Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Κολωτούμπα Βενιζέλου και στο βάθος …Σημίτης

Η χθεσινή κολωτούμπα του Βενιζέλου, (για χάρη της ενότητας, είπε ο ίδιος) και το πάγωμα των σχεδίων του για δημιουργία Ομίλου, σε πρώτη φάση και κόμματος στη συνέχεια έδωσε πόντους στον Παπανδρέου που μπορεί να διατείνεται, με πειστικότητα, ότι η αποφασιστικότητα που επέδειξε (αν προχωρήσεις σε διαγράφω) ήταν καταλυτική για τη ματαίωση των σχεδίων του εσωκομματικού του αντιπάλου.
Κάποιοι έσπευσαν να συνδέσουν την υπαναχώρηση του Μπένυ με τις αποκαλύψεις των ημερών για το μαύρο ταμείο της Siemens και τις χρηματοδοτήσεις σε πρώην υπουργούς και κόμματα και το ενδεχόμενο, την κρίσιμη για το νέο φορέα ώρα, να ανοίξουν οι λογαριασμοί των «λαδωμένων» και να βρεθεί ο ίδιος απολογούμενος.
Σιγά δηλαδή οι έρευνες για το μαύρο χρήμα της Siemens μην φτάσουν τόσο μακριά κι αποκαλύψουν λογαριασμούς φυσικών προσώπων (εδώ δεν μπορούν να βρουν το χορηγό του Θέμου που πιάστηκε με τις σακούλες στα χέρια) και θα φτάσουν σε λογαριασμό Βενιζέλου;
Άσε δηλαδή που αν αρχίσει να ξηλώνεται το κουβάρι με τις μίζες που έδινε η Siemens στην Ελλάδα και χαθεί ο έλεγχος, μπορεί να φθάσουμε στο 1989-90, την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα και τις περίεργες συμβάσεις με τον ΟΤΕ με τη συναίνεση και του ενιαίου τότε Συνασπισμού των κομμάτων της αριστεράς (ΣΥΝ και ΚΚΕ)…
Άρα η υπαναχώρηση του Βενιζέλου που με τις δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση με τον Παπανδρέου, είχε δείξει ότι είναι έτοιμος να ανοίξει τη πόρτα πρέπει να αναζητηθεί αλλού.
Θυμίζω ότι στις 18 Ιανουαρίου το ένα σκέλος του κουίζ που δημοσίευσα εδώ, έλεγε: «Θα προχωρήσει σε συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα ο Βενιζέλος και αν ναι γιατί καθυστερεί την εξαγγελία;»
Στην απάντηση του κουίζ στα σχόλια σημείωνα: «Ο Βενιζέλος δεν κρατιέται και θέλει εδώ και τώρα να το παίξει αρχηγός κι αν δεν το έχει κάνει ακόμα είναι γιατί στηρίζει πολλά για την επιβίωση του νέου φορέα στους ανθρώπους του Σημίτη και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό».
Είναι προφανές λοιπόν ότι ο Βενιζέλος δεν κατάφερε να πάρει την ευλογία του πρώην πρωθυπουργού και κατά συνέπεια η υπαναχώρηση ήταν μονόδρομος καθώς η δημιουργία του Ομίλου υπό αυτές τις συνθήκες θα ισοδυναμούσε με άλμα στο κενό.
Άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός για τίποτα δεν είναι διατεθειμένος να αμαυρώσει τον τίτλο του καλύτερου ιντρικαδόρου που εξασφάλισε όταν κατάφερε το 1996 να αρπάξει κυβέρνηση και κόμμα από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να τραβήξει το χαλί και να κάψει το χαρτί του Βενιζέλου.
Αυτός ήταν ο λόγος που απαντώντας σε σχόλιο του φίλου Νίκου Λαγκαδινού στις 21 Ιανουαρίου σημείωνα ότι: «ο Βαγγέλης έχει κουράσει και μάλλον τη μπάλα θα την παίξει στο τέλος ο πρωτοκλασάτος της Β΄ Αθηνών Ανδρέας».
Και όταν γράφονταν αυτά δεν υπήρχαν οι αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία της Siemens και την ενδεχόμενη εμπλοκή του Βενιζέλου που οι συνωμοσιολόγοι βλέπουν τώρα ότι είναι ο λόγος που ματαίωσε τα σχέδια για δημιουργία Ομίλου από τον πρώην υπουργό.

