Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό…

Μου έλεγε πριν από κανα δυο χρόνια κορυφαίος υπουργός αυτής της κυβέρνησης ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το κράτος.
Όσο περνάνε οι μέρες και ξετυλίγεται το κουβάρι της βρωμερής υπόθεσης Ζαχόπουλου και των παράπλευρων υποθέσεων τείνω να αποδεχτώ ότι πράγματι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με το κράτος ατιμώρητα.
Όσα έχουν βγει ή έχουν διαρρεύσει ως τώρα για τον κομιστή του DVD και το περιεχόμενό του, για τον υποτιθέμενο εκβιασμό του πρώην γενικού γραμματέα που σάλταρε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, για το ρόλο της προφυλακισμένης κλπ θα μοιάζουν αύριο με παιδικές ιστορίες μπροστά σ΄ αυτά που βλέπω να έρχονται και μάλιστα πολύ σύντομα.
Οι εξελίξεις λοιπόν όπως θα έλεγαν και τα σοβαρά δελτία των ειδήσεων στις 8.00 αναμένονται καταιγιστικές καθώς η κυβέρνηση που έχει δεινοπαθήσει από τις όποιες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις πήρε απόφαση να λύσει τις διαφορές της με τους ενοχλητικούς δημοσιογράφους μια κι έξω.
Αυτό δεν σημαίνει ότι από την πλευρά κάποιων μεγαλοδημοσιογράφων με εξωφρενικά κασέ και άλλες πηγές πλουτισμού δεν επιχειρήθηκε να εκβιαστεί η κυβέρνηση για να συγκαλύψει παράνομες πράξεις τους που τους έφεραν αντιμέτωπους με τις διάφορες διωκτικές υπηρεσίες του κράτους.
Η επιμονή της κυβέρνησης να μη δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του DVDκομιστή οχυρωμένη πίσω από το ανύπαρκτο δημοσιογραφικό απόρρητο του Γιάννη Αδριανού ένα μόνο σημαίνει: Η κυβέρνηση είχε υποκύψει στον εκβιασμό του κομιστή αποδεχόμενη να κουκουλώσει τις παρανομίες του κομιστή αρκεί αυτά που είχε στα χέρια του ο κομιστής να μην γίνουν Πρώτο Θέμα στην εφημερίδα του.
Το DVD που παραδόθηκε στον κ. Αδριανό ήταν απλά το τρέιλερ για το καινούργιο σήριαλ που θα ακολουθούσε με τα έργα και τις ημέρες κυβερνητικών και μη παραγόντων μηδέ του ίδιου του πρωθυπουργού εξαιρουμένου εφόσον ο κομιστής του δεν είχε την ασυλία που επιδίωκε.
Αν δεν μεσολαβούσε η απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού η συναλλαγή θα έμενε μεταξύ των συναλλαχθέντων με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η συνέχεια μας είναι γνωστή, ο κ. Αδριανός στέλνει το DVD στον εισαγγελέα χωρίς να αναφέρει την πηγή προέλευσης για να μην προκαλέσει τον οργή του κομιστή και βγουν στον αέρα τα υπόλοιπα, ο εισαγγελέα το κρατά μυστικό από την ανακριτή μέχρι ο τελευταίος να προφυλακίσει την κυρία που ήξερε πολλά και υποδείχθηκε ως εγκέφαλος εκβιασμού του Ζαχόπουλου κλπ, κλπ
Με την προφυλάκιση της κυρίας Τσέκου η κυβέρνηση «έκαψε» τα όποια στοιχεία αυτή είχε στην κατοχή της αφού όποιος τα παρουσίαζε θα κινδύνευε να κατηγορηθεί ως συνεργός της και να προφυλακιστεί κι αυτός ως εκβιαστής.
Αυτό όμως που έκαιγε την κυβέρνηση δεν ήταν τα τσιμπούκια του Ζαχόπουλου άλλο την έκαιγε και για άλλα στοιχεία είχε γίνει η συναλλαγή και ο κάτοχος αυτών των στοιχείων δεν ήταν εύκολος στόχος όπως η προφυλακισμένη.
Έτσι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γ Αδριανός αφού έριξε την βόμβα του (δημοσιογράφος μου έφερε το DVD) άρχισε τα τρελά του με το δημοσιογραφικό απόρρητο που έκανε μπάχαλο τη δημοσιογραφία ενώ ονόματα άρχισαν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην πιάτσα με συνέπεια σήμερα οι μισοί μεγαλοδημοσιογράφοι να έχουν μηνύσει τους άλλους μισούς για συκοφαντική δυσφήμιση.
Στη συνέχεια και όταν το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο και ο κ. Αδριανός δεν μπορούσε να συνεχίσει να κρύβεται από τον ανακριτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Θοδωρής Ρουσσόπουλος άρχισε να διαρρέει ανεπίσημα το όνομα του μεγαλοδημοσιογράφου και εκδότη Θέμου Αναστασιάδη ως κομιστή του επίμαχου DVD ενώ η πρόθυμη δικαιοσύνη σπεύδει να παράσχει τη συνδρομή της κρατώντας απόρρητο για ένα τουλάχιστον μήνα το όνομα που αποκάλυψε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τον Τριανταφυλλόπουλο να διαχωρίζει τη θέση του από το Θέμο και την εφημερίδα που τον στηρίζει.
Με τα όσα ακούγονται ένθεν κακείθεν από τα τηλεοπτικά παράθυρα απαξίωση της δημοσιογραφίας και μάλιστα της αποκαλυπτικής δημοσιογραφία έχει συντελεστεί.
Και περνάμε στο τελευταίο μέρος του σχεδίου για να «κάψουμε» τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο κομιστής του DVD και εκβιάζει τον ένοικο του Μαξίμου.
Κι αυτό θα γίνει με την άσκηση δίωξης κατ΄ αγνώστων(;) για σύσταση συμμορίας με σκοπό την άσκηση εκβιασμού πολιτικών προσώπων (παρακαλώ περάστε για ένα ξυρισματάκι) και τότε να δούμε ποιος θα έχει τα κουράγια να ξαναβγάλει στον αέρα κυβερνητικά σκάνδαλα.
Εκτός κι αν δεν προλάβει, εκτός κι αν από πίσω κρύβονται άλλοι και δεν είναι μόνος του ο μεγαλοδημοσιογράφος - εκδότης με τους ξεχειλισμένος από μύρια τραπεζικούς λογαριασμούς οπότε δεν βλέπω να επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός του υπουργού για το παντοδύναμο κράτος.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά σου είπε ο υπουργός. Την άλλη φορά να τον ρωτήσεις ποιο κράτος εννοεί. Το επίσημο ή το παρακράτος?
Επίσης να του υπενθυμίσεις ότι ενίοτε τα κράτη καταλύονται.

