Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Το νόημα της ψήφου των δεσποτάδων.

Τα φώτα άναψαν: έχουμε αρχιεπίσκοπο αναμένουμε το όνομα, μόλις το μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λίγο νωρίτερα έφεραν προηγούμενο για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο των Λιβαδειάς Ιερώνυμο με 33 ψήφους και τον Σπάρτης να μένει πίσω στους 26.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα και εκλεγεί ο Ιερώνυμος τότε η ερμηνεία της ψήφου των δεσποτάδων είναι μονοσήμαντη.
Φοβήθηκαν ότι ο Σπάρτης θα τους πάρει τα στρίγκ και ψήφισαν μαζικά τον αντίπαλο.
Υ.γ Ναι επιβεβαιώθηκε νέος αρχιεπίσκοπος εξελέγη ο Ιερώνυμος, γλυτώνουν τα στρίγκ των δεσποτάδων

6 σχόλια:

Unknown είπε...

παλιομοναχικέ λύκε φίλε μου, σα δε ντρέπεσαι να μιλάς έτσι, και να μ'έχεις και μένα φίλη σου!
λοιπόν, άσε τα στριγκ του οποιουδήποτε ήσυχα, δεν είναι για τα δόντια σου καταρχάς, κι εγώ σου λέω ότι πρέπει να περιμένεις να δεις, τι θα δεις άραγε, και μετά ... τα ξαναλέμε.
εγώ άκουσα σήμερα στην εκπομπή ελληνοφρένεια που μ'αρέσει, που είχαν βάλει τον σοβαρό άνθιμο, καλή του ώρα, ο οποίος, παρασυρμένος από πιθανή έπαρση, έπεσε στο ίδιο σφάλμα με το μπένι: βγήκε δλδ και μίλαγε για μια σίγουρη νίκη στο χέρι...
και σβουννν!
νάτη η φάπα. ε, ειλικρινά του χρειαζότανε. ελπίζω να του έγινε και μάθημα.
άραγε,
αν ο χριστός ερχόταν στη γη, και φορούσε επισκοπικό ένδυμα,
σας ρωτάω,
θα μιλούσε ποτέ έτσι όπως μίλησαν πολλοί εκ των επισκόπων;
δε θέλω να πω ούτε για περισσότερους, ούτε για λιγότερους.
ας δούμε τη συνέχεια.
και καλό απόγευμα λυκάκι μου!

Swell είπε...

Να δούμε πότε θα γλυτώσουμε εμείς από δαύτους. Και για την Abttha και τον Άνθιμο ΕΔΩ

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η εκκλησία επί Χριστόδουλου πέρασε μαι φάση απόλυτης εξωστρέφειας. Δε μπορούσε με τη μια να περάσει στη φάση της απόλυτης εσωστρέφειας που εκπροσωπούσε ο Σπάρτης όχι ο ίδιος ως πρόσωπο αλλά οι άνθρωποι που τον στήριξαν. Έμεναν λοιπόν δύο επιλογές είτε ο Ιερώνυμος είτε ο Ιγνάτιος. Ο Ιερώνυμος βρίσκεται στο μέσον ενώ ο Ιγνάτιος είναι απόλυτα εξωστρεφής όπως ο Χριστόδουλος. Η εκκλησία επέλεξε στο πρόσωπο του Ιερώνυμου τη μέση οδό δηλ. την επικοινωνία με τον κόσμο αλλά με μέτρο. Η μέση λύση που επιλέχθηκε μετά την περίοδο Χριστόδουλου είναι η ενδεδειγμένη.

Το δημοσίευσα σαν σχόλιο στο blog του Αντί.

monahikoslikos είπε...

@ abttha: Αν ο Χριστός έρχονταν στη γη, αγαπητή μου δεν θα φορούσε επισκοπικό ένδυμα αλλά θα κρατούσε βούρδουλα και ουαί κι αλλοίμονο στους δεσποτάδες που έκαναν μαγαζί τη θρησκεία.

@ swell: Δύσκολο το βλέπω, έχουν βγάλει ρίζες και παράριζα και εκμεταλεύονται άριστα τις μεταφυσικές ανησυχίες που δημιουργεί ο θάνατος...

@ εξάκτινος: Μακάρι να έχεις εσύ το δίκιο αλλά όσοι έζησαν την εποχή του Ιερώνυμου Κοτσώνη με το "ΕΑΤ-ΕΣΑ" του παπα-Κατινά και μόνο οι υπαινιγμοί από τους υποστηρικτές του Σπάρτης για κάθαρση στην εκκλησία ήταν αρκετοί για να λακίσουν οι στριγκάτοι.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις.
Σχόλιο αναγνώστη από το apomesa.info

- Πέμπτον και κυριότερον: Να πραγματοποιήσει την πολυσυζητημένη κάθαρση της Εκκλησίας, έργο στο οποίο ο μακαριστός προκάτοχός του είτε απέτυχε είτε απλώς... απείχε. Η θέση που εκφράστηκε, στο παρασκήνιο, από αντιπάλους του μητροπολίτη Σπάρτης Ευσταθίου, ότι δεν το ψήφισαν διότι φοβήθηκαν "καρατομήσεις", μόνο ντροπή μπορεί να προκαλεί στους κόλπους της Εκκλησίας. Όσοι δεν αξίζουν να είναι κληρικοί, δεν πρέπει να βαραίνουν την Εκκλησία με την παρουσία τους.


Κλίκ

Ανώνυμος είπε...

Να και η αρχική πηγή.
http://logo-paignio.blogspot.com/