...

Έχω ένα πατρικο εξοχικό στο Σουνιο. Απέναντι ακριβώς απο την Μακρονησο. Κια παιδί αλλά και πολύ περισσότερο στην εφηβεια μου πηγαιναμε απεναντι με την βάρκα του γειτονα να κάνουμε μπάνιο. Την ξέρω την περιοχη. Ως εκ τουτου και λόγω "εντοπιότητας", παρακαλώ να ...αποσπαστώ στη Μακρονησο. Ελπιζω να μην μας κουβαλιεται και ο Πριγκηπας εκει με το κανό. Ας ηρεμησει τουλάχιστον εκει το κεφάλι μας.

Πλάκα πλακα αλλά ας βγαλουμε κανενα λεφτουδάκι έξω και το διαβατηριο στα δόντια. Κια αυτο ...δεν ειναι πλάκα.

Ανατολή είπε...

Βρε, βρε, τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται. Βρίσκεις κι εσύ ότι κάτι τρέχει; Πάντως για να καταφύγει το ΠΑΣΟΚ στις υπηρεσίες του Καρατζαφέρη, σημαίνει ότι βρίσκεται σε μεγάλη απόγνωση.Τώρα μόλις διάβασα την ανάρτησή σου και δες τι έγραψα κι εγώ πριν από μερικές ώρες:
http://anatolikatisedem.blogspot.com/2010/07/blog-post_06.html

Αλλά επί του θέματος θα επανέλθω αύριο.
Καληνύχτα

monahikoslikos είπε...

@D.Angel:
Αγγελική μου καλημέρα...

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Φοβάμαι πως θα χρειαστούμε τις παλιές γιάφκες...

monahikoslikos είπε...

@Meropi:
Το θέμα δεν είναι τι θέλει το ΚΚΕ Μερόπη μου αλλά τι επιδιώκει αυτός ο αλήτης με τις επικοινωνιακές τρακατρούκες...

monahikoslikos είπε...

@Katerina:
Δεν ξέρω αν θα περνά ο πρίγκηπας με το κανό αλλά σίγουρα θα περνά ο Πάγκαλος πηγαίνοντας για Τζιά και θα μας βγάζει τη γλώσσα.
Κάτι λίγα που είχα τα 'βγαλα... και το διαβατήριο το 'χω (καλού κακού) κάτω απ' το μαξιλάρι.

monahikoslikos είπε...

@Ανατολή:
Αποδεικνύεται πλέον πως τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται.

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα στην συντροφιά σου και σε σένα μοναχικέ λύκε.
Από όλους αυτούς τους λακέδες τα περιμένω όλα και μάλιστα τα βρίσκω και πολύ σωστά.Υπερασπίζονται την υπόστασή τους σαν τάξη.Αυτό για να το κάνουν δεν έχουν άλλο τρόπο, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν αυτά τα μέτρα. Δεν μπορούν και να θέλουν να κάνουν κάτι άλλο.Πρέπει να το παραδεχτούμε . Υπερασπίζονται με πολύ συνέπεια τα συμφέροντά τους.Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς για να υπερασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα, την δική μας την ζωή,την ζωή των παιδιών μας.Με βάση την θεωρία μας τώρα σε τούτη εδώ την ιστορική στιγμή θα έπρεπε να ήταν έτοιμο ένα δυναμικό και αποφασισμένο Μαζικό Λαϊκό Κίνημα για να δώσει την χαριστική βολή και να ανατρέψει το σύστημα αυτό που καταρρέει.Τι στο καλό δεν πήγε καλά τι είναι εκείνο που μας κάνει να τρέχουμε πίσω από τα ιστορία και τα γεγονότα;

Unknown είπε...

Εμπνευστης του νομου ο Υπουργος Εσωτερικων κυβερνησης Βενιζελου Ζαβιτσιανος.
Συμφωνα με την εισηγηση του οποιου θα επρεπε να καταρτισθει ''ΙΔΙΟΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΝ' εξ' ου και το ΙΔΙΩΝΥΜΟΝ,για την καταπολεμηση του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ.
Τουτο υποστηριξε ''Εκθυμως''και ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
Εναντιον των διαταξεων του εταχθησαν οι Βουλευτες ,Λ. Νακος,Ν.Βουδουρης προεξαρχοντος του ΑΛ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.
Η καταθεση της εισηγησης εγινε στις 22-12-1928 για να επανελθει στην Βουλη στην συνεδριαση της 29-3-1929.
Οποιος εχει την τυχη να διαβασει τα πρακτικα των συζητησεν επι του νομου αυτου, θα διαπιστωσει γνωρισει το ηθος και τις Δημοκρατικες αντιληψεις ενος Μεγαλου της Πολιτικης ζωης του τοπου του Α.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ΑΝΑΘΕΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟΥΣ -που καναμε ηρωες-