Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Η «συμμορία» των 152…


Tον ασκό του Αιόλου ανοίγει σήμερα η κυβέρνηση που με τη στήριξη των 152 βουλευτών της Ν.Δ προγραμματίζει να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό για το λάθος του να την εμπιστευτεί για δεύτερη φορά.
Η κυβέρνηση ζήτησε πρόωρες εκλογές όχι γιατί δεν μπορούσε να φτιάξει τον προϋπολογισμό όπως είπε αλλά γιατί αν έλεγαν προεκλογικά τι μέτρα θα πάρουν δεν επρόκειτο να ξαναδούν υπουργική καρέκλα στον αιώνα τον άπαντα.
Πρώτο μέτρο η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και ο διπλασιασμός της λιανικής του τιμής.
Από το Γενάρη θα έρθει και η αύξηση του ΦΠΑ κατά 2-3 μονάδες, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και λίγο αργότερα ο φόρος στα ακίνητα.
Με λίγα λόγια ο κ. Αλογοσκούφης για να κλείσει τις μαύρες τρύπες που άνοιξε στον προϋπολογισμό η ανικανότητα της κυβέρνησης απλώνει το χέρι και μας κλέβει το πορτοφόλι.
Όχι από όλους αλλά από τους φτωχούς. Οι άλλοι, οι μεγάλοι έχουν τους μπράβους τους (βουλευτές και υπουργούς) που όχι μόνο τους προστατεύουν από τις ληστρικές επιδρομές της κυβέρνησης αλλά τους βγάζουν και μερίδιο από τα …κλοπιμαία.
Με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που ανακοινώνει και επίσημα σήμερα το μεσημέρι ο κ. Αλογοσκούφης σπρώχνει τα φτωχά νοικοκυριά στην πλήρη εξαθλίωση κάνοντας το χειμώνα που έρχεται να θυμίζει το Χειμώνα του 1942.
Από τα περίπου 60 λεπτά το λίτρο τα νοικοκυριά θα πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης 1 ευρώ το λίτρο (1200 ευρώ τον τόνο) ενώ οι προνομιούχοι θα συνεχίσουν να το προμηθεύονται αφορολόγητο για να κάνουν βόλτες στο Αιγαίο με τα σκάφη τους.
Αφού χρυσοπληρώσουμε την ανικανότητα της κυβέρνησης, λέει ο Αλογοσκούφης, με την απόδειξη στο χέρι θα στηνόμαστε στην ουρά της εφορίας για να πάρουμε πίσω τη διαφορά δηλαδή τα 40 λεπτά για κάθε λίτρο που αγοράσαμε.
Και στις περιοχές που δεν υπάρχει εφορία; Θα κάνουμε ολόκληρο ταξίδι για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα; Κι οι γριές, οι ανήμποροι, τα φτωχά νοικοκυριά που προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης σε μικροποσότητες (με το μπετονάκι) θα κάνουν ολόκληρο ταξίδι για να πάρουν πίσω 2, 3 ή 10 ευρώ;
Καλά χρειαζότανε να είναι οικονομολόγος ο κ. Αλογοσκούφης για να σκεφτεί αυτή τη λύση ή διεκδικεί θέση στο βιβλίο Γκίνες ως ο πλέον απίθανος υπουργός.
Μην ξεχνάτε ότι ήδη στον ξένο τύπο τον έχουν ξεφωνίσει ως μεγάλο γκαφατζή όταν ανακοίνωσε την αύξηση του ΑΕΠ βάζοντας μέσα και τις εισπράξεις των μπουρδέλων.
Να τον χαιρόσαστε όσοι τον ψηφίσατε.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμα θέλεις να γράψεις μια αλήθεια είναι προτιμότερο να την γράφεις ολόκληρη.
Φοροδιαφυγή πετρελαίου 1.5 δις Ευρώ τον χρόνο υπάρχει στην Ελλάδα.
Αυτό το ξέρεις; Μπά; Άρα για ποιους φόρους μας παραμυθιάζεις πάλι; 4 χρόνια υπομονή και μακριά από κανάλια όπως το MEGA που κάνουν κανονική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ εσωτερικού, χωρίς να μπορούν να προσφέρουν στου πολίτες.
Σοβαρότερο σε περίμενα δικέ μου.

Swell είπε...