8 σχόλια:

o geros είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα βρίσκεις όλα κακά; Εσύ στη θέση όλων αυτών που εμμέσως ή αμέσως κατηγορείς, τι θα έκανες; (πριν τις αποκαλύψεις και μετά).

monahikoslikos είπε...

@ geros: Για ποιες αποκαλύψεις λες, για τη Siemens, σιγά μη σκίσεις κάνα καλτσόν.
Για τις κωλοτούμπες του Βαγγέλη θα σου πως κάτι που λένε στην Ήπειρο.
αφού δεν έχεις κώλο γι άβραστο γάλα τι το παίζεις σκληρός.

Ανώνυμος είπε...

Σκέψου να μην πονούσες τι είχες να γράψεις άλλο!
Όσο για τον Σημίτη ένα ξέρω: το μαύρο moleskin δεν το εγκατέλειψε ποτέ. Και το συμβουλεύεται πάντα.
Την καλησπέρα μου!

Shadowface είπε...

Mα καλά κοτζάμ λύκος είσαι γιατί δε τους κάνεις όλους μια χαψιά να ξεμπερδεύεις?

o geros είπε...

Άκουσε, παιδί μου, (μου επιτρέπεις, έτσι, αφού σε περνάω μερικά χρονάκια):
1. Δεν φτιάχνει κανείς έναν «όμιλο» αν δεν έχει Όραμα και Στόχους. Ως πολύ απλός άνθρωπος που είμαι, λέω «ναι» σε κάτι καινούριο που θα αλλάξει - έτσι πιστεύω - το σκηνικό, όχι τους ρόλους, δηλ. ότι τώρα είναι η σειρά μας για το Μεγάλο Φαγοπότι (3αστεράκια). Αλλά, ούτε Αυτός, ούτε κανείς άλλος δεν είναι ικανός για τη Μεγάλη Αλλαγή.
2. Η Siemens κάνει τη δουλειά της. Και καλά κάνει.
3. Υπεκφεύγεις! Απαντάς με μια λαϊκή παροιμία που δεν την καταλαβαίνω...
4. Θέλω να γράψεις ένα κείμενο (επειδή γνωρίζω καλά ότι και ξέρεις και μπορείς) με ξεκάθαρες προτάσεις για τις επόμενες κινήσεις όλων, έτσι όπως υπαγορεύονται όχι από προσωπικά συμφέροντα που έχουν αναγάγει την ελληνική (τουλάχιστον) πολιτική σε ιστό της αράχνης, αλλά από την καθάρια σκέψη που δεν χρωστά τίποτε σε κανένα, έτσι όπως μας την έμαθαν οι πρόγονοί μας! Έτσι, να πάρουμε κι εμείς σαν καλές νοικοκυρές τις σκούπες μας και να διαλύσουμε τους ιστούς και τα οχτάποδα που περπατούν πάνω τους και υφαίνουν...

Τρεις ζωές έζησα και τίποτε δεν άλλαξε. Και φυσικά, δεν αναφέρομαι στον δικοματισμό, αλλά στον πολυκομματισμό που και πάλι τίποτε δεν προσέφερε. Είναι όπως και τα πολλά κανάλια και οι πολλές εφημερίδες...

monahikoslikos είπε...

@ Koptoraptou: Καλησπέρα κι από μένα.
Για τον τέως καταλληλότερο έχεις απόλυτο δίκιο, λογιστής γεννήθηκε, λογιστής θα αποθάνει με το τεφτέρι στο χέρι.

