Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Ρουσόπουλος ο γίγαντας …με την καρδιά τρομαγμένου ποντικού.


Αν και οι τιμές του πετρελαίου είναι στα ύψη ποτέ μου δεν διανοήθηκα να μαζέψω καυσόξυλα από πεσμένη βελανιδιά και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα αλλά...
Παρακολούθησα την προσπάθεια (απόλυτα κατανοητή) του Ρουσόπουλου να εμφανιστεί ως θύμα διακομματικής συνωμοσίας.
Με μια συνέντευξη ποταμό που ξεκίνησα μεσάνυχτα στο MEGA και τον Γιάννη Πρετεντέρη και συνεχίστηκε ξημερώματα στον ΑΝΤ και τους Γιώργο Παπαδάκη και Στρατή Λιαρέλη ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε το μαύρο άσπρο για να φανεί ο ίδιος πάλλευκος…
Δεν θα σχολιάσω τα όσα είπε για να δικαιολογηθεί για όσα του καταμαρτυρούν εχθροί και φίλοι για την περιουσία του, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω το σχολιασμό της απάντησής του για την κοπάνα της ΝΔ από τη συζήτηση της βουλής για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για τον ίδιο και άλλους 2 υπουργούς.
Και το κάνω όχι γιατί μου χρειάζονται ξύλα για το τζάκι από την πεσμένη βελανιδιά του Ρουσόπουλου αλλά μόνο και μόνο γιατί η απάντησή του υποτιμά τη νοημοσύνη μου, δείχνει αντιδημοκρατική νοοτροπία και αποδεικνύει ότι ο γίγαντας της πολιτικής και της δημοσιογραφίας έχει καρδιά τρομαγμένου ποντικού που μόλις έχει ξεφύγει από τη φάκα κορδώνεται για λιοντάρι.
«Είναι ανήθικο -μας είπε- η αξιωματική αντιπολίτευση να θέλει να με παραπέμψει ως ηθικό αυτουργό στην προανακριτική επιτροπή, ένα βήμα –δηλαδή- πριν το ειδικό δικαστήριο χωρίς στοιχεία…»
Σε επίρρωση των ισχυρισμών του για ανυπαρξία στοιχείων ο πρώην υπουργός κράδαινε αντίγραφα της δικογραφίας με μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του που όπως λέει δεν αποδεικνύουν εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου.
Με λίγα λόγια ο επί 20 χρόνια επιτυχημένος και ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος και επί 8 χρόνια πολιτικός από τα οποία τα 4 κορυφαίος υπουργός δεξί χέρι του πρωθυπουργού εμφανίζεται να αγνοεί πως οι εισαγγελείς που έκαναν την έρευνα δεν είχαν δικαίωμα να διερευνήσουν τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του ίδιου και των άλλων υπουργών.
Δεν μπορούσαν δηλαδή να υποβάλλουν καμιά ερώτηση στους μάρτυρες για να στοιχειοθετήσουν κατηγορία σε βάρος του γιατί αυτό είναι αποκλειστικό έργο της Βουλής και ειδικότερα της προκαταρτικής επιτροπής (αυτής που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ) που συγκροτείται ακριβώς για να διερευνήσει τις ενδείξεις της δικογραφίας.
Αν από τη διερεύνηση προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις η Βουλή θα αποφασίσει με καινούργια ψηφοφορία αν θα παραπεμφθεί ή όχι στο ειδικό δικαστήριο.
Άρα καθόλου ανήθικη δεν ήταν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής κι αν όπως λέει είναι καθαρός δεν είχε τίποτα να φοβηθεί αλλά θα έπρεπε και ο ίδιος να συναινέσει για να λάμψη η αλήθεια αντί να σύρει το κόμμα του και τον πρωθυπουργό στην εξευτελιστική αποχή από τη βουλή για να τον προστατέψουν.
Άλλωστε όταν τον ρώτησε ο Παπαδάκης για τις αγωγές που έκανε σε δημοσιογράφους είπε ότι το έκανε για να υπερασπιστεί την τιμή του και ότι αν οι δημοσιογράφοι έχουν πει αλήθεια δεν έχουν τίποτα να φοβούνται.
Γιατί όμως αυτό δεν ισχύει και για την αφεντιά σου γίγαντα Θοδωρή;
Τι είχες να φοβηθείς από τη διερεύνηση της υπόθεσης από την προκαταρτική επιτροπή αφού είσαι αμέτοχος στο σκάνδαλο και κρύφτηκες;
Γιατί αυτά που είπες ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί από την εξεταστική επιτροπή ξέρεις πως είναι μόνο ένα καλό παραμύθι για να νανουρίζεις …κοιμισμένους νέοδημοκράτες.

