Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

Λιγότεροι φόροι για συνταξιούχους βουλευτές και λοιπούς προνομιούχους.

Η είδηση από το σημερινό ΒΗΜΑ (εδώ) και μάλιστα χτυπημένη ψηλά στην πρώτη σελίδα λέει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει ανώτατο φορολογικό συντελεστή για τους συνταξιούχους στο 25% από το 40% που ισχύει.

Χαράς ευαγγέλια για τους συνταξιούχους δηλαδή που μετά τις εκλογές ο Αλογοσκούφης θα τους μειώσει τη φορολογία.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι ανυπόγραφο κι έτσι μόνο τον ίδιο τον Ψυχάρη μπορούμε να θεωρήσουμε ένοχο για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Θα μου πείτε και γιατί να είναι ψευδές το δημοσίευμα. Γιατί αν δεν είναι ψευδές ή προϊόν παραζάλης λόγω του καύσωνα τότε δεν έχουμε διασπορά ψευδών ειδήσεων αλλά σκαστή απάτη.
Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα. Με όσα ισχύουν ήδη τα εισοδήματα των συνταξιούχων από 12-30 χιλιάδες ευρώ θα φορολογούνται από το 2009 με συντελεστή 25% ενώ για το 2008 ο συντελεστής είναι 27%.
Γι αυτή την κατηγορία των συνταξιούχων δηλαδή αυτούς με μηνιαία εισοδήματα (σύνταξη, ενοίκια κλπ) από 1.000 – 2.500 ευρώ το όφελος είναι ότι έρχεται ένα χρόνο νωρίτερα η μείωση του συντελεστή στο 25%.
Αλήθεια πόσους ξέρετε στο περιβάλλον σας να είναι συνταξιούχοι με τέτοια εισοδήματα και τι δουλειά έκαναν μέχρι τη σύνταξη;
Πάμε παρακάτω στη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 25% για συνταξιούχους που μετά το 2009 θα φορολογούνται αν δεν γίνει η αλλαγή με συντελεστές 35% - 45%.
Δηλαδή μιλάμε για συνταξιούχους με εισοδήματα (από σύνταξη, ενοίκια κλπ) από 2.500 - 8.500 ευρώ και πάνω το μήνα.
Εδώ πόσους συνταξιούχους ξέρετε.
Εγώ ξέρω κάποιους συνταξιούχους βουλευτές, κάποιους συνταξιούχους δικαστές, κάποια πρώην διευθυντικά στελέχη του δημοσίου, του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και των άλλων μεγάλων ΔΕΚΟ.
Καλά το καταλάβατε όλους αυτούς τους δυστυχείς, θέλει να ελαφρύνει φορολογικά ο κ. Αλογοσκούφης. Αυτούς που εισπράττουν μηνιαίως περισσότερα από όσα εισπράττουν μαζί 10 συνταξιούχοι του ΙΚΑ.
Για τους υπόλοιπους τους φτωχούς δεν μπορεί λέει να τους μειώσει το φόρο γιατί έτσι κι αλλιώς είναι αφορολόγητοι.
Κάνει δηλαδή πως δεν καταλαβαίνει καθηγητής άνθρωπος πόσο επιβαρύνονται ειδικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι από το ΦΠΑ και τους φόρους κατανάλωσης που ετοιμάζεται να τους αυξήσει 2-3 μονάδες μετά τις εκλογές για να καλύψει τη χασούρα που θα έχει από τη μείωση της φορολογίας των μεγαλοσυνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: