Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007

Νικητής ο …χαμένος των εκλογών

Δεν ξέρω αν έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις στην ΕΣΗΕΑ, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων.
Πέντε μήνες από τις εκλογές και οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν» και προεδρείο γιοκ αφού η παράταξη του Τσαλαπάτη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ (του Γιώργου, του Βαγγέλη, του Κώστα; Θα σας γελάσω) αρνιόταν να κάνει αυτό που όλοι ξέραμε πως θα κάνει στο τέλος.
Να συνεργαστεί με την παράταξη του Σόμπολου για τη συγκρότηση του προεδρείου.
Ο λόγος απλός: δεν συνεργαζόμαστε με τη Δεξιά (Σόμπολος) έλεγαν οι σοσιαλιστές (Τσαλαπάτης) μέχρι προχθές που …συνεργάστηκαν.
Είχε κι άλλο λόγο ο Τσαλαπάτης να μην θέλει να συνεργαστεί με το Σόμπολο αφού η συνεργασία του την προηγούμενη διετία του κόστισε και ήταν η μόνη παράταξη που έχασε σε ψήφους και για περίπου 10 «κουκιά» γλύτωσε την δεύτερη έδρα.
Όσο όμως εκείνοι ψάχνονταν ποιος θα κάτσει σε ποια καρέκλα η εργοδοσία σιγά σιγά «μεταλλάσει» τους δημοσιογράφους σε απλούς υπαλλήλους και μάλιστα δεύτερης κατηγορίας (χωρίς ωράριο κλπ) και οι συνθήκες δουλειάς στα περισσότερα μαγαζιά, τα κατ’ ευφημισμόν ονομαζόμενα εφημερίδες, όλο και περισσότερο προσομοιάζουν με συνθήκες δουλειάς σε γαλέρα.
Τελικά βρέθηκε η δικαιολογία (απολύσεις και αλλαγή εργασιακών συνθηκών στον Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας) για τη «σύγκληση» του ΠΑΣΟΚ του Τσαλαπάτη με τη Ν.Δ του Σόμπολου για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ.
Η παράταξη του Τσαλαπάτη (Τσαλαπάτης και Μπετινάκης) λοιπόν προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στον Ε.Τ δέχτηκαν να θυσιαστούν συνεργαζόμενοι με την «επάρατο» παράταξη του Σόμπολου καταλαμβάνοντας ο πρώτος τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου και ο δεύτερος τη θέση του Γεν. Γραμματέα.
Δηλαδή οι χαμένοι της κάλπης βγήκαν οι κερδισμένοι της μοιρασιάς καρεκλών.
Τι έγινε στη συνέχεια; Τίποτα. Ούτε μια πιστολιά (24ωρη) στο μαγαζί της Γιάννας που συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα μέλη της ΕΣΗΕΑ ως απλούς υπαλλήλους ή ως «κατά δήλωσή τους δημοσιογράφους».
Τίποτα!
Όλα για την καρέκλα ρε γαμώτο;

5 σχόλια:

zalmoxis είπε...

Τα λεφτά από τα ταμεία, τους τα φάγανε (δομημένα, Καπράνος, κ.λπ.).
Καταφεσωμένους τους έχουνε (Αθλητική Ηχώ, Εξπρές, Sportime, κ.λπ.).
Τους απολύουν ό,τι ώρα θέλουνε και με όποια δικαιολογία τους γουστάρει (Ελεύθερος Τύπος).
Εργασιακό μεσαίωνα τους φέρανε. Ρόμπες ξεκούμπωτες έχουν γίνει σε όλους τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους γενικότερα.
Αλλά, αυτοί, εκεί! Ψηφίζουν το "βαθύ κράτος" της δημοσιογραφίας. Ας πρόσεχαν!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που όταν στο Μέγκα του έλεγαν συνάδελφοι ότι απολύονται, τους απαντούσε: "ε, τι να κάνεις παιδάκι μου; Συμβαίνουν κι αυτά".
Τι άλλο να πεις δηλαδή;
Καλησπέρες Λύκε μου.

Ανώνυμος είπε...

Είστε αχάριστοι ρε όλοι εσείς που τα βάζετε με αυτό τον άγιο άνθρωπο τον Πάνο Σόμπολο και με αυτόν τον ενάρετο δημοσιογράφο τον Δημήτρη Τσαλαπάτη.
Είστε αχάριστοι ρε γιατι αυτοί οι άνθρωποι μαζί με τον Μπετινάκη, τη Μαγιάση, το Βλαβιανό φροντίζουν το μέλλον μας. Τις καλύτερες ανακοινώσεις θα γραψουν όταν απολυθούμε.
Είστε αχάριστοι γιατί απλά εκλέξατε τα καλύτερα ΛΑΜΟΓΙΑ να διαφεντεύουν τις τύχες σας.
Καλά κάνατε Τρίμη Ράμο και Νταουντάκη που δεν αναμιχθήκατε σε αυτή την ΞΕΦΤΙΛΑ του ξεφτιλισμένου προεδρείου με τον βρυκόλακα αρχηγό.

Ανώνυμος είπε...

Οι μισοί υποψήφιοι Σόμπολου στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ ήταν δημόσιοι υπαλληλοι κι οι άλλοι μισοί πρώην "αριστεροί" πρώην "προοδευτικοί", πρώην Πασόκοι, πρώην δημοσιογράφοι, πρώην κι εγώ δεν ξέρω τι... Κανά δυο εξαιρέσεις και αν...
Πώς το λέει η παροιμία; Όμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα;

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

ποια ΕΣΗΕΑ, λύκε μου;