Και ο μοναχικός λύκος ...λύκος είναι...!!!!

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Η Σοφία μας στη βουλή.


Δεν την ψηφίσαμε, δεν τη βρήκαμε στο ψηφοδέλτιο που ρίξαμε στην κάλπη αλλά δεν παύει να είναι η δική μας Σοφία.
Η Σοφία Σακοράφα του αθλητισμού, της αριστεράς και των κινημάτων που σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, στο διεθνές μήτινγκ "Βενιζέλεια" στα Χανιά, έσπαγε το παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού και τις καρδιές μας με επίδοση 74,20 μέτρα. Ήταν ο πρώτος μεγάλος σταθμός στη μακριά πορεία της ως το κοινοβούλιο.
Αύριο η Σοφία Σακοράφα θα ορκιστεί για δεύτερη φορά βουλευτής (είχε εκλεγεί και το 2000 αλλά έχασε την έδρα της στο εκλογοδικείο) επισφραγίζοντας μια πορεία αγώνων στον αθλητισμό, την κοινωνία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κινήματα.
Πολιτικό όν διαχρονικά, από το 1980 στα κινήματα της Αριστεράς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τώρα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όπως αυτοσυστήνεται.

Με 2 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες στο Μόντρεαλ του Καναδά και τη Μόσχα, το 2004 η Σοφία, στην οποία ο Γιασέρ Αραφάτ έχει απονείμει τιμής ένεκεν την Παλαιστινιακή υπηκοότητα, διεκδικεί τη συμμετοχή της και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας επικεφαλής της ομάδας της Παλαιστίνης.
Ήταν μια πρωτοβουλία ειρήνης που προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση και της χάρισε το «Χρυσό» των αντιπολεμικών κινημάτων αλλά εξόργισε τον Ariel Sharon και τον George Bush
που απαίτησαν από τη ΔΟΕ και πέτυχαν τον αποκλεισμό της Σακοράφας και της ομάδας των Παλαιστινίων από την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.
Δικαίωση μετά την ακύρωση της εκλογής σας το 2000; Ερωτάται από την εφημερίδα «Τα Νέα» λίγο μετά την επανεκλογή της.
«Δικαίωση μιας πορείας που δεν ήταν πάντα εύκολη», απαντά και προσθέτει: «Θεωρώ ότι η συνολική πολιτική στάση μου λειτούργησε ως προσωπική εγγύηση για τους πολίτες».

Υ.Γ Σαν σήμερα το 1996 ορκίζεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου ενώ παραιτείται από την προεδρία της Ν.Δ ο ηττημένος των εκλογών Μιλτιάδης Έβερτ.
Η αντίστροφη μέτρηση για το σημερινό κατάντημα του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει…

6 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μαλιστα...Δεν γνωριζω το εργο της...αλλα δεν περιμενω να κανει και κατι διαφορετικο με το πασοκ...

iLiAs είπε...

...μπράβο της για τη διεκδίκηση συμμετοχής της σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την υπηκοότητα της Παλαιστίνης.

Απο 'κει και πέρα, θα φανεί στην πράξη για το έργο της στη Βουλή.
Καλο απόγευμα.

Ανώνυμος είπε...

POOR ΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟ ΑΚΟΝΤΙΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 74.20 [διότι στον αθλητισμό πρέπει να χεις διάρκεια-όχι μια φορά και μετα μη τον είδατε μην τον απαντήσατε]

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκανες που θυμήθηκες τον Σημίτη, όμως να σου υπενθυμίσω ότι σαν σήμερα (25.09.1915) ορκίστηκε και ένας άλλος μακρόβιος πρωθυπουργός (σχημάτισε 6 φορές κυβέρνηση) ο Αλ. Ζαϊμης. Έπαιζε το ρόλο του "διαλείμματος" της διακυβέρνησης Βενιζέλου (καλή ώρα όπως ο Σημίτης ήταν μια παρένθεση μεταξύ δύο Παπανδρέου) και ο ορισμός του τεχνοκράτη - τραπεζίτη (διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) - πολιτικού (επίσης καλή ώρα όπως ο Σημίτης). Αν ανέτρεχαν οι Έλληνες σε εκείνην την εποχή ίσως θα έπαιρναν κάποιες πολύ διδακτικές πληροφορρίες...

Sting είπε...

Προσωπικά, Λύκε μου, είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός απέναντι στους προερχόμενους από το Star System της τέχνης, του αθλητισμού και όλων εκείνων των περιοχών που βγάζουν ξαφνικά τόσο πολλούς άσχετους να ερωτεύονται την πολιτική, ενώ στην ουσία θέλουν να προσθέσουν στην γκλαμουριά τους και ένα πολιτικό παράσημο.
Μη μου πεις ότι κέρδισε ο τόπος από τις τραγουδίστριες και τις ηθοποιούς ή τους αθλητές που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια των διαφόρων κομμάτων;
Ελάχιστοι απ' αυτούς άποδείχτηκαν αξιόλογοι. Μακάρι ανάμεσα σ' αυτούς να είναι και η Σακοράφα...

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝΔΗΜΙΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΑΝΑΠΟΛΕΙΣ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕς ΕΚΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ, ΤΙΣ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ, ΤΙΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ "Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ" ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΑΠ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Μ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!! ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΕ "ΑΓΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ", ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΜΕ.