Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Μάο Τσε Τουνγκ, ο Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ…




Μια ξεχασμένη συζήτηση που έγινε έξω από το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου τον Οκτώβριο του 1998 ίσως φωτίζει από μια άλλη γωνία τις σημερινές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.
Περιμέναμε, μαζί με τον τότε υφυπουργό της Κυβέρνησης Σημίτη Αλέκο Μπαλτά, τη διευθέτηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για να μπούμε στο Μαυσωλείο του Μάο εκτός ουράς και παρατηρούσαμε την ουρά των απλών Κινέζων πολιτών και στρατιωτικών χαμηλού βαθμού που περίμεναν υπομονετικά, ώρες ολόκληρες, για να χαιρετίσουν την ταριχευμένη σωρό του ηγέτη τους.
Εντυπωσιασμένος ο Αλέκος, με πολιτικές καταβολές στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά φιλοκινεζικών θέσεων, δεν κρατήθηκε και μου είπε «κοίτα ρε, ο απλός λαός μένει πιστός στην ηγέτη του, παρά τις προσπάθειες των επιγόνων να τον σβήσουν από τη μνήμη του».
Και που είναι το παράδοξο του απάντησα. Και στη Αθήνα κάποιοι άλλοι επίγονοι (του Ανδρέα) το ίδιο προσπαθούν να κάνουν.
Και τότε ο Αλέκος που μαζί με το Γιώργο Δρυ ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του Σημίτη στον οποίο άλλωστε όφειλαν και την πολιτική τους ανέλιξη, μου είπε: «Να το θυμάσαι. Ο Σημίτης 2 καλά θα κάνει για τη χώρα. Θα μας βάλει στην ΟΝΕ και θα διαλύσει το τριτοκοσμικό ΠΑΣΟΚ».
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δίνη της χειρότερης κρίσης από την ίδρυσή του, ο σκληρός δίσκος του μυαλού μου ξαναέφερε στη επιφάνεια την ξεχασμένη συζήτηση στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου, μόλις είδα το Σημίτη σε θέση …εγγυητή των εξελίξεων.
Η σημερινή κρίση που διέρχεται το ΠΑΣΟΚ είναι χειρότερη από την κρίση του Πεντελικού που το κίνημα βρέθηκε στα πρόθυρα της διάσπασης,.
Τότε την παρτίδα έσωσε ο Γιώργος Γεννηματάς (έτσι δεν είναι Μιλτιάδη Παπαϊωάννου;) και το ΠΑΣΟΚ απέφυγε τη διάσπαση την τελευταία στιγμή.
Σήμερα Γεννηματάδες δεν υπάρχουν στο κίνημα και πολύ φοβάμαι πως έφτασε η ώρα να επιβεβαιωθεί η προφητεία του Αλέκου για διάλυση του ΠΑΣΟΚ που μεθοδεύτηκε συστηματικά από το Σημίτη από το 1996 που η κακιά η ώρα τον έκανε αρχηγό του.

4 σχόλια:

Swell είπε...

Έχουμε μια φοβερή ικανότητα να επιλέγουμε τιμονιέρηδες. Απ' τον κακό στον χειρότερο.

Ανώνυμος είπε...

και γιατί ακριβώς είναι τόσο κακό να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥμφωνώ κι επαυξανω...Εάν κάτι καλό έχει κάνει ο Σημίτης είναι το να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Αμήν και πότε

Ανώνυμος είπε...

Ο έμπιστος της πρεσβείας, το παιδί της Ωλμπράϊτ, η εκλεκτή του Πρόντι, οι φίλοι των Βρυξελλών, οι Ατλαντιστές, οι προσκεκλημένοι της Μπίλντερμπεργκ, ο λομπίστας του ΣΕΒ, η κόρη του μπαμπά, ο σκαφάτος, ο "γαμπρός", ο άλλος "γαμπρός", η επιλογή του "συγκροτήματος", ο γιος, ο ανηψιός, ο αρχιδιαπλεκόμενος... Ωραίοι σοσιαλιστές! Μπράβο! Χίλιες φορές να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ έτσι που εκφυλίστηκε και ξεφτλίστηκε! Αναρωτιέμεαι, τι θα τους είχε κάνει όλους αυτούς τους απίθανους ο Μάο που προβοκάρουν ξετσίπωτα τη λέξη "σοσιαλισμός".