Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Ένας Ντι Πιέτρο μωρέ δεν υπάρχει στην Ελλάδα;

Μάνα μου τα, μάνα μου τα κλεφτόπουλα
τρώνε και τραγουδάνε, άιντε πίνουν και γλεντάνε
(δημώδες)

Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και πραγματικά δεν με απογοήτευσε όπως προφανώς θα απογοήτευσε όλους όσοι τις τελευταίες ημέρες το είχαν ρίξει στα σενάρια για το πώς ο Καραμανλής θα «αδειάσει» τον Βουλγαράκη, τι μήνυμα ήθελε να στείλει αφήνοντας εκτός πρωθυπουργικού αεροπλάνου τον Ρουσόπουλο, με ποιο τρόπο θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον Τατούλη και άλλα τέτοια φαιδρά.
Ήταν όπως ακριβώς τον περίμενα, ένας Καραμανλής όνομα και πράγμα: Για όλους είχε ένα γλυκό λόγο ο αρχηγός, ο πρόεδρος, ο πρώτος, ο πρωθυπουργός, ο καταλληλότερος σαν να έλεγε είμαστε όλοι μια οικογένεια και οφείλουμε ο ένας να στηρίζει τον άλλο…

Κι ύστερα για να αποφύγω τα λεξοτανίλ το έριξα στο διάβασμα για να ερμηνεύσω τα λεχθέντα υπό του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη…
Διαβάζω λοιπόν στη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια ότι η λέξη "mafia" προέρχεται από το παλιό σικελικό επίθετο "mafiusu", το οποίο έχει τις ρίζες του στο αραβικό mahjas που σημαίνει αυτόν που κομπάζει με επιθετικό τρόπο. Μια κυριολεκτική μετάφραση είναι το "κόρδωμα", η "πόζα", αλλά μπορεί επίσης να μεταφραστεί ως "τόλμη", "νταηλίκι".
Αναφερόμενο σε κάποιον, το "mafiusu" στη Σικελία του 19ου αιώνα ήταν ασαφές και σήμαινε αυτόν που εκφοβίζει, τον τραμπούκο, υπερόπτη, τολμηρό, δραστήριο, και περήφανο, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Diego Gambetta.
Σύμφωνα με κάποιους μαφιόζους, το πραγματικό όνομα της Μαφίας είναι Cosa Nostra ("δικό μας πράγμα"), που σημαίνει " κόσμος μας, η παράδοσή μας, οι αξίες μας"

Και κατάλαβα γιατί ήταν τόσο γλυκός με τους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός μας…

Ήρθαν μετά και οι Νεκρικοί «διάλογοι» Καραμανλή στη ΔΕΘ: "Με θράσος, απαξιώνοντας δημοσιογράφους, απαντούσε όπου «γούσταρε» και έκλεινε το μικρόφωνο όπου δεν γούσταρε: ένας δημοσιογράφος δεν είχε την δεοντολογική παλικαριά, αντί να κάνει ερώτηση να πει δυο λόγια για την αναίδειά του και να κλείσει αυτός το μικρόφωνο;
Δεν κάλυψε, αλλά ταυτίστηκε με τον Ρουσόπουλο και την οικογένειά του: κοινά συμφέροντα και «εξάρτηση»
Δεν κάλυψε, αλλά ταυτίστηκε με τον Βουλγαράκη και την οικογένειά του: κοινά συμφέροντα και «εξάρτηση»
Ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ την ελληνική, λεγόμενη «δικαιοσύνη: επικαλέστηκε, για πολλοστή φορά τη δικαιοσύνη (υπόθεση Ζαχόπουλου και άλλα σκάνδαλα)
Ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ τα ΜΜΕ και δυστυχώς τους δημοσιογράφους: ο Ρουσόπουλος κάνει πολύ καλή «δουλειά»" γράφει η σίβυλλα.

.

25 σχόλια:

αντωνης είπε...

