Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ


Στις δύσκολες ώρες που διέρχεται σήμερα η Κύπρος καθώς είναι άγνωστη η έκβαση των απ΄ ευθείας συνομιλιών Χριστόφια – Ταλάτ και το φάντασμα του σχεδίου Ανάν υπερίπταται και απειλεί να «καταπιεί» την Κυπριακή Δημοκρατία θα παραβιάσω τις αρχές του blog για να συστήσω το βιβλίο του Βία Λειβαδά "ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ".
Πιστεύω πως αξίζει να διαβαστεί από όλους.
Μια πρώτη γεύση από το περιεχόμενο του βιβλίου από το sibilla-gr-sibilla.blogspot.com:

Στις δύσκολες ώρες του απελευθερωτικού μας Αγώνα, οι Άγγλοι σκέφτονταν διάφορους τρόπους να κάμψουν το ηθικό των αγωνιστών και του λαού. Νόμιζαν πως μπορούσαν να κάνουν τους αγωνιστές ή τους πατριώτες γονείς τους να υποταχθούν μπροστά στα βασανιστήρια, στις καταπιέσεις και στις εξορίες.
Όμως ο ίδιος ο Στρατάρχης Χάρντινγκ, δήλωνε σε ερώτηση γιατί απαγχόνιζαν τους αγωνιστές, πως: Δεν το έκανε για να εκφοβίσει τους άνδρες της ΕΟΚΑ αλλά τις μητέρες τους για να μη τους αφήνουν να πολεμούν. Αλλά και εδώ αποτύχαμε, γιατί οι μητέρες τους δέχονταν το νεκρό παιδί τους λέγοντας «χαλάλι για την πατρίδα»
Μέσα στα άλλα καταπιεστικά μέτρα εφάρμοσαν και το μέτρο της εξορίας στις Βρετανικές φυλακές, σε μια προσπάθεια να κάμψουν το ηθικό των κατάδικων αγωνιστών. Μα πρέπει να το μετάνιωσαν, γιατί και στις φυλακές της δικής τους πατρίδας, έπεισαν τους άλλους κατάδικους αλλά και δεσμοφύλακες για το δίκαιο του αγώνα τους.
Αλλά κυρίως, γιατί εκεί συναντήθηκαν με τους Ιρλανδούς αγωνιστές που εξέτιαν ποινές στις Αγγλικές φυλακές και….
Περισσότερα και πληροφορίες για το βιβλίο εδώ.

.

8 σχόλια:

koptoraptou είπε...

Κι είχα σκοπό σήμερα να ξαμοληθώ για βιβλιοψώνια! Ευχαριστώ Λύκε.
Τις καλημέρες μου!

Τσούγδω είπε...

Μερικές φορές η αδιαλλαξία είναι καλύτερη από τον διάλογο...

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: Θα ζητήσω ποσοστά για τον πελάτη που του βρήκα...

@tsougdw: Ναι καμιά φορά το λένε και διάλογο, άλλοι πάλι το λένε ξεπούλημα και κάποιοι προωθημένοι προδοσία.

zalmoxis είπε...

Πέρασαν (κιόλας... ) 30 χρόνια από τότε που ο Μπόμπυ Σαντς ενώ είχε ξεκινήσει με κανα δυο ακόμη συγκρατούμενούς του συναγωνιστές του IRA το "κίνημα της κουβέρτας" (φορώντας στη φυλακή κουβέρτα αντί για τα πολιτικά ρούχα αφού δεν αναγνωριζόταν από τις βρετανικές αρχές ως πολιτικός κρατούμενος) κατάφερε να κάνει μια φυλακή άνω κάτω (στην 8η πτέρυγα του Long Kesh) με την πολιτική "συστηματικής ανυπακοής" που υιοθετείται μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και από τους υπόλοιπους. Η συνέχεια γνωστή, δεν ήταν άλλη από την απεργία πείνας που ξεκίνησε το 1981 και τέλειωσε μόνο όταν εξέπνευσε συις 5 Μαϊου του ίδιους έτους μετά από 31 ημέρες πραγματικής απεργίας πείνας.

monahikoslikos είπε...

@Zalmoxis: O Μπόμπυ Σαντς είχε και μας τους έδειξε υπερτροφικούς γεννητικούς αδένες και ήταν Αγωνιστής με το Α κεφαλαίο που συνέχισε τον αγώνα του μέσα από τη φυλακή με το μόνο όπλο που του είχε απομείνει, την ψυχή του...

marianaonice είπε...

Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται!
Ευχαριστούμε...
:)))

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Έτσι μου ακούγεται κι εμένα, το παρήγγειλα και το περιμένω Τετάρτη.

Ανώνυμος είπε...

"ΚΟΠΑΝΗΣΤΕ ΤΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ'!!

Στην Μηλιώνη ο Δρ Κουτσουκος Αναστάσιος είπε σε ανησυχούντα σύμβουλο της κυβέρνησης που έτρεμε από τα νέα γκάλοπ:

"ΚΟΠΑΝΑ ΤΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ'!!

ΚΑΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ "ΛΑΚΙΣΕΙ" ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!!(αν δεν έταξε ήδη τη ψήφο του στον Δρ Κουτσουκο, γνωστο Παπανδρεικό, που περιστοιχιζόταν απο πολλούς πρασινοφρουρούς)!!

Ο Μαρτυριάρης