Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Σανίδα …σωτηρίας για το Βατοπέδι

«Μακαρία η οδός, η πορεύει σήμερον,
ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαύσεως»
(από την εξόδιο ακολουθία
της υπόθεσης Βατοπεδίου)





Τον τελευταίο καιρό λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων του ιδιοκτήτη του Ρ/Τ σταθμούALRHA Δημήτρη Κοντομηνά, το σκάνδαλο με τις ανταλλαγές ακινήτων με τη Μονή Βατοπεδίου είχε αναχθεί σε αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής γραμμής των ελεγχόμενων από τον κ. Κοντομηνά ηλεκτρονικών ΜΜΕ (τηλεόραση και ραδιόφωνο).
Η καθημερινή ενασχόληση του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου με το θέμα, η εμπλοκή της οικογένειας κορυφαίου υπουργού με τις χρυσοφόρες ανταλλαγές, οι αποκαλύψεις που διαδέχονταν η μία την άλλη, ήταν φανερό ότι κάποια στιγμή θα κινούσε το ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης που θα παρενέβαινε είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν υποβολής μηνύσεως από πολίτες ή θιγόμενους φορείς.
Το ενδεχόμενο να κηρυχτούν άκυρα κάποια συμβόλαια και να βρεθούν μπλεγμένοι παπάδες, κρατικοί λειτουργοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι όπως και το ενδεχόμενο να φθάσει ο φάκελος στη Βουλή για αναζήτηση πολιτικών ευθυνών δεν ήταν απλώς ορατός ήταν άμεσος ιδίως για την υπόθεση ανταλλαγής του Ολυμπιακού ακινήτου που προορίζονταν αρχικά να στεγάσει το υπουργείο Απασχόλησης και δόθηκε στους καλογέρους που το μοσχοπούλησαν σε Κυπριακή εταιρία.
Και τότε ενεφανίσθη «ο από μηχανής θεός» με τη μορφή Σανίδας σωτηρίας των ψυχών των πεφιλημένων υπουργών, συγγενών και λοιπών εμπλεκόμενων πολιτικών.
Η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάκου κυρίου Σανιδά να διερευνηθεί από μηδενική βάση η υπόθεση Βατοπεδίου υπερβαίνει -κατά τη γνώμη μου- την εξουσία που του παρέχει ο νόμος αφού εμπεριέχει και το πόρισμα της έρευνας που θα διενεργηθεί αποδίδοντας κακουργηματικές πράξεις σε μοναχούς, εκτιμητές, Νομικούς Συμβούλους, μέλη του γνωμοδοτικού συμβουλίου κ.λπ, προσδιορίζει το ύψος της ζημιάς που υπέστη το δημόσιο και απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τους υπουργούς που με την υπογραφή τους άναψαν το «γαλάζιο» φως για το μεγάλο φαγοπότι.
Νομικός δεν είμαι αλλά όταν ο κύριος Εισαγγελέας παραγγέλλει και ταυτόχρονα υποδεικνύει στον υφιστάμενό του εισαγγελέα που θα διενεργήσει την έρευνα το ύψος της ζημιάς σε βάρος του δημοσίου (150 εκατ. ευρώ), τους ενεχόμενους στο αδίκημα της απάτης και τους αθώους …υπουργούς (παραπλανήθηκαν κατά την εισαγγελική παραγγελία), να με συγχωρούν οι νομικοί αλλά εμένα μου μοιάζει σαν το «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει».
Γιατί όπως λένε κι αυτοί που γνωρίζουν τα σχετικά με υποθέσεις που φθάνουν στη Δικαιοσύνη, μετά το 2003: «αν θέλεις να συγκαλύψεις ένα θέμα, παράπεμψέ το στον ανώτερο δυνατό βαθμό».

Έτσι το που θα καταλήξει η υπόθεση με το Βατοπέδι δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να το βρεις, όπου κατέληξαν και όλες οι μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων που χειρίστηκε η Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια (υποκλοπές, θάνατος Τσαλικίδη, Πακιστανοί, κουμπάροι, ομόλογα κλπ) δηλαδή σε κάποιο ράφι στο Αρχείο της εισαγγελίας που επάξια διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Guiness για τις περισσότερες αρχειοθετήσεις.

.

17 σχόλια:

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Εβγαλε τέτοιο πόρισμα
παιδιά ο Σανιδάς;
θα πάθει ότι επαθε
στο τέλος ο Ζορμπάς

Θα πάει η κυβέρνηση
το πόρισμα να πάρει
και θα το βάλει σίγουρα
σε πιό βαθύ συρτάρι

Κι ο Σανιδάς με το Ζορμπά
θα βρίσκονται μαζί
κάπου εκεί στο σύνταγμα
παρέα στο ΚΑΠΗ

monahikoslikos είπε...

@Ξημεράξης Φάνης:Λάθεψες τούτη τη φορά φίλε μου Φάνη, ο Σανιδάς ούτε ζωγραφιστό δεν θέλει να βλέπει το Ζορμπά που ήθελε όλα να βγουν στο φως κι ίδρωνε αυτόw να τα ...αρχειοθετεί όπως θα κάνει και τώρα με το Βατοπέδι.

marianaonice είπε...