@ shadowface: Εντολή κτηνιάτρου μου απαγορεύει να τρώω μεταλλαγμένα.
Κατάλαβες;

@ geros: Συμφωνώ μαζί σου γιατί έτσι που το θέτεις πραγματικά μπαίνεις στην καρδιά του θέματος.
Μόλις ευκολυνθώ, γιατί με ένα χέρι και ένα δάχτυλο κουράζει πολύ το γράψιμο θα αποτυπώσω τις σκέψεις μου για το πως βλέπω τις εξελίξεις να έρχονται καθώς και για τις όποιες δυνατότητες θεωρώ ότι υπάρχουν να τις επηρεάσουμε στη σωστή κατεύθυνση.
Για το χοντρό πάντως έχεις άδικο έχει και όραμα (να γίνει πρωθυπουργός) και στόχους (να φάει το Γιωργάκη) γι αυτό και δεν θα γίνει τίποτα ποτέ.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

like μου, είχα καιρό να έρθω στο κονάκι σου και διαβάζοντας το ένα , διαβάζοντας το άλλο, ήθελα να δω τι σε βασανίζει! Και στενοχωρήθηκα όταν είδα αυτή τη λέξη "περιαρθρίτιδα", που την ξέρω πολύ καλά γιατί κι εγώ βασανίζομαι μήνες: ειδικά το αριστερό χέρι μου έχει αλλάξει τον αδόξαστο. Τα κουτσοκαταφέρνω όμως. Είμαι πολύκαλύτερα. Εσύ όμως φαίνεται πως ταλαιπωρήθηκες. Είναι, βέβαια, και λόγω της ηλικίας σου αλλά θα συνηθίσεις. Όμως τώρα θα κατάλαβες ότι δεν πρέπει να είμαστε monahikoi! Αγαπητέ φιλαράκο μου, δεν το βάζουμε κάτω (θυμήσου τον... πώς τον λέγανε εκεί στη Μάχη του Μαραθώνα... τον... τον Κυνέγειρο! Ήταν ο αδερφός του Αισχύλου που λέει ο μύθος ότι πήγε να κρατήσει με το ένα χέρι του ένα περσικό πλοίο κι ο Πέρσης του το έκοψε. Τότε ο Κυνέγειρος χρησιμοποίησε το άλλο. Ο Πέρσης του έκοψε και το άλλο. Τότε - λέει ο μύθος - ο Κυνέγειρος πήγε να κρατήσει το πλοίο με τα δόντια , αλλά του κόψανε το κεφάλι! Ιστορία, τέλος! Λοιπόν, ελπίζω να έχεις ηρεμήσει από την περιαρθρίτιδα. Κι όσο για την ιστορία που γράφεται τώρα, έχουμε όπως ξέρεις λίγη δύναμη για να την στρίβουμε λίγο από δω λίγο από κει. Αυτά περί Ζίμενς δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν κανένα σεισμό, διότι απ' ό,τι έχω καταλάβει ουδείς έχει όρεξη να ανακατώσει τα σκατά. Όσα αναφέρεις περί πολιτικών, έχεις δίκιο. Καταπληκτικό αυτό για τον Βαγγέλη (αφού δεν έχεις κώλο γι άβραστο γάλα τι το παίζεις σκληρός). Όσο για τους ομίλους, τ' ακούω και γελάω... γενικώς.

monahikoslikos είπε...

@ νίκος Λαγκαδινός: σακατευτήκαμε Νίκο μου από την ...καλοπέραση αλλά να τα παρατήσουμε δεν λέει.
Κι εμένα το αριστερό με παιδεύει κι ευτυχώς εδώ που τα λέμε γιατί μένει το δεξί για τι πληκτρολόγιο.
Όσο για τους Όμίλους και τις φιλοδοξίες κάποιων σωστά γελάς.
σαν δεν είσαι αυτόφωτος και δεν έχεις κάτι άλλο να πεις εντολοδόχος θα είσαι πάντα αρχηγός δεν γίνεσαι.