Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Ένα τσιγκέλι για τον Χρήστο

Ο Χρήστος έμεινε κρεμασμένος στο τσιγκέλι για μέρες, μέχρι να κοπάσει η οργή του πλήθους.
Στέγνωνε από τη δίψα ο Χρήστος μα κανείς, ούτε φίλος ή συγγενής, περαστικός ή γείτονας βρέθηκε να του δροσίσει τα χείλη έστω και με τα υπολείμματα της χολής και του ξυδιού που προσέφεραν πριν από 2004 χρόνια οι Εβραίοι στο σταυρωμένο Χριστό για να ξεδιψάσει.
Το αίμα που έσταζε από το κορμί του Χρήστου σχημάτιζε μια λίμνη που σιγά σιγά πάγωνε δίπλα στα χρυσά που είχαν πάρει ένα απόκοσμό χρώμα σαν από αρχαία σκουριά.
Το οργισμένο πλήθος μαζί και οι συγγενείς εκστασιασμένοι φώναζαν ωσαννά στο μοναδικό αστέρι που συνέχιζε να λάμπει στον ουρανό παρά τα κάποια συννεφάκια που σκιάζανε κάποιες στιγμές τη λάμψη του.
Τώρα το άψυχο σώμα του Χρήστου μένει ασάλευτο, πεταμένο στην άκρη μαζί με τα σκεπασμένα με αρχαία σκουριά χρυσά μετάλλια.
Τώρα στο τσιγκέλι κρέμεται ο Χρήστος κι η αρχαία σκουριά αρχίζει να πλανιέται πάνω από κάποια άλλα χρυσά.
Οργισμένο το πλήθος αποστρέφει το βλέμμα του από το κρεμασμένο «σφαχτάρι» και κλείνει τα αυτιά του στα βογκητά του Χρήστου και όλοι όσοι μέχρι χτες τον σήκωναν στα χέρια παίρνοντας λάμψη από τη λάμψη του κρύφτηκαν βιαστικά στο σκοτάδι.
Σε λίγο το άψυχο σώμα του Χρήστου θα πεταχτεί στα αζήτητα δίπλα στο άψυχο σώμα του Χρήστου μέχρι να τους σκεπάσει η αρχαία σκουριά και τίποτα να μην θυμίζει το πέρασμά τους από τη γη.
Και τότε απαλλαγμένοι από το Χρήστο Τζέκο και το Χρήστο Ιακώβου και το άγος του ντόπινγκ οι παντός είδους αθλητικοπαράγοντες θα βρουν το νέο αστέρι να σύρει το χορό του τζόγου, των μεταλλίων, των επιδοτήσεων και της κονόμας μέχρι να έρθει η ώρα να κρεμαστεί στο τσιγκέλι ο επόμενος Χρήστος.

Ο Χρήστος Ιακώβου από καταγγέλλων …καταγγελλόμενος, αφιερωμένο σ΄ αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα χωρίς να κοκκινήσουν

