Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Κυριακή 17 Ιουνίου 2007

Για ομαδικό βιασμό της Κύπρου ετοιμάζονται οι υπέρμαχοι του ΝΑΙ.

Το σχέδιο για απομάκρυνση του Προέδρου Παπαδόπουλου από το Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο, για να ανοίξει ο δρόμος της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση του σχεδίου Ανάν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μόνο ο κυπριακός λαός μπορεί να ματαιώσει με την ψήφο του τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Μέχρι και τον Έλληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια προσπάθησε προ μηνών να εμπλέξει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Μητσοτάκης,
Στην Κύπρο ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας που είχε αρχικά ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ για να αναδιπλωθεί στη συνέχεια υπό την πίεση της βάσης αποφάσισε να εκτεθεί (κυριολεκτικά) απέναντι στην υποψηφιότητα του Παπαδόπουλου και να διεκδικήσει για λογαριασμό του την θέση του Προέδρου της Κύπρου.
Ο ΔΗΣΥ που με επικεφαλής τον Νίκο Αναστασιάδη υποστήριξε μέχρι τέλους το ΝΑΙ θα στηρίξει τη υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη.
Τα 2 κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ είναι ισοδύναμα και συγκεντρώνουν μαζί γύρω στο 65% του εκλογικού κόμματος ενώ η δύναμη του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι κάτω από το 30% αλλά ο νυν πρόεδρος ποντάρει στην εκλογική στήριξη των μικρότερων κομμάτων αλλά και των οπαδών του ΟΧΙ από τα μεγάλα κόμματα.
Όλο το παιχνίδι λοιπόν θα παιχτεί (και θα πέσει και πολύ δολάριο προς πολλές κατευθύνσεις) να αποκλειστεί ο Τάσσος, (που τους χάλασε τα σχέδια το 2004 με το ΟΧΙ) από το δεύτερο γύρο των εκλογών.
Στην Αθήνα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει ευλογήσει την υποψηφιότητα Χριστόφια σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν και θα κάνει ότι μπορεί για την απομάκρυνση του Τάσσου με τα ελεγχόμενα δημοσιογραφικά λαμόγια που σιτίζονται από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου των Εξωτερικών.
Θετικά σχόλια συγκεντρώνει η υποψηφιότητα Χριστόφια και από τον πέραν του ατλαντικού «διεθνή παράγοντα» που έχει αρχίσει να ξεσκονίζει το σχέδιο Ανάν.
Εκτός όμως της κυρίας Μπακογιάννη και άλλοι αμετανόητοι του ΝΑΙ στην Αθήνα, όπως ο κ. Πάγκαλος, σήκωσαν τα μανίκια για την επιτυχία των αμερικάνικων σχεδίων επίλυσης του κυπριακού.
Ο «μεγάλος τραγουδιστής» της υπόθεσης Οτσαλάν και συνοδοιπόρος της πολιτικής Μπακογιάννη όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί δημόσια αποφάσισε ξαφνικά και ενώ τρέχουν οι εξελίξεις στην Κύπρο, να κάνει αντιπολίτευση και με ερώτησή
που συνυπογράφουν άλλοι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εγκαλούν την κυβέρνηση για υπονόμευση του σχεδίου Ανάν.
Ναι αυτό τον καίει τον κ. Πάγκαλο, όπως και τους Αμερικανούς, ότι ο Καραμανλής με το Μολυβιάτη υπουργό Εξωτερικών κράτησε διακριτική στάση αφήνοντας τον κυπριακό λαό να αποφανθεί ελεύθερα.

6 σχόλια:

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

Ο λύκος έχει το σβέρκο του χοντρό γιατί κάνει μόνος τις δουλειές του...

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Θυμάμαι την εποχή που μαθητές ακόμη (εννοώ πριν τη χούντα) κάναμε πορείες στην αμερικανική πρεσβεία για την Κύπρο και πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή οι Ελληνοκύπριοι θα δικαιωθούν... Δεν φανταζόμουν ότι μετά από τόσα χρόνια θα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δούμε τον "ομαδικό βιασμό της Κύπρου"! Γιατί, όπως δείχνουν οι εξελίξεις, προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται.

monahikoslikos είπε...

Μιας και πήγε τόσο πίσω Νίκο να σου θυμίσω το σύνθημα που φωνάζαμε στους δρόμους της Αθήνας το 1962: "Τζόνσον βγάλε το φέσι".
Το θυμάσαι ή είσαι ...νεότερος;

monahikoslikos είπε...

@ Σπύρο ποιός είναι ο λύκος και ποιός το αρνί.
Πολύ μπερδευτήκαμε με όσα συμβαίνουν στη μεγαλόνησο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΤΗ ΘΕΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΤΗ ΘΕΣΗ