Δυστυχως δεν υπαρχει Ντι Πιετρο...
Εχεις απολυτο δικιο. Κατι τετοιο θα χρειαζοταν εδω και χρονια βεβαια, αλλά μαλλον δεν προκειται να το δουμε...

pentanostimi είπε...

τα ειπατε ολα μοναχικε.....

να προσθεσω πως χρειαζεται ωσ΄τοσο μια ενημερωση για τις γυναικες στο μεσαίωνα[δεν ντρεπεστε να θελετε να γυρισουμε στα σκοτεινα χρόνια.....]και ειστε και προοδευτικοι...αισχος

Greek Rider είπε...

Φέτος ήταν πολύ πιο αυταρχικός από άλλες χρονιές και πιο αδύναμος. Μου έκανε εντύπωση και η ελλιπής κάλυψη των διαδηλώσεων από τα ΜΜΕ. Όλα κανονισμένα από πριν.

Είναι τυχαίο που υπάρχει ειδική συμφωνία να μη χτυπάνε τα ΜΜΕ άμεσα τον πρωθυπουργό αλλά μόνο το περιβάλλον του;

pentanostimi είπε...

αντι ΝΤΙ ΠΙΕΤΡΟ θελεις κάτι σε Πέτρο λυκε????

monahikoslikos είπε...

@Αντώνης: Έχουμε όμως ...Σανιδά (σωτηρίας)

@pentanostimi: Αντιθέτως κάποιες ομόφυλές σας (πρώην προοδευτικές, αχ Αιμίλιε, μπουμπόύκι που βγαλες) έχουν μεσαιωνικές αντιλήψεις για τη νοημοσύνη μας κοινώς μας θεωρούν κουτορνίθια

@Greek rider: Για προσπάθησε να στριμώξεις γάτο στη γωνία να δεις αντιδράσεις...
Κάτι τέτοιο μου θύμησε.

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi: Άλλο Πέτρο κι άλλο Ντι Πιέτρο είναι αυτό το Ντι που κάνει τη διαφορά, σαν να λέμε άλλο να βάζεις γκολ κι άλλο να σε λενε Ντε Γκώλ.

Τσούγδω είπε...

Cosa Nostra, ακριβώς. Και δεν είναι καν ο αρχινονός...
Κουρασμένος, απότομος, αγενής, άξεστος και απροετοίμαστος, με έναν Ρουσόπουλο που δεν ιδρώνει το αυτάκι του από δίπλα.
Τραγική παρουσία, τραγική εικόνα υπουργών να κουτσομπολεύουν από κάτω, χωρίς να του δίνουν σημασία (κυρίως η Ντόρα).
Δεν τον περίμενα έτσι στη ΔΕΘ, πίστευα ότι θα προσπαθούσε να ανατρέψει το κλίμα. Πίστευα ότι θα έδειχνε δυναμισμό.
Μέσα σε όλα ανακοίνωσε ότι επιστρέφουν και τα τεκμήρια διαβίωσης.

monahikoslikos είπε...

@tsougdw: Σιγά μην είναι αρχινονός. Το παιδί για όλες τις δουλειές είναι γι αυτό κάνει ότι του υπαγορεύουν οι Ρουσο-Βουλγαρο-Αλογοσκούφηδες...

o geros είπε...

Η ξύλινη γλώσσα δεν έχει χρώμα! Χρώμα έχει ο λαός που υποφέρει και δεν είναι άλλο από το μαύρο! Πάντως, ο πρωθυπουργός ήταν σίγουρος τόσο για τις εκλογές όσο και για τον ανασχηματισμό! Και αυτή η σιγουριά δεν μου εμπνέει... σιγουριά!

monahikoslikos είπε...

@o geros: Γέρο για πες αλεύρι;
Ο Αλογοσκούφης σε γυρεύει...
Και θα σε βρει όπου και να κρυφτείς.

o geros είπε...

Είμαι σίγουρος! Γιατί, εκτός των άλλων, η ξύλινη γλώσσα δεν έχει και φαντασία! Φαντασία έχει μόνο ο Αλογοσκούφης με όλα αυτά που... φαντάζεται!

koptoraptou είπε...

Πως είπατε; Δημοσιογράφο με παλικαριά; Αφήστε λατρεμένε και κοιτάξτε μήπως κανένα από αυτά τα παλικάρια τα δούμε μπροστά μας στις επόμενες εκλογές. Γιατί ως γνωστόν η δημοσιογραφία είναι η σκαλοπάτα της πολιτικής! Τα σέβη μου και καλώς ορίσατε και πάλι!

Λωτοφάγος είπε...

Δηλαδή δεν σου κάνει ο Ντι Κώστα, αχάριστε;
Όπως και η Τσούγδω, έσπασα πλάκα με τους υπουργούς, τον Μάκη και τον Παπαγεωργόπουλο! Έτσι γλίτωσα και τα λεξοτανίλ!

marianaonice είπε...

Ακριβώς για να αποφύγω τα λεξοτανίλ δεν τον παρακολούθησα!
Συμφέροντα φίλε μου, συμφέροντα!!
Κάνουν γερές μπάζες οι εταιρείες Ρουσόπουλου Μάρας και Βουλγαράκη Πελέκη, σιγά μη τους απέπεμπε ο Καραμανλής!! Όλοι μαζί είναι αυτοί και εμείς ο καθένας μόνος του!!
Αυτό φταίει και όχι ότι δεν έχουμε ένα Ντι Πιέτρο!!

Και ο κ. Σανιδάς καλά το λες: Σανίδα σωτηρίας άριστη για τα τομάρια τους και για όλα τα τομάρια της σημερινής πολιτικής σκηνής!!
Μια χαρά τους βγάζει στην επιφάνεια του βούρκου τους και τους γλυτώνει από το να πνιγούν στα ίδια τους τα σκ**τά!!!
:((

monahikoslikos είπε...

@koptoraptou: Με παρανοήσατε αγαπημένη, το βιντεάκι δεν μπήκε για να δείξει την παλικαριά των δημοσιογράφων που άλλωστε είναι γνωστοί στους παροικούντες τα ΜΜΕ.
Το βιντεάκι δείχνει ως που μπορεί να κατρακυλήσει ένας "λειτουργός" της ενημέρωσης για να εξυπηρετήσει το αφεντικό του (Βλάχος τον Κοντομηνά, Μπουζιάνης το Θέμο) που διώκεται από τη δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος.
Δείχνει επίσης πόσο άνετα μπορεί να εξευτελιστεί ένας πρωθυπουργός για να καλύψει τις ανομίες των υπουργών του.
Τα φιλιά μου και καλή εβδομάδα.

@Λωτοφάγος: Αν σκεφτείτε αγαπητέ πόσο ακριβά πληρώνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε τις αστοχίες (για να μην πω τίποτα χειρότερο) του κυβερνητικού θίασου, πολύ φοβάμαι πως θα σας κοπεί η διάθεση για πλάκα...
Άσε που δεν θα σε πιάνουν και τα λεξοτανίλ...
Καλή εβδομάδα

@marianaonice: τα έχουμε ξαναπεί και συμφωνούμε για την κατάντια της "αδέκαστης" και τα κολητιλίκια της με την εκτελεστική εξουσία...
Αυτό όμως που εξυφαίνεται αυτή την περίοδο ξεπερνάει ακόμα και τα όρια του σκανδάλου και αγγίζει τα όρια του οργανωμένου εγκλήματος.
Δεν ξέρω αν έχεις παρακολουθήσει τις εξελίξεις με το πάγωμα της διαδικασίας συμπλήρωσης των κενών θέσεων αντιπροέδρων στον ΑΠ μέχρι ο εκλεκτός της κυβέρνησης για να διαδεχτεί το 2009 τον σημερινό Πρόεδρο να συμπληρώσει την αναγκαία διετία και να μπορέσει να τώρα να καταλάβει μια θέση αντιπροέδρου.
Γιατί αν τις παρακολουθείς απορώ πως δεν χρειάζεσαι λεξοτανίλ.
Καλή (με όλη της σημασίας της λέξης) εβδομάδα.

