Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά…

Στο ποσό των 6 εκατ. ευρώ θα φθάσει το κόστος για την τελετή των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης τον ερχόμενο Μάρτιο.
Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι ο εξάδελφος - υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης θα δαπανήσει σε μια μέρα όσα θα δαπανήσει το ΙΚΑ για να πληρώσει τη σύνταξη του Μάρτη σε τουλάχιστον 13.333 συνταξιούχους του που παίρνουν την κατώτερη σύνταξη γήρατος που είναι μέχρι 450 ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ) το 31,4% των κύριων συντάξεων, πλην του ΟΓΑ, είναι κάτω από 450 ευρώ. Την ίδια στιγμή το 29,3% κυμαίνεται από 450 έως 600 ευρώ, το 11,7% από 600,01 έως 750 ευρώ, ενώ μόλις το 14,8% των συνταξιούχων λαμβάνει πάνω από 1.050 ευρώ το μήνα. Η εικόνα που προκύπτει από την ανάλυση των συντάξεων γίνεται ακόμη χειρότερη αν συνυπολογιστούν τα δεδομένα του ΟΓΑ. Από τους 850.000 δικαιούχους του κάτω από 600 ευρώ... δεν παίρνουν μόνο 21.250.
Αντίθετα από 600,01 έως και 800 ευρώ λαμβάνουν οι 2 στους 100 και από 800,01 ευρώ και πάνω δικαιούται μόλις ο ένας στους 1.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Στην ίδια μοίρα με τους δικαιούχους του ΟΓΑ βρίσκονται οι συνταξιούχοι του ΤΣΑ, του Ταμείου Εμπόρων και του ΤΕΒΕ. Στα ταμεία αυτά ποσοστό 85%, 42% και 39%, αντίστοιχα, λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 500 ευρώ. Στο ΙΚΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι το 48%. Τις μεγαλύτερες συντάξεις παίρνουν οι δικαιούχοι του ΤΣΑΥ, του ΗΣΑΠ, του ΟΤΕ, της ΕΤΒΑ και της ΔΕΗ.

.

12 σχόλια:

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

Λύκε για μας φροντίζουνε
για μας τα σπαταλάνε
ξέρεις για το συμφέρον μας
και ΄κείνοι πολεμάνε

μην γίνεσαι αχάριστος
και μην τους πολεμάς
μάλλον πολύ αγρίεψες
στα όρη που γυρνάς

Greek Rider είπε...

Με λίγα λόγια για εμάς δεν υπάρχει τίποτα. Για εγκαίνια και δημόσιες σχέσεις υπάρχουν άπειρα ακόμη και με δανεισμό.

monahikoslikos είπε...

@Ξημεράκης Φάνης: Μα είναι να μην αγριεύω με τόσα που ακούω και διαβάζω.

@Greek Rider: Δεν λες καλύτερα για λαμογιές, με απ΄ ευθείας ανάθεση θα αναδειχτεί ο ...μαέστρος.

κάκος είπε...

Φάνη πετυχημένη η μαντινάδα , μόνο που εγώ δεν αγρίεευομαι , αλλά θολώνει το μάτί μου !

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν εξοικονομηθεί τα 6 εκατ. ευρώ: θα κόψουν ισόποσα την επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής!!! Άλλωστε τα χρήματα θα πάνε και πάλι στον πολιτισμό.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τί θέλεις ρε λύκε; Να δώσουν 6 εκατ. ευρώ ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, για να μπορούν να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους και να μην μπορείς πια να τους αποσπάσεις ούτε ένα πρόβατο;

monahikoslikos είπε...

@κάκος: μάτι που γυαλίζει είναι σφαίρα που γυρίζει...

@ανώνυμος: Σιγά μην κόψουν απ το Λαμπράκη χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Τότε θα τα βρουν με τα νέα τεκμήρια. Επειδή αυτή η κυβέρνηση κυνηγά μονίμως τουςπλούσιως και αφήνει στο απυρόβλητο τους φτωχούς, θα φροντίσει με τα νέα τεκμήρια να πιάσει αυτούς που έχουν πολλά σπίτια κι αυτοκίνητα, θα τούς υπερφορολογήσει και με τα χρήματα πουν θα βγάλει θα μπορεί να χρηματοδότήσει πολλά εγκαίνια!

marianaonice είπε...

6.000.000 ευρώ;;;
Απίστευτοοο!!!!!!!!!!
Μα πως το επιτρέπουμε να συμβαίνει αυτό;;;
Κρέμασμα θέλουν!!
Και ύστερα λένε για το Ρουσσόπουλο που εκανε δωράκια ποιμαντορικές ράβδους στους Αγιογδείτες αξίας 9.500 Ευρώ από τους ειδικούς λογαριασμούς του υπουργείου του, για τις δημόσιες σχέσεις.. (sic) με το παπαδαριό!!
Λες και είχε το δημόσιο κάτι να ωφεληθεί από αυτές τις σχέσεις!
Κάποτε ο Τρίτσης πάλεψε για να πάει η εκκλησιαστική περιουσία στο ελληνικό δημόσιο. Αυτοί εδώ έκαναν το αντίστροφο. Διοχέτευσαν έντεχνα την περιουσία του δημοσίου στην εκκλησία!! Αίσχος!!

6.000.000;;; Δεν μπορώ να το χωνέψω!
Είναι πολλά τα λεφτά!!
Για μια τελετή! Ποιός ξέρει πόσες υπερτιμολογήσεις θα γίνουν πάλι προς όφελος ορισμένων τσεπών!!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Έλα καλέ Μαριάννα μην γίνεσαι μίζερη, τι είναι 6 εκατ. ευρουδάκια για να κάνει το κομμάτι του ο ξάδελφος;
Σκέψου, λέω τώρα, να μας γυρίζουν οι Εγγλέζοι τα μάρμαρα να δεις πόσο θα μας βάλει ο Λιάπης να πληρώσουμε το "μάρμαρο" για την υποδοχή την τοποθέτηση και τα εγκαίνια της αίθουσας του Μουσείου...

marianaonice είπε...

Παναγίααα μου!!!!
Τι είναι αυτό που σκέφτηκες!!!
Θα με κάνεις να παρακαλάω να μη μας γυρίσουν ποτέ τα Ελγίνεια!!
Χαχαχαχα!!!
Καλό σου βράδυ!

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Γι αυτό σου λέω μη γίνεσαι μίζερη, υπάρχουν και χειρότερα και με δαύτους ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.
Καλό ξημέρωμα