@Ανώνυμε: Και επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, θεωρείς σωστό να την "πληρώσει" ο κόσμος; Με άλλα λόγια θεωρείς τον Αλογοσκούφη σοβαρό; Και γιατί φυγαδεύσανε τον Κουρή;

Ανώνυμος είπε...

Swell = shell
Ουδείς αναντικατάστατος και δες τον Χριστοδουλάκη που βρίσκεται τώρα!
Φυσικά και τον θεωρώ σοβαρό τον Αλογομούρη αφού προσπαθεί να καλυτερεύσει κάτι που πριν λίγα χρόνια μας έλεγαν ότι ανθούσε αλλά αυτό είχε μαραθεί! Το ξέχασες;
Όλα αυτά που γράφετε είναι μπαρούφες πυροτεχνήματα των Μπομποληδων και Σία.
Το périe συνηστώ σαν καλό χωνευτικό στην περίπτωση σας!

Ανώνυμος είπε...

Και όσοι δεν τον ψηφίσαμε; Τι να χαιρόμαστε; Το καινούριο τσίγκινο;

monahikoslikos είπε...

@ ανώνυμο: Το ότι είσαι ανώνυμος δεν με κόφτει το ότι είσαι και ανόητος είναι μια άλλη ιστορία.
Αλλά αν δεν ήσουν ανόητος πως θα έβλεπες σοβαρό άνθρωπο τον Αλογοσκούφη. Όσο για το Χριστοδουλάκη που θυμήθηκες θα ξέρεις, πιστεύω, ότι ήταν συνεταιράκια με τον Αλογοσκούφη και είχαν κοινό γραφείο.
Ε, όσο σοβαρός ήταν ο Χριστοδουλάκης άλλο τόσο είναι κι ο φίλος σου ο Αλογοσκούφης.

@ swell: Τον Κουρή δεν τον φυγάδευσαν τον μεταθέσανε.
Θα αναλάβει καινούργιες (επικίνδυνες) αποστολές. Σήμερα μάλιστα ο Αλογοσκούφης τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή τύχη στη νέα του θέση.
Κανείς δεν χάνεται τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος προς monahiko-liko
Ευχαριστώ που σε κόφτει που νομίζεις ότι είμαι ανόητος !
Για να μπορέσεις να με διορθώσεις σε παρακαλώ αντιπρότεινε ποιόν θεωρείς εσύ σοβαρό και ποιο πετυχημένο για να σε υποστηρίξω την επ αύριο!!!!
Μιας και λίγο δύσκολο το βλέπω πες μου τουλάχιστον ποιόν θα έβαζες εσύ ο κρίνων για υπουργό οικονομικών; Να έτσι για να δούμε και σε τι επίπεδο θα κάνουμε την κουβέντα μας!
Μετά δεν θα καλυφτώ στην ανωνυμία μου αλλά θα σου αποκαλύψω το ονοματάκι μου!

Ανώνυμος είπε...

Συμπηρώνω οτι αν δεν σας αρέσουν να σχολιάζουν τα κείμενα σας, καλύτερα να κρατάτε πρωσοπικό ημερολόγιο και να μην γράφετε στο παγκόσμιο χωνευτήρι, γράψτε ημερολόγιο σαν και τις γκόμενες του γυμνασίου!

monahikoslikos είπε...

@ ανώνυμο: Ο σχολιασμός και η κριτική είναι ελεύθερη και δεν θα βάλω εγώ περιορισμούς. Όταν όμως αντί σχολιασμού παπαγαλίζεις αυθαίρετους ισχυρισμούς όπως φοροδιαφυγή 1,5 δις το χρόνο από το πετρέλαιο που δεν προκύπτει από πουθενά τι γνώμη θέλεις να σχηματίσω.
1,5 δις λέγανε οι Πασόκοι, 1,5 δις λένε και τούτοι. Από που προκύπτει αυτό;
κι εκτός από αυτό δεν τους ξέρουνε τους λαθρέμπορους; τους ξέρουνε και όχι μόνο τους ξέρουνε συναγιελάζονται και μεταξύ τους.
Όσο για το ονοματάκι σου, προσωπικό σου δεδομένο είναι και το κάνεις ότι θέλεις.

