Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ

Όσο ακόμα υπάρχει καιρός θα ‘λεγα να αγοράσουμε κάνα μπουκάλι λάδι, κάνα μακαρόνι, καμιά κονσέρβα, κάνα ρύζι, κάνα όσπριο και ότι τελικά μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου για τις δύσκολες μέρες που βλέπω να έρχονται με ταχύτητα ταχείας αμαξοστοιχίας.
Και λέω να τ’ αγοράσουμε τώρα, όσο δηλαδή τα βρίσκουμε στα ράφια των Σουπερ Μάρκετ γιατί κάποιο πρωϊ θα ξυπνήσουμε, θα βρούμε άδεια τα ράφια και οι μαυραγορίτες –όπως και στην προηγούμενη Γερμανική κατοχή ‘41-’44- θα τα πουλάνε μόνο στον «πεζεβέγκη που τάχει –τα ευρώ- στην πούγκα”.
Δυστυχώς και ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης -που επί διετία εγκληματεί σε βάρος της χώρας- και τις «διαβεβαιώσεις» της Μέρκελ και του Σαρκοζύ ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ η αλήθεια είναι πως -από τις 21 Ιουλίου με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για τις οποίες δεόντως πανηγύρισαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι παπαγάλοι τους στη
TV- έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Και η επιχείρηση ελεγχόμενη χρεοκοπία -που τη βλέπουμε να εξελίσσεται με τις τσιριμόνιες της τρόικας και τις «επιθέσεις» φιλίας του Βενιζέλου- γίνεται με τους χειρότερους δυνατούς όρους για το λαό που μόνο ξενόφερτοι ηγέτες, απάτριδες πολιτικοί και έμμισθοι υπάλληλοι τοκογλύφων θα μπορούσαν να αποδεχτούν και να προσυπογράψουν.
Αυτές τις μέρες ζούμε την πρόβα τζενεράλε που στοχεύει να μετρήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας για την επερχόμενη τραγωδία…  Με δεδομένο ότι την περίοδο αυτή δεν υπάρχουν λήξεις ομολόγων και ως εκ τούτου η καθυστέρηση εκταμίευσης της (αναθεματισμένης) 6ης δόσης δεν μπορεί να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός δηλαδή σε στάση πληρωμών προς το εξωτερικό που θα έφερνε τα πάνω κάτω στην ευρώπη, και θα ‘στελνε το ευρώ στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι γιάπηδες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ πιέζουν την κυβέρνηση να επισπεύσει τις προειλημμένες αποφάσεις για ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Για τη διευκόλυνση επιβολής αυτών των αποφάσεων ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος έχει αποδυθεί τις τελευταίες ώρες και μέρες σε μια πρωτοφανή εκστρατεία κατατρομοκράτησης των πολιτών με διαρροές για 150-200 χιλιάδες απολύσεις από το δημόσιο για κόψιμο μισθών και συντάξεων στο 50% για νέους φόρους σε εισοδήματα και ακίνητα και για ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.
Είτε το θέλουμε είτε όχι το σχέδιο που έχει εκπονηθεί με τη συμμετοχή –δυστυχώς- και της “Ελληνικής” κυβέρνησης προβλέπει εκτός από το γενικό ξεπούλημα της κρατικής και τις ιδιωτικής περιουσίας και την δραστική μείωση μισθών (για όσους δεν απολυθούν) και των συντάξεων σε επίπεδα κοντά στα 300-350 ευρώ.
Μόνο έτσι θα εξευρεθούν οι πόροι ώστε το κόστος της χρεοκοπίας να επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον ελληνικό λαό σε βάθος δεκαετιών και να απαλλαγούν ανέξοδα από τα τοξικά ελληνικά ομόλογα οι τοκογλύφοι που τόσα χρόνια μας δάνειζαν για να αγοράσουμε αυτά που μας πουλούσαν.
Γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει ελεγχόμενη χρεοκοπία….

Γι αυτό σας λέω όσο είναι ακόμα καιρός κι έχουμε και τίποτα ευρώ στην τσέπη ν’ αρχίσουμε σιγά σιγά ν’ αποθηκεύουμε κάνα μπουκάλι λάδι, κάνα μακαρόνι, καμιά κονσέρβα, κάνα ρύζι, κάνα όσπριο, ότι μπορούμε τέλος πάντων.

12 σχόλια:

αντωνης είπε...

Θα ευχομουν για μια φορα να μην βγεις αληθινος, αλλά δυστυχως δεν το βλεπω...

iLiAs είπε...

.αυτο που με ανησυχει, ειναι που δεν αντιδραει ο κοσμος, εργαζομενοι-ανεργοι, νεολαια...κατι μας ποτιζουν, δεν μπορει :(

καλο απογευμα Λυκε! :)

marianaonice είπε...

Φοβάμαι πώς έχεις απόλυτο δίκιο...
Κι εγώ απορώ πώς ακόμη καθόμαστε και τους κοιτάμε...

Καλή μας δύναμη και καλή λεφτεριά!

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι και σοβαρά τώρα να μάθω να κάνω καναν τραχανά και καμιά χυλοπίτα να χουμε!
παιδιά σκυλιά όλοι θα φάνε! :)
Την καλησπέρα μου Λύκε
Φιλιά πολλά

D.Angel

Swell είπε...

Στα αναγκαία προς αποθήκευση προϊόντα ξέχασες τη βαζελίνη Λύκε. Θα αποδειχθεί κι αυτή χρήσιμη τις μέρες που 'ρχονται...

Ανώνυμος είπε...

@swell
Που θα βρούν την όρεξη για σεξουαλικά κόλπα μετά τις ροχάλες που θα φάνε;;;
@like
Να δεις που τα σούπερ μαρκετ θα προσλάβουν σεκιούριτυ για να φυλάξουν τα προϊόντα τους απο τις εφόσους των πεινασμένων....

monahikoslikos είπε...

@αντωνης:
Φίλε μου να σαι βέβαιος πως θα είμαι ο πρώτος που θα χαρώ αν διαψευστώ αλλά μια ματιά ακόμα και στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου με πείθει πως δεν έχω άδικο...
Μας οδηγούν μέσω συντεταγμένης (όπως τη λένε εσχάτως) χρεοκοπίας στον απόλυτο εξευτελισμό τησ ανθρώπινης ύπαρξης στην Ελλάδα.

monahikoslikos είπε...

@iLias:
Φίλε μου η μη αντίδραση δεν είναι ανεξήγητη.
Ξέρουν πολύ καλά να κουλαντρίζουν την ενημέρωση και ότι η κατατρομοκράτηση μέσω επιλεγμένων διαρροών που σπέρνει πανικό κι απόγνωση για το αύριο δρα παραλυτικά σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε πολίτη και του αποστερεί κάθε δυνατότητα αντίδρασης.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice:
Καλη λεφτεριά Μαριάννα μου αν και πολύ φοβάμαι πως θ' αργήσει πολύ ακόμα ...να κάνει ξαστεριά.

monahikoslikos είπε...

@D.Angel;
Άμα έχεις ζυμωτήριο, αυγά κι αλεύρι εύκολο φτιάχνεις τραχανά και χυλοπίτες, άμα σου λείπουν όμως τα 99 ευρώ για ν' αποταμιεύσεις ένα 100στάρικο φασκελοκουκούλωστα... Καλημέρα και πολλά φιλιά.

Υ.Γ και μαζέψου σπίτι σ΄έχω επιθυμήσει.

monahikoslikos είπε...

@Swell:
Ρε Swell αντε και αποθήκευσες βαζελίνη τι θα την κάνεις, πότε θα προλάβεις να τη χρησιμοποιήσεις όταν οι ...περενοχλήσεις γίνονται με ρυθμούς πολυβόλου?

monahikoslikos είπε...

@Ανεργοι Δημοσιογράφοι:
Το να προσλάβουν σεκιουριτάδες τα σουπερ μάρκετ δεν είναι κατά κανόνα κακό γιατί αυτό βοηθάει και στη μείωση της ανεργίας....
Κακό θα είναι οι σεκιουριτάδες να μην μας αφήνουν να κλέβουμε τη πραμάτια που φυλάνε και να καταντήσουν "βασιλικότεροι του Βασιλιά" σαν και κάτι συναδέλφους σας που γίνανε με το αζημίωτο -βέβαια- παπαγαλάκια του καθεστώτος.