Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Το άγιο πνεύμα βγάζει αρχιεπίσκοπο στο express του μεσονυκτίου

Λίγες ώρες πριν το άγιο πνεύμα, την Πέμπτη το μεσημέρι, επικαθήσει επί των κεφαλών των αγ(ρ)ίων αρχιπαπάδων για να τους υποδείξει ποιον πρέπει να βάλουν στην καρέκλα του Χριστόδουλου δέχτηκε να εμφανιστεί κατ΄ αποκλειστικότητα, στο κανάλι EXTRA, στην εκπομπή express του μεσονυκτίου τα …μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Εκεί το άγιο πνεύμα, υπό μορφή περιστεράς για να διακρίνεται από τα άλλα πουλιά του πάνελ (Σπίνους, μπεκάτσες, τσαλαπετεινούς) θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις και απόψεις με τον παρουσιαστή της εκπομπής κύριο Σπύρο ο οποίος ως γνωστόν διαθέτει την πληρέστερη συλλογή ροζ DVD με δεσποτάδες.
Αφού δει, με όλη του την άνεση τα DVD που με πολύ περίσκεψη έχει επιλέξει, για την περίσταση, η παλιά αλεπού Σπύρος, το άγιο πνεύμα θα πάρει και την τελική του απόφαση για το όνομα του νέου αρχιεπισκόπου που θα υπαγορεύσει λίγες ώρες αργότερα στους εκλέκτορες που έχουν κληθεί στη μητρόπολη για καφέ.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η προτίμηση του αγίου πνεύματος στον κύριο Σπύρο έχει εξοργίσει τον παναγ(ρ)ιώτατο Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο που αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να υποδείξει στο άγιο πνεύμα ότι ο εκλεκτός που οφείλει να υποδείξει για τη θέση του αρχιεπισκόπου είναι ο εκλεκτός που εκείνος αποφάσισε δηλαδή ο άγ(ρ)ιος Σπάρτης. Ήδη ο άγ(ρ)ιος Καλαβρύτων έχει ανοίξει το δικό του αρχείο και μοιράζει φωτογραφικό και άλλο υλικό σε εφημερίδες της επαρχίας για να σφίγγουν οι κώλοι των απείθαρχων ενώ για να προλαβαίνει τη δουλειά που έπεσε μαζεμένη έφτιαξε και δικό του blog (η δύναμη του διαδικτύου που λένε).
Αν νομίζει το άγιο πνεύμα ότι θα μας πει ο κύριος Σπύρος ποιον θα βάλουμε στη θέση του Χριστόδουλου κάνει λάθος ακούστηκε να λέει ο άγ(ρ)ιος Καλαβρύτων.
Τι διάολο, θεέ μου συγχώραμε, υπηρετήσαμε τόσα χρόνια τη χωροφυλακή πριν μας κερδίσει το ράσο μουρμούριζε, ψέλνοντας διάφορα τροπάρια…

8 σχόλια:

Αποψη είπε...

Ευτυχώς δηλαδή, που.. "κοντός ψαλμούς αληλούια", τελειώνει η άγ(ρ)ια φιέστα την Πέμπτη. Αλλιώς; τι θα έβλεπαν τα μάτια μας!
Πάντως ο Σπάρτης ούτως ή άλλως στηρίζεται ποικιλοτρόπως. Να πούμε λες "καλορίζικος" -ή ότι εύχονται σ' αυτές τις περιπτώσεις τα παπαδαριά- ή βιαζόμαστε;

monahikoslikos είπε...

@ άποψη: Α(να)ΞΙΟΣ είναι το ορθόν για την περίπτωση.
Άλλο τι θα του ψέλνουν από πίσω

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Α ρε αγωνα που κανουν οι ανθρωποι για τη σωτηρια μας! Τους ευχαριστουμε ολους.

Ανώνυμος είπε...

Αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να θεωρηθώ "θύμα της μόδας", ανέβασα αρκετά ποστ τις τελευταίες ημέρες για τα τεκταινόμενα στην εκκλησία, διότι θεωρώ το θέμα πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
Ο Χριστόδουλος κατάφερε μέσα σε 10 χρόνια να συντηρητικοποιήσει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και στα ίχνη του βάδισαν και άλλοι, ιερωμένοι και μη, σε σημείο που μόνο να μην έχουμε κάνει ακόμη δόκιμο τον όρο "Χριστοδουλισμός". Ένα πρόσωπο δεν μπορεί ασφαλώς να χειραγωγήσει τόσο κόσμο, όμως χάρη στη ρητορική του δεινότητα, τις καλά επιλεγμένες λέξεις και φράσεις και το επικοινωνιακό του χάρισμα, κατάφερε και "νομιμοποίησε" με αναφορές, επισκέψεις ή κοινές εμφανίσεις, πολλούς "συνδαιτημόνες" και ομοϊδεάτες του.
Χωρίς αυτόν τον "Χριστοδουλισμό" (ως ρεύμα επαναλαμβάνω και όχι ως έκφραση ιδεών μιας και μόνο προσωπικότητας) αμφιβάλλω ακόμη και αν θα ήταν τόσο προβεβλημένος λ.χ. ο Ψωμιάδης ή αν ο Καρατζαφέρης θα έμπαινε στη βουλή.
Η μεταπολίτευση το 1974 κατάφερε να απαλλάξει την πολιτική από τα "χακί" των στρατιωτικών. Ακόμη δεν μπορεί όμως να την απαλλάξει από το "μαύρο" των δεσποτάδων...

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

μπορεί να έχω... άγιο επίθετο, μπορεί να με λένε Σπύρο, αλλά με τους τραγόπαπες-αρχιδοπαπαδαριό δεν ασχολούμαι κι ας είμαι εγγονός παπά, λύκε μου!

monahikoslikos είπε...

@ σπυροσ: Όχι φίλε μου εσύ είσαι αθώος του αίματος, άλλος είναι ο Σπύρος, ο αλεπούς, με τα ροζ DVD.

@ zalmoxis: συμφωνώ απολύτως ότι η εκλογή αρχιεπισκόπου είναι και πολιτικό θέμα και άλλωστε αν το ψάξεις αυτές τις μέρες εκτός από τις ίντρικες των αρχιπαπάδων σε ανάλογες ίνντρικες έχουν αποδυθεί και οι πολιτικοί, άλλο τι λένε δημοσίως.
Φυσικά και μας ενδιαφέρει γιατί εδώ που τα λέμε άλλο να έχεις αρχιεπίσκοπο κάποιον που θα ασχοληθεί με τα του οίκου του και άλλο με κάποιον που θα οργανώνει κάθε τρεις και λίγο εκστρατείες, έστω και λεκτικές, για να πάρει την κόκκινη Μηλιά ή τα υπόλοιπα κομάτια της Μακεδονίας.
Συμφωνώ επίσης ότι ο μακαριστός είχε επικοινωνιακό χάρισμα και κατάφερε όσα κατάφερε στη 10ετία που εύχομαι να ξεχαστεί το συντομότερο.
Πέρα από αυτά όμως αν την Τετάρτη τα μεσάνυχτα ο γνωστός κύριος Σπύρος βγάλει στον αέρα τίποτα ροζ DVD με στριγκάκια ιεραρχών νομίζεις ότι δεν θα επηρεάσει το ...άγιο πνεύμα στην κρίση του;

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Επειδή μας έκανες (σε διαβάζουμε η γυναίκα μου κι εγώ) να γελάσουμε, σου στέλνουμε τον χαιρετισμό μας. Like, είσαι ωραίος. Χαίρε...

Ανώνυμος είπε...

Μοναχικέ Λύκε, δε νομίζω να κάνει τέτοια "πατάτα" απόψε ο κύριος Σπύρος, διότι διαφορετικά θα κουβαλάει χρόνια τη ρετσινιά ότι βοήθησε έμμεσα τον Αλφα ή τον Βήτα υποψήφιο.