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Αυτή τη φορά το τσίγκινο δεν προφυλάσει.
Κάτι σε πιο ανθεκτικό αν σου βρίσκεται και πάλι δύσκολα τα βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

Με στόχο την εξυγίανση του χώρου των Πετρελαιοειδών και την ομαλή λειτουργία της αγοράς Καυσίμων, σύμφωνα με τους κανόνες ελεύθερης οικονομίας και υγιούς ανταγωνισμού ο ΣΕΕΠΕ έκανε τις παρακάτω προτάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία. Οι προτάσεις αυτές θεωρούνται ως εντελώς απαραίτητες για τον περιορισμό του φαινομένου της λαθρεμπορίας στη διακίνηση των καυσίμων και ειδικότερα του Πετρελαίου.

Κατάλαβες λύκε ήταν προτάσεις που θα έπρεπε πολλά χρόνια οι κυβερνούντες να είχαν πάρει στα σοβαρά.

Η πρόταση του Συνδέσμου είναι:

Εξίσωση του ΕΦΚ Πετρελαίου Θέρμανσης/Αγροτικού και Πετρελαίου Κίνησης και
Εάν επιλεγεί διαδικασία επιστροφής φόρων και δασμών από το κράτος αυτή να γίνει απευθείας στους δικαιούχους μέσω κρατικού φορέα.

Άρα να μια φορά που η κυβέρνηση πέρνει στα σοβαρά προτάσεις κάποου συνδέσμου.
Σωστό λάθος ο χρόνος θα το δείξει.
Άρα λύκε συμπέρασμα :Άμα θέλεις να γράψεις μια αλήθεια είναι προτιμότερο να την γράφεις ολόκληρη.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα περιμένω τον καταλληλότερο για σένα υπουργό οικονομικών . Αντε και απο τον συνασπισμό να είναι μόνο μην μου πεις τον Αλαβάνο.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δω πάλι τίποτε γύφτους να έρχονται καραβάνια από Αλβανία, Αττική, Ρούμελη, Ηλεία, Κορινθία και Μεσσηνία με πούλμαν, με τρακτέρ και με ντάτσουν και να ζητούν πρωί πρωί στις 16 Οκτωβρίου από τις τράπεζες επιστροφή του πρόσθετου ΕΦΚ, όπως έκαναν με τα τριχίλιαρα και τα δεκαχίλιαρα στη Ζαχάρω!
Θέλω να δω τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μου, ένα 88χρονο γέρο με μαγκούρα να κινάει για την τράπεζα μα τα τιμολόγια στο χέρι ή την κόρη του τη συνδιαχειρίστρια που είναι δασκάλα να παρατάει τα παιδιά στο σχολείο (αφού οι τράπεζες δε λειτουργούν απογεύμαυα και αργίες) για να πάει για την επιστροφή του φόρου.
Θέλω να δω τη θεία μου που μένει στον ακριβώς από πάνω όροφο, (στο ρετιρέ)η οποία καίει 24 ώρες το 24ωρό, από Οκτώβριο μέχρι Μάιο καλοριφέρ (είναι σοβαρά άρρωστη εδώ και 2 χρόνια)και να της στέλνουν τον ελεγκτή γιατί θα μπει λέει ο Αλογοσκούφης πλαφόν στην κατανάλωση ανάλογα με τα τετραγωνικά.
Θέλω να δω αν ο καταναλωτής θα παίρνει όλη την διαφορά των ΕΦΚ ή μερος της λόγω της διαφοερετικής βάσης υπολογισμού ΕΦΚ και κατόποιν του ΦΠΑ αλλά καιτης ενσωμάτωσης του ποσοστού περιθωρίου κέρδους από τον πωλητή στη λιανική τιμή.
Θέλω να δω αν ένας ακόμη γιάπης ατσαλάκωτος υπουργός θα τα βάλει- επειδή νομίζει ότι είναι ξερόλΑς όπως και όλοι οι προκάτοχοί του εδώ και κανα δυο δεκαετίες- μ
και προπάντων με τέτοια μέτρα, με τους λαθρεμπόρους καυσίμων ή θα του φωνάζουν ομαδικά "πού πα' ρε κατακαημένε Καραμήτροοο"!!!
Αν με τέτοια μέτρα μπορούσαν να χτυπηθούν τα λαμόγια της πετρελαϊκής πιάτσας (καλό το ανέκδοτο, έ;)θα ήμασταν σε άλλη χώρα. Ελβετία ίσως... Σουηδία...
Αν ήμουν "μπουκ" πάντως θα έπαιζα μικρή την απόδοση να πάρουν πίσω το μέτρο και μεγάλη να ισχύσει κανονικά.
"Ω"