Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Καημένε Άλεξ… ως εδώ ήταν


Έκλεισαν χθες 2 χρόνια από την εξαφάνιση του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια και η μέρα πέρασε απαρατήρητη, καμία αναφορά σε κανένα blog για την υπόθεση που συγκλόνισε πριν 2 χρόνια το πανελλήνιο, ούτε και σ΄ αυτό της ίδιας του της μητέρας που έχει να ανανεωθεί από τις 9 Ιανουαρίου.
Ακούστηκαν τόσα πολλά και έγιναν άλλα τόσα και περισσότερα τον πρώτο χρόνο και ως πέρυσι το καλοκαίρι που η σημερινή εκκωφαντική σιωπή τρομάζει περισσότερο από το ίδιο το γεγονός της εξαφάνισης του ανήλικου οικονομικού μετανάστη.
Αδυνατώ να δεχτώ ότι η Νατέλα, η μάνα που συγκλόνισε με τη στάση της και την αξιοπρέπειά της αποδέχτηκε την υπόδειξη του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα ότι θα δει το γιό της στον ουρανό.
Αδυνατώ να παραδεχτώ ότι δεν βρήκε 1 λεπτό χθες να μας θυμίσει μέσα από το blog της τη θλιβερή επέτειο, να βγάλει μια ακόμα κραυγή απαιτώντας να λάμψει η αλήθεια εδώ και τώρα.
Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως απομακρύνθηκαν από κοντά της όλα εκείνα τα πρόσωπα που ανιδιοτελώς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με τελευταίο το δικηγόρο της Πυθαγόρα Ιερόθεο.
Δεν το χωράει το μυαλό μου πως με τόσα που αποκαλύφτηκαν η μάνα, μοιάζει να, είναι η μόνη αυτή τη στιγμή που υιοθετεί την εκδοχή για τους 5 ανήλικους δολοφόνους που η ίδια είχε καταγγείλει αρχικά ως κατευθυνόμενη από αυτούς που ήθελαν να συγκαλύψουν το έγκλημα.
Την εχθρότητα που έδειξε απέναντι στη Χριστίνα Αντωνοπούλου και το βιβλίο της που τεκμηριωμένα υποστηρίζει και παραθέτει συγκεκριμένες μαρτυρίες από τη δικογραφία, ότι ο Άλεξ δεν υπήρξε θύμα των 5 ανήλικων αλλά απήχθη από συγκεκριμένα κυκλώματα παιδεραστών.
Θα σταματήσω όμως εδώ…
Δυστυχώς τα κυκλώματα είναι πολύ ισχυρά στην περιοχή και είναι πολύ δύσκολο να τα παλέψει μια οικονομική μετανάστρια και πραγματικά μου είναι οδυνηρό να αναζητήσω στα γραπτά της Νατέλας τους λόγους της μεγάλης στροφής και τη σιωπής που ακολούθησε.
Η μοίρα και οι άνθρωποι στάθηκαν πολύ σκληροί μαζί της ας μην την επιβαρύνουμε άλλο.
Της αρκεί ο εφιάλτης, να μην τον κάνουμε πιο οδυνηρό.
Καημένε Άλεξ… ως εδώ ήταν.

20 σχόλια:

Λου είπε...

Δεν ξερω τι να γραψω.....κι απο την αλλη δεν μπορω να μην γραψω.....
Συγκλονιστικο το postaki σου Λυκε.....τοσο ωμα ξεδιπλωνεται η μοιρα του Αδυναμου....και οι blogers?
Αν και νεα στον θαυμαστο κοσμο.....εχω την αξιωση να μην νοιωθω τυψεις γιατι το ιστολογιο μου δεν στολισα με την συγκινητικη εικονιτσα που συναντω σε μυρια επαναστατικα ιστολογια........
Μην με κακοκαρδιζεις ομως.....δεν θελω να πιστεψω οτι εισερχονται στην παρακμη τοσο γρηγορα και οι Blogers....εγω των νεωτερικων ιστοχρονων.....
Για την Νατελα δεν μπορω να πω παρα μονο ενα.....η ''ψυχουλα της το ξερει''....
Αχ καημενε Αλεξ.....ως εδω ηταν....

wolf είπε...

εχεις δικιο. Ξεχναμε ευκολα.

monahikoslikos είπε...

@ λου & wolf: Ξεχνάμε γι αυτό τα ξαναπερνάμε.

Ανώνυμος είπε...