.

14 σχόλια:

koptoraptou είπε...

Δεν μπορώ, Λύκε μου.
Από χθες ντιντινίζει το κεφάλι μου.
Από την ώρα που άκουσα τα 288.000 - ξέρεις εσύ - δεν μπορώ να συνεφέρω λέμε!
Βοήθεια!!!

Swell είπε...

Λες βρε Λύκε να του κάνει μαθήματα η Μάρα και γι' αυτό βγαίνει και λέει τέτοιες αρλούμπες; Mη μου πεις πάντως ότι περίμενες διαφορετικό αποτέλεσμα από την "ανάκριση" του Πρετεντέρη. Ο ρόλος του τελευταίου είναι γνωστός ακόμα και στους λύκους. Δεν ξέρω για τις αρκούδες.

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: Γιατί απορείς. Ήταν η εποχή που ως καταξιωμένος δημοσιογράφος αποκάλυπτε τη διαπλοκή των νταβατζήδων ...γλύφοντάς τους έναν έναν στη σειρά... Τεγόπουλο, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη... μέχρι να κάνει τη μεγάλη μεταγραφή.
Κι όσο να πεις κάτι βοήθαγε και η Μάρα στο ...γλύψιμο

monahikoslikos είπε...

@swell: Σιγά μην και μπορεί η Μάρα να πει τόσες παπαριές μαζεμένες και με την ταχύτητα που τις αμόλαγε ο Θοδωρής.
Όσο για τον μπουκαλορίχτη γνωστή πολιτεία του.

marianaonice είπε...

Σωστά τα λες!! Οι εισαγγελείς με το πρώτο που θα προσκρούσουν σε στοιχεία για υπουργούς δεν μπορούν να ερευνήσουν τίποτε περισσότερο.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση όμως είναι με ποιά ιδιότητα ο κ. Ρουσσόπουλος κατείχε αντίγραφα της δικογραφίας;;; με την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντος ή του υπόπτου (κατηγορουμένου;). Γιατί για να έχει κάποιος έγγραφα μιας δικογραφίας ποινικής πρέπει να είναι κατ' αρχήν διάδικος και δεύτερον να έχει κληθεί ο ύποπτος σε έγγραφες εξηγήσεις (απολογία) για να μπορούν στη συνέχεια να πάρουν έγγραφα και αυτός και ο αντίδικός του.
Εκτός εάν η δικογραφία που πήγε στη Βουλή για σύσταση της προανακριτικής επιτροπής μοιράστηκε σ' ολους τους βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Ρουσσόπουλος, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται. Το σύνταγμα δεν λέει κάτι πάνω σ' αυτό αλλά θεωρώ ότι κατ' ανάλογη εφαρμογή με την ποινική δικονομία δεν θα επιτρέπεται να λάβουν αντίγραφα οι βουλευτές τους οποίους αφορά η σύσταση προανακριτικής επιτροπής και ούτε στην ψηφοφορία δεν θα έπρεπε να μετέχουν.
Πάντως τα ποντίκια δεν εξολοθρεύονται εύκολα...
Καλημέρα Μοναχικέ Λύκε!!
:)))

