Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Ελλείψει γεννητικών αδένων τι διάδοχο να περιμένεις

Το 1988 με τον Ανδρέα 1,5 μέτρο από το θάνατο το «πανίσχυρο» τότε εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε να κυβερνάται η χώρα με το φαξ του Χέρφιλντ ενώ οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Χαραλαμπόπουλος και Κουτσόγιωργας διαγκωνίζονταν ο καθένας για λογαριασμό του.
Κορυφαία και ισχυρά στελέχη όπως οι Τσοχατζόπουλος, Γεννηματάς, Λαλιώτης από τα οποία πολλά προσδοκούσε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσαν άβουλα τις εξελίξεις αποκαλύπτοντας ότι στερούνται ηγετικής στόφας.
Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι στη διαδοχή του Ανδρέα επικράτησε ο Σημίτης, παρά τη σφοδρή αντίθεση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Με τη στήριξη των διαπλεκόμενων και των ΜΜΕ ο Σημίτης έμεινε οκτώ χρόνια στην εξουσία αφυδατώνοντας το κίνημα από τη ζωογόνο πηγή των αρχικών του ιδεολογικών θέσεων απομακρύνοντας παραδοσιακούς υποστηρικτές όπως οι αγρότες και οι μη προνομιούχοι κάτοικοι των αστικών περιοχών.
Ενόψει της επερχόμενη ήττας το 2004 ο πανικόβλητος Σημίτης παρέδωσε, χωρίς καμμιά αντίδραση, τα κλειδιά του «μαγαζιού» στο Γιώργο Παπανδρέου που με τη σειρά του οδήγησε το άλλοτε περήφανο κίνημα σε αλλεπάλληλες ήττες.
Ακόμα και χθες βράδυ μετά τη χειρότερη ήττα της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος αρνείται να παραδεχτεί τις ευθύνες του και να αποχωρήσει προκαλώντας τους κορυφαίους σε αναμέτρηση τύπου 2004: εκλογή αρχηγού από μέλη, φίλους και περαστικούς λες και η ηγεσία ενός κινήματος μπορεί να καθορίζεται από τρίτους.
Και οι κορυφαίοι τι κάνουν;
Κοιτιούνται στο καθρέπτη και ζυγιάζουν το παντελόνι τους αντί να τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές για όσα δεινά επισώρευσε στο κίνημα.
Έτσι αν σε κάτι μπορούμε να ελπίζουμε είναι να ενεργοποιηθεί ο απλός πολίτης και όπως το 1974 να αυτοργανωθεί βάζοντας στην πάντα ηγέτες και ηγετίσκους.
Το 2007 όμως δεν είναι 1974 γι αυτό και δεν μπορώ να αισιοδοξώ.
Αντίθετα η πιο ρεαλιστική εκτίμηση που μπορεί να γίνει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αργά ή γρήγορα θα διασπαστεί διευκολύνοντας με τη διάσπασή του ανάλογες κινήσεις στη Ν.Δ προς δόξα των διαπλεκομένων και του διεθνούς παράγοντα (έτσι δεν λέμε τις ΗΠΑ;).

5 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τελος εποχης για το Πασοκ....

monahikoslikos είπε...

Ο Βενιζέλος έκανε το πρώτο δειλό βήμα. Ο Γιώργος παραμένει γατζωμένος στην καρέκλα προτιμώντας τον εξευτελισμό του ονόματος που κληρονόμησε από τον Ανδρέα από την αξιοπρεπή αποχώρηση.

Ανώνυμος είπε...

Συνειδητοποιημένοι "πολίτες" όπως είναι οι Σύροι, οι Έλληνες, οι Ινδοί, οι Πακιστανοί, οι Σαουδάραβες, οι Βορειοκορεάτες, οι Κογκολέζοι και λοιποί, επί δεκαετίες παρέδιδαν, παραδίδουν και θα συνεχίσουν να παραδίδουν τα κλειδιά των κομμάτων εξουσίας σε παππούδες, πατέρες, γιους και εγγόνια. Δεν φταίει τα "παιντί" ούτε η μαμά του που το έκανε αρχηγό. Φταίνε πρωτίστως το ένα εκατομμύριο μέλη του ΠΑΣΟΚ που το ανέδειξαν δια της ψήφου των αρχηγό. Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και στην ΝΔ, όπου ένας ΜΗ πρωθυπουργός κυβερνά και αν είχε απέναντί του κάποιον σοβαρό αντίπαλο, τώρα θα έπαιζε με τα δίδυμα στην παιδική χαρά της Ραφήνας. Αυτοί είναι οι Έλληνες πολίτες , αυτοί οι πολιτκοί τους αξίζουν. Και τους αξίζουν - και με το παραπάνω - ασφαλιστικό με σύνταξη στα 75, με το 40% του μισθού για σύνταξη και ακόμη περισσόπτερο να μην προλάβουν να τη χαρούν, καθώς στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της λιτότητας που πιπιλάνε τα αστικά κόμματα, θα ψοφολογήσουν κάποια στιγμή μέσα στο συνεργείο, στο γραφείο, πλάι τις καμμένες ελιές, όπως και τους αξίζει. Τώρα, αν ο Βενιζέλος είναι "υπέρβαση" ας το αφήσουμε καλύτερα (βλέπουμε φάτσα, προσέχουμε ύφος, ακούμε ηχόχρωμα, ψυχαναλύουμε λεγόμενα και γλώσσα σώματος και κρίνουμε...). Το πιο πιθανό πάντως είναι να τον δούμε κάποτε συγκυβέρνηση με την Μπακογιάνν. Τόσες φορές πρόβαραν τη συμβίωσή τους στα παράθυρα της τηλεδημοκξρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Μη βαράτε τώρα το Γιωργάκη:
www.swell-swell.blogspot.com/2007/09/dear-george.html

Ανώνυμος είπε...

ola kala file , alla ekeino to "pasok to perifano kinhma "
....o karolos ( Marx) tha sou travage t afti