Μάνα δεν έχω γίνει ακόμη. Μόνο θεία. Και τρέμω. Κι όλο αυτό το εφιαλτικό πανηγύρι στις πλάτες της μάνας το έζησα μέσα απ’ τα μάτια της δικιάς μου μάνας. Που έσβηνε θυμωμένη και δακρυσμένη την τηλεόραση κάθε φορά που μυριζόταν σκύλεμα του παιδιού.
Και λέω – κι αν σε χαλάει σβήστο – ότι περιπτώσεις σαν της Νατέλας δεν θα τις παρεξηγούσα αν άρπαζαν τον νόμο στα χέρια τους. Κι εδώ φαίνεται το μεγαλείο. Και η απόγνωση της. Όσο για όλα τα άλλα αρπακτικά τις απόψεις μου τις ξέρεις. Με τον πόνο της γυναίκας κάνανε τηλεθέαση, βιβλία, κώλο...
Την καλημέρα μου.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Συντομα η υποθεση θα περασει πλεον και επισημα στο αρχειο....

Shadowface είπε...

Η αβεβαιώτητα σκοτώνει κ η αναμονή σκοτώνει κη ελπίδα πεθαίνει τελευταία, το θέμα είναι να μην πεθάνεις από τα πρώτα δύο πριν καλά καλά το καταλάβεις, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ καν τι περνάει αυτή η μάνα, να ξεχάσει αποκλείεται,ούτε να το ξεπεράσει πιστεύω, δυστυχώς αυτό είναι ένα διήγημα χωρίς τέλος.

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Στην θέση της, που δεν εύχομαι να βρεθεί κανένας, είναι βέβαιο ότι θα είχα πάρει το νόμο στα χέρια μου όπως έκανε ο Παπαδόσηφος που καθάρισε το φονιά του παιδιού του μέσα στο δικαστήριο.
Η λησμονιά όμως είναι άλλο πράγμα πολύ βαρύ και ακατανόητο.

Ανώνυμος είπε...

Η μη εξιχνίαση της δραματικής αυτής υπόθεσης δείχνει πόσο ισχυρά είναι στη χώρα μας τα κυκλώματα των παιδεραστών... Δείχνει όμως και κάτι άλλο: ότι αυξάνονται και πληθύνονται αυτοί που παραβιάζουν τους νόμους του Θεού, δηλαδή οι παιδεραστές και οι ομοφυλόφιλοι

Unknown είπε...

αγαπητέ ανώνυμε, άλλο να επιλέγεις φύλο με τρόπο που δεν είναι αποδεκτός κοινωνικά ή θρησκευτικά ή ιατρικά κλπ, και σαφώς εντελώς άλλο να χυμάς πάνω σ'ένα παιδί που έχει σαφώς λιγότερη ωριμότητα, λιγότερη πονηριά, λιγότερη κακία, λιγότερα κιλά, από σένα.
παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία σαφώς και δεν πέφτουν στο ίδιο καλάθι.
γνώμη μου. χωρίς άλλη κριτική για κανέναν.
αυτός που χυμάει σ'ένα παιδί, και το χυμάει δεν είναι μόνο η φυσική βία, αλλά επίσης το ίδιο τρομερό είναι ο ψυχικός καταναγκασμός που πολλές φορές προηγείται για καιρό,
ο παιδόφιλος, χρειάζεται να απομακρύνεται από το στόχο του.
είναι το πιο τρομερό που υπάρχει, και για τη δική του ψυχή, και για τα αθώα θύματά του.

φίλε λύκο,
το ενθύμιο ενός μπλογκ δεν είναι τιποτα.
το να έχεις χάσει ένα παιδί, αν δεν το έχεις ζήσει, δεν ξέρεις τι είναι.
ειλικρινά.
κάποτε πέρασα από πολύ κοντά, κι ένιωσα ότι από τότε έχω αλλάξει. γνώρισα και γονείς που έχουν χάσει παιδί. σαφώς δεν είναι σαν τους άλλους. εύχομαι σε όλους όσους διαβάζουν αυτό το ποστ και είναι ή γίνουν γονείς, να μην το ζήσουν αυτό. νομίζω ότι είναι ό,τι πιο πικρό στη ζωή.
το δράμα του μικρού αυτού μάρτυρα, που μαρτύρησε τόσο πολύπλοκα, τόσο άδικα, τόσο ταπεινωτικά για όλη τη μικρή κοινωνία που έζησε, είναι πέρα από πολλά.
τι μπλογκ, επέτειοι, ιστορίες...
αν αυτό το αγγελούδι γινόταν απαρχή για μεγαλύτερη προσοχή σ'αυτό το θέμα, ποιο θέμα; την παιδεραστία; όχι μόνο, όχι! προπαντός το θέμα της ένταξης ενός οποιουδήποτε παιδιού διαφέρει για κάτι, καλό ή κακό, αν η παιδεία μπορούσε σ'αυτό να νικήσει την προσωπική αδιαφορία των δασκάλων, των γειτόνων, των ανθρώπων...
πως θα ήταν...
τι να θυμάται η μάνα, όταν εμένα που δεν ήξερα το αγγελούδι με συγκλόνισε το γεγονός ότι κατέτρεχαν το μικρό οι συμμαθητές του και κανένας δεν αντιδρούσε όσο και όπως έπρεπε...

εύχομαι και προσεύχομαι ο συνεχής γολγοθάς αυτής της μάνας να φέρει την παρηγορία των άλλων ανθρώπων. αυτό θα ελαφρύνει το σταυρό της.

η έννοια της διαφοράς στα παιδιά.
πιτσιρίκι πρώτη δημοτικού, αποκάλυψε μετά ένα χρόνο: ένας με έδερνε. τα άλλα παιδιά καθόντουσαν στο τοιχάκι και χτυπάγανε παλαμάκια.

για την παιδεραστία δεν τολμάω να μιλήσω. απόλυτα εξουσιαστικό θέμα, και δείκτης κοινωνίας ώρα μηδέν.

o geros είπε...

Η abbtha είναι εύστοχη και συμφωνώ μαζί της. Πρόσφατα όμως, δεν είπαν ότι κάποιους θα έστελναν στον ανακριτή στη Θεσσαλονίκη; Έχω την αίσθηση ότι δεν το παράτησαν το θέμα και ειδικά η Νατέλα...

monahikoslikos είπε...

@ geros: δεν περίμενα να διαφωνήσεις με την abttha και πως άλλωστε να διαφωνήσει ένας παλιόgeros με μια 23χρονη ξανθιά.

@ abthha: Έχεις απόλυτο δίκιο στα περισότερα γι αυτά που διαφωνώ δεν προσφέρεται ο χώρος για τη διατύπωσή τους.

o geros είπε...

Έχεις την εξαιρετική ικανότητα και το χάρισμα να ισοπεδώνεις τα πάντα! Εγώ δεν ξέρω να το κάνω αυτό και σου αξίζουν χίλια «μπράβο». Στην περίπτωσή μας, όμως, κάθε σχόλιό μου στα κείμενά σου το κάνεις κουρέλι και με εξευτελίζεις δημοσίως. Το ίδιο κάνει και η «αποψη» και το φέρω βαρέως! Τόσο που πλέον αναρωτιέμαι τι τρέχει με σας τους δύο; Με βρήκατε γέρο και με δουλεύετε; Και μη δεις να μιλάω και να συμφωνώ με μια κουκλάρα 23χρονη! Αμέσως να μου την πεις, γερόλυκε της συμφοράς! Είμαι σίγουρος πως εσύ έφαγες την κοκκινοσκουφίτσα...

monahikoslikos είπε...

@ geros: θα χρειαστεί να πιείς πολλά καραφάκια ακόμα μέχρι να φας ...κοκκινοσκουφίτσα για μεζέ.

Unknown είπε...

καθάρματα όλοι σας! που νομίζετε ότι είμαι ...για τα δόντια σας! κοτζαμάν εικοστριάχρονη!
διότι είμαι μεν εικοστριάχρονη, αλλά δεν ξε΄ρετε πόσες φορές είμαι εικοστριάχρονη! έχω εμπειρία στο 23 εγώ, τι νομίζετε!

o geros είπε...

@ abttha: Σε παρακαλώ, να ξεχωρίσεις το... στάρι απ΄ τη φύρα! (δεν τη θυμάμαι πια την παροιμία...) Όχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι...

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ στο παρακάτω σχόλιο της abttha:
"αγαπητέ ανώνυμε, άλλο να επιλέγεις φύλο με τρόπο που δεν είναι αποδεκτός κοινωνικά ή θρησκευτικά ή ιατρικά κλπ, και σαφώς εντελώς άλλο να χυμάς πάνω σ'ένα παιδί που έχει σαφώς λιγότερη ωριμότητα, λιγότερη πονηριά, λιγότερη κακία, λιγότερα κιλά, από σένα.
παιδοφιλία και ομοφυλοφιλία σαφώς και δεν πέφτουν στο ίδιο καλάθι.
γνώμη μου. χωρίς άλλη κριτική για κανέναν.
αυτός που χυμάει σ'ένα παιδί, και το χυμάει δεν είναι μόνο η φυσική βία, αλλά επίσης το ίδιο τρομερό είναι ο ψυχικός καταναγκασμός που πολλές φορές προηγείται για καιρό,
ο παιδόφιλος, χρειάζεται να απομακρύνεται από το στόχο του.
είναι το πιο τρομερό που υπάρχει, και για τη δική του ψυχή, και για τα αθώα θύματά του"

Κι όμως φίλη μου, ομοφυλοφιλία και παιδοφιλία έχουν τον ίδιο παρονομαστή: αποτελούν παρεκκλίσεις από τούς κανόνες λειτουργίας της ανθρώπινης φύσης που μάς έδειξε ο Θεός και που μάς έδωσε εντολή να μην παραβούμε. Διότι όταν ο άνθρωπος παραβιάζει τούς κανόνες αυτούς(τους νόμους της φύσης την οποία ο Θεός δημιούργησε), τότε αμαρτάνει, δηλαδή σφάλλει καί καταστρέφει τους άλλους και τον εαυτό του. Και οι συνέπειες που θα υποστεί στην μετά θάνατο ζωή, εάν δεν μετανοήσει και δεν ζητήσει συγχώρεση από το Θεό, θα είναι τραγικές και...αιώνιες.

Unknown είπε...

αγαπητέ ανώνυμε,
όχι.
είμαι χριστιανή ή προσπαθώ να είμαι, αλλά έχω την άποψη ότι αν παραβαίνεις εντολές και διδασκαλίες εσύ, για σένα, π.χ. επιλέγοντας να απομακρυνθείς από μια διδασκαλία ή εντολή, είσαι υπεύθυνος εσύ.
αν εγώ ας πούμε, θέλω να είμαι μοιχός (αν και δεν είμαι σίγουρη, καθόλου σίγουρη, ότι καταλαβαίνω πλήρως τη λέξη), είναι δικό μου θέμα. είμαι ώριμη γυναίκα κι απέναντί μου έχω έναν άλλον ώριμο άνθρωπο. του ιδίου ή όχι φύλου, είναι ένα ζήτημα, όπου απαντάς όπως νομίζεις εσύ, όπως νομίζω εγώ, κλπ.
ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΜΩΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΡΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ κι όχι να γ...ουμε όλη τη ζωή του με τα δικά μας λάθη.και τις δικές μας επιλογές.
σαφώς, σαφέστατα δεν είναι το ίδιο. άλλωστε ο ίδιος ο χριστός έδειξε πόσο διαφορετική είναι η αντιμετώπιση των παιδιών, αφού είπε να τα αφήσουν να πάνε κοντά του (άμα όμως τα φυλακίσουμε στα πάθη των μεγάλων, πώς θα γίνει αυτο;), κι είπε και σ'όλους τους άλλους ότι μόνο όσοι έχουν καρδιά παιδιού θα τον ακολουθήσουν στον παράδεισο: μια καρδιά παιχνιδιάρικη, που αλλάζει, που γεννιέται την κάθε στιγμή, που αναγεννιέται και μεγαλώνει, που δεν είναι νεκρή.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ.

Unknown είπε...

α, και παρεκκλίσεις του ανθρώπινου νόμου μπορεί να είναι να περάσεις με κόκκινο ένα φανάρι, ή να περάσεις με κόκκινο και να ξεκοιλιάσεις ένα πεζό. έχει διαφορά, έτσι δεν είναι;
την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Προς abttha:
Κάθε αμαρτία΄, όπως η παιδοφιλία και η ομοφυλοφιλία, πηγάζει από μία και μοναδική αιτία: την παρακίνηση του Σατανά προς τον άνθρωπο να παραβιάσει τους νόμους του Θεού για να ικανοποιήσει κρυφούς του και ανομολόγητους πόθους και να αισθανθεί την ηδονή που επιθυμεί, για να ... απολαύσει "απαγορευμένιους καρπούς", που... δήθεν ο Θεός θέλει να τους κρύψει από αυτόν!!! Σε αυτές τις...εσωτερικές παρακινήσεις αλλά και στούς χαλαρούς φραγμούς που έχουν λόγω του ότι δεν πιστεύουν στο Θεό οφείλεται η...δράση των παιδόφιλων. Στα ίδια αίτια οφείλεται και η συμπεριφορά των ομοφυλοφίλων. Και δεν αποκλείεται, κατά τη γνώμη μου, ένας άνθρωπος ο οποίος ξεκινά να διαπράττει μια τόσο μεγάλη αμαρτία όπως η ομοφυλοφιλία να φθάσει αργότερα ακόμη και στην παιδοφιλία, που είναι ακόμη πιο μεγάλη αμαρτία, για τους λόγους που και εσύ ανέφερες.
Αλλά όλα ξεκινούν από τον ίδιο ΚΑΚΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....