Σεπτέμβριος 1979: Ο Χρήστος Ιακώβου (πέμπτος ολυμπιονίκης το 1972) καταγγέλλει τον τότε ομοσπονδιακό προπονητή Μπρόνισλαβ Στέπιεν και τον βοηθός του Βαγγέλη Συμεωνίδη για χορήγηση χαπιών. Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της αφαίρεσης της φίλαθλης ιδιότητας, στον πρώτο επειδή «απεδείχθη ότι υπήρξε αυτουργός εις την διάθεση αναβολικών σε πέντε αθλητές» και στον δεύτερο διότι «απεδείχθη ότι προέτρεπε κατ' εξακολούθηση αθλητές να κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών». Με 10ετή στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας τιμωρήθηκαν ο τότε πρόεδρος της ΕΟΑΒ Πανόπουλος, ο γενικός γραμματέας Στίκας και ο ειδικός γραμματέας Πριμικίρης επειδή «εγνώριζαν και ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση».
Ολυμπιακοί Αγώνες 1984, Λος Άντζελες: Βρίσκεται ντοπαρισμένος ο αρσιβαρίστας Σεραφείμ Γραμματικόπουλος
1991: Βρίσκεται ντοπαρισμένος ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας Παύλος Σαλτσίδης . Η εξέταση του δεύτερου δείγματος είναι αρνητική και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.
Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 1997: Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, πρώην πρωταθλητής άρσης βαρών, καταγγέλλει στην εκπομπή Ζούγκλα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου χορηγούσε απαγορευμένες ουσίες (αδρεναλίνη, αυξητική ορμόνη και παράγοντα αυξητικής ορμόνης σε συνδυασμό με ινσουλίνη) στους αρσιβαρίστες, σε ενέσιμη μορφή και χάπια. Ο αθλητής πιέζεται να ανακαλέσει. Γενικός γραμματέας Αθλητισμού είναι ο Γιάννης Σγουρός.
1997: Η Γιώτα Αντωνοπούλου (παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1994) βρίσκεται θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών σε έλεγχο της ΕΟΑΒ και τιμωρείται με διετή αποκλεισμό. Μετά τα δύο χρόνια του αποκλεισμού, βρίσκεται και πάλι ντοπαρισμένη. Στον ίδιο έλεγχο της ΕΟΑΒ θετική βρέθηκε επίσης για δεύτερη φορά η αθλήτρια Ελένη Κυσσίδου.
Απρίλιος 2001: Εντοπίζονται ντοπαρισμένες οι Αθηνά Κοχλιαρίδου και Βασιλική Κασάπη.
2002: Βρίσκεται ντοπαρισμένος βρίσκεται ο Γκ. Κάλκας.
Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 2004: Βρίσκεται ντοπαρισμένος ο Λεωνίδας Σαμπάνης και του αφαιρείται το χάλκινο μετάλλιο.
4 Απριλίου 2008: Ο Γιάννης Σγουρός δηλώνει: «Αν με την ολοκλήρωση του ελέγχου επιβεβαιωθούν τα αρχικά αποτελέσματα, θα πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στη λαμπρή ιστορία της Αρσης Βαρών, όμως επ’ ουδενί δεν μπορεί να αμαυρώσει τις χρυσές σελίδες που δόξασαν την Ελλάδα και την άρση βαρών τα προηγούμενα χρόνια. Ως Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών λειτούργησα όπως λειτούργησα όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή έλεγχος παντού και σε όλους».
Πηγή: http://tsakidia.blogspot.com/2008/04/doping.html

4 σχόλια:

Τσούγδω είπε...

Καλά, έχουν γίνει τέτοια πράγματα; Έχω πέσει από τα σύννεφα!!!

monahikoslikos είπε...

@ tsougdw: Συκοφαντίες του κίτρινου τύπου και των εχθρών του έθνους που δεν θέλουν να βλέπουν τους πρωταθλητές τους να προκόβουν.
Γι αυτό κρατήσου.
Αν πέσεις κι εσύ θα ξεκλειριστούν τα σύννεφα και ποιος θα πέσει στο επόμενο ...κατούρημα.

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Like, διάβασα τα σχετικά με την προϊστορία της υπόθεσης. Ένα σου λέω: αν αυτός ο Σγουρός, ο νομάρχης ντε, έχει ευθύνες, να σταυρωθεί. Βέβαια, πάντα θα υπάρχει κάποιος και δεν πρόκειται με την τιμωρία ενός να γίνουμε ξαφνικά κοινωνία αγίων. Κατά τ' άλλα ισχύουν αυτά που έγραψα στο δικό μου μπλογκ.

monahikoslikos είπε...

@ Λαγκαδινός: Ακριβώς αυτό που λες και εσύ λέω με άλλα λόγια, μόνο που το πλήθος και οι ένοχοι πάντα θα ψάχνουν κάποιον αποδιοπομπαίο ένοχο ή αθώο να κρεμάσουν.