Τσούγδω είπε...

Αν λάβουμε ομως υπ' όψιν μας ότι ο Θέμος είχε το dvd και με αυτό εκβίαζε, προκειμένου να γλιτώσει ή να πάρει έστω την εκδίκησή του, δε θα αποκάλυπτε το σκάνδαλο;
Επίσης η όλη υπόθεση Τριανταφυλλόπουλου ζέχνει από παντού, ο τρόπος που καταφέρεται απέναντι στο Θέμο είναι τουλάχιστον απαράδεκτος και αποδεικνύει πως σκοπός του είναι να τον εξαντλήσει τόσο ώστε να του φάει την εφημερίδα.
Εμένα όλα αυτά με οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Η κυβέρνηση βρήκε μία ΑΑ ευκαιρία να παγειδέψει το Θέμο και να κλείσει τη μόνη εφημερίδα που αποκαλύπτει. Ο Μάκης παίζει το παιχνίδι της, ενώ η Τσέκου φροντιζει από τη φυλακή να βγάζει λάδι το συνήθη ύποπτο όποτε της δοθεί ευκαιρία.

Αποψη είπε...

Λύκε... "σου έλεγε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης";;;
Τι διαβάζω! Τι διαβάζω! Σε λίγο θα μας πεις ότι σου τα έλεγε και στο ρεστωράν κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.
Τς τς τς. Και συ τέκνον Βρούτε;

monahikoslikos είπε...

@ άποψη: Εδώ κάνεις λάθος, η συζήτηση δεν έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας αλλά σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Σιγκαπούρης αλλά μην ανησυχείς λύκος και Βρούτος είναι ένοιες ασύμβατες.

