Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008

Κόντρα στο ρεύμα μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

Στο στόχαστρο των τηλεαστέρων αλλά και των bloggers –αυτή τη φορά- με αφορμή τις συχνές και πολλές φορές πολύωρες διακοπές ρεύματος βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι, να υποταχτούν στα κελεύσματα της εξουσίας, να χάσουν τα κεκτημένα τους και τα αποθεματικά της ασφάλισής τους, να χάσουν την αξιοπρέπειά τους.
Κόντρα στο ρεύμα θα πω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εργαζόμενους της ΔΕΗ και θα δηλώσω, ως εργαζόμενος κι εγώ, αλληλέγγυος στον αγώνα τους κι ας μείνουμε και στο σκοτάδι κάποιες ώρες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ που τους το χρωστάμε γιατί με τη δουλειά τους και με τις ασφαλιστικές τους εισφορές έστησαν αυτόν το γίγαντα που λέγετε ΔΕΗ και που σήμερα ενόψει της ιδιωτικοποίησης τους ζητούν να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις των χρημάτων που αντιστοιχούν στα αποθεματικά της ασφάλισής τους, της σύνταξής τους για να μοσχοπουληθεί σε χαμηλή τιμή σε ιδιώτες και να περισσέψουν περιθώρια για μίζες.

7 σχόλια:

αντωνης είπε...

Επιτελους και μια αποψη υπερ των εργαζομενων!!! (μηπως γι' αυτο εισαι μοναχικος ή μονα-δ-ικος;;;)

Μπραβο Λυκε!!!
:)))

Τα εχω παρει απο το πρωι, με ολα αυτα που διαβαζω, θα χαλασουν τα κρεατα, ετσι στελνετε τη ΔΕΗ κατευθειαν στους ιδιωτες (μας επιασε ο πονος ξαφνικα) κ.α.

Και το κορυφαιο(ολιγον ασχετο με τη ΔΕΗ)ειναι οτι "πληττεται η εικονα της χωρας επειδη ειναι κλειστο το χρηματιστηριο". Αληθεια;

monahikoslikos είπε...

@ αντώνης: μοναχικός ναι μοναδικός όχι, είσαι και συ και είναι κι άλλοι κι ας μην τολμούν να ξεμυτίσουν.

Yannis Triantafyllou είπε...

Φίλε μου, αν είναι να πούμε ευχαριστώ στους εργαζόμενους ναι, μαζί σου.

Αρνούμαι όμως κατηγορηματικά να πούμε ευχαριστώ σε αυτα τα γελοία μοιράκια, τους «εργατοπατέρες», που κοπροσκυλεύουν και περιφέρουν το σαρκίο τους μεταξύ Περισσού και τηλεοπτικών φακών, αυτούς τους φτύνω και μαζί φτύνω και όσους τους αβαντάρουν...

Αυτά τα ανθρωπάρια έχουν να πατήσουν μήνες και χρόνια στη δουλειά τους και έρχονται τώρα εκ του ασφαλούς να παίξουν με την υγεία μας, την περιουσία μας, την ασφάλεια μας για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους. Και όχι μόνο αυτό, αποκλείουν και καταλαμβάνουν μονάδες παραγωγής, απαγορεύουν σε προσωπικό ασφαλείας να εργαστεί, μας πετάνε στα μούτρα - αυτή η ελεεινή κοινωνική μειοψηφία - ότι δεν τους νοιάζουν νόμοι και δικαστήρια, αυτοί θα μας στερούν κοινωνικά αγαθά όσο γουστάρουν!!!

Δεν ξέρω ποιά είναι η ηλικία σου, εγώ σαραντάρισα, και έχω ακόμα αφάγωτη την πίττα. Δε γουστάρω λοιπόν να ξεσκίζομαι και εγώ και οι επόμενες γενιές για να γυαλίζουν τις καλοταϊσμένες κοιλιές τους οι διάφοροι «αργυρώνητοι» αρχισυνδικάλες!!!

Δε διαφωνώ ότι η παρούσα πρόταση για το ασφαλιστικό δεν είναι η καλύτερη δυνατή, είναι όμως πολύ καλύτερη από την ανυπαρξία πρότασης και την παντελή κατάργηση νόμων και κανόνων που πρεσβεύουν κάποιες μειοψηφίες μπροστά στον ορατό «κίνδυνο» να χάσουν κεκτημένα τα οποία έχουν αποκτηθεί με παρόμοιους κοινωνικούς εκβιασμούς...

Εγώ από σήμερα ξεκινώ κοινωνική απεργία και αρνούμαι να εξυπηρετήσω με οποιονδήποτε τρόπο όλους αυτούς τους «εργατοπατέρες» που θεωρούν την ξύλινη γλώσσα πρόταση και προτάσουν την αυθαιρεσία και την αυθάδεια στην εξυπηρέτηση των προσωπικών τους σκοπιμοτήτων (θέση στη βουλή ή σε κάποιο υπουργείο ή δημόσιο οργανισμό) από το κοινωνικό συμφέρον και το εθνικό συμφέρον.

Η κίνηση μου αυτή θα έχει χρώμα μαύρο, έτσι που μάυρισε η ψυχή μου ξαναβλέποντας τα γνωστά φαντάσματα του παρελθόντος να πετάνε αυγά και γιαούρτια κατά δικαίων και αδίκων «τοις κείνων (των γνωστών το πάλαι ποτέ Σταμουλοκολλάδων...) ρήμασι πειθόμενοι»...

Όποιος θέλει ακολουθεί !!

javapapo είπε...

διαφωνώ 100%. Ποιον γιγαντα...δεν εχω καταλάβει!
Το κρατικο μονοπώλειο;
σαν ανεκδοτο μου ακουγεται το post σου!

Ανώνυμος είπε...

Απο τότε που οι αρχισυνδικαλιστες γίνονται βουλευτές χάλασε η δουλειά..

monahikoslikos είπε...

@ TO ATOMO: αντί και πριν να κάνεις κοινωνική απεργία μήπως είναι προτιμότερο να φροντίσεις να μάθεις γιατί απεργούν.
Όχι βέβαια από τα παπαγαλάκια της τηλεόρασης.

@ paris: Θυμήσου πριν αγανακτήσεις ότι οταν ήταν μονοπώλιο αυτός ο γίγαντας πόσο πλήρωνες την κιλοβατώρα και πόσο την πληρώνεις τώρα που έπαψε να είναι μονοπώλιο.
Ξαναθυμίσου πως έφτασε ο πολιτισμός (το ηλεκτρικό ρεύμα) και στο τελευταίο κατσικοχώρι εκεί που δεν θα πάει ποτέ ο ιδιώτης κι έλα μετά να πούμε ανέκδοτα.

@ acaliptos: θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε μου μόνο που αυτή η απεργία είναι διαφορετική και δεν πρέπει μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά

αντωνης είπε...

Λυκε, να εισαι παντα καλα

Καλο βραδυ :)))