Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Ρίξτε και κανα γιαούρτι…

Μην περιμένετε να χιονίσει για να δείτε άσπρη μέρα καθώς όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση με 4-5 συζητήσεις -κυρίως με τον εαυτό της- ετοιμάζεται να ξεπετάξει όπως όπως το ασφαλιστικό βάζοντας στο στόχαστρό τις συντάξεις και τα αποθεματικά των ταμείων.
Κατακτήσεις δεκαετιών είναι έτοιμες να θυσιαστούν στο βωμό της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ν.Δ και της εξυπηρέτησης των ισχυρών ιδιωτικών κεφαλαίων και του κάθε είδους τυχοδιώκτη που ορέγεται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τις ασφαλιστικές μας εισφορές.
Όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά, με επίσημες διαρροές από την ίδια την κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν απάντηση στο μείζον πρόβλημα του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος αλλά αντίθετα οδηγούν ανεπιφύλακτα στο ξαναμοίρασμα της φτώχειας με το κλείσιμο της ψαλίδας υψηλών και χαμηλών συντάξεων προς τα κάτω.
Επομένως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλά έκαναν και αποχώρησαν από το διάλογο παρωδία που οργάνωσε η κυβέρνηση αναζητώντας συνενόχους και ελπίζουμε ότι -πριν να είναι αργά- θα οργανώσουν το δικό τους διάλογο μαζί με όλους τους εργαζόμενους στους δρόμους.
Εξάλλου όπως διδάσκει η ιστορία τίποτα δεν χαρίζεται τα πάντα κερδίζονται με αγώνες κι αν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες φανούν ανεπαρκείς ή διστακτικές τούτη την ώρα θα πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.
Το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της Αριστεράς ενώ καλά έκαναν κι αποχώρισαν – όσοι πήγαν αρχικά- αλλά πολύ κακώς αφήνουν την κυβέρνηση ανενόχλητη να ετοιμάζει το ξεθεμελίωμα της κοινωνικής ασφάλισης.
Οφείλουν με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, ως δυνάμει κόμμα εξουσίας, να προβάλλουν τη δική τους εναλλακτική πρόταση για την επίλυση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού προβλήματος αντί να παρακολουθούν αμήχανοι τις εξελίξεις περιοριζόμενοι σε γενικόλογες καταγγελίες.
Εκτός κι αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει εναλλακτική πρόταση ή πολύ χειρότερα αν συμφωνεί με τις κυβερνητικές θέσεις και με την αποχή της από το διάλογο θέλει να διευκολύνει την κυβέρνηση να προωθήσει την πολιτική της χωρίς να της προβάλει προσκόμματα.
Δύσκολες, πολύ δύσκολες μέρες έρχονται συνάνθρωποι κι ας μην μας βρουν στον ύπνο ως μωρές παρθένες…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι εγω στο δικο μου τα ιδια λεω με αλλα λογια.Εχουν αποθρασυνθει και οι 152 και θα τα λυσουν ολα συζητωντας μεταξυ τους.

iLiAs είπε...

Γιαούρτι και μούντζα..αυτό θέλουν!

Καλο βράδυ.

Τσούγδω είπε...

Oloi theloun to Rello tous gia na erthoun kai na isiwsoun

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αφου η κυβερνηση εχει εντολη απο το λαο...τοτε ας συνεχισει το εργο της...Απορω ομως με τους δικους μας τους μαλακες της Αριστερας που δεν προωθουν τα δικα τους σχεδια και προτασεις...
Με το να φευγουν,δεν νομιζω οτι καταφερνουν και πολλα...