Unknown είπε...

θαυμάζω και απορώ, με τους αρχαίους ημών προγόνους, που όλα τα είχαν πει, μεταξύ των οποίων κι αυτό:
ενός κακού μύρια έπονται.
ένα από τα μύρια είναι και το εσωτερικό φάγωμα.
δε φτάνει, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, και σε όποιον τομέα, κρατικό ή μη κρατικό, το σκάνδαλο με τη μπόχα του, αλλά προκύπτει κι ένα γενικό σιφίλιασμα στους γύρω, σ'αυτούς που δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με το αποκαλυφθέν 'κακό'. αυτό δείχνει στα μάτια μου, το επίπεδο όλης της κοινωνίας μας, και ημών των ιδίων...
συγγνώμη, δεν είπα τίποτα, θυμήθηκα έναν ταύρο, όπου τελικά το χρώμα δεν έπαιζε κανέναν ρόλο...
την καλημέρα μου!

monahikoslikos είπε...

@ abttha: Ενός κακού μύρια έπονται σωστά αλλά ενός εκβιασμού έπονται εκατομμύρια.
Κι αυτό σωστό κι ας μην το είπαν οι αρχαίοιημών πρόγονοι.
Το λένε οι νέοι, το ίδιο κάνει(;)

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα, Λύκε μου είναι: ξέρουν οι δημοσιογράφοι ότι έχουν γίνει γρανάζι στη μηχανή του κιμά της κυβέρνησης; Ή από μέσα τους λένε αυτό που η γιαγιά μου είχε κάνει κέντυμα: «Κι αυτό θα περάσει»...
Τις καλημέρες μου!

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Φοβάμαι ότι κι αυτό θα περάσει αλλά πρώτα θα ματώσουμε.
Και θα ματώσουμε γιατί κάποιοι εκδότες, μιζαδόροι κλπ, κλπ επιμένουν να εμφανίζονται ως δημοσιογράφοι και να πέρνουν τους άλλους στο λαιμό τους.
Πάντως μη σου διαφεύγει ότι ο Θέμος πήρε δικηγόρο τον Τσοβόλα (που αποφυλάκισε τον Κεχαγιόγλου του παραδικαστικού)με τη διευκρίνιση ότι ο Τσοβόλας μόνο κακουργήματα αναλαμβάνει.

Ανώνυμος είπε...

"...εκτός κι αν δεν προλάβει, εκτός κι αν από πίσω κρύβονται άλλοι και δεν είναι μόνος του ο μεγαλοδημοσιογράφος - εκδότης με τους ξεχειλισμένος από μύρια τραπεζικούς λογαριασμούς οπότε δεν βλέπω να επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός του υπουργού για το παντοδύναμο κράτος..."

'Ελα ντε, ποιοί "άλλοι"; Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, προφανώς όχι αυτοί που όπως κυκλοφορεί -και καλά- παίρνουν ρεβάνς επειδή ο Καραμανλής έκανε "αντίσταση" (!) στους αμερικανούς εκεί στη Μόσχα, με τις παραγγελίες εξοπλισμών, τους αγωγούς και τα τοιαύτα... Απ΄ ότι φαίνεται, κάτι "επιχειρηματικά deals" με πολλά μηδενικά περιμένουν να περάσουν στο στάδιο της υπογραφής με την είσοδο "νέου πολιτικού αίματος", διότι οι παρόντς διαχειριστές τα έκαναν μπάχαλο με την αναβλητικότητα και την ανικανότητά τους. Και δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ούτε πρόσωπα ούτε καταστάσεις. Λέμε τώρα, αν...

o geros είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με όλο το κείμενο, ακόμα και με την παραμικρή λέξη και συνυπογράφω! Επειδή το θέμα είναι πολύ βαθύ, με αγωνία παρακολουθώ τις εξελίξεις, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον τρόπο χειρισμού του από όλους όσοι εμπλέκονται. Τα συγχαρητήριά μου monahikelike για τη σωστή χρήση της γλώσσας! :)))

Ανώνυμος είπε...

O ti 8a pei o Zaxopoulos molis dei ti ton perimenei twra pou sunerxetai..?

'Atimh zwnh.......!'
Oute psulos ston korfo tou...

Kalhmera. Ki an asxoleisai me ola auta logw epaggelmatos, kalo kouragio...

