Διαβάζω πως ο «γίγαντας» του Συνταγματικού Δικαίου και του εκσυγχρονισμού, βουλευτής, πρώην υπουργός και πρώτο βιολί στο ρεύμα Βενιζέλου, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στα «ΝΕΑ» είπε ότι η πρωτοβουλία Αλαβάνου να συναντηθεί με τον Κ. Παπούλια για το δημοψήφισμα «ανήκει στον χώρο του πολιτικού σάλτου», εξηγώντας για το θέμα της αναπομπής του Ασφαλιστικού ότι «ο Πρόεδρος δεν μπορεί να ελέγχει τη συνταγματικότητα και την ουσία των νόμων».
Καλά ρε γίγαντα Αντρέα, κείνο το άρθρο στο Σύνταγμα γιατί το αφήσατε στη προηγούμενη αναθεώρηση και δεν το καταργήσατε;
Γιατί συνεχίζει να υπάρχει στον καταστατικό χάρτη της χώρας αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να ασκήσει την προνομία που του παρέχει;
* Ή πέστε το καθαρά ότι το άρθρο για την αναπομπή στη βουλή, ψηφισθέντος νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε θεσπιστεί αποκλειστικά και μόνο για χρήση από τον «εθνάρχη» Καραμανλή και όχι από τον εκάστοτε Πρόεδρο και απλώς ξεχάστηκε.
* Ή πέστε καθαρά ότι θεωρείτε τον Κάρολο Παπούλια διακοσμητικό στοιχείο του Πολιτεύματος και ανίκανο να ασκήσει τις προνομίες (ελάχιστες έτσι κι αλλιώς) που του δίνει Σύνταγμα.
* Ή πέστε το καθαρά πως σας ρούμπωσε και πάλι ο Αλέκος.
Πέσατε όλοι να φάτε τον Αλαβάνο για την πρωτοβουλία του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην επικυρώσει αλλά να αναπέμψει στη βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Σαν δεν ντρέπεστε.
Ακόμα και σύντροφοί του στην Κουμουνδούρου βγήκαν στο κλαρί να επικρίνουν την πρωτοβουλία του Αλέκου με το επιχείρημα ότι εμπλέκει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος, αν αρνηθεί να υιοθετήσει τις θέσεις του ΣΥΝ, θα φανεί ότι αγνοεί ένα κόμμα και τα κινήματα.
Και γιατί ρε «σύντροφοι» ο πρόεδρος ενός αριστερού σχηματισμού που εκπροσωπείτε στη Βουλή, δεν έχει δικαίωμα να επισημάνει στο συγκεκριμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κάρολο Παπούλια, ότι δεν δικαιούται να σιωπά για ένα νόμο που καταψηφίζουν το 59% του λαού, όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές, οι κορυφαίες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες και το σύνολο των εργαζομένων και συνταξιούχων, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις;
Και από πού κι ως που σας προκύπτει ότι η αναπομπή του νόμου στη βουλή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαίνει ότι ο Κάρολος Παπούλιας υιοθετεί τις θέσεις του ΣΥΝ;
Μην σας διαφεύγει «σύντροφοι» ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι κάποιος τυχαίος πολιτικός.
Από την ηλικία των 15 ετών που πήρε τα όπλα κατά του Γερμανού καταχτητή και παρασημοφορήθηκε αργότερα ως ένας από τους νεότερους αντιστασιακούς και μέχρι την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας έχει μια διαρκή και αταλάντευτη παρουσία στους αγώνες για τη Δημοκρατία ώστε να μην χρειάζεται να υιοθετήσει τις θέσεις κανενός για να πράξει ό,τι ο ίδιος θεωρεί σωστό.
Υ.Γ. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: ουδεμία σχέση, κομματική, πολιτική ή έστω απλού ψηφοφόρου με συνδέει με τον Αλαβάνο και το ΣΥΡΙΖΑ.
Το σπουργίτι με την κομμένη γλώσσα
-
Το "Κουτί της Πανδώρας" το συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές στην ιαπωνική
μυθολογία. Σε μία από αυτές, ξεπηδούν από το καλάθι δαίμονες που
επιτίθενται στην...
Πριν από 3 ώρες
9 σχόλια:
Πριν το 1967 κατηγορούσαμε το παλάτι για τις παρεμβάσεις του στην πολιτική ζωή του τόπου.
