Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Οι σκανδαλο-θάφτες δεν έχουν όνομα;

Η σκανδαλο-θαφτική είναι μια καινούργια επιστήμη που ανθεί τα τελευταία χρόνια και η γνώση της είναι αναγκαία προϋπόθεση για ταχεία ανέλιξη στο δικαστικό σώμα.
Οι σκανδαλο-θάφτες αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση πολιτικών κυρίως σκανδάλων, τα οποία αφού τα διερευνήσουν εξονυχιστικά, όσο κρατάει ο θόρυβος από την αποκάλυψη του σκανδάλου, βάζουν στη συνέχεια τη δικογραφία στο αρχείο αφήνοντας τους σκανδαλιάρηδες ανενόχλητους να συνεχίσουν το έργο τους.
Έτσι η εμπλεκόμενη στα σκάνδαλα κυβέρνηση, εκ του ασφαλούς μπορεί να ισχυρίζεται ότι όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα (περίπτωση Κ. Σημίτη) ή ότι αμέσως μόλις υπέπεσε στην αντίληψή μας το σκάνδαλο το στείλαμε στη δικαιοσύνη που είναι αρμόδια (περίπτωση Κ. Καραμανλή) και ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται (περιπτώσεις Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή).
Για να θυμηθούμε μερικά από τα πρόσφατα σκάνδαλα, Υποκλοπές, αυτοκτονία Τσαλικίδη, απαγωγή Πακιστανών, κουμπάροι και καρτέλ γάλακτος, καταλήστευση ασφαλιστικών ταμείων με τα αμαρτωλά δομημένα ομόλογα και άλλα μικρότερου βεληνεκούς σκάνδαλα.
Μάθαμε ποτέ τι έχει γίνει με αυτές τις περιπτώσεις, τιμωρήθηκε κανείς;
Όχι βέβαια.

Το ίδιο θα συμβεί και με το σκάνδαλο Ζαχόπουλου, που διερευνά η αδέκαστη δικαιοσύνη των σκανδαλο-θαφτών, στην κατεύθυνση να περιχαρακωθεί το μείζον πολιτικό σκάνδαλο, της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των κοινοτικών πόρων και των επιχορηγήσεων, στα στενά όρια της ροζ ιστορίας και του αναπόδεικτου εκβιασμού.

Μου προκαλεί εντύπωση έλεγε σήμερα το πρωί στο MEGA στο ο υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δ. Βερβεσός ότι η διερεύνηση όλων των πολιτικών σκανδάλων ανατίθεται σε 5-6 δικαστές, πάντα τους ίδιους, λες και δεν υπάρχουν άλλοι δικαστές να χειριστούν τέτοιες υποθέσεις.
Γιατί το λες αυτό πετάχτηκε η, φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση, δικηγόρος Ε. Βόζεμπεργκ, δεν είναι έντιμοι αυτοί οι δικαστές;
Έλα μου ντε τι να απαντήσει ο Βερβεσός; ότι δεν είναι έντιμοι; και να κάτσει στο σκαμνί την επομένη για συκοφαντική δυσφήμιση;
Δεν λέω ότι δεν είναι έντιμοι απαντά, είναι όμως αναποτελεσματικοί. Σε καμιά υπόθεση δεν μας είπαν τι έγινε.
Μα αν δεν υπάρχουν στοιχεία πώς να πουν, επιμένει η Βόζεμπεργκ η οποία αν προσέξατε δεν αμφισβήτησε την καταγγελία του Βερβεσού ότι υπάρχει ομάδα 5-6 δικαστών που χειρίζονται τις ευαίσθητες υποθέσεις και θάβουν στα σκάνδαλα στο αρχείο.
Άλλο όμως αυτό και άλλο να αρχίσουμε να ξεφωνίζουμε, με τα ονόματά τους, τους σκανδαλο-θάφτες.
Κατάλαβες κύριε Βερβεσέ τι σου είπε η κυρία Ελίζα; Και οι καταγγελίες έχουν κάποια όρια και πρόσεξε τι λες.
Σαν δεν ντρέπονται όλοι τους λέω εγώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: