Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

του καθενός έρχεται η ώρα...


Του καθενός έρχεται η ώρα και νομίζω ότι έφτασε η ώρα, το ΠΑΣΟΚ -που η ίδρυσή του γέννησε ελπίδες σε έναν ολόκληρο λαό - να περάσει στην αρμοδιότητα των ιστορικών του μέλλοντος.
Ο Σημίτης που πάνω του επένδυσε η διαπλοκή τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια - από το βρόμικο 89 - έχει πάρει διδακτορικό στην ίντριγκα και η επιλογή του Γιωργάκη για διάδοχό του ήταν υστερόβουλη, να μπορεί να τον ελέγχει από το παρασκήνιο.
Ο Γιωργάκης άργησε να το καταλάβει και κυρίως άργησε να τον διαγράψει - αφορμές είχε πολλές - και το έκανε με λάθος τρόπο χθες ενώ έχει ήδη ανάψει το πράσινο φως για την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Ως και ο Κοντογιαννόπουλος του ζήτησε να αποχωρήσει για να διευκολύνει τις εξελίξεις ενώ η απάντηση Σημίτη στη διαγραφή του (σε απλά ελληνικά: Γιωργάκη άντε κόψε το λαιμό σου) είναι εξόχως αποκαλυπτική για το τσουνάμι των εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί.
Ότι δεν πέτυχαν οι παντός είδους αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ και πάλι με αιχμή το Σημίτη, δες εδώ μετά τις εκλογές του 2007 νομίζω θα το πετύχουν αυτή τη φορά.
Το φάγωμα του Γιώργου θα είναι μόνο η αρχή του τέλους για το ΠΑΣΟΚ που θα σηματοδοτήσει και το τέλος του δικομματισμού.
Και δυστυχώς για το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ θα είναι λίγα τα ορφανά που θα κλαίνε στην "κηδεία" του.

.

13 σχόλια:

Swell είπε...

Αισιόδοξε Λύκε, μακάρι να βγεις αληθινός. Ότι τελειώνει ο δικομματισμός. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι ο μέσος Έλληνας θ' αρχίσει να σκέφτεται. Αυτό το βλέπω χλωμό.

Ανώνυμος είπε...

Swell, μπορείς να αναφέρεις παραδείγματα που ο δικομματισμός δεν υφίσταται ως απόρροια της ωριμης πολιτικής σκέψης του εκλογικού σώματος; Στη γειτονική Ιταλία για παράδειγμα; Το μόνο που αλλάζει με το τέλος του δικομματισμού είναι ότι οι ίντριγκες θα μεταφερθούν από το εσωτερικό των κομμάτων εξουσίας σε αντίστοιχους συμασπισμούς εξουσίας. Ούτως ή άλλως, το παιχνίδι θα παίζεται ερήμην του "ώριμου" λαού.

Unknown είπε...

τολμηρό και δραματικό ποστ.
τα συγχαρητήριά μου.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Δεν με λυπεί τόσο o επικείμενος θάνατος του Πασοκ οσο με τρομάζει η διάδοχη κατάσταση!

xazopouli είπε...

Δηλαδη να καταλάβω... απο που βγαινει το συμπερασμα οτι... αναψε πρασινο φως για την απομακρυνση του Παπανδρεου? απο τις δηλωσεις του... Κοντογιαννοπουλου, του Κουλούρη... αντε και του Παπαντωνιου? Αυτοι... ειναι στο κοκκινο απ οτι ξερω ήδη... μαζί με τον Σημιτη τώρα. Και καποιους που αναμενουν.

Φιλε SWELL... θα σου ενα πραγμα, να το θυμηθείς οταν έρθει η ωρα...
Από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι πρώτοι που θα την κοπανήσουν - πολλοί πριν τις εκλογες - θα είναι οι αριστεροί (οι... πραγματικοι αριστεροι εννοω, οχι οι γιαλαντζί που η ψηφος τους παίζει ανάμεσα σε ΣΥΝ, ΛΑΟΣ και... Λεβέντη). Στις εκλογές που θα ρθουν, φανταζομαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ειναι διψήφιος (ένεκα των γιαλαντζί) ίσως, αν βέβαια δεν έχουμε καμια περιεργη εξέλιξη (βλεπεις η... siemens ξεκινά στα βάθη άλλων χρόνων, επι πρωθυπουργίας ... Τζανή (!) δηλαδη.. επι συγκυβέρνησης ή - κατα ΠΑΡΑ πολλούς, "βρώμικου 89").

Κατα τ' άλλα συμφωνω με τον τίτλο - μονο - της ανάρτησης... "του καθενός έρχεται η ώρα...".

Στο ΠΑΣΟΚ, ήρθε για παρα πολλούς. Αυτο κατα την γνώμη μου, είναι θετικό (για τον λαο). Κάθαρση πρόκειται να γίνει και σίγουρα άργησε.

Αλλού... δεξιά και αριστερά... πότε θα γίνει?

koptoraptou είπε...

Έχει ένα θέμα με το τάιμινγκ αυτό το πεντί... Δεν ξέρει πότε να κάνει τι. Κι όταν ξέρει πότε δεν ξέρει πως...
Καλησπέρες!

marayia είπε...

@monaxikoslikos πολυ ομορφη η προβλεψη για να βγει αλη8ινη...
ΑΜα βγει ετσι κερνάς?

Sting είπε...

Ο δικομματισμός περνάει δεινή κρίση,αλλά δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.
Όσο δεν υπάρχει εναλλακτικός πόλος, οι ψηφοφόροι θα ξαναγυρίσουν σαν τα απολωλότα πρόβατα στη στρούγκα.
Κάτι πήγε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τις μπαλακίες του στα πανεπιστήμια και τις άλλες χαζομάρες του τρόμαξε τον κοσμάκη.
Ζοφερή προοπτική: να ξεπηδήσει, λέει, κανένας Έλληνας Μπερλουσκόνι ή Σαρκοζί, π.χ. ο Βγενόπουλος, για να μας βγάλει από την κρίση...

monahikoslikos είπε...

@ swell: Καθόλου αισιόδοξος γιατί στη θέση του μπορεί να ξεφυτρώσει κανας Μπερλουσκόνι.

@ abttha: με κάνεις και κοκκινίζω...


@ nikos lioliopoylos: Και μένα!

@ χαζοπούλι: Και πολύ χαζοπούλι μάλιστα, καλά δεν είδες εφημερίδες καθόλου;

monahikoslikos είπε...

@ Koptoraptou: Ξέχασα να τον συμπεριλάβω στα άχρηστα. Έχεις δίκιο πάντα είναι αλλού ο ...ποδηλάτης.

@ sting: Να πω ότι συμμερίζομαι τους φόβους σου θα είναι πλεονασμός.

monahikoslikos είπε...

@ χειμωνιάτικη λιακάδα: Όμορφη αλλά μακάβρια.

Τσούγδω είπε...

Λύκε έχεις απόλυτο δίκιο, όσον αφορά την υστεροβουλία του Σημίτη.
Έρχονται μεγάλες μπόρες. Αν ο Παπανδρέου αποφασίσει να τα παίξει όλα για όλα βάζοντας απέναντι τα ΜΜΕ, δε θέλω να φανταστώ τι έχει να γίνει...

monahikoslikos είπε...

@tsougdw: Θα μείνει με τη μαμά του. Το παιχνίδι είναι στημένο.