Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Μην μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα εμείς κλαίμε και από μόνοι μας

Περίσσεψε η υποκρισία αυτές τις μέρες, η υποκρισία όλων μας που σαν κοράκια πέσαμε πάνω στο νεκρό κορμί των άτυχου παιδιού διεκδικώντας το δικό μας δεκαπεντάλεπτο δημοσιότητας.
Η υποκρισία περίσσεψε…
Για πέστε μας: "Η αντίδραση αυτή, η δική σας, είναι μόνο για τον Αλέξη ή θέλετε να εκφράσετε κάτι άλλο" ρωτά η κυρία Ψαρούδα πρώην πρόεδρος της ελληνικής βουλής μια ομάδα παιδιών καλεσμένων στο Mega…
"Αυτό που έγινε με τον Αλέξανδρο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" έρχεται αυθόρμητα η απάντηση...
"Έτσι μπράβο!!!" λέει με φανερή ικανοποίηση η κυρία Ψαρούδα -που η απάντηση την εξυπηρετεί στο εσωκομματικό παιχνίδι- "πέστε μας τώρα τι είναι αυτό που θέλετε να εκφράσετε…", συνεχίζει
"Είμαστε η γενιά των 700 ευρώ, είμαστε η γενιά της ανεργίας, και δεν μας εξηγείτε γιατί πρέπει να μείνουμε άνεργοι…
Επιτέλους να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να αρχίσετε να ασχολείστε σοβαρά με μας…"
Χείμαρρος τα παιδιά των καταλήψεων, τα παιδιά που βρίσκονται στους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο…
Χείμαρρος οι αλήθειες τους, ενοχλούν τους καλοβολεμένους επαγγελματίες της παραπληροφόρησης που «πυροβολούν» φραστικά τα παιδιά για τις δικές τους σκοπιμότητες…
"Γιατί το λέτε αυτό, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, δεν θα έβγαινε η αλήθεια, ΕΜΕΙΣ κάνουμε αποκαλύψεις, όπως αποκαλύψαμε και τη βάρβαρη δράση των αστυνομικών με τη ζαρντινιέρα…"
Να αμφισβητήσεις τις αποκαλύψεις των ΜΜΕ δεν είναι εύκολο καθώς λόγω του οξύτατου ανταγωνισμού μεταξύ τους για τα πακέτα των διαφημίσεων όλο και τους ξεφεύγει κάποια αλήθεια…
Αλλά να ακούς το Σόμπολο να λέει ότι: "Αν δεν είμαστε ΕΜΕΙΣ η δολοφονία του Αλέξη, θα έμενε στο σκοτάδι, θα επικρατούσε μια άποψη, η άποψη της αστυνομίας και η αλήθεια δεν θα βγαινε…", πάει πολύ.
Γιατί όταν αυτό το λέει ο Σόμπολος που όλες τις προηγούμενες μέρες έγινε ρόμπα στην προσπάθεια του να διαψεύσει τους αυτόπτες μάρτυρες και να περάσει την άποψη της αστυνομίας, δεν ξέρω αν είναι μόνο υποκρισία ή είναι διατεταγμένη παραπληροφόρηση.
Αρκετά λοιπόν με την υποκρισία…
Ώρα και ευκαιρία να μιλήσουμε ΜΕ τα παιδιά και όχι ΓΙΑ τα παιδιά.
Ώρα να καταλάβουμε τι έγινε και συνεχίζει να γίνεται με αφορμή τη δολοφονία ενός παιδιού.
Να προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα "γιατί" τους, αυτά τα "γιατί" που πυροδοτούν τις καταλήψεις, τα "γιατί" που σπρώχνουν τους νέους στου δρόμους.
Κι αν αυτό δεν το μπορούμε τότε ας σιωπήσουμε… κι ας ετοιμαστούμε για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς…
Έτσι και αλλιώς οι νέοι θα κουραστούν, θα γυρίσουν στο σπίτι να ανασυνταχτούν μέχρι το επόμενο ξέσπασμα και η άχνη των κουραμπιέδων θα σκεπάσει τη μνήμη του Αλέξη… και δεν θα ταράζει τον ύπνο μας…

.

12 σχόλια:

pentanostimi είπε...

...και ζήσαν αυτοι καλα και μεις καλυτερα...
η μηπως οχι λυκε;

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Μεχρι το επομενο ξεσπασμα...

Ανώνυμος είπε...

