Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Αλογοσκούφης, ο …ληστής με το χαμόγελο


Είκοσι δύο (22) λεπτά ακριβότερα, δηλαδή 42% πάνω από πέρυσι θα μας κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος των χαμένων ωρών για να τρέχουμε στις τράπεζες να πάρουμε πίσω το φόρο.
Αυτή είναι η ασύμμετρη απειλή για τα εκατομμύρια των νοικοκυριών και άσε τα
τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες να παραπληροφορούν ως συνήθως επικεντρώνοντας στα διαδικαστικά και γραφειοκρατικά θέματα για την επιστροφή του φόρου.
Ως συνήθως ασχολούνται με το δέντρο και χάνουν το δάσος.
Γιατί το δάσος είναι η ληστεία που επιχειρεί η κυβέρνηση με την τρομακτική αύξηση κατά 42% της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι.
Κάτι οι διεθνείς λαθρέμποροι, κάτι οι ντόπιοι λαθρέμποροι πετρελαίου, κάτι οι λαθρέμποροι της πολιτικής τύπου Αλογοσκούφη μας τσουρούφλισαν κυριολεκτικά και γι αυτό δεν μιλάει κανένας.
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις προσομοιώσεις που επιχειρούν τα κανάλια και να δούμε κατάματα την ασύμμετρη απειλή που συνιστά για τα εκατομμύρια νοικοκυριά η αύξηση της τιμής του πετρελαίου.
Έχουμε λοιπόν και λέμε: 24-11-2006 προμήθεια 1.200 λίτρων πετρελαίου από μεγάλη εταιρία. Τιμή λίτρου 0,5250 συνολική αξία 630 ευρώ.
Αν μετά τα όσα ανακοίνωσε ο Αλογοσκούφης προμηθευτεί κάποιος 1.200 λίτρα με τη τιμή 1 ευρώ που έχει το πετρέλαιο κίνησης θα πληρώσει συνολικά 1.200 ευρώ.
Από αυτά, κι ας ξεχάσουμε για μια στιγμή την ταλαιπωρία, θα μας επιστρέψει το κράτος μέσω της τράπεζας μόνο τη διαφορά του φόρου κατανάλωσης (0,276 – 0,021) 0,255 του ευρώ για κάθε λίτρο και συνολικά (1.200 χ 0,255) 306 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι αντί για 630 ευρώ που πληρώσαμε πέρυσι φέτος θα πληρώσουμε 894 ευρώ δηλαδή 264 ευρώ περισσότερα ή 42% ακριβότερα.
Και για να συνεννοούμαστε θα το πληρώσουμε ακριβότερα κατά 90.000 παλιές καλές δραχμούλες.

9 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μα γιατι γκρινιαζουμε;;;Εμεις δεν τους εκλεξαμε πριν απο 2 εβδομαδες;;;

Ανώνυμος είπε...

Μην παραπληροφορείς το λαό, εκτός αν δεν είσαι γερός στην αριθμητική λύκε μου.
Το πετρέλαιο θα το πληρώσουμε μεν 1.00 ευρώ το λίτρο, αλλά θα μας επιστραφούν τα 40 λεπτά εφ' όσον το πρατήριο βάσει του τιμολογίου που θα μας δώσει, θα το χρεώσει 60 λεπτά το λίτρο. Αυτή είναι η αλήθεια.
Να κάνουμε αντιπολίτευση όχι για την αντιπολίτευση σκέτη.
Δεν υποστηρίζω βέβαια ότι το μέτρο αυτό είναι σωστό, γιατί την ανικανότητα των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών, καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές με την ταλαιπωρία τους.

monahikoslikos είπε...

@ dr jekyl: Δεν το ξερα ότι "κρυπτοφιλοκυβερνητικός";
Ποιος σου τα είπε αυτά τα ωραία που ούτε ο Αλογοσκούφης δεν τα λέει;
Μήπως έχεις "λούκι" με Μαξίμου;
Και για να σοβαρευόμαστε ο πρατηριούχος δεν θα στο χρεώνει 60 λεπτά αλλά 1 ευρώ το λίτρο και από τις τράπεζες θα σου επιστρέφεται μόνο η διαφορά του φόρου κατανάλωσης και πιθανόν και η διαφορά του ΦΠΑ συνολικά δηλαδή το πολύ 30 λεπτά για κάθε λίτρο.
Όταν γεμίσεις τη δεξαμενή σου θα με θυμηθείς φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Εξακολουθείς να διαστρεβλώνεις την αλήθεια. Αυτά που υποστηρίζεις στηρίζονται σε υποθέσεις που κάνεις αυθαίρετα.
Δεν έω λούκι με το Μαξίμου, απλά ενημερώνομαι από αξιόπιστες πηγές.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Εγώ λέω να στείλουμε μελάνι στους υπουργούς για να μπορούν να υπογράφουν...

ange-ta είπε...

Ξεχάσατε στους υπολογισμούς να βάλετε το πιο σημαντικό:
Οι τράπεζες θα δουλέψουν για τη ψυχή της μάνας τους;;
Η κάτι θα κερδίσουν και αυτές;
Η μήπως όλη η ιστορία γίνεται για να βγάλουν οι τράπεζες το κατι τις τους.
Ασε βέβαια που τον πετρελαιά θα τον πληρώσουμε το Νοέμβριο και απο τις τράπεζες θα πάρουμε πίσω, (ότι πάρουμε πίσω), του Αγίου Αργήσαμε ανήμερα.
Λέω δηλαδή!
Αλλά το πιο τραγικό, πέρα από την πλάκα:
Πόσοι αγοράζουν πετρέλαιο με τον τόνο; Δεν υπάρχουν σπίτια που αγοράζουν ντενεκέ - ντενεκέ;
Εγώ πάντως, έζησα σε ένα τέτοιο διαμέρισμα 5 χρόνια. Αγόραζα από το βενζινάδικο της γειτονιάς ντενεκέ - ντενεκέ.
Δηλαδή, έχουμε και λέμε:
Βενζινάδικο το βάδυ, τράπεζα το πρωϊ. Στη δουλειά, του Αγίου ποτέ!!

Καλά πάμε και μη χειρότερα.

ange-ta είπε...

oχι "το βάδυ"

αλλά το βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Και σιγά σιγά επιστρέφουμε στις εποχές του...κουπονιού. Μόνο που τώρα το κουπόνι θα το παίρνουμε από την τράπεζα. Καλημέρες!

zalmoxis είπε...

Είμαστε πολύ ωραίοι! Πανηγυρικά υποδέχθηκαν πολλά ΜΜΕ το ότι δεν θα ταλαιπωρηθούν οι καταναλωτές στις ουρές των τραπεζών για την επιστροφή της διαφοράς των ΕΦΚ στο πετρέλαιο αλλά κάποιοι επαγγελματίες (πρατηριούχοι). Ή το ότι η ενοποίηση δε θα γίνει στις 15/10 αλλά από το νέο έτος. Φτου σας, μη σας ματιάσουμε! Ακόμη να πάρουν χαμπάρι τι θα παίξει με τις αποθεματοποιήσεις; ΄Και κανείς πια δεν μιλάει για το αυτονότητο, ότι το λαθρεμπόριο δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα;