Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

Αν ψηφίζουν τηλεφωνικά, να πληρώνονται με φωτοτυπίες!

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου, - ναι, αυτός με τον υιό φαινόμενο - παραδέχτηκε ότι εκεί στο Ανώτατο Δικαστήριο - που όλοι μας το έχουμε περί πολλού - συνηθίζουν να μην πατάνε στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας αλλά να ψηφίζουν τηλεφωνικά.
Εν ολίγοις ο κ. Πρόεδρος μας είπε, στην ψύχρα, ότι αυτό είναι συνήθης πρακτική, δηλαδή αποφάσεις για μείζονα θέματα της ελληνικής κοινωνίας που έχουν να κάνουν πολλές φορές ακόμα και με τη ζωή, την αξιοπρέπεια ή την ελευθερία των πολιτών οι αρχιδικαστές να μην τις παίρνουν (όπως νομίζαμε) ύστερα από ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, ερμηνεία των νόμων κλπ αλλά να τις παίρνουν τηλεφωνικά.
Κάτι δηλαδή σαν να παίρνουν τηλέφωνο το μεγαλομπακάλη της γειτονιάς τους να τους στείλει με το Ζήκο (αθάνατε Χατζηχρήστο) ένα κουτί τοματοπολτό και φυτίλια για το καντήλι.
Επειδή όμως η ζωή δεν είναι ελληνική ταινία και επειδή οι κορυφαίοι δικαστές δεν μπορούν να ευτελίζουν με τον τρόπο που την ευτελίζουν τη Δικαιοσύνη και επειδή η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι θέμα Δημοκρατίας...
Επειδή αρκετά μιλήσαμε για (παρα)δικαστικά κυκλώματα και είναι καιρός να αφαιρέσουμε το παρά για να φανεί καθαρά ποιοί και πως στήνουν τις δικαστικές αποφάσεις.
Επειδή τέλος δεν είναι και δίκαιο να πληρώνεται όποιος δεν δουλεύει...
Προτείνω να πληρώνονται με φωτοτυπίες ευρώ όσοι συμμετέχουν τηλεφωνικά στις συνεδριάσεις της Ολομελείας καθώς και όσοι τους ανέχονται.

3 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

η ψήφος σας προωθείται...

monahikoslikos είπε...

Σπύρο αν δεν με ακούς καλά πάρε το 0 ή άσε μου μύνημα στον τηλεφωνητή

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι διάβασα στις εφημερίδες προέκυψε το θέμα με βάση την τελευταία απόφαση για τους συμβασιούχους του δημοσίου. Τρία μέλη ήταν σε αποστολές (δεν ξέρω ποιες) και "κατά πάγια τακτική" ψήφισαν τηλεφωνικά. Δείτε:
www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=809440&lngDtrID=244
και με λίγο πιο έντονο ύφος:
www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=52142036,66250068,72698580,80597076,1157652

Εγώ από αυτό εκλαμβάνω καλόπιστα ότι τηλεφωνική ψήφος δίνεται με ειδική διαδικασία και όταν υπάρχει ανάγκη να απουσιάσουν λόγω της υπηρεσίας και όχι επειδή οι Αρεοπαγίτες βαριούνται να πάνε στον Άρειο Πάγο. Δεν βρήκα διάταξη που να το απαγορεύει ρητά. Είναι διάσκεψη και όχι ακροατήριο, και κανείς δεν μπορεί να πει στους δικαστές πως θα διασκεφθούν εκτός από τον πρόεδρο τους. Μόνο το 113 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για τη μυστικότητα της διάσκεψης μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα ΑΝ το τηλέφωνο παρακολουθείται, και πάλι δεν είμαι σίγουρος.

Με άλλα λόγια κακώς υψώθηκαν οι τόνοι. Μπορεί να είναι μια ανεπιθύμητη πρακτική αλλά δεν είναι παράνομο. Εδώ δημιούργησαν θέμα μόνο και μόνο γιατί είναι τα πολιτικά στη μέση.