Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Ο χαζός, ο χοντρός και ο …κοντός

«Σε αυτήν τη φάση γράφω βιβλία και δίνω διαλέξεις και αυτά είναι αρκετά.»
Με αυτή τη φράση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ολοκλήρωσε την απάντησή του στην ερώτηση αν βλέπει πιθανότητα επιβίωσης νέου κόμματος στην Ελλάδα χωρίς να διευκρινίσει τι προγραμματίζει να κάνει στην επόμενη φάση δηλαδή μετά τις 11 Νοεμβρίου.
Λίγο νωρίτερα ο πρώην καταλληλότερος πρωθυπουργός, πρώην, νυν και αεί ιντρικαδόρος Σημίτης είχε καταγγείλει τις διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από μέλη, φίλους και περαστικούς λέγοντας ότι: «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τους φίλους από τα μέλη του κόμματος και δεν ξέρεις εάν αυτοί που ψηφίζουν έχουν το ενδιαφέρον να εκλεγεί ο καλύτερος αρχηγός ή ο χειρότερος. Κατά τη γνώμη μου αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να είναι αποδεκτή».
Με καθυστέρηση 3,5 χρόνων δηλαδή ο Σημίτης κάνει την αυτοκριτική του γιατί μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκάλεσε το Φλεβάρη του 2004 συνέδριο για να αλλάξει το σχετικό άρθρο και να προσαρμοστεί το καταστατικό του κόμματος στα αμερικάνικα πρότυπα επιλογής υποψηφίων προέδρων, για να κάνει το χατίρι του από Μινεσότα των ΗΠΑ ορμώμενου σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου.
Τότε σκοπιμότητες και επιδιώξεις των 2 ανδρών ταυτίζονταν: ο Σημίτης ήθελε να απαλλαγεί όπως όπως από το άγχος της επερχόμενης καταστρεπτικής ήττας που θα τον έστελνε οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, παραδίδοντας την καυτή πατάτα στο Γιωργάκη που δέχτηκε να φορτωθεί τη ήττα αλλά δεν ήθελε τον έλεγχο της βάσης και των οργάνων του κόμματος.
Έτσι φθάσαμε στη λαϊκή αρένα επιβεβαίωσης της συμφωνίας του παρασκηνίου των 2
και το Γιώργος άλλαξέ τα όλα.
Σήμερα άλλες οι σκοπιμότητες του Σημίτη, άλλες οι σκοπιμότητες του Γιωργάκη οι δρόμοι τους χώρισαν οριστικά και δεν φαίνεται να συγκλίνουν και να συναντηθούν ποτέ στο μέλλον.

Ο Σημίτης φαίνεται να έχει περάσει στην τελευταία φάση του σχεδίου του για διάλυση του ΠΑΣΟΚ που προετοιμάζει μεθοδικά την τελευταία τουλάχιστον εικοσαετία δες εδώ.

Έτσι με τις δηλώσεις του από το Λονδίνο ο Σημίτης δεν περιορίστηκε μόνο να πλήξει το Γιώργο και τις διαδικασίες επανεκλογής του στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά «άδειασε» και το Βενιζέλο τώρα που ο Βαγγέλης δείχνει να χάνει την κούρσα της διαδοχής θυμίζοντάς του ότι δεν θα έχει καμιά τύχη έξω από το «μαντρί».
«Μέχρι τώρα όλες οι προσπάθειες για τη δημιουργία νέου κόμματος μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απέτυχαν και έχουμε τα παραδείγματα του Στεφανόπουλου, του Σαμαρά, του Αρσένη, του Τσοβόλα» προειδοποίησε το Βαγγέλη ο Σημίτης.
Ευθέως δηλαδή του λέει ότι, Βαγγέλη μην ελπίζεις σε δική μου στήριξη μετά τις 11 Νοέμβρη. Αν φύγεις θα χαθείς.
Γιατί όλα αυτά;
Μα για να συνεχίσουν και μετά τις 11 Νοέμβρη να αλληλοσπαράζονται οι φράξιες, που θα φέρουν το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της διάσπασης ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή τα διαπλεκόμενα που τόσο πιστά υπηρέτησε στη διάρκεια της οκταετούς πρωθυπουργικής του θητείας θα βαρεθούνε τα παιχνίδια με το Γιώργο και το Βαγγέλη και θα στραφούν και πάλι σ΄ αυτόν.
Πως το είπε αλήθεια στο Λονδίνο;
«Όσον αφορά τη δική μου θέση, ίδρυσα το ΠΑΣΟΚ και θα παραμείνω πάντα μέλος του ΠΑΣΟΚ.»
Και τότε ο «ιδρυτής» του ΠΑΣΟΚ Σημίτης, θα προσθέσω εγώ, θα πάρει την πρωτοβουλία επανίδρυσης του κόμματος στα μέτρα του και θα μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρό του να επισκεφτεί τον τάφο του Ανδρέα χωρίς το κόμπλεξ κατωτερότητας που είχε πάντα απέναντί του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΜΕ ΛΙΓΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

Η μέθοδος που μετέρχεται μια αριστερή μειοψηφία εντασσόμενη σε ένα δεξιότερό της ρεύμα για να ανεβεί στην εξουσία λέγεται εισοδισμός.
Η μέθοδος που μετέρχεται μια "κεντρώα" (το λέω κομψά για να μην πω κεντροδεξιά ή και δεξιά) μειοψηφία εντασσόμενη σε ένα αριστερό ρεύμα λέγεται Κωνσταντόπουλος (μέχρι και πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε να γίνει).
Η μέθοδος ποτ μετέρχεται το μέτωπο ΣΕΒ - τραπεζιτών για να κρατηθεί στην εξουσία λέγεται Σημίτης.
Είναι απλά θέμα ορολογίας. Να ανοίγουμε και κανένα λεξικό.

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

αλήθειες...

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Monahikelike, μπορώ να σου πω ότι τώρα συμφωνώ με τις εκτιμήσεις/ παρατηρήσεις σου για τον Σημίτη. Κάποτε κάναμε την... πάπια για γενικότερους λόγους. Κι εγώ ακόμη, που διηύθυνα την εφημερίδα (την οποία έκλεισε, δια του Τσουκάτου), ήθελα να δίνω χρόνο για καλύτερες μέρες. Ο "εκσυγχρονισμός" χαντάκωσε το ΠΑΣΟΚ και τα αποτελέσματα φαίνονται σήμερα. Δεν μπαίνω -εδώ- στην ουσία του θέματος. Όμως δίνω στον εαυτό μου άλλη μια (τελευταία) ευκαιρία, στηρίζοντας τον Παπανδρέου. Δεν θα επιθυμούσα -σε καμιά περίπτωση- να κάνω λάθος. Κι αυτό το λέω, διότι θέλω (ακόμα) να κάνω μια θετική προσέγγιση στην υπόθεση του ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι ίσως με επιτιμήσεις (και το γράφω έτσι επειδή σε θεωρώ φίλο). Εδώ θα είμαστε ξανά και θα τα λέμε.