Μας έχουν πρήξει τις μέρες αυτές από μεγαλοδημοσιογράφοι μέχρι και υπουργοί ότι "έχουν και αυτοί παιδιά" και λοιπές τέτοιες ασυναρτησίες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας.
Λες και τα παιδιά ενός υπουργού ή ενός μεγαλοδημοσιογράφου είναι στην ίδια μοίρα με τα υπόλοιπα. Αυτό όμως είναι το πρόβλημα, ότι ενώ υποτίθεται ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο, κάποιοι είναι πιο ίσοι, και αυτό είναι που έχουν αντιληφθεί οι σημερινοί νέοι (και όχι μόνο αυτοί φυσικά).
Η ανισότητα αυτή, που για μένα πηγάζει από την κομματικοποίηση και την διαφθορά του ελληνικού κράτους (από καταβολής του), είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εξεγείρεται η ελληνική κοινωνία.

Unknown είπε...

δεν κατάλαβα γιατί χρειάζεται προσπάθεια ν' απαντήσουμε!!!!!δεν τα γνωρίζουμε???δεν τα ζεί το παιδί μας,το παιδί και η οικογένεια το αδελφού μας η του γειτονα?
@@ και γιατί πρέπει να ειναι μόνο το παιδί των Νοτίων των Δυτικών και οχι από Χαλάνρδι και πάνω???
Εχουν αντιληφθεί πως η προσπάθεια αυτή ,μάλλον σε βάρος των νέων ανθρώπων των περιοχών αυτών καταλήγει, καθως χωρίς να ρωτηθούν τους αφαιρούν το δικαίωμα να εχουν κρίση ,αποψη ,κοινωνική συνείδηση,εκτός και αν παραδέχονται, πως οι χθεσινοί μονόκαλτσοι, χωρίς παιδεία και καλλιέργεια νεποτιστές κατασκευάζουν στα φυτόρια τους ,την νέα ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ.
-Λαγός τη φτέρη..............

Unknown είπε...

14.00'ψάχνεις ακόμη να σου πουν τα παιδιά γιατί???????
@@@@ Πειράχθηκε ο Παναγιωτόπουλος που ακουσε 'λεει' τη λέξη πουρδέλο?
Για μάθε τι εγινε πριν από λίγο στη βουλή!!!!!!!!!!!!!
Προσπάθησαν να περάσουν νόμο ,αποκατάστασης δια διορισμού [σε Δ/ντικές Μόνιμες θέσεις στο δημόσιο,] πρώην βουλευτών ευροβουλευτών και οσων θα επονται!!
@@ Απ' οσο ακουσα η Πιππιλή δια της εξαλης αντιδράσεως της και απόφασης της καταψήφισης εσωσε την τιμή του κοινοβουλίου.
Υπέρμαχοι,βουλευτές Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ.
Ψάχνεις γιατί?????????
Αυτοί θέλουν κρέμασμα!!!!!!!!!!
Τζάμπα τη πληρώνουν οι βιτρίνες!!!!!

Swell είπε...

Με τα παιδιά και μ' ανοιχτά αυτιά.

iLiAs είπε...

τουλάχιστον ας το θυμηθούμε εμείς την ώρα της κάλπης.

Καλο σκ Λύκε.

monahikoslikos είπε...

@pentanostimi:
κι εμείς χειρότερα, δεν λες.

@exoaptonkyklo:
το επόμενο που θα είναι βιαιότερο...

@Ραφαηλίδης Fun:
Κάποια παιδιά γεννήθηκαν στο "σωστό" κρεβάτι, τα υπόλοιπα είναι στους δρόμους...

monahikoslikos είπε...

@taspa:
Η καλύτερη λύση για τα μαγαζιά είναι να καταργήσουν τις βιτρίνες...
Όσο για τα παιδιά ζητάνε περισσότερα από όσα ξέρουν και δεν είμαι σίγουρος πως μπορούμε να τους απαντήσουμε στα γιατί τους.
Γιατί είμαστε αυτοί που δημιούργησαν τα αδιέξοδά τους.

@Swell:
Ορθάνοιχτα...

@iLias:
Να δούμε πόσοι θα το θυμηθούμε φίλε...
καλό σ/κ και για σένα

agrampelli είπε...

Πως να κρυφτείς απ τα παιδια,έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα...
Καλησπέρα Λύκε...

monahikoslikos είπε...

@agrampelli:
Δεν είναι μόνο που κρυβόμαστε, είναι που θέλουμε να μάθουμε και τα παιδιά να κρύβονται.
καλό ξημέρωμα...

Ανώνυμος είπε...

σύντροφοι και συντρόφισες,
θερμά παρακαλώ όταν αναφέρεστε στη "γενιά των 700 ευρώ" να αφαιρείτε από τα 700 ευρώ τα έξοδα εργασίας: Ναύλα, τυρόπιττα ή σάντουιτς, καφέ κλπ. αλλιώς φοβάμαι ότι κινδυεύετε να κατηγορηθείτε για παραπληροφόρηση. Για να δούμε για πόσα δουλεύετε δηλαδή. Για πόσα να ελπίζω κι εγώ, αν βρω καμμιά δουλειά στην ηλικία μου...