Τελικά τον Αρχειοεισαγγελέα κ. Σανιδά, τον ...είχαμε παρεξηγήσει...
Ο άνθρωπος διέταξε ...έρευνα!!
Γιατί γκρινιάζεις πάλι;;;;


Πέρνα από την patsiouri να μάθεις νέα για το Λήο! Να χαρείς και εσύ λιγάκι!!!
Καλό μεσημέρι!

Τσούγδω είπε...

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, είπε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί, άρα λειτουργεί.

Μπορείς να σκεφτείς και πιο πονηρά λύκε μου... Αποφάσισαν να ερευνήσουν το θέμα απαλάσσοντας τους υπουργούς λόγω βλακείας εξ' αρχής για να μπορούν να λένε κάτι τύποι που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με τη δημοκρατία, ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί και ορίστε που μας κατηγορούσατε κτλ κτλ.
Πάντως στη ΝΔ όπως μόνοι τους παραδέχονται, η πλειοψηφία των υπουργών και βουλευτών έχει νοητικό πρόβλημα και φοροδιαφεύγει.

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Δεν γκρινάζω, Μαριάννα μου, πως σου πέρασε τέτοια σκέψη...
Απλά προτρέχω να προαναγγείλω τα μελλούμενα ιατί αν δεν κάνω λάθος πέρυσι η υπόθεση είχε πάει στο αρχείο και αυτά τα μπες βγες είναι που με προβληματίζουν το ...Χριστιανό.

Για το Λήο τα ξέρω από χθες μιας και τώρα με τα bloggs και τα καλά νέα διαδίδονται γρήγορα.

@tsougdw: Για να το λέει ο "κόκκινος" Πάνος έτσι θα είναι η Δικαιοσύνη λειτουργεί...
Προς ποια κατεύθυνση λειτουργεί είναι άλλο κεφάλαιο γιατί άλλο πράγμα είναι να λειτουργεί για να αποδόσει δίκαιο (τα του Θεού τω Θεώ και τα του κράτους στο κράτος) κι άλλο είναι να κάνει υπερωρίες για να βρει ποιοι υπουργοί είναι κρετίνοι και παραπλανήθηκαν από τους καλογέρους...

Swell είπε...

Τώρα, δηλαδή, παραπλανήθηκα κι εγώ από την ανάρτησή σου και πίστεψα ότι ο Σανιδάς είναι έμμισθος υπάλληλος του μπουχέσα;

αντωνης είπε...

Λυκε, ευτυχως που υπαρχουν και δικαστες σαν και αυτον. Να μενω ησυχος...

monahikoslikos είπε...

@swell: Δεν ξέρω εσύ αλλά οι υπουργοί από άλλα πλανήθηκαν

monahikoslikos είπε...

@Αντώνης: Ναι, κοιμήσου ήσυχος και η τύχη ΤΟΥΣ δουλεύει...

marianaonice είπε...

προς @Αντώνη:
Αντώνη μου εισαγγελείς σαν κι αυτόν θέλεις να πεις!! Όχι δηλαδή ότι οι δικαστές είναι καλύτεροι, αλλά εεε, υπάρχει και κανένας καλός από αυτούς, ενώ οι εισαγγελείς χορεύουν όλοι στο ρυθμό που τους παίζει ο αρχηγός της ορχήστρας τους!!!

αντωνης είπε...

Αρχειοεισαγγελεις που λες και συ Μαριαννα...

marianaonice είπε...

Nαι έτσι @Αντώνη: Να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους!!
:))))

pentanostimi είπε...

τοσο προβλέψιμα,τοσο πληκτικά,τοσο παλια κόλπα για εκτόνωση και κουκούλωμα καμμια εκπληξη ετσι για αλλαγή

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: συγχωρεμένος ο φίλος μας, ο Αντώνης, που προφανώς αγνοεί ότι η εισαγγελία είναι πυραμίδα με ιεραρχία και οι εισαγγελείς συνδέονται με σχέσεις προϊσταμένου προς υφιστάμενο ενώ τέτοια σχέση δεν υφίσταται μεταξύ των δικαστών γι αυτό και ξεφεύγει κανείς από το κοπάδι...

@pentanostimi: σαν καλοκαιρινό πρόγραμμα των τηλεδιαύλων μας από επανάλειψη σε επανάλειψη.

marianaonice είπε...

Ξεφεύγει ναι δεν λέω, από το κοπάδι, κανένας δικαστής, αλλά καμιά φορά τον τρώει ο ...λύκος!! Όχι ο Μοναχικός βέβαια!! Οι άλλοι οι λύκοι της Cosa Nostra!!
Χαχαχαχα!!!!

koptoraptou είπε...

"Τη ρωμιοσύνη μην την κλααιαιαις!"
Στο γνωστό πατριωτικόν άσμα, το ρωμιοσύνη το αντικαθιστάς με το "Κοντομηνοσύνη!".
Την καλησπέρα μου, Λύκε!

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: Όχι άλλα δάκρυα κλείσαν οι τάφοι...
κι ανοίξανε λογαριασμοί σε τράπεζες κι offshore.
Τα φιλιά μου σεμνή γαζώτρια...