Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2007

Και μετά την απεργία τι μέλει γενέσθαι;

Μπήκαν λοιπόν τα κεραμίδια και στην επόμενη απεργία θα ρίξουμε και τα μπετά για την ταράτσα.
Τι λείπει για να φτιαχτεί το σπίτι;
Λ
είπουν τα θεμέλια και οι κολώνες που θα στηρίξουν το οικοδόμημα και όσο δεν έχουν ξεκινήσει οι εκσκαφές τα κεραμίδια και η ταράτσα είναι εύκολο να παρασυρθούν από τον τυφώνα Μαγγίνα που αναμένεται να πλήξει τους ασφαλισμένους τους επόμενους μήνες ή τις ερχόμενες εβδομάδες.
Εντυπωσιακή, πράγματι, η χθεσινή μαζική συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία και τη διαδήλωση στους δρόμους της Αθήνας.
Γύρω στους 3.000 άτομα υπολογίζονται αυτοί που συμμετείχαν στη πορεία και ανάλογη συμμετοχή αναμένεται στην επόμενη απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη.
Ενθουσιασμένοι όλοι που, ίσως για πρώτη φορά οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό των ΜΜΕ, πραγματοποίησαν μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση και πορεία.
Εξαίρεση ίσως να αποτελούν οι συνδικαλιστές του χώρου που ήλπιζαν ως τη τελευταία στιγμή σε περιορισμένη συγκέντρωση και πορεία προς το γραφείο του Μαγγίνα και τη Βουλή από το πεζοδρόμιο.
Μια ματιά στο φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ εδώ θα σας πείσει ότι ενώ στα λόγια η χθεσινή συγκέντρωση χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας και έτσι είναι με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που επελέγησαν η συγκέντρωση και πορεία δείχνει φτωχή και άχρωμη γιατί αυτό ακριβώς επιδίωκαν.
Και φυσικά αν μέχρι τη επόμενη απεργία δεν γίνει κάτι ουσιαστικό για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι τα αντιασφαλιστικά της μέτρα δεν θα περάσουν αμαχητί είναι βέβαιο ότι η συνδικαλιστική ηγεσία θα τα καταφέρει να απογοητεύσει τον κόσμο και ο Μαγγίνας θα περάσει χωρίς πολλές δυσκολίες τις ενοποιήσεις των ταμείων και την ισοπέδωση των συντάξεων.

Κάτι άλλο που πρέπει να έχουμε κατά νου, αν θέλουμε πράγματι να έχουν αποτέλεσμα οι κινητοποιήσεις, είναι ότι δεν υπερασπίζεσαι αυτό που σου ανήκει λέγοντας λαλακίες αλλά λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους.
Είδα στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ μια δήλωση της Νανάς Νταουντάκη, (μέλος της διοίκησης της ΕΣΗΕΑ και γενική γραμματέας για αρκετά χρόνια) ότι οι συνολικές κρατήσεις στο μισθό των δημοσιογράφων φθάνουν το 33%.
Καλά δεν ήξερε δεν ρώταγε πριν πει τη λαλακία της.
Ρώτα κορίτσι μου πριν ανοίξεις το στόμα σου γιατί όταν μπερδεύεις τις κρατήσεις για φόρο εισοδήματος με τις ασφαλιστικές εισφορές δίνεις όπλα στον Μαγγίνα να ανατρέψει και την υπόλοιπη επιχειρηματολογία του δημοσιογραφικού κόσμου και οδηγείς σε αδιέξοδο τον αγώνα για την αυτονομία των ασφαλιστικών ταμείων.

Παρόν στη χθεσινή συγκέντρωση των δημοσιογράφων έδωσαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Δημαράς και Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Γραμματέας του κινήματος Νίκος Αθανασάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Ραγκούσης ενώ απουσίαζαν επιδεικτικά οι βουλευτές της Ν.Δ.
Στις ανάλογες κινητοποιήσεις του 2001 για τα μέτρα Γιαννίτση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήταν απόντες ενώ είχαν συμπαρασταθεί στους δημοσιογράφους οι βουλευτές της Ν.Δ όπως ο Απόστολος Ανδρεουλάκος (μετέπειτα υφυπουργός στη πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή).
Άλλοι καιροί άλλα ήθη.
Μόνο ο εμπαιγμός των πολιτικών των κομμάτων της εξουσίας παραμένει σταθερός κι αυτό ας το έχουμε πάντα κατά νου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λύκε, τι περίμενες από τη Νανάκα; Δεν ξέρω τι λείπει απο το σπίτι που λες, αλλά ξέρω τι περισσεύει: Τα μπάζα (του ασφαλιστικού και όχι μόνο)... Καλησπέρες!