Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

Χέρι – χέρι, Κυβέρνηση και Δικαστές ή ο σκύλος εκεί που τρώει γαυγίζει.

Τείχη

Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ,
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη,

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Α όταν έκτιζαν τα τείχη πως να μην προσέξω.

Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμον έξω.

Κ. Καβάφης


Ο εναγκαλισμός της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία, της κυβέρνησης με την κορυφή της δικαστικής εξουσίας τείνει να καταστεί εφιάλτης για όλους μας που δυστυχώς μακαρίως καθεύδουμε.
Τους τελευταίους μήνες, μέρες, ώρες, για να μείνουμε μόνο στη φετινή χρονιά πληθαίνουν τα φαινόμενα αλληλεξάρτησης που καθιστούν τη δικαιοσύνη το μακρύ χέρι της πολιτικής εξουσίας που ενεργεί αλαζονικά έχοντας εξασφαλισμένα τα νώτα της.

1- Μόλις πριν 2 ημέρες και ενώ η δικαστική διερεύνηση για το σκάνδαλο των ομολόγων πλησιάζει απειλητικά το κέντρο της διαφθοράς, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, λίγο πριν ο πρόεδρος της Επιτροπής για το ξέπλυμα βρόμικού χρήματος καλέσει το Γενικό Γραμματέα του ΓΛΚ, Γιώργο Κουρή έχουμε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Γ. Κολιοκώστα που με επίσημο έγγραφό του κάνει λόγο για αναγκαιότητα ανάθεσης της έρευνας σε εφέτη-ανακριτή λόγω μείζονος σπουδαιότητας.

Ο ανώτατος δικαστικός διαπιστώνει ότι υπάρχουν «περισσότερο από επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων για τα αδικήματα της απάτης, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγής (όλα σε συνδυασμό με τον ν. 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος) και εγκληματικής οργάνωσης».

Μάλιστα, το έγγραφο προεξοφλεί την ύπαρξη αδικημάτων όπως «φοροδιαφυγή» ή «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», τη στιγμή που οι (συν)αρμόδιες υπηρεσίες, μαζί με τους εισαγγελείς, για να ελέγξουν τη διάπραξή τους (Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και Επιτροπή Ζορμπά) δεν έχουν αποστείλει ακόμη τα σχετικά πορίσματα στο Εφετείο.

Με τη δημοσιοποίηση της παρέμβασης «ανοίγουν σαμπάνιες» στο Μέγαρο Μαξίμου αφού ο ανώτατος δικαστικός φαίνεται να υιοθετεί την από μηνών διατυπωθείσα θέση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη για ανίδεες διοικήσεις και άπληστους χρηματιστές.

Η Δικαιοσύνη μίλησε λένε και όσοι έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι –όπως …προφητικά έλεγε ο κ. Δούκας- θα πληρώσουν.
Προσέχτε τη διατύπωση του Δούκα κρύβει μήνυμα: Θα πληρώσουν όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και όχι αυτοί που έβαλαν και τα 2 τους χέρια στο βάζο με το γλυκό. Ας πρόσεχαν.
Η αιφνίδια παρέμβαση του κ. Κολιοκώστα και οι σκοπιμότητες που υποκρύπτει δεν πέρασε απαρατήρητη από όλους. Έγκριτοι νομικοί κάνουν λόγο για κίνηση δικονομικά μεν επιτρεπτή, αλλά κίνηση που δείχνει σπουδή και βεβαιότητα ενοχής πριν ακόμη ακουστούν όλοι οι ύποπτοι.

Ο δικηγόρος, Αντ. Βγόντζας, σχολιάζοντας τη δικαστική εξέλιξη θα πει μεταξύ άλλων στην Ελευθεροτυπία, «Η εισαγγελική πρωτοβουλία αφορά, όπως ανακοινώθηκε, συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες πράξεις. Η προσωποποίηση όμως των ευθυνών ανήκει στον ανακριτή και όχι στην εισαγγελική αρχή. Και, τέλος πάντων, γιατί καθυστερεί το ερώτημα και η αντίστοιχη δικαστική έρευνα: Ποιος έδωσε τις εντολές στα πάμπολλα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων. Τη θεσμική αποτύπωση αυτού του ερωτήματος περιμένουμε. Και τότε να εξηγηθούμε όλοι μας. Και για τα πριν. Και για τα μετά».

