Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Άνοιξαν σαμπάνιες για το Χριστόδουλο

Όλοι έχουμε γραμμένο που το λένε πεπρωμένο
και κανένας δεν μπορεί να τ' αποφύγει…

Τον πρώτο αριθμό του λαχείου κέρδισε ο δεύτερος στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση συκωτιού στο νοσοκομείο Τζάκσον Μεμόριαλ στο Μαϊάμι,
Η εγχείρηση στον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας Χριστόδουλο Παρασκευαϊδη δεν στέφθηκε με επιτυχία καθώς οι μεταστάσεις του καρκίνου που παρουσιάστηκαν δεν επέτρεψαν τη μεταμόσχευση.
Η ζωή, το πολύτιμο μόσχευμα, πέρασε από τη μια στιγμή στην άλλη από τον Χριστόδουλο στον επόμενο ασθενή στη λίστα.
Σε κάποιον άγνωστο χωρίς ενδεχομένως το γερό πορτοφόλι του Χριστόδουλου, ενδεχομένως κάποιον ασήμαντο για τον πολύ κόσμο άνθρωπο, πολύ σημαντικό όμως για την οικογένειά του.
Ένα νέο άνθρωπο που είχε μεγαλύτερο δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια, το χαμόγελο από όσο ο υπερήλικας αρχιεπίσκοπος.
Η υπόθεση της μεταμόσχευσης του Χριστόδουλου εξελίχτηκε τελικά όπως είχαν προβλέψει δεκάδες γιατροί και είναι πολύ περίεργο ποιος και πως έπεισε το διακεκριμένο χειρουργό Ανδρέα Τζάκη να ρισκάρει την εγχείρηση όταν ο ίδιος μόλις τον εξέτασε είχε πει ότι η μεταμόσχευση θα έπρεπε να έχει γίνει πέρυσι.
Δυστυχώς, για τον Χριστόδουλο, τα πράγματα δεν πήγαν καλά όσο ήλπιζαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του και κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει γι αυτό.
Ο θρόνος του από απόψε τη νύχτα άρχισε να τρίζει επικίνδυνα και μη βλέπετε τους διάφορους ιεράρχες που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και το παίζουν θλιμμένες χήρες.
Κάποιοι που ονειρεύονται το θρόνο του Χριστόδουλου άνοιξαν σαμπάνιες μόλις ήρθε το μαντάτο από το Μαϊάμι και τώρα ακονίζουν μαχαίρια.
Αυτά που θα δει και θα ζήσει ο κύριος Χριστόδουλος στο χρόνο που του απομένει επί της γης δεν θα συγκρίνονται ούτε με την απογοήτευση που πήρε όταν ο Τζάκης τον ενημέρωσε ότι η μεταμόσχευση δεν μπορεί να γίνει.
Κι αυτό γιατί η προδοσία πονάει περισσότερο.
Του μένει να δει πολλούς συνεργάτες και ευεργετηθέντες να τον εγκαταλείπουν άρον άρον και να πιάνουν στασίδι στον επικρατέστερο διάδοχο.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ma poso ilithios ise

avakas είπε...

μπορεί και ο δεύτερος στην λίστα αναμονής να ήταν αρχιεπίσκοπος... αυτό βολέυει την υπόθεσή μας ή όχι;

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Πες τα ρε μεγαλε!!!!Πες τα κι'ας μας λενε κακους και σκατοψυχους.Αυτη ειναι η αληθεια!

Pan είπε...

Έτσι ακριβώς.

zalmoxis είπε...

Κάποτε αποκαλούσαμε "κοράκια" τους διαιτητές επειδή φορούσαν στο γήπεδο μόνο "μαύρα" (κυρίως επειδή αδικούσαν την ομάδα μας είτε από ανθρώπινο λάθος είτε επειδή πιστεύαμε πως "τα είχαν πιάσει"). Όταν πληροφορήθηκα το πώς συμπεριφέρονται κάποιοι άλλοι "men in black", οι ιεράρχες (ζούσε ακόμη ο Σεραφείμ) που αποκαλούσαν στις συνόδους ο ένας τον άλλο "Τάνια", "Ρούλα", "Μπέμπα Μπλανς" κ.ο.κ. και κυρίως όταν διαπίστωσα τι σημαίνει ίντριγγα, βυζαντινισμός και "επισκοπικά" χτυπήματα κάτω από τη μέση, έπαψα να αποκαλώ τους διαιτητές "κοράκια" πιστεύοντας πως αυτή η προσφώνηση άρμοζε μόνο στις "δίποδες μπάκες" της ιεραρχίας.
Λυπάμαι ειλικρινά τον Χριστόδουλο, όχι λόγω αξιώματος (σέβομαι πολύ περισσότερο τον εργάτη και τον γεωργό) αλλά επειδή και συνειδητοποιεί τι σημαίνει "άνιση μάχη" με τον καρκίνο αλλά και επειδή έχει επίγνωση του τι συνομωτούσαν τα "κοράκια" της ιεραρχίας στην Αθήνα όταν ο ίδιος βρισκόταν στο χειρουργείο.
Όσο για τον δεύτερο στη λίστα, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της συγκεκριμένης χώρας (με το γνωστό σύστημα νοσοκομειακής περίθαλψης) θα μπορούσε να είναι από στενός συγγενής κάποιου κολομβιανού ναρκοβαρώνου μέχρι κάποιον δευτεροκλασάτο broker της Wall Street...

kanataki είπε...

παρά το γεγονός ότι δεν με λες και θεούσα, ούτε παρακολουθώ με τρομερή ευλάβεια τα του "οίκου του θεού", σχεδόν λυπήθηκα με τα νέα του Αρχιεπισκόπου
υγ εκεί που λες "τον άτιμο βρήκε μόσχευμα, χάρη στην θέση του" του ρχεται το αναπάντεχο
υγ έ! δεν είναι και να περάσει και απαρατήρητο!

monahikoslikos είπε...

@ zalmoxis: Ασφαλώς και "έχει επίγνωση του τι συνωμοτούσαν τα "κοράκια" της ιεραρχίας στην Αθήνα όταν ο ίδιος βρισκόταν στο χειρουργείο" όπως γράφεις.
Τα ίδια που συνωμοτούσε ως "άγιος" Δημητριάδος όταν περίμεναν τον "μακαριότατο" Σεραφείμ να γίνει ...μακαριστός.

@ tsaperdona: Δεν κρίνω τα αισθήματα κανενός για το Χριστόδουλο. Άλλωστε ουδείς μπορεί να επιχαίρει πλην αυτών (αρχιπαπάδων) που ελπίζουν να κερδίσουν από το θάνατό του.

Ανώνυμος είπε...

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας τα διέπραξαν οι εκπρόσωποι της εκκλησίας στο ονομα της Χριστιανοσύνης!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες, αλλά δεν φτάνει να τα ρίχνουμε μόνο στους παππάδες και τους δημοσιογράφους. Φταίμε και εμείς. Έχω γράψει πιο αναλυτικά την άποψη μου εδώ.