Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Απομονωμένη από όλους η κυβέρνηση…

Αινιγματικά σιωπηλός υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Καραμανλή δήλωσε πως «η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση που να μπορεί να προστατεύσει τον πολίτη».
Ο κ. Καραμανλής προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο είπε, απευθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια ότι είναι «δύσκολες ώρες ευθύνης για όλους» χωρίς να λάβει καμιά απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που, μπροστά στις κάμερες, παρέμεινε σιωπηλός.
Το τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν έγινε γνωστό ωστόσο με δεδομένο ότι η συνάντηση των 2 κορυφαίων πολιτειακών παραγόντων κράτησε λίγα λεπτά, εκτιμώ ότι ο κ. Παπούλιας δεν πρόσφερε στον πρωθυπουργό κάλυψη για την ανεπάρκεια της πολιτικής του.
Σε μισή ώρα συνεδριάζει εκ νέου η Κυβερνητική Επιτροπή για να αποφασίσει πως θα αντιδράσει στις γενικευμένες κινητοποιήσεις της νεολαίας και των πολιτών.
Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Καραμανλής δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σ' αυτές τις κρίσιμες ώρες ο πολιτικός κόσμος οφείλει ομόφωνα και απερίφραστα να καταδικάσει τους εκφραστές της καταστροφής και να τους απομονώσει. Αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Αυτό απαιτούν οι πολίτες. Αυτό επιτάσσει το εθνικό μας χρέος».
Το γεγονός όμως ότι ο πρωθυπουργός δεν εξασφάλισε τη συναίνεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημαίνει ότι ο Καραμανλής θα πρέπει να βγάλει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά που άναψαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί μετά τη δολοφονία του Αλέξη.
Και σ΄ αυτή τη φωτιά, με την κοινωνία ολόκληρη απέναντι, θα τα κάψει τα δάχτυλα και δεν θα ξελασπώσει όπως ξελάσπωσε ως τώρα από τα δεκάδες σκάνδαλα με την αρωγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της Δικαιοσύνης.

Εξελίξεων συνέχεια: Από το γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας εξεδόθη η εξής ανακοίνωση.

"Σήμερα, ημέρα της κηδείας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, είναι για όλους μια μέρα πένθους. Η δολοφονία του πλήγωσε βαθιά τη δημοκρατία μας.

Οι προηγούμενες μέρες έφεραν στη σκέψη όλων ένα μεγάλο «γιατί». Αν η κοινωνία μας δεν απαντήσει πειστικά δίνοντας λύσεις οι πληγές θα μένουν ανοιχτές.

Στην απάντησή του όμως πρέπει να επιμείνουμε με σεβασμό στους θεσμούς και στους νόμους.

Σαν μέλος της γενιάς που έζησε βαριά χρόνια στην ιστορία μας καλώ να τιμήσουμε τη μνήμη του Αλέξη ειρηνικά."

Σχόλιο: και γραπτές οι ...αποστάσεις

.

8 σχόλια:

Swell είπε...

Aκόμα και μεγαλοφυής να ήταν ο Καραμανλής, εδώ που έφερε τα πράγματα, είναι χαμένος. Πόσο μάλλον που είναι τόσο μεγαλοφυής, όσο κι εγώ είμαι η Μπουμπουλίνα...

monahikoslikos είπε...

@Swell: και γραπτές οι αποστάσεις Παπούλια.

koptoraptou είπε...

Είναι μόνοι τους σε όλο αυτό, Λύκε μου. Τραγικά μόνοι τους.

Swell είπε...

Η απόσταση δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη... Τεράστιο το χάσμα ήθους και μέτρου.

pentanostimi είπε...

τη συνεχεια τη βλεπουμε επι της οθονης και επεται συνεχεια...δυστυχως

monahikoslikos είπε...

@Koptoraptou: γι αυτό και επικίνδυνοι...

@Swell: Αν σκεφτείς και το θεσμικό του ρόλο...

@pentanostimi: Καρατζαφέρη άκουσες για πιθανή αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος;
Εξ όνυχος τον λέοντα...

marianaonice είπε...

Από τις δηλώσεις του Παυλόπουλου έχω αρχίσει να φοβάμαι για το σχέδιο που έχουν ήδη εκπονήσει για μας και για τη Χώρα!
Κάπου το πάνε και δεν θέλω να επαληθευθούν οι υποψίες μου...
Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!
Καλά λέει ο Αντώνης! Ας παραιτηθεί ο Παπούλιας! Μήπως και έτσι μόνο γλυτώσουμε από αυτούς πριν προλάβουν να κάνουν άλλο κακό!
Έχεις δίκιο!
Αυτή η νύχτα είναι γκαστρωμένη...
Να δούμε τι θα φέρει το ξημέρωμα...

monahikoslikos είπε...

Βάλε στο μίξερ τις δηλώσεις Παυλόπουλου ότι η αστυνομία θα κρατήσει αμυντική στάση που άναψε το φυτίλι για τις καταστροφές και τις δηλώσεις Καρατζαφέρη ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί είναι μονόδρομος η αναστολή του άρθρου 11 του Συντάγματος και θα δεις ότι δεν είμαστε μακρυά από το άρθρο 48 του Συντάγματος.
Ευτυχώς που τον άδειασε επιδεικτικά ο Παπούλιας και συναίνεσε κι ο Γιώργος.
Να δούμε που θα βγουν όλα αυτά.