Agent Provocateur

monahikoslikos είπε...

@ Zalmoxis: Όλο συνομωσίες βλέπεις εσύ αλλά, που ξέρεις μπορεί και να έχεις δίκιο, όπως λέει κι ο λαός 'λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστή;"

@ geros: σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, έτσι δεν λένε και οι τηλεπαρτουζιάρες, συγνώμη τηλεπαρουσιάστριες ήθελα να γράψω.
Πάντως καλώς όρισες στο δάσος, πες μου όμως πως απο δω; Δεν πιστεύω να σου έκανε έξωση η άποψη, θα τη μαλώσω.

@ Agent Provocateur: Πως σου πέρασε η ιδέα ότι μπορεί να ασχολούμε επαγγελματικά με την υπόθεση;
Ούτε στην υπηρεσία υπονόμων δουλεύω ούτε επιχείρηση εκκενώσεως βόθρων διαθέτω.
Ως απλό μ@λ@κ@ με ενδιαφέρει και τίποτα πέραν αυτού.

o geros είπε...

Είναι αλήθεια ότι η σχέση μου με την αποψη περνά κρίση. Δεν ξέρω αν φατίει το ότι εμφανίστηκες εσύ και την διεκδικείς για τη δική σου φωλιά! Στο κάτω κάτω ας αποφασίσει εκείνη. Και ξέρεις τι κατάλαβα; Ότι η μικρή (όπου «μικρή» βλ. αποψη) θέλει και τα μύρια δικά της και το σπίτι του φίλου μου και εσένα μαζί της να αγναντεύετε το πέλαγος. Και λέω τώρα εγώ: να΄έρθω κι εγώ μαζί να σας φτιάχνω καφέ, να σφουγγαρίζω και να είμαι ο σωφέρ σας; Έλεος! Και την πίτα ολόκληρη και τον λύκο χορτάτο; Ο γερούληςτίποτα; Για τα μπάζα; (μεταξύ μας έτσι; Μην της τα πεις..).

monahikoslikos είπε...

@ geros: Έχεις δίκιο η άποψη θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Αν πάλι διστάζει θα μπορούσαμε να λύσουμε το θέμα μεταξύ μας...
Τι θα λεγες για μια μονομαχία με τσίπουρα ή τσικουδιές, μία σου και μία μου κι όποιος αντέξει... την παίρνει.

o geros είπε...

Άνθρωπέ μου!!! Εκτιμώ φίλε, τα κείμενά σου και κυρίως το χιούμορ σου! Όσο για τα τσιπουράκια, πάμε ρακάδικο; Χωρίς γυναίκες· αντροπαρέα (να ακούνε μερικές - μερικές...).

Αποψη είπε...

@προς αγαπητή αντροπαρέα,
ρακιές θα σας προτείνω,
όσο εγώ θα ατενίζω τα πελάγη από το εξοχικό του φίλου του γέρου, προβληματιζόμενη βεβαίως πάνω στο καυτό θέμα Ζαχόπουλου.
Όσο θα βλέπω τα βαρκάκια να περνούν, θα αναρωτιέμαι με έντονο το συναίσθημα της δικαιοσύνης, ο Θέμος λέει την αλήθεια ή ο Μάκης, άραγε;

monahikoslikos είπε...

@ αποψη: Αν είναι χρυσή μου να ξαλεγράρεις το βλέμα σου στο πέλαγος σου υπόσχομαι να παρασύρω το γέρο σε όλα τα ρακάδικα της χώρας μέχρι να πιούμε και την τελευταία γουλιά από την εγχώρια παραγωγής ρακής.

@ geros: Τις προθέσεις μου τις διάβασες, άσε λοιπόν τα λόγια και διάλεξε το πρώτο ρακάδικο, τη μέρα και την ώρα.

o geros είπε...

Αλαργινό στην Αργυρούπολη, Ρακάδικο στο Π. Φάληρο, Τζίτζικας και μέρμηγκας στο Χαλάνδρι. Προτιμώ Πέμπτες. Τα υπόλοιπα δικά σου...

monahikoslikos είπε...

@ geros: Χαλάνδρι θα το έβλεπα καλύτερα λόγω δουλειάς και μέρας θα σου στείλω e-mail για ακριβή χρόνο.