Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

O μοναχικός λύκος των μπλογκ

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ είχε την καλοσύνη να παρουσιάσει, πριν λίγες μέρες, από τις φιλόξενες σελίδες της την αφεντομουτσουνάρα μου.
Μαζί με τις ευχαριστίες μου στην κυρία Ελένη Γκίκα που επιμελείται τις σχετικές σελίδες αναδημοσιεύω αυτούσια την παρουσίαση και που ξέρεις ίσως κάποιοι μάθουν κάποια περισσότερα πράγματα για το μοναχικό λύκο των μπλόγκ.

"Τον συναντάμε στην ηλεκτρονική του διεύθυνση: http://erimitis.blogspot.com/ Monahikos likos, υπογράφει. Εμβλημά του; Τι άλλο; Ενας λύκος. Μότο του: «Ο λύκος έχει το σβέρκο του χοντρό γιατί κάνει μόνος τις δουλειές του. Και ο μοναχικός λύκος... λύκος είναι». Στη θεματολογία του, από πολιτική μέχρι λογοτεχνία. Ο λόγος, όμως, στον ίδιο:




«Ο monahikoslikos πρωτοβγήκε τρομαγμένος στη ζούγκλα του Διαδικτύου πέρσι την Πρωτομαγιά και λίγο έλειψε να τον φάνε τα άλλα θηρία καθώς οι γνώσεις του περί τα ιντερνετικά ήταν έως και ανύπαρκτες. Είναι κι αυτή η περίεργη γλώσσα που μιλάνε σ' αυτή τη ζούγκλα (αγγλική νομίζω τη λένε) που του ήταν παντελώς άγνωστη καθώς ως original (σ.σ. αυθεντικός) εκπρόσωπος της ελληνικής πανίδας επιμένει να μιλά αποκλειστικά και μόνο τη γλώσσα των ένδοξων προγόνων του.
Αυτό, όμως, του δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα με τους γείτονες έως την ημέρα που ανακάλυψε τις αυτόματες μεταφράσεις με τη βοήθεια των οποίων άρχισε να συλλαβίζει τα πρώτα μαθήματα για αρχαρίους στο Ιντερνετ.
Είναι αλήθεια ότι έδειξε μεγάλη έφεση για μάθηση, όση δεν είχε δείξει στα νιάτα του για να πάρει το πτυχίο του που τ άφησε του πρύτανη να έχει να του βρίσκεται.
Οσο μάθαινε ξεθάρρευε κι άρχισε τις βόλτες στα μπλογκ των γειτόνων του που ήξεραν περισσότερα και ήταν πρόθυμοι να τον διδάξουν και έτσι σαν ξέτριψε στα βασικά άρχισε να του αρέσει αυτή η ζούγκλα και δύσκολα θα την εγκατέλειπε για να επιστρέψει στο δάσος.
Η επικαιρότητα και η πολιτική είναι συνήθως οι πηγές που αντλεί τη θεματολογία του επιμένοντας να αναζητά την αθέατη πλευρά των γεγονότων.
Ετσι αναπόφευκτα από τα πρώτα του θέματα ήταν τα σχετιζόμενα με την υπόθεση και την ιστορία της 17Ν καθώς ο monahikoslikos «βγήκε» στον αέρα του Διαδικτύου λίγο πριν πέσει η αυλαία της κατ έφεση εκδίκασης της υπόθεσης των φερόμενων ως μελών της 17Ν.
Παρεμπιπτόντως ή αλλιώς πώς «ειρήσθω εν παρόδω», που θα έλεγε και ο Γιάννης Τζανετάκος, σήμερα 8 και πλέον μήνες από την ανάγνωση της καταδικαστικής απόφασης δεν έχουμε μάθει με ποιο σκεπτικό καταδικάστηκαν όσοι καταδικάστηκαν ως μέλη της 17Ν.
Ετσι είναι αυτονόητο ότι στη θεματολογία του ο monahiko-slikos δεν παραλείπει να αναφέρεται και στον τρόπο αλλά και στην ταχύτητα απόδοσης της δικαιοσύνης στη χώρα. Ενα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που συχνά-πυκνά απασχολεί το monahikoslikos είναι η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, οι παρα-πλανητικές εξαγγελίες, η αφασία της αντιπολίτευσης και τελευταία το μεγάλο σκάνδαλο του υπουργείου Πολιτισμού που τείνει να εκφυλιστεί στις ροζ στιγμές του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού και στη διαμάχη Θέμου - Μάκη ή Μάκη - Θέμου.
Και γιατί monahikoslikos;
Ετσι, γιατί του άρεσε, όπως του άρεσε κι αυτό που του έλεγε η μάνα του, για τον λύκο και το χοντρό του σβέρκο που υπάρχει στην προμετωπίδα του μπλογκ.
Και αν επιβιώνει ως monahikoslikos στην μπλογκόσφαιρα είναι γιατί δεν αφήνει ίχνη στο χιόνι, δεν πατά στο χορτάρι και σε ξερόκλαδα και μετακινείται χορεύοντας από πέτρα σε πέτρα».

21 σχόλια:

o geros είπε...

Α, ρε μεγαλεία! Και εις ανώτερα. λύκε μου! Είμαι περήφανος που είμαι φίλος σου...

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Αντε ρε συ!!!Μπραβο!!!Συνεχισε να blogareis και τα καλυτερα ερχονται!!!

monahikoslikos είπε...

@ geros: πρέπει να το "βρέξουμε" με κάνα τσιπουράκι δεν νομίζεις;

@ πρέζα: από τα αλώνια στα σαλόνια κι ο λύκος.
Με γεια και η γραβάτα, πολύ σου πάει

Αποψη είπε...

