Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007

Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τα ΜΜΕ και ασκούνται …κατά τα κέφια των αφεντικών τους

«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.»
Αυτό ορίζει το άρθρο 1 παράγραφος 3 του Συντάγματος που όμως η ζωή φαίνεται να έχει ξεπεράσει.
Με την ευκαιρία λοιπόν της Συνταγματικής αναθεώρησης προτείνω η συγκεκριμένη παράγραφος να αντικατασταθεί και να οριστεί ότι: «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τα ΜΜΕ, υπάρχουν υπέρ αυτών και των μεγαλοδημοσιογράφων τους και ασκούνται κατά τα κέφια των αφεντικών τους.»
Τη σκέψη αυτή έκανα παρακολουθώντας τα σημερινά πρωϊνάδικα της τηλεόρασης όπου όλοι οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης κατέθεταν τα διαπιστευτήρια τους, στους τηλεαστέρες, πριν πάνε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα.
Απολαύστε διάλογο:
Δημοσιογράφος (δεν έχει σημασία ποιος όλοι τα ίδια έλεγαν): «Ευχαριστώ κύριε υπουργέ που ανταποκριθήκατε στο τηλεφώνημα για να σας συγχαρούμε και να πούμε μια καλημέρα».
Νέος υπουργός (δεν έχει σημασία ποιος όλοι τα ίδια έλεγαν): Παρακαλώ πολύ, πάντα στη διάθεσή σας.
Αφού οι νέοι υπουργοί πήραν το μήνυμα σειρά είχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δυστροπούν στην αντικατάσταση του Παπανδρέου από το Βενιζέλο.
Των παθών τους τον τάραχο τράβηξαν η Ξενογιαννακοπούλου από το δίδυμο Καμπουράκη - Οικονομέα στο MEGA και ο Πετσάλνικος από το δίδυμο Παπαδάκη – Λιαρέλη στον ANTENA που δεν ενέδιδαν να φωνάξουν κι αυτοί ωσανά στον Ευάγγελο και να ευθυγραμμιστούν με τις δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει από τα ΜΜΕ για το ποιος πρέπει να γίνει αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ.
Παραδοσιακός ο Αυτιάς στον ΑΛΦΑ υπενθύμισε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Καραμανλή: 14 συγκεκριμένες δεσμεύσεις όπως έλεγε ότι θα του θυμίζει κάθε μέρα μέχρι να τις υλοποιήσει.
Τρέμε Καραμανλή έτσι και πέσεις στη δυσμένεια του Αυτιά. Δεν θα κλείσεις χρόνο στην κυβέρνηση.
Αν σ΄ αυτά προσθέστε και την πρόταση για debate Παπανδρέου – Βενιζέλου σε διακαναλική σύνδεση όπως είπε ο επίδοξος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αντί για πολιτικό διάλογο και αντιπαράθεση θέσεων και πολιτικών σε ένα συνέδριο ανασυγκρότησης θα συμφωνήσετε νομίζω ότι είναι επιτακτική η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Υ.Γ προς koptoraptou: δεν μπαίνω στα χωράφια σου αλλά πώς να το κάνουμε έχει τόσο απλωθεί η εξουσία των μέσων που θέλουμε δεν θέλουμε μπλέκονται τα μπούτια μας (με εννοείς έτσι;)

8 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Παντ ετσι γινονταν και ετσι θα εξακολουθει να γινεται...Ολοι εχουν απο πανω τους καποια αφεντικα τα οποια πρεπει να υποστηριζουν και να βοηθανε...

fani είπε...

Welcome to the new brave world!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά, αλλά... τα "κλασσικά ΜΜΕ" κάποια στιγμή θα "φάνε τα ψωμιά τους" και θα υπερισχύσουν τα νέα μέσα. Π.χ. στην Αγγλία σήμερα πάνω από 60% των νέων (κάτω από 30 περίπου) δεν βλέπει τηλεόραση παρά σπάνια και ενημερώνεται για τις ειδήσεις μέσω διαδικτύου. Αυτό θα γίνει κι εδώ (είναι θέμα χρόνου).

ΟΤΑΝ γίνει αυτό (και ενταθεί ακόμη περισσότερο) τότε... πάλι ίσως η Εξουσία θα ασκείται από το Μέσο, αλλά το ΝΕΟ ΜΕΣΟ, το Διαδίκτυο.

Το πρόβλημα του μέσου αυτού είναι η χαώδης φύση του καθώς και η διαδραστικότητά του. Και τα δύο ΔΕΝ ευνοούν πια την πανεύκολη "κατασκευή γραμμής πλεύσης" από τα μεγάλα σημερινά (μη-διαδραστικά) ΜΜΕ. Δηλαδή η αποδοτικότητα των τελευταίων στην πλύση εγκεφάλου των μαζών οφείλεται στην ευκολία ΕΝΟΣ πομπού (κάθε φορά) και εκατομμυρίσων δεκτών/θεατών καθηλωμένων σε παθητική παρακολούθηση.

Φυσικά, η μελλοντική κατάσταση έχει τους δικούς της κινδύνους και τις δικές της επιπλοκές, ενώ οι... ηλίθιοι θα εξακολουθήσουν να επηρεάζονται από τα παλιά ΜΜΕ (όπως συμβαίνει π.χ. στην Αμερική). Εκεί όμως... μόνο μειοψηφία ψηφίζει!

Ανώνυμος είπε...

Κάνε ό,τι θες χρυσό μου και μην το συζητείς. Άλλωστε, ξέρεις καλύτερα από ‘μένα ότι κάλλιο πολλοί λύκοι να ουρλιάζουν μαζί, παρά ένας μόνος του. Οπότε μπι μάι γκεστ και πάλι!
Καλημέρες!

Σπύρος Σεραφείμ είπε...

δυστυχώς, λένε ότι ο Τύπος είναι 4η εξουσία. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του... ποζίσιονιγκ, λύκε μου!

monahikoslikos είπε...

@ πρέζα: Τα τελευταία χρόνια το έχουν παρακάνει.

@ fani: συγκλίνουμε νομίζω.

@ omadeon: Το διαδίκτυο δύσκολα χειραγωγείται δεν νομίζεις;

@ koptoraptou: καλά είναι όταν ουρλιάζουν πολλοί λύκοι τα τράστ των λύκων φοβάμαι.

@ σπύρος σεραφείμ: Συμφωνώ Σπύρο μου ότι ο Τύπος είναι η τέταρτη εξουσία.
Οι άλλες τρεις είναι το MEGA, o ANTENA, o ALFA, το ALTER, το Star και το EXTRA.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΙΔΗΣ είπε...

Τη μέρα των εκλογών οι υποψήφιοι κάνανε αγώνα δρόμου για να προλάβουν να είναι σε όλα τα κανάλια.Τι να συζητάμε τώρα;...διακόπτω για να πάρω μια διαφημιστική ανάσα!

Καλησπέρα, φίλε.

iLiAs είπε...

Ξέρουν οτι τα ΜΜΕ, έχουν μεγάλη δύναμη, ασκούν πιέσεις.
Δεν τολμούν να πάνε κόντρα στα ΜΜΕ διότι ρισκάρουν την "καρέκλα" τους, την εύνοια τους.
Η 4η εξουσία, έχει εξισωθεί με την 1η.

Καλο βράδυ!