Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Το πόρταλ, ο Νικήτας και η Ντόρα

Δεν είμαι της δουλειάς και δεν μπορώ να έχω υπεύθυνη θέση για το υπέρογκο κόστος στησίματος του πόρταλ στο Δήμο Αθηναίων που αρχικά επισημάνθηκε από το katagelies.gr και ακολούθησαν μετά άλλοι γνωρίζοντες και μη.
Ακόμα όμως και για μένα τον άσχετο βέβαια το 1 περίπου εκατομμύριο ευρώ φαντάζει σκανδαλωδώς φουσκωμένο για ένα πόρταλ έστω κι αν τα περισσότερα τα βάλανε οι κουτόφραγκοι της Ε.Ε.
Θεωρώ όμως ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στον Νικήτα είναι άδικες από τη στιγμή που εκδόθηκε η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων από την οποία περισσότερο από ξεκάθαρα προκύπτει ότι η κομπίνα στήθηκε από την Ντόρα το 2004 και απλά η βόμβα «έσκασε» στα χέρια του Νικήτα.
Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί τόσο μένος κατά του Νικήτα για το πόρταλ της Ντόρας;
Και για να μην παρεξηγηθώ ως Κακλαμανικός να προσθέσω ότι τον, πασπαλισμένο με καντιοζάχαρη, σημερινό Δήμαρχο Αθηναίων, αν ήταν στο χέρι μου, ούτε κλητήρα στο Δημαρχείο θα τον διόριζα.
Μια συνοπτική παρουσίαση του θέματος από το press-gr εδώ

9 σχόλια:

Swell είπε...

Καλημέρα, ο Κακλαμάνης δεν μπορούσε να ακυρώσει την όποια συμφωνία της Ντόρας; Μην τρελαθούμε. Εκτός εάν δεν ήθελε να διαταράξει τις σχέσεις του με το Μητσοτακαίικο

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει γενικότερο ζήτημα και μάλιστα διπλό: αφενός κακοδιαχείρισης και διαφθοράς και αφετέρου πλημμελούς ελέγχου σε όλους τους δήμους. Ειδικά για τον Δήμο Αθηναίων, αν οι πολίτες έμπαιναν λ.χ. στον κόπο να διαβάσουν τον προϋπολογισμό για το 2008, πρώτα θα ξεκαρδίζονταν στα γέλια, κατόπιν θα αγανακτούσαν και στο τέλος της 4ετίας η πολιτική καριέρα κάποιων θα είχε τερματίσει άδοξα. Αλλά, φταίνε και οι ίδιοι πολίτες που παραμένουν παθητικοί και αδιάφοροι. Όποιος φιλοδοξεί να γίνει κάποτε αρχηγός κόμματος (Έβερτ, Πάγκαλος, Τρίτσης, Αβραμόπουλος, Μπακογιάννη, κ.λπ.) πρώτα πειραματίζεται "στου κασίδη το κεφάλι" ξοδεύοντας "καλή ώρα" λεφτά για την προβολή του και ο "κασίδης" συνήθως τον ψηφίζει. Όπως συνήθως (με ελάχιστες εξαιρέσεις (όπως του Τρίτση) αφού τον ψηφίσει, καταλαβαίνει πως έκανε λάθος, αλλά, το επαναλαμβάνει!
Όσο για τα σκάνδαλα των αιρετών αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πώς το είχε πει ο Ψωμιάδης; -"Ο νομάρχης λογοδοτεί μόνο στους πολίτες που τον ψήφισαν". Και δεν βρέθηκε ένας ανώτατος δικαστικός ή ο αρχηγός του κόμματός του να του τραβήξουν το αυτί, αυτού του γραφικού φασιστάκου (τον οποίο οι πολίτες τον τιμούν δια ψήφου, προς επίρρωση της άποψης για συνυπευθυνότητά τους)!

monahikoslikos είπε...

@ swell: Βιαστικός πάλι...
Λέει στην ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων "Πιο συγκεκριμένα, το 2003 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, για την ανάπτυξη και συντήρηση της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) εν' όψει των αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προχώρησε στην έγκριση διαγωνισμού (σχετική Πράξη Δ.Σ. 2918/1.12.03) που συγχρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (Ε.Π. ΚτΠ) αρχικού προϋπολογισμού 1,2 Μ€ και καταληκτική ημερομηνία την 18/2/04 (Αρ. διακήρ. 1304/2004). Μετά την ολοκλήρωση του ανοικτού διαγωνισμού και της σχετικής κατακύρωσης (βάσει της Πράξης Δημαρχιακής Επιτροπής 1777/18.5.04) το έργο υλοποιήθηκε σύμφωνα με την από 5/8/04 σύμβαση έργου, με προϋπολογισμό 795.000€ πλέον Φ.Π.Α. και διάρκεια έως 31/12/06. Η ανάπτυξη της συγκεκριμένης πύλης είχε βασιστεί σε τεχνικό επίπεδο στη χρήση της εμπορικής πλατφόρμας Vignette."

Τα λεφτά δηλαδή είχαν δοθεί από την Ντόρα και είχαν φαγωθεί πριν αναλάβει ο Νικήτας.

Τι έκανε ο Νικήτας;
Το λέει στην ανακοίνωση: "Η νέα Δημοτική Αρχή - που ανέλαβε τέλος Ιανουαρίου του 2007 - προχώρησε με βάση σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πράξη Δημοτικού Συμβουλίου 368/2.4.07) στην ανάθεση προς τη Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ) την Μελέτη, Αναπροσαρμογή και Ανανέωση του Περιεχομένου της Δικτυακής Πύλης του Δήμου Αθηναίων, με προϋπολογισμό 45.000€ πλέον Φ.Π.Α. Σύμφωνα με την από 17/5/07 σχετική σύμβαση με το Δήμο Αθηναίων, η ΔΑΕΜ προχώρησε με βάση εσωτερικές ομάδες εργασίας και εξωτερικές συνεργασίες (και αντίστοιχο κόστος εντός του προαναφερόμενου προϋπολογισμού) στην υλοποίηση του έργου που της ανατέθηκε, ολοκληρώνοντας εντός Οκτωβρίου 2007 την αναβάθμιση της πύλης που παρουσιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2007 και η οποία βασίστηκε σε πλατφόρμα ανοικτού κώδικα Drupal."
Γι αυτό ενοχλήθηκα που οι συν-bloggers αντί να τα ρίχνουν στην Ντόρα τα ρίχνουν στο Νικήτα.

Αποψη είπε...

Σωστά το επισημαίνεις. Αλλά αναρωτιέμαι. Απλώς, δεν ήταν προσεκτικοί, οι υπόλοιποι, που βρήκαν λάθος στόχο, ή;;;;;;
Καλό σου απόγευμα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανες και ενοχλήθηκες για το άδικον της υπόθεσης, αλλά όχι κι ότι ο κυρ Δήμαρχος είναι κανά λουλούδι μυρωμένο. Καλησπέρες!

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Με αδικείς, γράφω ότι αν περνούσε από το χέρι μου δεν θα τον έκανε ούτε κλητήρα στο Δήμο όχι Δήμαρχο το Νικήτα.

@ άποψη: Αυτό το ή;;;;; φοβάμαι κι εγώ γι αυτό έγραψα.

Ανώνυμος είπε...

Περίμενε να δείς τι θα σκάσει και με το νέο project του "Ντοράκια" διευθυντή εκεί στην Πειραιώς σχετικά με το portal και το web tv που ετοιμάζουν με επικεφαλής τον πρώην(?) χοντρο "σιχασιάρη" της πρωινής ζώνης που έπλενε τα χέρια του με οινόπνευμα για πιάσει ορισμένες εφημερίδες να διαβάσει τα πρωτοσέλιδα θέματά τους!!!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

φυσικά και πρέπει να τα ρίξουμε στην Ντόρα και όχι στον Νικήτα...

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Μάγκες, είτε η μία [Ντόρα] είτε... ο άλλος [Νικήτας], στο ίδιο καζάνι βράζουν. Ευθύνες έχουν και οι δυο. Αλλά, όπως κάπου γράφει ο monahikoslikos κι αυτή η υπόθεση θα καπακωθεί. Δεν βλέπω φως ούτε στο Δήμο Αθηναίων, όπου ο κύριος Δήμαρχος έχει καταφέρει να λέει με απλά λόγια "μεγάλες κουβέντες" [κατά το κοινώς λεγόμενο... πομφόλυγες]. Θα δείτε ότι θα τελειώσει η θητεία και δεν θα έχει κάνει απολύτως τίποτε!!!