Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Το max WORLD σε ρόλο Αντουανέτας


"Βγες, ζήσε, διασκέδασε και γύρνα σπίτι μόνο για να αλλάξεις ρούχα".

Να λοιπόν η λύση για τους νέους της G700 που ψάχνονται κι αγωνιούν για το μέλλον τους.

7 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μια ειναι η λυση...Τα λεφτα,το φαί και το γαμησι...Ετσι λεει ο γνωστος τραγουδοποιος Καρβελας.....

Ανώνυμος είπε...

Η ιδέα της εναλλαγής λευκών/σιελ και μπλε ακτίνων στο εξώφυλλο απλωμένων κυκλικά (πέραν του ότι είναι κλεμμένη από γνωστό σχέδιο διαγωνισμού διαφημιστικής γραφιστικής) σε συνδυασμό με το μαύρο, διεγείρει "ψυχρά" συναισθήματα (όπως π.χ. της "cool αδιαφορίας"). Ένας συνδυασμός δηλαδή που δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ μια αφίσα που θα καλούσε λ.χ. τους νέους της G700 σε διαδήλωση...

Το σύνθημα χρησιμοποιεί 4 προστακτικές χειραγώγησης με ισάριθμες λέξεις κλειδιά (βγες, ζήσε, διασκέδασε, γύρνα) και μία "αδιάφορη" υποτακτική η οποία και αυτή ωθεί σε κατανάλωση (να "αλλάξεις", δηλαδή να "αγοράζεις" πιο συχνά, στη γλώσσα της διαφήμισης)..

Τα υποσυνείδητα μηνύματα είναι πολλά και αρνητικά: όχι τόσο σαν αυτό του πιτσιρίκου αριστερά και του σχήματος που κάνουν τα δάχτυλά του (μέχρι και... σατανιστικό μπορεί να πει κάποιος) όσο σαν αυτό της αντανάκλασης που κάνουν οι σιλουέτες (σαν να λιώνουν στη βάση του εξωφύλλου) με το υποσυνείδητο μήνυμα "άρα αν δε είσαι εδώ δε όείσαι τίποτε, αν είσαι όμως, τότε εισαι [ταυτιζόμενος] ο "πρώτος" [στην κεντρική φιγούρα] που σχηματίζει με τα δάχτυλά του το σήμα της πρωτιάς (όπως συνηθίζουν π.χ. οι πρωταθλητές στίβου, κ.λπ.).
Άρα, το παζλ στο υποσυνείδητο νόημα είναι "ανταγωνιστικός, παρτάκιας, καταναλωτής, αδιάφορος καιπάνω από όλα κοροϊδάρα αφολύ ζεις με 3 κι εξήντα...).
Το μόνο που έχω να σχολιάσω από κει και πέρα, είναι η περιέργεια να έβλεπα τον εμπνευστή του εξωφύλλου να καμαρώνει αύριο τα παιδιά του ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα θέλει αυτό το "καλλιτεχνικό" δημιούργημά του και να είναι και "Ο" ΟΡΙΣΜΟΣ των G-700 (αν δεν έχει γίνει και G-300...)!

Ανώνυμος είπε...

Κι άμα δε θέλω ούτε ρούχα να αλλάξω; Πειράζει; Ή΄μήπως δε θα με κάνουνε παρέα τα φλώρια επειδή φοράω τα χθεσινά; Καλησπέρες!

Axis Mundi είπε...

Και γυαλιά ηλίου μονίμως μαζί σου γιατί ποτέ δεν ξέρεις που θα ξημερώσεις!

Αποψη είπε...

Και συνεχίζει λύκε παρακάτω:
Αφού δεν βγάζεις άκρη, γιατί δεν βγαίνεις έξω;;;
Ε; Γιατί;;;

monahikoslikos είπε...

@ Zalmoxis: Πολύ καλή η ανάλυση σου για την αφίσα και τις επιδιώξεις των βολεμένων του συστήματος.

@ koptoraptou: Φλώρια και φλωρόπουλα παιδιά του μπαμπά τους που όταν μεγαλώσουν θα γίνουν κουμπάροι των κουμπάρων για να έχουμε να γράφουμε τα κατορθώματά τους.

@ s: κάνουν και τα φτηνά (ότι πάρεις 3 τάλαρα...)ή πρέπει να είναι γνωστού οίκου τζάμια;

@ άποψη: Γιατί άμα βγω γλυκειά μου θα βγω με το σκουπόξυλο στο χέρι και θα τους πάρει ο διάολος τον πατέρα και τη μάνα

Ανώνυμος είπε...

Και να πεις πως δεν τάλεγε ο Χάρυ Κλυνν;
"Α ρε ελληναράδες. Ψωμί δεν έχετε να φάτε και πίνετε σόδες για να χωνέψετε".