Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2008

Κουίζ

1. Γιατί ο Γιωργάκης καθυστερεί να αλλάξει το όνομα του κόμματος από ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατικό Κόμμα;

2. Θα προχωρήσει σε συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα ο Βενιζέλος και αν ναι γιατί καθυστερεί την εξαγγελία;
(οι απαντήσεις, καρατσεκαρισμένες, στα σχόλια).
Πάντως αν λύσετε το κουϊζ μπορείτε άνετα να προβλέψετε τις εξελίξεις που θα τρέξουν ως το καλοκαίρι και το ρόλο της γκαντεμο-οικογένειας…

4 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Η λύση:
1. Ο Γιωργάκης έχει αποφασίσει να τα αλλάξει όλα και όνομα και σύμβολα έτσι που το νέο κόμμα που θα προκύψει από το συνέδριο να είναι ολότελα δικό του, χωρίς τα βαρίδια των ιστορικών στελεχών κλπ.
Αν καθυστερεί να προχωρήσει τις αλλαγές είναι γιατί περιμένει να κινηθεί πρώτα ο Βενιζέλος, τον οποίο σπρώχνει με κάθε τρόπο στην έξοδο.
Αν βιαστεί φοβάται ότι ο Βενιζέλος μαζί με κάποια ιστορικά στελέχη (π.χ Σημίτης) θα χρησιμοποιήσει το όνομα (ΠΑΣΟΚ ή νέο ΠΑΣΟΚ) και τον ήλιο και τότε ο Γιωργάκης θα είναι ο μεγάλος χαμένος.

2. Ο Βενιζέλος δεν κρατιέται και θέλει εδώ και τώρα να το παίξει αρχηγός κι αν δεν το έχει κάνει ακόμα είναι γιατί στηρίζει πολλά για την επιβίωση του νέου φορέα στους ανθρώπους του Σημίτη και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό που περιμένει πότε θα κάνει τη γκάφα ο Γιωργάκης.
Όπως λένε μάλιστα στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ο Σημίτης «κρατάει με τα δόντια» το Βαγγέλη να μην εκδηλωθεί πριν την ώρα του.

Ανώνυμος είπε...

Ο Χρυσοχοϊδης είχε προτείνει για πρώτη φορά -κάπου στο 2000 αν θυμάμαι καλά- την αλλαγή ονομασίας και συμβόλων του ΠΑΣΟΚ. Ήταν το "ευχαριστώ" απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου που το 1994 από άσημο βουλευτή της περιφέρειας τον τοποθέτησε στο τότε υπουργείο Εμπορίου...

Πολύ σωστή η ανάλυσή σου, συμφωνώ ότι αν βιαστεί, θα τον αφήσει έξω από τη βουλή ο κάθε "Γουλιμής". Νομίζω πως αυτός ο φόβος απέναντι στην κριτική που θα τον περιμένει στην πρώτη "στραβή" είναι και και ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους αυτό που κάνει ο ΓΑΠ, μόνο άσκηση αντιπολίτευσης δεν λέγεται!

Υπάρχει όμως και "το άλλο" σενάριο:
Ο Γιωργάκης έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, άρα μπορεί βάσει του αμερικανικού συντάγματος να γίνει πρόεδρος της χώρας. Αν τον Νοέμβριο οι ψηφοφόροι δεν αποβάλουν τον σεξισμό και τον ρατσισμό τους (δεν ψηφίσουν δηλαδή Χίλαρυ ή Ομπάμα αλλά Ρεπουμπλικανούς) τότε θα αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ σε Δημοκρατικό Κόμμα, ώστε να μπορούν οι Δημοκρατικοί πιο εύκολα, να... τον πάρουν μεταγραφή όπως θα ήθελε και η προεδρομήτωρ (λέμε και κανένα αστείο να περνάει η ώρα)!

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Like, η πρώτη παράγραφος της "λύσης" σου, φαίνεται να βασανίζει τον Παπανδρέου. Νομίζω έπεσες διάνα! Δεν το είχα σκεφτεί. Δεν μπ[ορώ όμως να ξέρω αν μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να έχει θετικά για τον Βενιζέλο. Εν πάση περιπτώσει, εγώ γράφω, αλλά πια τα πράγματα εξελίσσονται... ερήμην μου (εδώ γελάνε). Τι να σου πω - τα έχω χαμένα!

monahikoslikos είπε...

@ νίκος Λαγκαδινός: Οι πληροφορίες καρατσεκαρισμένες από πηγές του πρώην Μαξίμου (με εννοείς έτσι) νεότερες πληροφορίες πάντως, από ίδιες πηγές, λένε ότι ο Βαγγέλης έχει κουράσει και μάλλον τη μπάλα θα την παίξει στο τέλος ο πρωτοκλασάτος της Β΄Αθηνών Ανδρέας.