Τώρα θέλουμε να παρέμβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αναπέμπψει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μα δεν έχετε το θεό σας εσείς οι αυτοαποκαλούμενοι Δημοκράτες! Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό θα προκαλέσει πολιτειακό πρόβλημα; Ή μήπως αυτό ακριβώς θέλετε, αφού "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" όπως λέει και ο λαός;
Αυτά είναι μικροπολιτικά τερτίπια άλλων εποχών λύκε μου........
@ dr jekyl: Ρε δόκτωρα και με συγχωρείς που σε λέω ρε, το προβλέπει ή όχι το Σύνταγμα;
Και γιατί η εφαρμογή άρθρου του Συντάγματος. του ισχύοντος Συντάγματος, θα προκαλέσει πολιτειακό πρόβλημα;
Μήπως έχουμε δικτατορία, με κοινοβουλευτικό μανδύα, κι έχουν ανασταλεί κάποια άρθρα του Συντάγματος;
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο πές το μου να το μάθω και να συμφωνήσω μαζί σου ότι η χούντα του Καραμανλή ενοχλείται αν ο Πρόεδρος τηρεί το Σύνταγμα.
Τα υπόλοιπα για τις αναμπουμπούλες είναι για μικρά παιδιά και δεν σου πάνε.
Συμφωνώ με όσα λες για τις συνταγματικές δυνατότητες που αφήνονται στον Πρόεδρο (ο αντίλογος και οι παραλληλισμοί των παλαιτιανών πραξικοπημάτων με την αστική δημοκρατία δεν χρήζουν σχολιασμού).
Αν μη τι άλλο, θα τονιστεί η απόμόνωση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό.
Όμως, η αίσθηση μου είναι πως το κίνημα το παρακάνει με τις "θεσμικές" διαμρτυρίες ενώ το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί στις κινητοποιήσεις, την απειθαρχία και την κατάργηση του νόμου στην πράξη.
Από αυτή τη σκοπιά εγώ βλέπω χρήσιμη την παρέμβαση του Προέδρου. Θα δώσει άλλον αέρα. Σε επίπεδο αναπομπής του νόμου δεν έχω αυταπάτες.
Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μυαλό, εν αντιθέσει με σας που σας τυφλώνει ο κομματικός φανατισμός. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι για να αναπέμπψει ένα νομοσχέδιο ο Πρόεδρος, πρέπει να το δικαιολογήσει. Πώς θα γίνει αυτό; Με τι κριτήρια θα το αναπέμπψει; Ότι είναι αντίθετη η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Από πού βγαίνει αυτό το συμπέρασμα; Επειδή το λένε οι συνδικαλιστές των ρετιρέ, μαζί με την αντιπολίτευση; Ή μήπως οι 100.000 διαδηλωτών της 19ης Μαρτίου; Οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου είναι 5.000.000! Είπατε τίποτα;
Αλίμονο αν ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαιρνε θέση στις κομματικές διενέξεις. Ξυπνήστε...! Στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργική δημοκρατία, γιατί έτσι το ήθελε ο Αντρέας.......
Εγώ που δε χρειάζεται να ξεκαθαρίσω ότι δε με συνδέει τίποτα με το ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
Βέβαια σήμερα ο Αλαβάνος πήγε σαν βρεγμάνη γάτα στον Παπούλια, χωρίς τον Τσίπρα μαζί του, πράγμα τουλάχιστον περίεργο, αφού ο Τσίπρας είναι ουσιαστικά ο Πρόεδρος του κόμματος
Λύκε με τη μοναξιά σου,
πρόσεξε καλά, γιατί μπήκαν κι άλλοι στο μαντρί σου.........
@ αμετανόητος: συμφωνώ μαζί σου η αναπομπή δεν σώζει την παρτίδα αυτή μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να τη σώσουν.
@ tsougdw: χαίρομαι που συμφωνούμε γιατί δεν θα ήθελα να πέσω στη γραφίδα σου. Πολύ τσούγδω ρε παιδί μου.
@ dr jekyl: παίξε με τα κουβαδάκια δίπλα καλό καιρό έχει δεν θα βραχείς
Απολύτως ΣΧΕΤΙΚΟ
Δημοσίευση σχολίου