Πάντα τέτοια Λύκε! Και ακόμα καλύτερα. Με ατείρευτη όρεξη να στρέφεις τον προβολέα και να φωτίζεις ότι οι υπόλοιποι κάνουν ότι δεν βλέπουν...
Μπράβο σου!

monahikoslikos είπε...

@ άποψη: Βάζω το γέρο βάζεις την ...όρεξη να πιούμε κάνα τσίπουρο, τι λες;

iLiAs είπε...

..να πως και εις ανώτερα..να πω μπράβο Λύκε :)

Rizobreaker είπε...

Λύκε λύκε είσαι εδώ??
Άντε και εις ανώτερα!!! ;-)

koptoraptou είπε...

Μπράβο και εις ανώτερα!!!!

ΥΓ>: Είμαι χωρίς υπολογιστή εδώ και μια βδομάδα και μπαίνω από τσι ξένοι. Χτύπησε ο παλιοσκληρός το κέρατο μου! Είσαι καλα; Όλα οκ; Μάσησες στο κρύο;

monahikoslikos είπε...

@ koptoraptou: Μασάει η κατσίκα ταραμά;
Ε, ούτε κι ο λύκος στο κρύο.

@ ilias & rizobreaker: Ευχαριστώ και στα δικά σας

o geros είπε...

Δευτέρα επιστρέφω από ταξίδι. Πέμπτη ή Παρασκευή να τα τσούξουμε, αν μπορείς. Και όποιος άλλος blogόφιλος θέλει, ας κοπιάσει. Ιδιαίτερες προσκλήσεις - παρακλήσεις δεν κάνουμε! Νομίζωωω.;;;
Με πιάνεις, ε; Περιμένω το εναρκτήριο λάκτισμα...

monahikoslikos είπε...

@ geros: μύνημα ελήφθη. Θα σου στείλω νεότερα με τον ...ασβό που προσέλαβα τελευταία για τα θελήματα.

Αποψη είπε...

@Λύκε σ ευχαριστώ για την πρόσκληση. (Αν δεν τρέχω πανικόβλητη, από τη δουλειά, στο σπίτι, στα παιδιά, στα σούπερ μάρκετ, στον οδοντίατρο και στα φροντιστήρια, θα φροντίσω -με χαρά-να τσουγκρίσουμε.)
@Gero, το πιάσαμε το υποννοούμενο...

monahikoslikos είπε...

@ άποψη: Θα πω στον ...ασβό μου μετά το γέρο να περάσει από σένα για τα τυπικά (ώρα, τοποθέσία, μενού, λίστα προσκεκλημένων, ένδυμα κλπ)

o geros είπε...

Όσα δεν φτάνει η... αποψού τα κάνει κρεμαστάρια...

monahikoslikos είπε...

@ geros: φιρί φιρί το πας να σε ψάλει πάλι

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

like, νομίζω ότι σου... πρόλαβα τα σιχαρίκια. Δεν θυμάμαι, αλλά κάπου έγραψα ότι διάβασα τη σχετική παρουσίαση στο Έθνος και ομολογώ ότι ΧΑΡΗΚΑ. Αυτά, και δεν φοβάμαι τον liko μη τυχόν πάρουν τα μυαλά του αέρα από τη δημοσιότητα, αφού εσύ ο ίδιος το γράφεις:
Ο λύκος έχει το σβέρκο του χοντρό γιατί κάνει μόνος τις δουλειές του. Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι!
Γεια σου φίλε!

Αποψη είπε...

gero gero gero γέρασες και μυαλό δεν έβαλες! Τι θα πει αποψου χρυσό μου; Πήρα το Μπαμπινιώτη και κόντεψε να μου μείνει στα χέρια. Να το χω κρίμα! Δεν υπάρχει τέτοιος όρος μου είπε και όποιος τον χρησιμοποιεί χρειάζεται ορό! Οποία η θέσις μου αγαπητέ;;;

monahikoslikos είπε...

@ άποψη: Πάλι αδιάβαστος ο Μπαμπινιώτης.
Το αποψού απαντάται στην ανω-νεο-δημοκρατικο-μακεδονική διάλεχτο την οποία ο γέρος έμαθε από προηγούμενη νοσηλέυτρια που τον κουράριζε.

o geros είπε...

@ αποψη: Κατ΄αρχήν, γιατί το α στο όνομά σου το έκανες κεφαλαίο, Ψωνάρα...;
Όσο για τη θέση σου, αυτή είναι στην κουζίνα. Αναρρωτιέμαι, γιατί αναρρωτιέσαι;

Αποψη είπε...

Το α στο όνομά μου είναι Α όπως λέμε Αξέχαστη! Ντάξ gero; Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις... αν φας ντολμαδάκια από την κουζίνα μου, θα σε χάσουμε. Θα πάθεις έμφραγμα από τη χαρά σου!

Ανώνυμος είπε...

(στην κυρία Ρωρερκάρ)

Τα ποιήματά μου όλα κολυμπάνε
μες σε μια θάλασσα από ευχαριστίες
για όσες κάνετε κυρία θυσίες
χαμένα όσα σας γράφω να μην πάνε.

Μα οι προσπάθειές σας πιότερο μετράνε
ώστε όσες ’κείνα κλείνουνε αξίες
που είναι και για σας, κυρία, οικείες,
κοντά τους δυο μας να κρατάνε.

Ευχαριστώ για όλα αυτά κυρία.
Ευχαριστώ κυρία που σας αρέσω.
Ευχαριστώ σας που την απειρία
που 'χω στα ερωτικά, κάνετε μέσο
που με βοηθάει με γοργή πορεία
μες στη γλυκιά σας αγκαλιά να πέσω.

Γιώργης Χολιαστός