2. Για να μην υπάρχουν απορίες για το πώς θα πληρώσουν οι επιλεγέντες ως αποδιοπομπαίοι τράγοι από κυβέρνηση και δικαστές εκδίδεται χθες η απόφαση του δικαστηρίου για το σκάνδαλο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη «μαύρη τρύπα» των 2,7 δισεκατομμυρίων δραχμών, κάπου 8,5 εκατ. ευρώ, στο ταμείο του Ιδρύματος.

Τρεις φορές ισόβια και 150 χρόνια φυλακή ήταν η συνολική αποτίμηση της υπόθεσης για τους δέκα κατηγορουμένους, πρώην πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, διοικητικούς υπαλλήλους και ιδιώτες. Πέντε από αυτούς μεταξύ των οποίων ένας πρώην πρύτανης και ένας πρώην αντιπρύτανης, στέλνονται να εκτίσουν την ποινή τους στον Κορυδαλλό αφού δεν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το μήνυμα είναι σαφές Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
Είναι όμως έτσι;

Επισήμανση 1: Η απόφαση περί ενοχής ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου χωρίς κανένα σκεπτικό για τις αποδείξεις που ελήφθησαν υπόψη αντίθετα με όσα ορίζονται στη δικονομία.
Οι καταδικασθέντες δηλαδή οδηγούνται στη φυλακή χωρίς να γνωρίζουν σε ποια στοιχεία στηρίχτηκε η δικαστική απόφαση όπως έγινε και με την απόφαση για τους καταδικασθέντες ως μέλη της 17 Ν χωρίς τότε να υπάρξει καμιά αντίδραση από το νομικό κόσμο.

Επισήμανση 2: Το σκάνδαλο αφορά περίοδο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και οι καταδικασθέντες πρυτάνεις θεωρούνται προσκείμενοι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ενας μάλιστα, ο Δ. Κώνστας, για κάποιο φεγγάρι είχε κάνει και υφυπουργός τύπου .

Σύμπτωση 1: Σήμερα το μεσημέρι ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστάση Παπαληγούρα και αμέσως μετά, οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν με τα Προεδρεία των Δικαστικών Ενώσεων.

Τι θα συζητήσουν; Μα τι άλλο το πώς θα πάρουν οι δικαστικοί τα αναδρομικά τους, κάπου 1,5 δις ευρώ, που αποφάσισαν μόνοι τους όταν αποφάσισαν να αυξήσουν και τους μισθούς τους.
Και μην έχετε καμιά αμφιβολία αν θα τα πάρουν. Θα τα πάρουν μέχρι τελευταίο ευρώ και χωρίς να χρειαστεί να τρέχουν στα …δικαστήρια όπως οι λοιποί θνητοί εργαζόμενοι.

Επισήμανση 3: Όταν βγήκε η απόφαση του μισθοδικείου ο κ. Αλογοσκούφης διέρρεε δεξιά κι αριστερά ότι τα λεφτά είναι πολλά και δεν αντέχει ο προϋπολογισμός. Μάλιστα για να εκθέσει του δικαστές τόνιζε ότι για να πάρουν τα αναδρομικά θα πρέπει να επιβληθεί δικαστόσημο που να το πληρώσουν οι άλλοι εργαζόμενοι.

Επισήμανση 4.Τι άλλαξε από τότε; Η αποκάλυψη του σκανδάλου των ομολόγων και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει με δυσαρεστημένους δικαστές.
Άσε που εκκρεμεί και η εκδίκαση της υπόθεσης της ΔΕΚΑ με κατηγορούμενους και πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη, και μια καταδικαστική απόφαση θα λειτουργήσει λυτρωτικά για τη σημερινή κυβέρνηση.


Δείτε επίσης εδώ άλλες συμπτώσεις που η ΓΣΕΕ κατήγγειλε ως δικαστικό πραξικόπημα και βγάλτε συμπέρασμα για τις μέρες που έρχονται.

1 σχόλιο:

Στέλιος είπε...

Δε θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα. Κάνω λινκ στο σχόλιό σου σε ένα δικό μου ανάλογο σχόλιο (www.aratepylas.blogspot.com).