Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Και το όνομα αυτής Δημοκρατία της Μακεδονίας


Από τις 30 του περασμένου Οκτώβρη είχα αναφερθεί στις προδιαγεγραμμένες εξελίξεις με την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Τότε όλοι σφύριζαν αδιάφοροι και το παίζανε τσαμπουκάδες, ως και προχθές πρώην υπουργός νεοδημοκράτης ήταν βέβαιος ότι η κυβέρνηση του δεν θα κάνει πίσω στις πιέσεις του Νίμιτς.
Σήμερα λοιπόν που από το πρωί η Ντόρα έχει βγει στις ρούγες και τα στενά για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων και να πάρει το πράσινο φως για τη συμφωνία, ξαναδιάβασα εδώ τι έγραφα τότε και πραγματικά δεν βρήκα ότι χρειάζεται να αλλάξω ούτε ένα κόμμα σε εκείνο το πόστ.
Δημοκρατία της Μακεδονίας λοιπόν με νονούς όλο τον πολιτικό κόσμο έστω κι αν για κανα 2-3 χρόνια τη βαφτίσουν με σύνθετο όνομα.
Πως δηλαδή βαφτίζουμε ένα παιδί Κωνσταντίνο και μετά το λέμε Κώστα, Κωστάκη, Άκη κάπως έτσι και με τα Σκόπια θα τα βαφτίσουμε Νέα, Βόρεια, Διπλανή ή όπως αλλιώς Μακεδονία και όλοι,μετά τη βάφτιση, θα τη λέμε σκέτη Μακεδονία
Για δικούς του λόγους δεν θα παραστούν στα βαφτίσια ο Κατατζαφέρης και ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος με τον πρώτο να σκούζει στα κανάλια μήπως και ψαρέψει κανένα οπαδό και το δεύτερο κλεισμένο στη Μητρόπολη με αυτοκτονικό ιδεασμό, είναι και η πρόσφατη εκλογή Αρχιεπισκόπου που δεν μπορεί να χωνέψει,ακόμα, ο παναγιώτατος γι αυτό χάθηκε από την πιάτσα.
Αφού ευχηθώ στην επίσημη Νονά της Μακεδονίας κυρία Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη- Κούβελου «πάντα άξια» και "στις χαρές της Θράκης μας μια μέρα", θέλω να τη ρωτήσω αν την Καθαρή Δευτέρα θα φάμε μακεδονικό χαλβά ή έδωσε και το όνομα του χαλβά μας πακέτο με το όνομα της χώρας τους στους γειτόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: