Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ Fast Track Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ...ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ!!!

Ματαιώνεται η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό

Αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για την επένδυση στον Αστακό οι δύο εταιρείες του Κατάρ που συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ για την υλοποίηση του ενεργειακού κέντρου, κρίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο το εν λόγω πρότζεκτ.
Με επιστολή του ο υφυπουργός Ενέργειας του Κατάρ ενημέρωσε σχετικά τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη.
Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης
αναφέρει ότι η πλευρά του Κατάρ αναγνωρίζει ότι από την πλευρά μας έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ότι το πρόβλημα ανέκυψε μεταξύ των επιχειρηματιών που μετέχουν στην κοινοπραξία.
«Η εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το επιχειρηματικό μέρος της επένδυσης. Δεν τα βρήκαν οι επιχειρηματίες», σημειώνει ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι δεν επηρεάζεται κατά κανένα τρόπο η συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης στη Νέα Υόρκη, για επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολαρίων.
Επίσης, όπως δηλώνει ο υφυπουργός Εξωτερικών «μέσα στην επιστολή τονίζεται ότι η καταρινή πλευρά είναι ανοιχτή σε άλλες προτάσεις συνεργασίας σε ενεργειακά θέματα».
Σημειώνεται ότι στην κοινοπραξία για την εκτέλεση του έργου του Αστακού μετείχαν εκτός από τις δύο κρατικές καταρινές εταιρείες, η CCC και η Rosebud.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Κουβέλης είχε στείλει στον υφυπουργό Ενέργειας του Κατάρ Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Σάντα επιστολή με την οποία τον ενημέρωνε για την πρόοδο που έχει γίνει από ελληνικής πλευράς για την αδειοδότηση και το επενδυτικό περιβάλλον του συγκεκριμένου πρότζεκτ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

9 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ...
ΠΑΤΩΣΕ ΤΟ Fast Track ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ....

Τσούγδω είπε...

Χαρά μεγάλη ε?

Πάντως περιμένω από τις αριστερές και οικολογικές φωνές να πανηγυρίσουν που δεν έγινε η επένδυση του Κατάρ στον Αστακό. Μόλις ανακοινώθηκε το ενδιαφέρον των επενδυτών άρχισαν να κρώζουν για το επικίνδυνο LPG. Άλλο ένα δώρο στην Τίνα Μπιρμπίλη.

Swell είπε...

Κάποιες πληροφορίες, Λύκε, αναφέρουν ότι οι Καταρανοί λάκκισαν γιατί ο Κουβέλης στην επιστολή του για την πρόοδο, δεν ανέφερε την εξαφάνιση των κατοίκων που διαφωνούσαν με την "επένδυση", κάτι που ο ΓΑΠας είχε υποσχεθεί.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw:
Ναι Τσούγδω μου χαρά μεγάλη γιατί κάποιοι σ΄ αυτό το συνοθύλευμα των φιλελλήνων που παριστάνουν την κυβέρνηση πρέπει να καταλάβουν ότι οι επενδύσεις δεν γίνονται άρπα κόλα ούτε γιατί μαγεύει τους επενδυτές ο αδελφός Νίκος με τη γοητεία του και να πάψουν να μας δουλεύουν;

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Μάλλον στη μοιρασιά τα χάλασαν Swell γιατί οι κάτοικοι δεν αποτελούσαν πρόβλημα για την επένδυση (θα τους εξαφάνιζαν οι Καταριανοί με το πρώτο ατύχημα...)

agrampelli είπε...

Δηλαδή το LPG δεν ήταν επικίνδυνο;
Κατι τέτοιο διάβασα και γω η άσχετη!
Καλησπέρα...

monahikoslikos είπε...

@agrampelli:
Τα περί επικινδυνότητας του LPG όμως δεν τα αποδεχότανε η κυβέρνηση.... γι αυτό μένω μόνο στην αποτυχία της επένδυσης.
Θεωρώ αυτονόητο ότι η ματαίωση της επένδυσης θα είναι τελικά επωφελής για το περιβάλλον και τους κατοίκους...

D.Angel είπε...

Δεν κατέχω πράμα!
Δεν υπάρχω λέμε!
Χα χα χα χα
Φιλιά πολλά λύκε μου
Σμουατςςςςςςςςς

monahikoslikos είπε...

@D.Angel:
Όσο είσαι ανύπαρκτη δεν πειράζει...
Αν πάλι καταφέρεις κι αποδείξεις την υπαρξή σου τότε θα τα καταλάβεις όλα...