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Μαριάνα μου καλημέρα, εγώ καλά τα λέω αλλά ποιος με ακούει.
Για τα δικόγραφα που έχει ο Ρουσόπουλος νομίζω ότι μάλλον νομίμως τα έχει με βάση τον κανονισμό της βουλής.
Το άρθρο 152 παράγραφο 2 ορίζει ότι: "ο πρόεδρος ανακοινώνει στο Σώμα τα στοιχεία που διαβιβάζονται στη Βουλή κατ΄εφαρμογή του άρθρου 86 παρ. 2 εδ. β΄ του συντάγματος".
Και στο άρθρο 156 παράγραφος 7 λέει ότι "Οι βουλευτές καθώς και εκείνος κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση για άσκηση δίωξης, δικαιούνται να λάβουν γνώση του αποδεικτικού υλικού που έχει κατατεθεί στη Βουλή", εκτός κι αν αυτό γίνεται αφού αποφασιστεί η συγκρότηση της προκαταρτικής επιτροπής.
Ειδικός δεν είμαι αλλά μάλλον νόμιμα έχει πάρει αντίγραφα.

Υ.Γ αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά αύριο βράδυ θα πίνω τα ουζέλια μου στο λιμάνι του νησιού σου.

marianaonice είπε...

Σ' ευχαριστώ για την ενημέρωση!
Καλά μου έβαλες τα ...γυαλιά!! Χαχαχα!!
Δεν σκέφτηκα να δω τον Κανονισμό της Βουλής! Μάλλον νόμιμα τα έχει λοιπόν τα αντίγραφα, αλλά αυτό πάλι όπως καταλαβαίνεις είναι άλλο ένα ευνοϊκό μέτρο για τους βουλευτές, ενώ δεν συμβαίνει αντίστοιχα στους απλούς πολίτες, οι οποίοι λαμβάνουν στο τέλος αντίγραφα από τις δικογραφίες που τους αφορούν!!

Χτύπα ξύλο καλέ!! Τι δραματικό να αλλάξει μέχρι αύριο;;
Εύχομαι να περάσεις ονειρεμένα εκεί που θα πας! Έχω ήδη ειδοποιήσει... και περιμένω εντυπώσεις!!
;)))

iLiAs είπε...

..δεν ήξερε τίποτα..αθώα περιστερά ο κύριος :(

monahikoslikos είπε...

@ilias: ο όφις τον ηπάτησε...
καλό σου βράδυ

agrampelli είπε...

Αποδράσεις ετοιμάζετε Λυκε μου; Χαίρομαι για σας!Ούριος άνεμος να σας ταξιδεύει πάντα...Την καληνύχτα μου...

monahikoslikos είπε...

@agrampelli: αποδράσεις, σύντομες, κοντινές, επαγγελματικές σαν τα μπάρκα των ρυμουλκών που το πιο μακρύ ταξίδι τους δε ξεπερνά τη μια βδομάδα.
καλό σου ξημέρωμα και δεν θα χαθούμε

Τσούγδω είπε...

Ο Ρουσόπουλος ποντάρει στην ημιμάθεια του κόσμου που παρακολουθεί. Κι εγώ αν δε με είχαν ενημερώσει φίλοι bloggers για το νομικό καθεστώς που ισχύει θα, έλεγα "έλα ντε που πάνε χωρίς στοιχεία".
Αυτό ακριβώς προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Ρουσόπουλος και ο κάθε Ρουσόπουλος, κάνουν επίκληση στην κοινή λογική, χωρίς να αναφερθούν σε επιμέρους παραμέτρους.
Ο Πρετεντέρης όμως που παριστάνει τον φωτεινό παντογνώστη, τον αντικειμενικό κριτή, θα έπρεπε να πει όχι την άποψή του, αλλά το τι ισχύει στην πραγματικότητα.

ioannis_the_great είπε...

Αγαπητέ Λύκε προτείνω απο εδώ και στο εξής να αποκαλούμε τον Κύριο Ρασόπουλο ταιριάζει καλύτερα

Side21 είπε...

Όσο χαμηλώνουν τα κλαδιά
της δρυός η αλλαζονεία ...
μετατρέπεται σε ψευτοτσαμπουκά
κι αργότερα σε ιλαροτραγωδία ...
Ας σταματήσουμε να κοιτάμε προς
την πεσούσα δρύ γιατί θα μας διαφύγει
το Βελανιδόδασος !!!