Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2007

Κανείς δεν χάνεται τελικά...

Πραγματοποιώντας το αδύνατο
H Αριστερά στο κατώφλι του 21ου αιώνα

της Marta Harnecker
Εκδόσεις ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Μετάφραση:
Δημήτρης Κουφοντίνας

Πρόλογος: Δημήτρης Κουφοντίνας

Το βιβλίο περιγράφει και αναλύει τα σημαντικότερα γεγονότα που επηρέασαν την λατινοαμερικάνικη υποήπειρο τα τελευταία σαράντα χρόνια. Την πολιτική ηγεμονία των ΗΠΑ την εποχή της αρπαγής του ορυκτού πλούτου, την πρώτη περίοδο εκβιομηχάνισης, την επίδραση αργότερα της επιστημονικοτεχνικής επανάστασης στην παραγωγική διαδικασία, τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές μεταμορφώσεις.

Την παγκοσμιοποίηση τον νεοφιλελευθερισμό, το εξωτερικό χρέος, τη χρηματοοικονομική σφαίρα, τις χρηματιστηριακές κρίσεις την εποχή του Τσε, την περίοδο Αλιέντε, την ελπίδα και διάψευση του ειρηνικού μεταρρυθμισμού.

Τη θεωρητική, προγραμματική και οργανική κρίση της Αριστεράς, την ανάδυση μιας νέα Αριστεράς, την απόρριψη της πολιτικής ως realpolitik, την υπεράσπιση της πολιτικής ως τέχνης για την οικοδόμηση μιας αντισυστηματικής δυναμικής.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εξαιρετική βάση προβληματισμού και διαλόγου και ενδιαφέρει όσους αγωνίζονται, σε όποια περιοχή ή χώρα της γης, για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

4 σχόλια:

Swell είπε...

Και χωρίς το βιβλίο, δεν νομίζω ότι θα χανόταν ο Δ. Κουφοντίνας.

Ανώνυμος είπε...

Τον Γιωτόπουλο δεν τον αφήναν να σπουδάσει δι αλληλογραφίας, ο Κουφοντίνας μπορεί και κάνει μέσα στον Κορυδαλλό και μετάφραση και πρόλογο! Ωραία δημοκρατία, ρε! Μπράβο! Άντε να τον δούμε σε μερικά χρόνια και βουλευτή να μας δίνει διαλέξεις με ύφος διανοούμενου για την επαναστατική αριστερά σε τίποτε αμφιθέατρα και με παχυλές αμοιβές... Αλήθεια, συμβουλευόταν και τον Ντερτιλή του διπλανού κελιού του με τον οποίο γινήκαν κολλητάρια, όταν έγραφε τον πρόλογο; (ναι, πρόκειται για τον ίδιο τον χουντικό Ντερτιλή που είχε πυροβολήσει στο Πολυτεχνείο - από κει που πήρα και όνομά της η 17 Ν- έναν φοιτητή στο κεφάλι)!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κοιτα να δεις τι γινεται...Μπραβο στον Κουφοντινα!!

Ανώνυμος είπε...

"Για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης", λες ότι γράφει το βιβλίο. Δηλαδή σαν την κοινωνία της ΕΣΣΔ μέχρι το 1989, Βουλγαρίας, Ρουμανίας κ.τ.λ. που γνωρίζουμε πολύ καλά σήμερα.......

Κατά τα λοιπά λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν στους αδελφούς Ξηρού, το δικαίωμα να εκτελούν στο δρόμο όποιον κατά την απόλυτη κρίση τους, είναι εχθρός του λαού.