Swell είπε...

Aναμενόμενος ο Καραμανλής. Ο τελευταίος έλληνας Δικαστής ήταν ο Σαρτζετάκης (δικαστής κι όχι πρόεδρος-σούργελο). Α, και καλή βδομάδα κι όχι μόνο. Σύμφωνα με όσα είπε ο πρωθυπουργός, μας περιμένουν καλύτερες μέρες.

monahikoslikos είπε...

@swell: Ξέρεις μήπως τα δρομολόγια;
Τι ώρα θα περάσουν από δω οι καλύτερες μέρες της Ν.Δ, να μην τις χάσω όπως τις άλλες που έστειλε το ΠΑΣΟΚ...

Swell είπε...

Nα βάλεις καπέλο Λύκε, μη σε βαρέσει ο ήλιος περιμένοντας. Τον τελευταίο που περίμενε, τον έφαγαν τα μυρμήγκια όταν μετά από κανά δυο δεκαετίες κάθισε να ξεκουραστεί κι αποκοιμήθηκε...

monahikoslikos είπε...

@swell: Τα γνωρίζω αυτά από το κατηχητικό: "Βλέπε ούν ψυχή μου, μή τώ ύπνω κατενεχθής, ίνα μή τώ θανάτω παραδοθής, καί τής βασιλείας έξω κλεισθής, αλλά ανάνηψον κράζουσα. Άγιος, Άγιος, Άγιος εί ο Θεός ..."

zalmoxis είπε...

Ντι Πιέτρο; Στην Ελλάδα; και θα επιζήσει;

Μια παλιά (από τις πολλές) ερμηνεία της λέξης MAFIA που την συνδέει με παλαιά επαναστατικά κινήματα της Ιταλίας:
Mazzini (o Ιταλός πολιτικός και φιλόσοφος του 19ου αιώνα)
Autorizza (διατάζει)
Furti (Ληστείες)
Incendi (Εμπρησμούς)
Avvelenamenti (Δηλητηριάσεις)!

Όσο για τους δημοσιογράφους, κάποιους τους συνελαβε και αυτούς ο φακός να διαβάζουν τις ερωτήσεις από χαρτάκια. Όχι μόνο ο Καραμανλής...

monahikoslikos είπε...

@Zalmoxis: Αλήθεια με το real estate είχαν ασχοληθεί καθόλου οι Σικελοί, ξέρεις κάτι;

zalmoxis είπε...

Σαφώς! Ούνα φάτσα ούνα ράτσα, από Σικελία μέχρι Εύξεινο! Ο υιός Κράξι αν θυμάμαι καλά είχε κάνει κάτι λαμογιές με ακίνητα στην Κυανή Ακτή.

Βουλγαρική Μαφία από Βορρά;
Βουλγαρακική Μαφία εμείς!

Νονούς οι Σικελοί; Κουμπάρους (και δη γαλάζιους) εμείς!
Όχι παόζουμε!

marianaonice είπε...

Τις έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις για το πάγωμα της πλήρωσης των θέσεων των Αντιπροέδρων του Α.Π. @φίλε μου...δυστυχώς... :((
Μα τι μπορώ πια να κάνω;;
Νοιώθω μόνη μου και οι κραυγές μου για το χάλι της δικαιοσύνης μοιάζουν ψίθυροι...

monahikoslikos είπε...

@marianaonice: Το πιο σύντομο ανέκδοτο: Αξιοκρατία στον ΑΠ.
Χα,χα,χα

Unknown είπε...

υπαρχει ο σανιδας